Şimdi Ara

led trafosundan ses geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba benim bir sorunum var,
    elimde 3 adet 5050 rgb ledim var. 1 adette wifi/rf rgb kontrolcü var. toplam 12amper. trafom da 12,5 amper. şimdi sıkıntı şu, trafoyu düz bağladığımda ledler sıkıntısız yanıyor ve trafodan ses gelmiyor çok temiz oluyor, lakin led kontrolcüsüne bağladığımda ışığın şiddetine göre trafodan çok fena ses geliyor hani sinir eder derecede. yalnız güç çekiminden yana olduğunu sanmıyorum çünkü en kısığa getirince çok az da olsa yine ses çıkıyor. ben anlayamadım problemin tam olarak ne olduğunu. kablolarda bir sıkıntı olabilir diye düşündüm fakat elimde denemelik kablo olmadığından deneyemiyorum. seti de henüz döşemedim sadece deneme yapıyorum. sizce problemin kaynağı nedir ? ne yapmamı önerirsiniz ?

• tahmin yürütebilecek birileri var mı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Smps devreleri yüksek frekansta çalıştıklarından bu sesler normal sayılabilir. Çekilen akıma bağlı olarak sesin tonu değişebilir, tam yüke bindiğinde tamamen kesilebilir de.
    Ancak sizin kullandığınız trafo gücü bence yatersiz 15-18 amper civarı olsa daha sağlıklı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler msi laptop almayi düşünüyorum butce 3000-3500 guncel oyunlarini cogunu kaldirmasinj istiyorum tavsiyeleriniz nelerdir almayi tavsiye edermisiniz oyun icin alacagim cevapalrinizj bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Smps devreleri yüksek frekansta çalıştıklarından bu sesler normal sayılabilir. Çekilen akıma bağlı olarak sesin tonu değişebilir, tam yüke bindiğinde tamamen kesilebilir de.
    Ancak sizin kullandığınız trafo gücü bence yatersiz 15-18 amper civarı olsa daha sağlıklı olur.

Anladım peki led kontrol cihazına takmadan direk lede verdiğimde herhangi bir ses çıkmıyor ama leD kontrolvüye bağladığımda başlıyor bu durum kafamı karıştırıyor yeterli mi değil mi emin olamoyorum. Galiba birqz daha yüksek trafo bulmaya çslışacağım. Teşekkürler hocam yorumunuz için

• aqhuan kullanıcısına yanıt
    Benimde başıma geldi, ayni ledde 10 amperlik trafo ses cikarmazken 20 amperlikten ses cikiyordu. Baska bir 30 amperlikte daha yuksek ses çıktı, kullandığım 10a olan 20 ve 30luktan daha pahalıydı.Trafo kalitesiyle alakali sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: dead-ly

Benimde başıma geldi, ayni ledde 10 amperlik trafo ses cikarmazken 20 amperlikten ses cikiyordu. Baska bir 30 amperlikte daha yuksek ses çıktı, kullandığım 10a olan 20 ve 30luktan daha pahalıydı.Trafo kalitesiyle alakali sanırım

çok teşekkür ederim cevabınız için. sanırım trafoyu değiştirirsem sıkıntım çözülecekmiş gibi hissediyorum yorumlar da o yönde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    UPS'den gelen cızırtı sesi
    10 yıl önce açıldı
    RADYATÖRDEN SES GELİYOR
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.