Şimdi Ara

Sesi yükseltince teyp kapanıyor Sony cdx gt222 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
43.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AKÜ DEĞİŞTİ 12V 60 AH YENİ AKÜ... AYNI SORUN DEVAM EDİYOR. SORUN KABLOLARMII? YOKSA COAXLARMI COAXLAR 7X10 EBATLARINDA 50 WATTS RMS TEYBİN ÇIKIŞLAR 22X4 RMS BUMUDUR SORUN. KESİN bi kanıya varmak istiyorum. Bütcem kısıtlı boşa saçmayalım para..
  • quote:

Orjinalden alıntı: uA_1905

AKÜ DEĞİŞTİ 12V 60 AH YENİ AKÜ... AYNI SORUN DEVAM EDİYOR. SORUN KABLOLARMII? YOKSA COAXLARMI COAXLAR 7X10 EBATLARINDA 50 WATTS RMS TEYBİN ÇIKIŞLAR 22X4 RMS BUMUDUR SORUN. KESİN bi kanıya varmak istiyorum. Bütcem kısıtlı boşa saçmayalım para..

teybi sıfır mı aldın? 2. el mi? teyp tamir gördü mü? kablo bağlantılarında da temazsızlık olabilir.
  • Teyp sıfır... coaxlar aracı aldıgmızda vardı 50 watts rms dls marka crossover vardı ondandır belki die çkardık hala aynı
  • varmı bi fikriniz ??
  • teybin besleme hattına bağlı olan sigortaları da değiştir, bazen atmayla atmama arasında kalabiliyorlar. birkaç kez buna benzer hadise başıma gelmişti.
  • tamam bunu deniyeceğim. Kablolarla alakası varmıdır. varsa nası bi alakadır? ayrıca teybe giden turuncu kablo var arasında bir trafo var onn yanında mavi bir sigorta... fikir verirmi bunlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: uA_1905

tamam bunu deniyeceğim. Kablolarla alakası varmıdır. varsa nası bi alakadır? ayrıca teybe giden turuncu kablo var arasında bir trafo var onn yanında mavi bir sigorta... fikir verirmi bunlar

evt o sigorta ve hafıza besleme sigortası, sigorta kutusundaki teybin sigortasını da değiş işi garntiye al
  • quote:

Orjinalden alıntı: kuramci

ilginçtir bende aynı sıkıntıları yaşayan birisiydim.pioneer 4*50 teypten beslenen sadece iki ön kapı hoporlörüm ki 30 watt rms olan alpine marka.teybin sesi 25 geçince korumaya alıyodu yani kesiliyodu.bi kaç gün önce cadence mid tiz takımı taktırdım 60 watt rms si var.amfisiz ve de gümbür gümbür bağırıyor.37 38 e kadar açtım banamısın demiyor.sadece ses kalitesinde bozulma oluyor ama kesinti hala yok.bu arada akü bitti bitecek.hatta bigün farları açık bırakmışım akü sıfırlandı.aküden aküye şarj edip canlandırdık.gidiş o gidiş.uzun lafın kısası kesinlikle kablolamadan kaynaklanır bu tür sıkıntılar.işin uzmanına yaptırın bu işleri...

Bu cevap beni gayet aydınlattı. Tşk ederim. Ayrıyetten sizede tşkler 'audiocu'

• Aynı durum bende de oluyordu.. Sesi açınca ancak ses kesiliyordu ama teyp kapanmıyordu..Teyp normal çalıyor gibi gözüküyor ama Ses yok.

Tamirciye gittim.. Sesin yönünü (balance) değiştirdi.. sesi sağ ve sol hoparlörlere ayrı ayrı verdi.. sol da teyp normal çalıştı sağ tarafta kapandı yine ses..
    işi uzun sürer deyince arabayla birlikte çıkmak zorunda kaldım.. Eve gelince Arka hoparlördeki kabloyu kontrol ettim.. biraz gevşemiş, itip yerine oturtunca herşey düzeldi :))

sanırım şase yapıyordu, yukarda ki arkadaşların da dediği gibi teyp muhtemelen kendisini korumaya alıp ses çıkışlarını kesiyordu..

Konu hort ama söz gider yazı kalır.. belki yıllar sonra birinin işine yarar :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: itsthehallowman

Aynı durum bende de oluyordu.. Sesi açınca ancak ses kesiliyordu ama teyp kapanmıyordu..Teyp normal çalıyor gibi gözüküyor ama Ses yok.

Tamirciye gittim.. Sesin yönünü (balance) değiştirdi.. sesi sağ ve sol hoparlörlere ayrı ayrı verdi.. sol da teyp normal çalıştı sağ tarafta kapandı yine ses..
    işi uzun sürer deyince arabayla birlikte çıkmak zorunda kaldım.. Eve gelince Arka hoparlördeki kabloyu kontrol ettim.. biraz gevşemiş, itip yerine oturtunca herşey düzeldi :))

sanırım şase yapıyordu, yukarda ki arkadaşların da dediği gibi teyp muhtemelen kendisini korumaya alıp ses çıkışlarını kesiyordu..

Bende de aynı sorun var sesi biraz yükseltince teyp kapanmıyor ancak ses kesiliyor parça tekrar kaldığı yerden devam ediyor sorunu tam olarak nasıl hallettiniz açıklarmısınız ??

• quote:

Orijinalden alıntı: İsTCLuB

quote:

Aynı durum bende de oluyordu.. Sesi açınca ancak ses kesiliyordu ama teyp kapanmıyordu..Teyp normal çalıyor gibi gözüküyor ama Ses yok.

Bende de aynı sorun var sesi biraz yükseltince teyp kapanmıyor ancak ses kesiliyor parça tekrar kaldığı yerden devam ediyor sorunu tam olarak nasıl hallettiniz açıklarmısınız ??

Yukarda yazdığım gibi işte.. Bagajı açınca hoparlör gözüküyorya, ordaki kabloyu kontrol ettim.. gevşeklik vardı.. kablo yerinden oynamış.. tekrar takınca düzeldi işte..

Teyp ten Sesin yönünü değiştirip sesi açın, teyp hangi tarafta iken ses kesiliyorsa o hoparlörde sıkıntı var demektir.. sonra o taraftaki hoparlörün kabloyu taktığınız yeri kontrol edin.. hatta çıkarıp geri takın..

Bende böyle düzeldi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İsTCLuB

quote:

Yukarda yazdığım gibi işte.. Bagajı açınca hoparlör gözüküyorya, ordaki kabloyu kontrol ettim.. gevşeklik vardı.. kablo yerinden oynamış.. tekrar takınca düzeldi işte..

Teyp ten Sesin yönünü değiştirip sesi açın, teyp hangi tarafta iken ses kesiliyorsa o hoparlörde sıkıntı var demektir.. sonra o taraftaki hoparlörün kabloyu taktığınız yeri kontrol edin.. hatta çıkarıp geri takın..

Bende böyle düzeldi.

Sesin yönünü değiştirip en üst seviyeye kadar dahi çıkabiliyorum her hoparlörde ama dengeye aldımmı birden kesiliyor kabloları kontrol ettim kablolarda sorunda yok sigortanın neresinde sorun olabilir acaba ??

• Sesi kestiği seviyelerde müzik çalarken teyp ışıklarına bakın çok kısılıyormu eğer böyle ise teybe gelen kablolar incedir veya şase zayıftır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Sesi kestiği seviyelerde müzik çalarken teyp ışıklarına bakın çok kısılıyormu eğer böyle ise teybe gelen kablolar incedir veya şase zayıftır.

Evet öyle bir durum var sanki yarın teybi bi garantiye götürüyüm orada halledeceklerdir eğer sorun teypte değilse :)
  • Konuyu hortlatıyorum. Bende pioneer mvh 150 ub var baslı şarkılarda sesi açınca teyp kapanıp açılıyordu hatta ışıklarıda biraz azalıyordu.aracı ilk aldığımda jvc marka teyp vardı onda da aynı şeyi yapıyordu. BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ AKÜDEN DİREKT BESLEME KABLOSU ÇEKMEKMİŞ.dün elektrikçiye gösterdim adam ilk önce sigortaların oradan test etti olmadı.başka hoparlörle denedi oldu sandı çünkü tek hoparlör yanıltıyor.tesisat kablolarında sorun var dedi onları değiştirdi.baktık yine sorun devam ediyor.sonra aküden direk kablo çekti teybe sorun çözüldü. demekki aracın orjinal tesisatı bir sorundan ötürü yetersiz kalıyormuş.tabi bu bağlantıyı yaparken araya sigorta koydu! 50 TL gitti. 10,15 liralık işmiş aslında. bu arada araç fiat uno 70s.
    SAYGILARIMLA.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat8328

Konuyu hortlatıyorum. Bende pioneer mvh 150 ub var baslı şarkılarda sesi açınca teyp kapanıp açılıyordu hatta ışıklarıda biraz azalıyordu.aracı ilk aldığımda jvc marka teyp vardı onda da aynı şeyi yapıyordu. BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ AKÜDEN DİREKT BESLEME KABLOSU ÇEKMEKMİŞ.dün elektrikçiye gösterdim adam ilk önce sigortaların oradan test etti olmadı.başka hoparlörle denedi oldu sandı çünkü tek hoparlör yanıltıyor.tesisat kablolarında sorun var dedi onları değiştirdi.baktık yine sorun devam ediyor.sonra aküden direk kablo çekti teybe sorun çözüldü. demekki aracın orjinal tesisatı bir sorundan ötürü yetersiz kalıyormuş.tabi bu bağlantıyı yaparken araya sigorta koydu! 50 TL gitti. 10,15 liralık işmiş aslında. bu arada araç fiat uno 70s.
    SAYGILARIMLA.

Evet ben de sorunu aynı şekilde çözdüm. Konuyu açtığımı unutmuşum.

Aküden direkt besleme kablosu çekmek sorunu çözüyor.

• sorun aküde
  • Slm benim sorunum tyipte kesme oluyor ses açtığımda akü sıfır ama teyibe saatte n elektirik çekilmiş bumu sorn acaba çalışınca sona kadar ses aciyorum sıkıntı yok. Saygılarımla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalay3807

Slm benim sorunum tyipte kesme oluyor ses açtığımda akü sıfır ama teyibe saatte n elektirik çekilmiş bumu sorn acaba çalışınca sona kadar ses aciyorum sıkıntı yok. Saygılarımla

Yeni, uygun kalınlıkta bir +12v kablo çektirin. Çok ince olursa kesme yapar. 8GA gayet yeterli bir kalınlık.
  • arkadaşlar ben sorunu giderdim önce sigortayi yükselterek denedim baktim ki sorun yok kablo falan cekmedim.yyardimlar icin teşekürler. Teyibin bağlı oldugu sigortaya bakin yukseltin amperini sirun kalmaz kanımca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.