Şimdi Ara

Sessiz Çalışan Kaliteli Kasa Arıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam o ekran kartı soğutucusu ekran kartını açmadan takılabiliyor mu? Yoksa orjinal fanın yerine mi geliyor? Eğer garantiyi bozuyorsa onu alamam. Birde ekran kartının neresine takıldığı önemli üst kısımsa işlemci ekran kartına biraz yakın sığma sıkıntısı olmaz umarım.

Kasaya gelince verdiğiniz linkte daha ilk yorum fanlarının çok ses yaptığından şikayet ediyor. Zaten amaç sesi azaltmak. O yüzden bu kasada korktum doğrusu.

Birde şöyle bişey buldum buda yok heralde türkiyede buda ses yalıtımlı falan;

Silverstone Fortress FT02S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalcafe -- 30 Nisan 2011; 10:26:46 >
  • Bulabilirseniz Zalman GS1000'i öneririm. 4-5 aydır kullanıyorum ve oldukça memnunum (Yalnız ebatları biraz büyüktür, heryere sığıvermez).
    Buda incelemesi : Zalman GS1000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DM657 -- 30 Nisan 2011; 10:39:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalcafe

Hocam o ekran kartı soğutucusu ekran kartını açmadan takılabiliyor mu? Yoksa orjinal fanın yerine mi geliyor? Eğer garantiyi bozuyorsa onu alamam. Birde ekran kartının neresine takıldığı önemli üst kısımsa işlemci ekran kartına biraz yakın sığma sıkıntısı olmaz umarım.

Kasaya gelince verdiğiniz linkte daha ilk yorum fanlarının çok ses yaptığından şikayet ediyor. Zaten amaç sesi azaltmak. O yüzden bu kasada korktum doğrusu.

Birde şöyle bişey buldum buda yok heralde türkiyede buda ses yalıtımlı falan;

Silverstone Fortress FT02S

Ekran kartı soğutucusu çıkarılmadan başka soğutucu takılamaz. Kartın üzerinde garanti bandı yoksa (Vidalardan birinin üzerinde bulunur) ve usturuplu bir şekilde sökülürse, garanti dışı kalmaz kart..
    Kasa olarak HAF912 de beğenilmiyorsa, ben birşey bilmiyorum. Forumda açılmış konusu var, kullanan arkadaşların yorumlarına bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: AMFİBİ

Böyle bir sistemim olsa ve kasa alacak olsam, arkadaşın tarif ettiği BU ÜRÜNÜ ve BU KASAYI alır, huzura ererdim.

üstüne bir de silver arrow ya da nh-d14.
    işlemciden ve ekran kartından gelen sesi tamamen kesmiş olursunuz.iki parçanın da soğutması çok çok iyi olur.
    arkadaşların önerdiği haf912 kasanın da 23 cmlik fanı sistemi soğutmaya yeterli olur gibi geliyor.yani kasayı default halde kullansanız bile çok sıkıntı olmaz.
    sonuç olarak şöyle bir kasanız olur.
    çok sessiz bir işlemci soğutucusu,çok sessiz ekran kartı soğutucusu,sessiz bir kocman fan bir de 12 cmlik arka fan.
    ama dediğim gibi çok sessiz bir sisteminiz olur,sıfır sesli bir sisteme ulaşmanın imkanı yok.
    bir diğer seçenek de tüm parçalarda pasif soğutmaya geçmek.yani işlemcide ve ekran kartında fan olmayacak.sade kasada fan olacak.bu da birazcıkın delilik.

• eğer sese takıntılıysanız arkadaşların önerdiği kasalar gayet makul. kaldı ki kaliteli bir kasa iyi fanlar + durdurma özellikli bir fan kontrolcüyle sorunsuz ve sessizce kullanırsınız kasanızı. yalnız o kasa o sisteme hiç yakışmamış hocam çok absürd olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BakimsizTarzan -- 30 Nisan 2011; 19:50:29 >
  • Hocam zaten PSU'dan şüphelendim arkadaşımla istanbula gönderdim kaldı ki bu PSU'dan ses konusunda şikayet eden 1 tane adam yok. Arkadaşımla üretim ahtası varmı die kontrole gönderdim başka sıfır açmışlar ayynıymış. Ordaki elemanda aynen söylediğinizi söylemiş faturadan kasayı görüp bu sisteme bu kasa olmaz ses yapması gayet normal. Kalın sağlam malzemeli kaliteli bir kasa önermiş arkadaş arcılığıyla.

Şimdi kasanın Full Tower olması yada şeklinin kötü olması falan önemli değil benim için. Bu söylediklerinizden en sessizi hangi kasadır. Cosmos 1000 devri geçti deniyor hiç sorun değil sessizse. Anlatabildim mi? Ama şimdi kendimi şartlandırmakta istemiyorum. Ama kimse demiyor işte şu kasa Cosmos 1000'den daha sessiz. Öneriler şu yönde bu kasada sesiz hatta daha ucuz. Bu kasanın büyük fanları var fanları sessiz. Bana fanlarının sessiz olması yanında seside yalıtması lazım. O derece ses konusunda takıntılıyım.

Ekran kartını açmak istemiyorum. CPU'ya özel fan takarım. Ama ekran kartını açmak istemediğimden en iyi ses yalıtan kasa lazım. Fanlarının sessiz olmasının yanında.

Ama dediğim gibi Cosmos 1000 en sessizi sanki kimse aksini iddia etmedi çünkü. Yada şu daha sessiz diye bir öneri gelmedi karşılaştırma yapıp. Cosmos 1000'den tek korkum soğutma konusunda çok muallakta. %50 yeterli soğutmayı yapıyor demiş. %50 soğutması yetmez demiş. Soğutması yetmezse zaten ekran kartı fanı coşar. Ayrıca belirttim sistemide söyledim overlock yapmıyorum onuda belirttim bilmiyorum soğutması yeter mi? Çünkü soğutması yetersiz diyenler overclock yapan arkadaşlar olabilir. OVerclocktan anlamasamda GPU ve CPU'nun çok daha fazla ısındığını biliyorum overclock ile.

Şimdi bu söylediklerinizden en iyi sesi yalıtan, fanları sessiz çalışan GPU ve CPU'yuda yeteri derecede normalclockta rahatlatacak kasa hangisidr? Yani bu 3 durumu göz önüne aldığımızda bu sistemle verdiğiniz örneklerden hangi kasa en sessiz çalışır? Şekli şemali önemli değil. 500ü geçmedikçe fiyatıda önemli değil.

• Cooler Master Haf X en sessizi diyebiliriz, çünkü ön, üst, yan fanlar 200m büyüklüğündedir ve bildiğiniz gibi büyük fanlar sessiz çalışır.

Ekran kartı ısınması sonucunda fan coşar denmiş ama oda sistemi sokacağınız yüke bağlı olarak değişir, sonuçta vga ısısını en aza indirgemek için kasa serinliğinden çok ekran kartı seçimide önemli. Yan kapaktaki fan bir derece diğer donanımlara etki edecektir ama oda çok değil aklınızda olsun.
  • Ekran kartım Sapphire 2 GB HD6950 PSU'um garantideydi yarın geliyor. Yarın gelsin ben Msiafterburner ile test edeyim buraya koyayım.

Keşke kasaları almadan deneme şansımız olsaydı. Haf X'i denerdim. Ama işte sorun ben ses konusunda baya takıntılı olduğum için herkesin beğendiği bile bana koyabilir. Çoğunlukta Haf X yada Haf 912 demiş. Nedense Cosmos'u kulanan 1 2 kişi dışında pek sallayan yok. Cosmos'u eledim gitti. Haf X hard disc için titreşim önceliyici plastikleri olduğundan Haf 912'den bir adım önde.

Aslında PSU gelsin ben eski kasada bir daha ses bakayım. Asıl sesi eski kasada arttıran Titreşimler ve kalitesiz kasanın demirlerinin ses yapmasıysa Haf X mantıklı. Çünkü o zaman fanlardan ziyade kasadan kaynaklıdır ses ve haf x sorunu bir ölçüde düzeltir. Yok ama fanların sesiyse o zaman yine özel yalıtım gerekecek. Yada garantiyi boşverip Ekran Kartı'na soğutucu takacam ayrı. Bilemiyorum biraz daha düşüneyim ona göre karar vereyim. PSU'da gelsinde şuan eski kasadan yazıyorum. Yarın bir daha sesin kaynağını arıyayım.

Ankara'da al kasayı götür bu bilgisayarcı çok iyidir o hemen anlar sesin kaynağını iyide yol gösterir çözüm için dediğin yer varsa bildiğiniz çok memnun olurum.

Çok teşekkürler bu arada ilgi gösterip yardımcı olduğunuz için.

• Arkadaşlar PSU'yu ayrı yere koyunca ve ekran kartının fanı parmakla durdurunca anlaşıldı ki ses CPU fanından geliyor. Sırasıyla en çok ses;

1-CPU
    2-HDD (Guruldama arada bir ama dönme sesi kasanın her yerine yayılıyor)
    3- PSU
    4- Ekran Kartı

Ekran kartı ısınınca ses yapıyor çözümü kasa Cooler Master alacam. Sessiz bir CPU fanı önerebilirmisiniz hatta en sessizi olsun. Kasada Haf X alacam ama önce CPU soğutucu. Haf X alma sebebimde HDD vuası sürgülü ve titreşim için plastik var o kasada. Haf X yandaki fanıyla ekran kartınında çok ısınmasına sebep vermez heralde sessizleşir artık kasa.
  • HafX 'in ön fanı 23cm, yan ve üst 20cm, arkada ise 14cm fanı var.

Ancak ref. soğutmalı ise ekran kartınız en sesli parça olacak.

İşlemci içinde ayrıca soğutucu fan şart, 4 pinli pwm özellikli fanı olan soğutuculara bakmanızda fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colonel GUILE -- 4 Mayıs 2011; 2:08:48 >
  • Kasada sessizlik aranıyorsa, kasa kalitesinden sonra ilk el atılması gereken şeyin cpu fanı olduğunu daha önce belirtmiştik..

Büyük, sessiz, evladiyelik bir soğutucu arıyorsanız, ve tabii bulabilirseniz, en iyi soğutucu bu: SİLVER ARROW

Yaşayan son efsane : Thermalright Ultra-120 eXtreme

Başka bir alternatif : XIGMATEK DARK KNIGHT

Fan yukarıdan üflesin, mosfetler, ramler ve köprü de faydalansın derseniz (Benim en sevdiğim soğutma biçimi) :Sunbeam Tuniq Propeller 120

Liste biraz daha uzayabilir tabii..

• hocam al şu kasayı artık
  • @AMFİBİ

Evet abi CPU demiştiniz ama sanki ses ondan gelmiyordu PSU ayrı yere koyup tek tek bakınca anca anladım. Önce kasayı alacam bazı sotucular yüksek bu kasaya olmaz diye. Çok teşekkür ederim yardımlar için.
  • Rica ederim, forum ortamından maksat, birbirimizden birşeyler öğrenebilmektir.
    Yukarıda listelediğim soğutucuların hepsi HAF serisi kasalara uyar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMFİBİ

Fan yukarıdan üflesin, mosfetler, ramler ve köprü de faydalansın derseniz (Benim en sevdiğim soğutma biçimi) :Sunbeam Tuniq Propeller 120

Madem bu daha iyi neden firmalar illa kule tipini kullanıyor o zaman. Bende bu tip almayı düşünüyorum ama performans olarak düşer mi? Bu benim kafamı kurcalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unsalonarici -- 5 Mayıs 2011; 12:14:45 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.