Şimdi Ara

Sesiz AMD CPU fanı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her mid tower kasa aynı değildir.. Genişlik ve anakart monte edilen bölümün tasarımı önemli.. eski kasada yan kapak 5 mm ( Gaia 165 mm gibi bir yüksekliğe sahip ) farkla kapanmadı. Xigmatek Pantheon Yeni kasa.. işlemci soğutucu yüksekliği 185 - 190 mm ye kadar çıkıyor.. Anakart yüzeyinden.. yan kapak yüzeyine kadar olan mesafeyi ölçmelisin. 165 mm ve üzeriyse gaia uygundur.
  • Benim islemci yuvasından yan kapağa kadar mesafe 155mm, o zaman Gaia'dan mecburen vaz geçeceğim. Ancak contact freezerin yüksekliği 155mm. Belki onu deneyebilirim.

120mm altında fanların sesli olacağı için pek düşünmüyorum açıkcası.

Peki bu soğutucuları kasaya uymazsa iade edebiliyor muyuz ?

Gerçi 92mm ama şu ürüne ne dersiniz ? http://www.sanalmarketim.com/urun/2f1926b91811246440b6fec9219f78ca/ZALMAN-CNPS7X-LED-92mm-Mavi-Led-Fanli-Ultra-Sessiz-Cpu-Sogutucu-Intel-Lga1366-Lga1156-Lga1155-Lga775-;-AMD-AM2-AM2+-AM3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB55A5E95 -- 5 Aralık 2011; 0:19:02 >

•  Sesiz AMD CPU fanı

Soru işareti olan kısmın ölçüsü yan kapağın kapatılabilmesi için önemli.. Kasaya sığmama durumunda iade etme konusunda bilgim yok.. Ancak Bu tür alış verişlerde, 1 hafta içinde hiç bir sebeb göstermeden iade mümkündür diye biliyoreum ( Ürün herhangi bir zarar görmemişse )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lonesoldier

Benim islemci yuvasından yan kapağa kadar mesafe 155mm, o zaman Gaia'dan mecburen vaz geçeceğim. Ancak contact freezerin yüksekliği 155mm. Belki onu deneyebilirim.

120mm altında fanların sesli olacağı için pek düşünmüyorum açıkcası.

Peki bu soğutucuları kasaya uymazsa iade edebiliyor muyuz ?

Gerçi 92mm ama şu ürüne ne dersiniz ? http://www.sanalmarketim.com/urun/2f1926b91811246440b6fec9219f78ca/ZALMAN-CNPS7X-LED-92mm-Mavi-Led-Fanli-Ultra-Sessiz-Cpu-Sogutucu-Intel-Lga1366-Lga1156-Lga1155-Lga775-;-AMD-AM2-AM2+-AM3

O soğutucu hakkında bilgim yok

• Zalman cnps7x'in sığacağını düşünüyorum ama kesin sonuç için şu linki incele.

http://www.zalman.com/eng/product/Product_Read.asp?Idx=444

Oradan kullanım-montaj klavuzunu incele.Klavuzda şekille çizilmiş ölçüleri göreceksin onu bir incele
  • Verdiğin linkteki soğutucunun "Zalman x7" kasaya sığmama sorunu olmaz. orası kesin.. Performans ve ses konusunda ne durumda. Fiyat / performans durumu vesair araştırılmalı.
  • ZALMAN CNPS7X ile ilgili yorumlar pek iç açıcı değil. http://forum.donanimhaber.com/m_48802722/mpage_1/f_/key_Zalman%2CCNPs7x//tm.htm#48823825 Bu da olmadı...

Bir şey beğeniriz kasaya olup olmayacağı belli olmaz, uyacak olan iyi çıkmaz veya stokta olmaz, ne biçim işmiş anlamadım. 1 hafta olacak, işi gübü bıraktık hala uygun bir soğutucu bulamadım..

Ben heralde bu gidişle contact freezeri sipariş verip deniycem. Olmazsa da iade edicem.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_54742311/tm.htm

şu konuya bir gözat istersen.
  • Khan'ın modeli güzel ama sanırım o kasaya olmaz :S Sana güzel bir soğutucu bulacağız merak etme bende öyle olmuştum :D Ama en sonunda buldum çokta memnunum valla
    Sanırım sunbeam core contact frezer da kasa kapağı kapanır ama ucu ucuna yeter sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rudeboytr -- 5 Aralık 2011; 19:18:27 >
  • Khan ölçüleri :

Dimensions
    Heat sink : 131×70×152 mm (l × w × h)
    12VDC Fan : 120×120×25 mm
  • Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim arkadaşlar. Pes etmeme yaklaşmış bir anda beni tekrar ateşlediniz :D İnşallah bana uygun bir cpu soğutucu bulup bu konuyu hayırlısıyla kapatacağız :))

Khan'ı da inceledim. Aslında Contact Freezer ile ikisinin de yükseklikleri aynı. Yanılmıyorsam derinlik Khan'ın daha kısa (70mm) ki bu benim işime gelir, çünkü bu kısım anakart soğutucusu ile ramler arasına geliyor. Sedece Khan'ın genişliği fazla (125mm), o kısım da zaten sorun yok. Yalnız bu ürün yaklaşık 50 lira daha pahalı ve hepsiburada'dan sipariş geç geliyor o da var.

Bir de benim açımdan önemli olan ses konusu var. Verilere göre yüksek devirlerde; Contact Freezer 2000 rpm'de 20 dbA ses yapıyor. Khan ise 1800 rpm'de 26 dbA ses yapıyor.. Yani contact freezer daha sessiz.

Özetle, Contact freezer daha sessiz ama daha büyük, Khan ise daha küçük ama daha sesli diyebilirim. Ama Rudeboytr, Khan soğutucu o kasaya sığmaz diyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB55A5E95 -- 5 Aralık 2011; 23:21:57 >

• Hepsiburada dışındahttp://www.madeingamer.com/index.php?route=product/product&path=103&product_id=323 sitesinden de alabilirsin..Ölçülere baktım aslında kasaya sığabilecek bir yapısı var.Eğer yan kapakta fan varsa çıkartırsın gerisi rahatlıkla sığar.Soğutucu gerçekten güzel yani sizin yerinizde olsam bunu tercih ederdim Limitleri aşmıyorsa tabi :D Bende böyle birşey almak isterdm amma malesef durum müsait değil.

• Gerçi Khan Gaming soğutucunun açıklamalarındaki garfikte Core Contact Freezer'dan daha sessiz gözüküyor, nasıl oluyorsa...

Sesiz AMD CPU fanı
  • Kimse ayranım kara demez :D Objektif test değildir büyük ihtimalle kendi ürününü öne çıkarmak içindir...Senin yerinde olsam kasamı son kez ölçerdim her yeri ile ekran kartına ram'e mosfetlere uzaklığı...sonrada bir yere not alır bütün beğendiklerimi karşılaştırır en sonunda da sipariş verirdim..Ben öyle yaptım sonunda TX3ü aldım şu anda 51den 27e indi sıcaklık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rudeboytr

Hepsiburada dışındahttp://www.madeingamer.com/index.php?route=product/product&path=103&product_id=323 sitesinden de alabilirsin..Ölçülere baktım aslında kasaya sığabilecek bir yapısı var.Eğer yan kapakta fan varsa çıkartırsın gerisi rahatlıkla sığar.Soğutucu gerçekten güzel yani sizin yerinizde olsam bunu tercih ederdim Limitleri aşmıyorsa tabi :D Bende böyle birşey almak isterdm amma malesef durum müsait değil.

Bak bu çok iyi oldu. Hemen kargoya veriyorlarmış.

Bu soğutucu aklıma yattı açıkcası. Kaliteli bir ürün. yan kapakta fan da yok o açıdan rahatım.
    Bir de sessizliğinden emin olsam fiyatına bakamdan sipariş vericem. Farklı sitelerde farklı gürültü verileri var. Ürünün yorumlarında kalitesinden ve soğutmasından iyi anlamda bahsediliyor ama sessizlikle ilgili birşey okumadım.

Bunun Contact freezerdaki gibi pCI a bağlanan devir kontrolu yok, peki bunda devirleri nasıl ayarlıyoruz biliyor musun ?

• 4 pin PWM ( anakart, işlemci ısısına göre kontrol ediyor fan hızını ) de sen bir ayar yapmak zorunda değilsin. Dolayısıyla fan kontrolcüye gerek yok. Kullanım kolaylığı - pratiklik açısından PWM daha iyi.. CCF de alsan bir tane 12 cm lik PWM fan önerilir. En azından CFF fanı ses yapmaya başladıktan sonra.

PWM fanlarda : ( BİOS yada EPU ile değişik profiller oluşturabilirsin ) Ben Bios yerine EPU tercih ettim. ( Manuel ısı - devir ayarını kendin yapabilirsin )

Örn : 0 - 40 derece arası % 50 fan hızı, 40 - 55 derece arası % 70 fan hızı , 55 derecedsen sonra % 100 fan hızı gibi .
    Yada deafult bırakırsın.. ( Önerilir )
    Havalar ısındı : değiştirirsin ısı - devir oranını

Bir kez ayarlarsın : Malzemeler ömrünü tamamlayana kadar bir daha ayar yapmana gerek kalmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilenbilir

4 pin PWM ( anakart, işlemci ısısına göre kontrol ediyor fan hızını ) de sen bir ayar yapmak zorunda değilsin. Dolayısıyla fan kontrolcüye gerek yok. Kullanım kolaylığı - pratiklik açısından PWM daha iyi.. CCF de alsan bir tane 12 cm lik PWM fan önerilir. En azından CFF fanı ses yapmaya başladıktan sonra.

PWM fanlarda : ( BİOS yada EPU ile değişik profiller oluşturabilirsin ) Ben Bios yerine EPU tercih ettim. ( Manuel ısı - devir ayarını kendin yapabilirsin )

Örn : 0 - 40 derece arası % 50 fan hızı, 40 - 55 derece arası % 70 fan hızı , 55 derecedsen sonra % 100 fan hızı gibi .
    Yada deafult bırakırsın.. ( Önerilir )
    Havalar ısındı : değiştirirsin ısı - devir oranını

Bir kez ayarlarsın : Malzemeler ömrünü tamamlayana kadar bir daha ayar yapmana gerek kalmaz..

Güzel anlatmışsin eline saglık... Ben de benim anakartin EPU programını kullanıyorum ama senin bahsettigin sekilde profil oluşturulmuyor veya ben beceremedim. Sadece High performance, auto ve bir de sanırım adı Energy save profili var. Bunlar kendi kafasına göre fan hızını ayarlıyor . Ama enerji tasarruf modu iğrenç çok kötü mesela. Bilgisayar inanılmaz yavaşlıyor. Onun dısında fan yüzde 50 donsun gibi birşeyi göremedim. Speedfan programını denedim, bunla da fani kontrol edemedim. Zaten Khan gaminging soğutucunun fanini nasıl kontrol ediyoruz diye bu yüzden sormuştum.

Ama ben bu Khan' ı beğendim. Biraz pahali ama ne yapalim hem .Benim kasaya sigacak gibi.. Sanırım bunu sipariş edeceğim. Artık bir sekilde yardimlarinizla fani kontrol edip sessiz bir siteme sahip olurum insallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB55A5E95 -- 6 Aralık 2011; 8:17:20 >

• EPU dan kasıt = ASUS / AI Suite / Fan expert /

Khan a gelince ; Khan güzel ürün : Fanından biliyorum..

Gaia nın PWM 120 mm fanı harika.. Ancak ışıklı .. janjanlı .. PWM li, Yüksek CFM, sessiz ve nisbeten fiyat avantajı olan bir fan araştırıyordum. 2 model hoşuma gitti ..

1 --- http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=FN-FW12PL-18#

2 --- http://www.hepsiburada.com/Liste/khan-gaming-bearpaw-kg120pwm-ultra-sessiz-120mm-fan/productDetails.aspx?productId=bd761026&categoryId=1125

Ve sanırım Khan sipariş edeceğim.

Son olarak acizane fikrim : 120 mm fana sahip ortalama bir soğutucu fazlasıyla yeterli işlemci için. 3 - 5 derece fark için 2 kat para ödemek gerekmeyebilir. Öte yandan malzeme kalitesi, görsellik vs. şeylerin verdiği duygu da fena değil :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bilenbilir

Son olarak acizane fikrim : 120 mm fana sahip ortalama bir soğutucu fazlasıyla yeterli işlemci için. 3 - 5 derece fark için 2 kat para ödemek gerekmeyebilir. Öte yandan malzeme kalitesi, görsellik vs. şeylerin verdiği duygu da fena değil :)

Kesin bir karar vermemişsin ama, sen olsan hangisini alırdın sen onu söyle :) Yalnız CCF benim kasaya sığmayabilir, onu unutmayalım.
  • Arkadaşa göre daha düşük fiyatlı ürünler var onları tercihe debilirsin gidipte 3-5 derece için o kadar para vermene gerek yok diyor.
    Ama bana sorarsan eğer durumum varsa görsellik ve işçilik için khan alırdım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.