Şimdi Ara

Zotac Firestorm işlemci ve MSI afterburner fan sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar zotac 3060 ti white edition kullanıyorum, sistem win 10 pro

öncelikle her zaman kullandığım msi afterburner ile kartı kullanmak istedim ama kendim grafik fan ayarı yaptığımda bir türlü fanlar tutarlı çalışmıyor, bazen biri duruyor ve yüksek hızda çalışıp tekrar duruyor falan bu sorunlarla karşılaşan var mı ?

diğer yandan zotac firestorm programı ile sorunsuz fan ayarı yapıyorum ancak dikkatimi çeken bu program bir süre sonra shell infrastructure host adındaki hizmeti yüksek işlemci kullanımına sürüklüyor boşta bile %13 civarlarında kullanmaya başlıyor

bu konularda bir tecrübesi veya tavsiyesi olan var mıdır ?

• zotac 3080 trinity ile aynısı başıma geldi.önce kendi programına açılışta gel şu profili yükle dedim bir türlü olmadı ben de açılışa afterburneri koydum fan profili yaptım sürekli çeviriyor 40 derece bile olmuyor iyi güzel hoş ama fanlarda acayip özellikler var.kart fanlar görünecek şekilde dik durunca bende afterburner %40 bile çevirtirken fanların üçünün birden dönmediğini sırayla döndüklerini gördüm yani adamlar bir ton özellik koymuş sen zorla çalıştırıyorsun karışıyor ortalık.vuuuuu diye bi atar yapıyor arada baya yüksek devirde halbuki kart buz gibi.öyle olunca ben de bıraktım çevirtmiyorum fanı 60 dereceye kadar dönmüyormuş zaten 60 olmuyor oyunda da zaten 60'ı hemen görüyor.masaüstünde çevirterek benchmarka girersen para eder diye düşünüyorum yoksa gerek yok.strix-e anakarta bağlı d15 se de bu atarları çok sık yapıyordu 2700x'te panik atak hastası etmişti sökmüştüm en sonunda.sonra intel kiti aldım 11700k'da şimdi daha da ısınan bir işlemci ama tıkı çıkmıyor demek ki yazılımsal bir sıkıntı varmış ısındığından değil.ryzenler atlıyor ya ısındım diye yalan halbuki sonra birden düşüyor işte bu git geller yüzünden bios da sapıtıyordu.diyeceğim firestormu bi rgb için kullan ve altta afterburner çalıştırma masaüstünde.

• zaten boşta fanların durmasından dolayı kafası karışıyor zannımca, normalde belli bir derece nin üstüne çıkarsa orda after burner fan ayalarıda etkin oluyor ama boşa doğru düşünce sapıtıyor fanlar kendi kendine ataklanıyor biri dönüyor biri dönmüyor falan

fire storm da dediğim gibi işlemciyi sömüren bir şey var ama o hizmete napıyor çözemedim

• @Wilson Fisk @evohan ben de aynı prıoblemi yaşadım ama sonunda çözümünü buldum.

Sıkıntı Zotac'a mı özel tam emin değilim ama olay fanın belli bir seviyenin altına inemeyişiyle alakalı. Yani %40'a inemeyen fanı sen %40 yapmak isteyince kafa gidiyor.

Genelde %47-48 civarından sonrasında sıkıntı yapmıyor. Garanti olsun diye %50 yapın geçin.

Umarım faydası dokunur, bir kaç gündür sinir etti beni o yüzden denk gelince yazayım dedim.

• eyw karşim ben de benzer şeyler düşünmüştüm bu fanlar yavaş dönemiyor herhalde ya duruyor ya veriyor coşkuyu diye.55 derece falan oldu bende boşta en fazla ama çevirince 37 38 yani çok fark var mırıl mırıl dönse güzel olacaktı.kışın daha da güzel olur kartın soğutması gayet güzel bence ama yazılımını ya da firmware mi diyelim böyle özürlü yapmışlar.

• Ben masanın altında kullandığımdan %50 dönme duyulmuyor bile, daha yeni kart olduğundan boşta 30 derecede duruyor. %40 olsa yapardım herhal ama bu da sıkıntı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JFM_ -- 19 Eylül 2022; 13:55:32 >
  • ama ben saatlerce baya haşin kullanıyorum oyun hariç her şey yani bu sıcaklarda 55 normal dönmeyen fanlarla.o uğultuyu çekmeye değmez dedim kendi haline bıraktım.dururyor duruyor vuuuuuuuu diye bi panik atak geçirtiyor bana gerek yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşte bi ayar yapmazsan olan o aslında. Sıcaklık 60 civarına gelince fanları direk %60 ile başlatıyor, diğer türlü sen %50 seviyesinde ayarladığından hem daha geç ısınıyor hem de ani bi hareket olmuyor. En kötü yavaş yavaş 50'nin üzerine çıkıyor.

• Zotac firestorm la yapınca fan grafiğini sorun yok ama msi after burner da bir ayar tutturmak lazım oda zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.