bi devre bi şema herhangi bir paint çizimi verseydiniz arkadaşa yardımcı olurdunuz bu şekilde anlanması zor olur
linyit43
kullanıcısına yanıt
aynen hocam
serdar-cinar
kullanıcısına yanıt
Anladığım kadarıyla size 1 0 2 anahtarı lazım (1.resimdeki). Anahtarın orta bacağına devrenizdeki kaynağın(akü,pil,batarya vs. artık güç kaynağı olarak ne kullandıysanız) eksi ucunu bağlayın. Anahtarın kenarlarındaki uçlardan herhangi bir tanesini transistörün emiter bacağını(2.resimdeki şekliyle tuttuğunuzdaki "emiter" yazan bacağı), diğer kenardaki uca da şerit ledin eksi bacağına bağlantı yapın. edit: can sıkıntısı paintle uğraştım, anlamadığınız yer olursa son resim size yardımcı olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wert95 -- 10 Ocak 2014; 6:24:11 >
wert95
kullanıcısına yanıt
en güzel bu şekil anlatılabilirdi verdiğiniz bilgiler belki banada gerekebilir çünkü bende hem düz hem tip31 yakacam derken logitech s220 yanmıştı :D
wert95
kullanıcısına yanıt
çok sağol hocam
sinyal hattına seri 10 uf 16 volt kondansatör baglanabilir.
kondasatör niye bağlanıyo
kondansatör... kondansatörün çalışma şekli . dc gerilimde kondansatör yalıtkandır. ama ses sinyali cogunlukla değişkendir . yani dc degildir.
bu durumda biz kulaklık jackının pc ye bagladıgımızda eger kondansatör baglamaz isek. olası bir arıza da devre deki dc bizim ses kaynagımıza da gidecek. yani kısaca devren bozulsa dahi pc bozulmasın diye.
söylediklerinize katılıyorum çünkü bende şu anahtarlı devreyi yapiyim derken logitech s220 yaktım yani 60 tl az bi para deil onunla ne devreler yapılır o yüzden yapılması gerek.....siz bi şema atsanıza arkadaşa yardımcı olmak için nasıl nereye bağlancak kondansatör fakat şemayı o üstteki anahtarlı devre üzerine yaparsan tam bi fikir sahibi olur arkadaşımız
üzgünüm ama bu tarz devrelerde tecrubem olmadı.
@serdar-cinar kondansatörsüzde olur sen yanlış yapmadığın sürece boşver kondansatörü @serdar-cinar
linyit43
kullanıcısına yanıt
sanada lazım hocam kondansatörüde bağlarız resimli anlatım olursa
serdar-cinar
kullanıcısına yanıt
ben o sistemi 5 ay önce söktüm sizin bu anahtarlı devreyi kendim yapmaya kalkıştım hoparlör yandı sinirden söktüm 4.5m ledi zaten 2 sene sorunsuz kullandım devre düzgünse sorun çıkmaz ben gibi onu bunu kafana göre kurcalarsan hoparlör nakavt sen o üstteki devreyi yap koy fazlasına bulaşma
linyit43
kullanıcısına yanıt
aynen hocaam yoksa ona bobin direnç pıc eklencek sonra da komut vermeye başlancak buseferde olur devre
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme