Şimdi Ara

Sese, Müziğe Duyarlı LED [RESİMLİ / Videolu][GÜNCELLENDİ] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
13
Favori
20.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    PM atıldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali06han A kullanıcısına yanıt
    karde konya sokakta nerde genclik parkinin ordan cikiyoruz saga mi donuyoruz biraz bilgi verirmisin @ali06han @ali06han

• linyit43 kullanıcısına yanıt
    konya sokağı tarif edermisiniz şimdi dolmuşla gençlik parkına geldik google erthe göre genclik parkının sağından yukarı çkıyoruz doğrumu
  • Hkfdserty H kullanıcısına yanıt
    Maalesef bilmiyorum elektronikçi yer tarifi istiyorsanız yen ikonu açabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Maalesef bilmiyorum elektronikçi yer tarifi istiyorsanız yen ikonu açabilirsiniz.

5 metre ledim vardı hepsi normal yanıyodu 3 amperle 5 metre daha ekleyince sadece kırmızı yanıyor diğerleri az yanıyor acaba ampermi yetersiz yoksa bd 241c mi kaldırmıyor cevap verirseniz sevinirim teşekkürler
    BD241C devresini iki defa yapın, bilgisayardaki jacktan GND L ve R gelir. L yi bi tane bd241 e R yi ise dieğr bd241 e takın. Ardından 5 metresine bir tane olacak şekilde iki parçaya da bağlayın.
  • quote:

BD241C devresini iki defa yapın, bilgisayardaki jacktan GND L ve R gelir. L yi bi tane bd241 e R yi ise dieğr bd241 e takın. Ardından 5 metresine bir tane olacak şekilde iki parçaya da bağlayın.

yok ledlerde bir sorun yok diğer 5 metre si az yanıyor sese duyalı 10 metre var ama 5 metre çok az yanıyor çok çok az diğer 5 metredede iyi yanıyorn dün 3 amper aldım 20 tl ye adam 10 metre yakar dedi ama bilmiyorum
    CEVAP YOKMU
  • Bakın anlamadınız . 3 amper güç ile bir adet bd241 ile 5 metre sorunsuz diyosunuz. Aynısı dan 3amper bd241 5metre olarak bir tane daha yapın jacktan gelen l ve r yi ikisine birer tane bağlayın.

• Z906 var bende sadece 1 ucuna yapsam olur mu örnek center veya bass mı yapmam lazım ?
  • FreeMaNMeliH kullanıcısına yanıt
    Bunun ses sistemiyle alakası yok. İsterse ses sistemin olmasın biz ses girişini bilgisayarın çıkışından alıyoruz. Hani kasanın arkasına hoparlörün jackını bağlıyosunya oradan alıyoruz. Ses sistemiyle oynamaya kalktığın zaman sıkıntılar çıkabilir. Mesela ben konuyu ilk açtığımda logitech s220 kullanıyordum artık creative a120 kullanıyorum ses sistemim yandı fazla kurcalarsan her ihtimali düşünebilirsin. O yüzden bilgisayar çıkışından tertemiz sesi alıp hiçbir yere bulaşmadan hallediyoruz. Ha dersin çıkış düşük o zaman çak bitane preamfi 1-2wattlık.
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    nasıl yani tam anlamadım şimdi 1. devre tamam ikinci devreyi de yaptım diyelim zaten 1 tane fazladan bd 241c var onu nereye bağlayacağım kasa girişinde yer yok çünkü 1. devrenin jacı bağlı
    Okuldayım şimdi , akşam şema çizip atıcam .

• quote:

Okuldayım şimdi , akşam şema çizip atıcam .

tamam bekliyorum
    Evde değilim internetten çizeceğim şemayı buldum.

Burada jackın içinden 3 kablo çıkıyor L, R ve GND . L ve R yi iki ayrı transistöre (Kırmızı yeşil) vermiş ikisine de sinyal geliyor. GND yi ise iki transistöre ortak bağlamış ( sarı). Led kısmı ise bildiğin gibi 4 seri led yerine 5 metre şerit led takacaksın. Yani ekstra olarak jacktan gelen 3. Kabloyu ikinci transistöre bağlayıp aynı devreyi kuracaksın aslında basit ama anlatamadım bir türlü. Güç kaynağı ise 12v 6-10 amper arası olsa iyi olur. En basitinden psu olabilir.

Sese, Müziğe Duyarlı LED [RESİMLİ / Videolu][GÜNCELLENDİ]

Bu arada 20 tlye 3 amper almışsınız adamda 10 metre rahat yakar demiş. Yani tam verimli olmasada çalışır. Ancak transistörün(bd241) kendi çektiği amper zaten ne kadar o beleşe mi çalışıyor ?

Şimdi 20-25 liraya ikinci el bi psu al 12v 10 amper veya 12 amper çıkış verir istediğin kadar led bağla. Artı olarak 5v ve 3v çıkışlarını da değerlendirebilirsin.

• quote:

Bu arada 20 tlye 3 amper almışsınız adamda 10 metre rahat yakar demiş. Yani tam verimli olmasada çalışır. Ancak transistörün(bd241) kendi çektiği amper zaten ne kadar o beleşe mi çalışıyor ?

Şimdi 20-25 liraya ikinci el bi psu al 12v 10 amper veya 12 amper çıkış verir istediğin kadar led bağla. Artı olarak 5v ve 3v çıkışlarını da değerlendirebilirsin.

20 tlye 8.5 amper trafo var onu alsam olurmu 2. transitöre gerek kalmadan yakarmı hepsini sese duyarlı ve çok ışıklı
  • yani asıl sorum bir ledin bir kısmı yanıyor diğer kısmı az yanıyorsa ampermi yetersizdir
  • http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/12-5-amper-serit-led-adaptoru-kamera-trafosu-192634986 bu mesela çok iyi ama 25 mi 35 mi ne metre yakar diyo bana lazım olan 10 metre birde sonradan bağlarsam diye2 metre daha 12 metre yani en fazla
  • ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.