Şimdi Ara

Sesiz AMD CPU fanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

AMD Phenom II X4 965 İşlemcimin fanı özellikle oyunlarda çok ses yapıyor. Bana sessiz bir işlemci fanı önerebilir misiniz ?

Teşekkürler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bu soğutucu işini kesin görür.Ama takarken kilpsi bakır boruların arasından geçirerek monte et. Borular yere dik baksın.Performansa çok faydası var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 29 Kasım 2011; 19:47:50 >
  • Xigmatek red scorpion
  • Bu fanlar Vatan'da stokta yok. Vatan dısında bir yerde de bulamadım. Bunları nerde bulabilirim veya başka önerebileceginiz fanlar var mi ?
  • Bugün öğlen Vatan Bilgisayar'a gideceğim. Orda bulabileceğim sessiz bir model söyleyebilir misiniz bana.
  • Zalman cnp7000 alcu nasıldır peki ? Bunu önerdiler. Açıklamalarında silent modeda sessizdir diyor ama oyunlarda silent modeda çalışır mı silent mode nasıl birseydir bilemiyorum ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB55A5E95 -- 1 Aralık 2011; 13:10:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu fan sorunu
    3 ay önce açıldı
    AMD-FX 8350 Sıcaklık Problemi !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O soğutucunun performasından herkes memnun araştırmalarım da bunu gördüm.Diğer soruna gelince silent mod sanırım sistem boşta iken olan durumdur.Fanlarında pwm kontrolü var ise anakartın biosundan fan devri otomatiğe alınabiliyor yani işlemci OYUNlarda daha fazla çalıştığı için daha çok ısınacak fanda soğutmak için daha hızlı dönecek.Ama sistem boşta iken ısınma az olduğundan soğutmayada fazla gerek duyulmayacak fan daha yavaş ve SESSİZ dönecektir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rudeboytr

O soğutucunun performasından herkes memnun araştırmalarım da bunu gördüm.Diğer soruna gelince silent mod sanırım sistem boşta iken olan durumdur.Fanlarında pwm kontrolü var ise anakartın biosundan fan devri otomatiğe alınabiliyor yani işlemci OYUNlarda daha fazla çalıştığı için daha çok ısınacak fanda soğutmak için daha hızlı dönecek.Ama sistem boşta iken ısınma az olduğundan soğutmayada fazla gerek duyulmayacak fan daha yavaş ve SESSİZ dönecektir..

Hocam katkın için teşekkür ederim. Zalman markası benim aklıma yattmıştı aslında ama kafama bu silent mode hikayesi takıldı. Sen de oyun dışında, sistem boşta olduğu zamanki durum olabilir diyorsan o zaman bu fan bana yaramaz. Ben işlemcinin en yoğun çalıştığı zamanlarda sessiz çalışacak bir fan arıyorum. Forumda başka arkadaşlar da bahsetmiş zaten, oyunlarda sanki uçak kaldırır gibi full throttle jet motor sesi geliyor mevcut stok fanla.

• Dilersen fan kontrolcü ile fan hızını düşürüp sesi azaltırsın ama soğutmada azalır.Bence sonradan fan takılabilen modellerden al daha güzel bir fan alıp sesi minimuma indirebilirsin.Birde 120mm(12cm) fan modeli olan bir soğutucu alırsan sessizliği seni tatmin eder.
  • Sonradan fan takılabilen modeller derken hangilerini kastediyorsun, çünkü ben öyle bir modele rastlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB55A5E95 -- 2 Aralık 2011; 17:57:04 >
  • Mesela bu modelhttp://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/sunbeam-core-contact-freezer-intel-amd-islemci-sogutucu-lga1156-1155.html bunun fanını değiştirebilirsin ;)

Sesiz AMD CPU fanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rudeboytr -- 2 Aralık 2011; 18:08:33 >

• Linkini verdiğin modeli inceledim. Montajı zor gibi yorumlar okusam da hoşuma gitti. Gerçi anakartı çıkartıp soğutucunun montajını yapmam gerekirse işim çok çok zor olur, çünkü zaten anakartı yerine yerleştiriken bir sürü zorlukla kartı da hafif yamultarak takmıştım. Tekrar çıkartıp takarsam anakart kesin elimde kalır.... Neyse, soğutucunun boyutlarına baktıktan sonra benim kasanın içinde ölçüm yaptım. Kasam Dark Orion Kırmızı Led Midi Tower. Anakartım ise ASUS M5A97.
    Soğutucunun boyutları 155(Y) x 125(G) x 104(D). Benim kasa içi ölçümüme göre yerim; 150mm (yükseklik) yani anakartın üstünden kasanın yan kapağına kadarki mesafe, 140 mm (genişlik) kasanın üstünden ekran kartının takılı olduğu yere kadarki mesafe ve 100 mm (derinlik) yani işlemci yuvasının sağında kalan ram ile işlemci yuvasının solunda kalan metal sogutucuların arasındaki mesafe. Sonuç olarak yükseklik ve derinlikte 0.5 cm kadar az yerim var. Gerçi bu ölçümü kasa içinde zor bir şekilde yaptım ama özellikle derinlik konusunda sıkıntım olabilir diye düşünüyorum, yani ramlar ile işlemci yuvasının yanında kalan metal soğutucular arasındaki mesafede. Eğer burası soğutucunun derinlik kısmına denk geliyorsa buraya soğutucu sığmaz. Diğer anakartlarda nasıl bilemiyorum ama sanki benim anakartta diğerlerinden farklı olarak işlemci yuvasının solundaki soğutucu metaller çok yakın. Anakartın web sayfasında alttaki anakart resimde görüeceği üzerehttp://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A97/ buraya bu soğutucu sığar mı bilemiyorum, o yüzden sizin görüşlerinizi sormak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB55A5E95 -- 4 Aralık 2011; 16:55:23 >

• http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/sunbeam-core-contact-freezer-intel-amd-islemci-sogutucu.html

kullandığım işlemci soğutucusu bu amd 1090 4 ghz de yükte 43 derece

hiçbir aparta takmadan anakartı çıkarmadan taktım montajı kolay

ama ram slotlarından birini kapatabilir ramlerin soğutuculuysa kullanamazsın

kasa küçükse kapağı kapanmayabilir
  • Sana buhttp://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/cooler-master-hyper-tx3-intel-amd-pwm-fanli-islemci-sogutucusu-lga1155-uyumlu.html modeli önerebilirim.2 yönlü olarakta takılabildiğinden anakartı çıkartmadan montaj yapabileceğinden vede boyutlarının küçük oluşundan sana en uygun budur.
    2 gündür kullanıyorum sanırım teknobiyotikteki son ürünü ben aldım.Aldığımda stokta vardı daha sonra stokta kalmamış. AMD Athlon X2 64 6000+ işlemcim ile boşta 29-31 yükte 48-51
    derece aralığında...3 saat orthos ile test ettim en fazla 52dereceyi gördü...
    Sessizliğe gelince ekran kartımın fanı çok sesi olduğundan onun sesisni duyamadım :P Şaka bir yana pwm kontrollü olduğu için fan Asus cool and quiet ile gayet sessiz fakat tam yükte dönerken azcık sesli Ama sanırım o da seni rahatsız etmez.Eğer ederse de fanı değiştirebilirsin.
    Bir de unutmadan kutusundan 4 adet fan sabitleme teli(klipsi) çıkıyor.Yani dilersen 2 adet fan takabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: lobo19

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/sunbeam-core-contact-freezer-intel-amd-islemci-sogutucu.html

kullandığım işlemci soğutucusu bu amd 1090 4 ghz de yükte 43 derece

hiçbir aparta takmadan anakartı çıkarmadan taktım montajı kolay

ama ram slotlarından birini kapatabilir ramlerin soğutuculuysa kullanamazsın

kasa küçükse kapağı kapanmayabilir

Ram Soğutucu kullanmıyorum ve ramleri ikinci slottan itibaren 2. ve 4. slota taktım. Dolayısıyla ramler tarafında sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum ama diğer taraftaki chipset soğutucuları engel çıkartır mı bilemiyorum. Daha önce hiç bu kadar büyük chipset soğutucusu olan bir anakartım olmamıştı. Gerçi şık duruyor ama cpu soğutucusuna engel olur mu bilemiyorum.

Sesiz AMD CPU fanı

Yükseklikle ilgili olarak; kasa miditower, seninki ve başkalarınınki sığdıysa benim kasaya da sığar diye düşünüyorum. Benim donanımımda herkesinkinden farklı birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB55A5E95 -- 4 Aralık 2011; 22:21:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rudeboytr

Sana buhttp://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/cooler-master-hyper-tx3-intel-amd-pwm-fanli-islemci-sogutucusu-lga1155-uyumlu.html modeli önerebilirim.2 yönlü olarakta takılabildiğinden anakartı çıkartmadan montaj yapabileceğinden vede boyutlarının küçük oluşundan sana en uygun budur.
    2 gündür kullanıyorum sanırım teknobiyotikteki son ürünü ben aldım.Aldığımda stokta vardı daha sonra stokta kalmamış. AMD Athlon X2 64 6000+ işlemcim ile boşta 29-31 yükte 48-51
    derece aralığında...3 saat orthos ile test ettim en fazla 52dereceyi gördü...
    Sessizliğe gelince ekran kartımın fanı çok sesi olduğundan onun sesisni duyamadım :P Şaka bir yana pwm kontrollü olduğu için fan Asus cool and quiet ile gayet sessiz fakat tam yükte dönerken azcık sesli Ama sanırım o da seni rahatsız etmez.Eğer ederse de fanı değiştirebilirsin.
    Bir de unutmadan kutusundan 4 adet fan sabitleme teli(klipsi) çıkıyor.Yani dilersen 2 adet fan takabilirsin

O soğutucuya ben de bakmıştım, alternatiflerden biri oydu ama maalesef sonuncuyu alarak onu da sen bitirmişsin :)
    Yalnız o soğutucunun fanı 92mm. Fanın iyice sessiz olması için 120mm kullanılması öneriliyor.

• Başka yerlerden bulabilirsin yada ona eşdeğer olarak biraz daha alt sınıfta olsa hyper 101 ve akasa venom pico.Bir üstü olarakta hyper 212 plus öneririm..Eğer kule tipi soğutucu seçersen o soğutucuların çıkıntılarını da aşabilecektir.
  • Anakart yüzeyinden yan kapağa kadar olan mesafe kule tipi ( 120 mm fanlı ) soğutucular açısından önemli. Bir başka nokta kule tipi soğutucu montajında soğutucunun RAM lerle olan ilişkisi.. aynı ilişki işlemcinin solunda ( batısında ) ki anakart soğutucuları ile de var. Kısacası .. Kasa genişliği ve anakart mimarisi kule tipi işlemci soğutucu seçiminde dikkate alınması gereken konular.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilenbilir

Anakart yüzeyinden yan kapağa kadar olan mesafe kule tipi ( 120 mm fanlı ) soğutucular açısından önemli. Bir başka nokta kule tipi soğutucu montajında soğutucunun RAM lerle olan ilişkisi.. aynı ilişki işlemcinin solunda ( batısında ) ki anakart soğutucuları ile de var. Kısacası .. Kasa genişliği ve anakart mimarisi kule tipi işlemci soğutucu seçiminde dikkate alınması gereken konular.

Hocam senin açtığın başlığı okudum. Sanırım sen sonunda Xigmatek Gaia 120 mm'de karar kılmışşsın. Resimden gördüğüm kadarıyla senin kasa da midi tower. Şu resme bir bakabilir misin lütfen , acaba bu soğutucu benim kasama da sığar mı ?

Teşekkürler

Sesiz AMD CPU fanı

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.