Şimdi Ara

sese duyarlı led anahtarlama yapamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm arkadaşlar sese duyarlı led yaptım fakat ledi 2 türlü yakmak istiyorum hem müziğe göre hemde hemde sabit . benm aklıma transistörün orta bacak beyz le ledin eksi kutbuna çiftli anahtar düşündüm . yani ledden gelecek eksi kablo akü ye gittiğinde sabit transistöre gittiğinde müziğe göre varsa başka bilginiz yardım edin arkadaşlar

• Vu metre mi istiyorsun yani ?
  • modrizzt kullanıcısına yanıt
    hocam vu metreyi duydum ama nasıl olduğunu bilmiyorum. benm yaptığım transistör ,12v ,1 m şerid led,3.5 mm jak bunları yaptım müziğe göre yanıyo ama ayrıca arda bağlantıyı bağlantıyı kesip sabit yakmak istiyorum.
  • transistorun collector ile emitter ucu arasina 1tane dugme yada anahtar baglasaniz yeter
    bu anahtar tek yönlümü içft yönlümü olacak hocam resmde gösterirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar-cinar

bu anahtar tek yönlümü içft yönlümü olacak hocam resmde gösterirmisiniz.

tek yonlu olsa yeter, duvardaki dugme gibi ac-kapa fonksiyonu olsayeter
    hocam eminmisiniz bacakları birleştirirken şase yapmasın
  • transistorun base ucunda mikrofon yada direk ses giris jack i var, collector ucunda akü, emitteeucundada led sayisina gore direnc ve ledler yok mu ? transistorun gorevi base ucundaki gerilime gore emitter ucundaki gerilimi arttirip azaltmaktir.ama siz collector ile emitteri direk bagladiginizds transistor devre disi kalacak aku direk ledlere baglanmis olacak. ledlerinizde direnc yoksa direnc takin
    collector emitere bağlı jak, orta bacak base aküden eksi geliyo base ye lambadan gelen ekside emitere bağlı
    http://kendinyapsitesi.com/rsm/kendinyap/35TTP2XV/9MGHH75FUY6E781.gif
    bunu yaptım şerid led yaptım 1 mt dirençli zaten
  • akuyu direk olarak ledlere baglayin iste
    ya benm bunla bi sıkıntım yok ben bunu ayriyetten sabit yakmak istiyorum anlıyomusun beni . hem müziğe göre hemde sabit yanıcak
    şöyle istiyo 3 fonksiyonlu bir düğme olacak en başa getirdiğinde tüm herşey kapanacak yani elektriği kesecek ortaya getirdiğinde tip31 devresi devreye girecek müzikle yanıp sönmeye başlıyycak en sona getirdiğinde ise normal düz lede 12V verir gibi yancak veya 2 fonksiyonlu normal bir anahtar ollcak açtığında tip31 devresi çalışacak müzikle yanacak anahtarı kapattığında normal elektrik gelip düz yanacak ledler
  • zaten benim yazdigim mavi yaziyla yazdiginiz kisim oluyor. ayni anda istiyorsaniz isteginizibiraz daha acmaniz gerek
    linyit in dediği gibi hocam toplam 3 kademeli olacak sizn dediğinizi anlıyorum bacakları değtirmek diyince şase yapar diye şüphelenyorum. bana kağıt üzerinde çizermisin hocam 3 devreli kapama,müziğe göre yanma sabit yanma
    saygılar
  • serdar-cinar kullanıcısına yanıt
    kardeş ben dün 45 dakika boyunca şu anahtarlahttp://www.elektrotedarik.com/Images/Urun/12122012192338.jpeg çizim yaptım öylede omluyor böylede olmuyor bi türlü yapamadım onu yapsam şase bunu yapsam şase her türlü tip31 yanıyor buna farklı biş ilazım veya verdiğim anahtarı öyle bir bağlama yapmamız lazımki anca öyle yani ben çözemedim en son dedim artık yeter ya beynim durdu yardımcı olan olursa iyi olur bende çok merak ettim kafa karıştırıcı bunulada olabilirhttp://www.kartalotomasyon.com.tr/modules/catalog/products/pr_01_2802_max.jpg belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 7 Ocak 2014; 17:49:31 >

• linyit43 kullanıcısına yanıt
    istediğimiz anahtar :D benim aklımda bağlama yöntemi var
    o anahtarı adaptörden gelen kutupa bağlıcaz bi devresi transitöre bağlı bi devresi ledden gelen eksi ye ama kapnma nasıl olcak düşünmedim kapatınca otomatik kapanır herhalde :D
  • serdar-cinar kullanıcısına yanıt
    tek hatan ses sistemini veya transistörü yakabilir o yüzden kendin bi iş yapma derim
    olması düşük ihtimal hocam transistöre giden eksi uç var onun arasına anahtar koyup kesicez bide led den gelen eksi kutup
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar-cinar

olması düşük ihtimal hocam transistöre giden eksi uç var onun arasına anahtar koyup kesicez bide led den gelen eksi kutup
    yapılan devre tip31c transistörüyle sese duyarlı led ise transistörün collectör emiter arasına anahtar eklenerek sorun halledilebilir ya da güç kaynağının (pil,adaptör vs.) - kutbu ile ledlerin - kutbu arasına da anahtar bağlanarak sabit yanmasını sağlayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.