Şimdi Ara

Sessiz Çalışan Kaliteli Kasa Arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kafam allak bulak oldu. Fazladan başlık açmıyayım dedim ama beynim döndü inceleme okumaktan. Önce durumumu anlatayım. Şu sistemi kurdum;

Sapphire 2 GB HD6950
    i7 2600
    Asus P8P67 Pro
    Corsair 4gbx2 RAM Soğutuculu 1600 mhz (8GB)
    WD Cavair Black 1 TB 64MB 7200 rpm sata3
    Gigabyte Odin Pro 800w Aktif PSU
    3rd System 460Li Kasa

Şimdi PSU'dan ses geldiğini düşündüm garantiye yolladım üretim hatası yokmuş ses normalmiş. Garantideki arkadaşlar faturadan kasayı görünce şaşırmışlar. Bu sisteme bu kasa olur mu elbette ses yapar bu kasa demişler. Hatta PSU'yu İstanbula garantiye gösteren arkadaşıma orda çeşitli kasalar göstermişeler mesela bak bu çok adi ince kasa traktör gibi ses yapar ama mesela şu kasa çok kaliteli maddeden sesi daha çok içerde tutar falan demişler. Haklılarda sanki çünkü HDD'nin içinde dönen şey adı herneyse kasanın her tarafına yayılıyor hatta kasa o dönme sesini bile yansıtıyor. O kadar kötü kasa. Zaten bir tek kasayı önemsememiştim oda bela oldu başıma. KAldıki odam gündüz bile çok sessiz geceleri sıfır ses nerdeyse o kadar sessiz. O yüzden sesli bir aksa çıldırtıyor direk. Ben bu 3rd sistemin 3 fanını kapatıp sadece arkadaki 1 fanı bıraktığım halde içerdeki sesi olduğu gibi dışarı attığı için yine sesli. Zaten tüm fanları açamıyorum bile. MEsela öndeki HDD soğutan fan borozan gibi çalışıyor. Onun direk fişini çektim.

Şuan iyi bir kasa almam lazım. Benim için önemli olan kabul edilebilir derecede soğutabilmesi ve EN ÖNEMLİSİ SESİ YALITMASI VE KENDİ FANLARININDA SESSİZ ÇALIŞMASI.

Serin çalışmalı çünkü soğutmazsa CPU VE GPU hatta PSU fanı hızlı dönecek ses yine artacak. İStediği akdar ses yalıtımlı kasa olsun içerdeki fanların hızlı dönemsine sebep olacaksa pek bişey değişmeyecek.

Şimdi araştırma yaptım şu kasalar hakkında;

CM Cosmos 1000
    CM Cosmos 1100
    Aplus EL Diablo
    CM Haf x 942

Şimdi özellikle Cosmos 1100 iyi performans arayanlara en iyi diye geçiyor Cosmos 1000'de sessizlik konusunda en iyi gibi anlatılıyor. E anlamadığım arkadaş cosmos 1000 iyi soğutmuyorsa GPU ve CPU fanalrı deli gibi dönmeye başlayacak sessizlik yalan olacak. Yani Cosmos 1000 soğutma konusunda neye göre kötü? OVerclock yapanlarmı 450 TL'lik kasanın soğutmasını beğenmiyor yoksa normal kullanıcılar içindemi soğutması yetersiz?

Arkadaşlar ben siz o kasalara ne yapıyorsunuzda 10 15 tane fan takıyorsunuz bilmiyorum. Ama ben Overclock yapmıyorum. Normalde "Heroes Of Newerth" oyunu dışında oyun oynamıyorum ama belki Crysis 2 ayarında oyunlar oynarım ilerde. Yinede bunlar için Overclock'a falan gerek duymuyorum. Hiçte bulaşmak istemiyorum zaten böyle olaylara tek istediğim bu PC'den normal performansını sessiz bir şekilde almak.

Şimdi Cosmos 1000 anlatılanalra göre bana en uygunu gibi. Ama şu performanstan kasıt nedir anlamış değilim. Benim gibi PC'de arada oyun oynayıp film izleyip ders çalışan bir adam için soğutması yeterli olacak mıdır? Sistemi yukarıda görüyorsunuz. Ekran Kartımın ısınmaması lazım ısınınca oda ses yapacak SESTEN NEFRET EDİYORUM. Yani bu kasa bu sistemi normal şartlarda soğutmaya yeter mi?

1- Sesiz fanları olan ve aynı şekilde her tarafı delik deşik olmayan ve hatta cosmos 1000 gibi özel yalıtımı olan kasa
    2- Yalıtımın yanında da kabul edilebilir derece ayda mesela Ekran kartının çok ısınması sebep olup fanının hızını arttırmayacak bir kasa. Çünkü ekran kartı fanı deliye dönerse ister stüdyo ses yalıtımı olsun yine ses artacak bişey değişmeyecek.
    3- Çok önemli değil ama sıvı soğutma ilerde yaygınlaşırsa die onada uygun olursa güzel olur. Ama en önemlisi sessizlik!

İstediklerim bunlar. Bana 30 tane HDD yuvası işte overclock yapıyorum 15 tane fan deli gibi dönecekler falan lazım değil. Bana kasa içini normal ayarlarda serin tutsun en azından GPU CPU falan sıcaklıktan bayıp fanlarını çıldırmasın. Ve mümkünse olabilecek EN SESSİZ kasa olsun. Bu ikisi benim için önemli.

Hangi kasayı öneriyorsunuz benim durumumda bir insana. Cosmos 1000 bana en uygunu gibi görünüyor ama endişelerimi anlattım. Burdaki insanalra sorduğumda Cosmos 1000 en sessizi ama soğutmuyor diyorlar. Ama bu insanlar overclock gibi işlemlerle müthiş yük altında çalışıyorlar sanırım. Bilemiyorum benim sistemi overclocksuz soğutur mu? Yada başka öneriniz varmı bak bu kasa ondan bile sessiz dediğiniz. TAbi sessiz derken akla fanları sessiz kasa gelmesin sadece kasanın içindeki seside cosmos 1000 gibi özel yalıtımı olsun. KAsanın içindeki seside yalıtsın yani yoksa 400 TL üzeri PSU'suz bir çok kasaya adamlar kalitesiz fan takacak değiller. Fanları kaliteli olup şimdiki aksam gibi her tarafı delik deşik içerdeki ses olduğu gibi dışarıya atacak kasa olmasın lütfen.

Sıvı soğutmayı bile araştırdım neyse parası verecem diye onlarda da fan oluyormuş ve sıkıntılı işmiş uğraşma dediler. Bana en sessiz ve soğutmasıda kötü olmayan kasa önerin arakdaşlar. Neyse parası verecem yoksa PC'DEN NEFRET EDİCEM KIRIP ATACAM. Ses yüzünden sürekli müziği açıyorum orta seviye seste kafam şişti gerçekten.

Şu kasa ve ses olayını halledip normal hayatıma dönmek istiyorum. Lütfen bir el atın. Birde bana bir sürü HDD yuvası falan lazım değil derken paradan kaçmak için demiyorum asıl önemli olanın sessizlik olduğunu söylüyorum. Cosmos 1000 gibi özel ses yalıtımlı kasaların varsın 10 tane HDD yuvası olsun zararı yok. Yeterki sesi yalıtsın fanları sessiz çalışan kaliteli fanlar olsun ve şu sistemi soğutabilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalcafe -- 29 Nisan 2011; 8:43:45 >

• Bence kasayı soğutmaya yetecek en az delikli kasa en sessiz kasadır.
    Cooler Master 692'den Cooler Master RC-335'geçtim. Ses baya azaldı. Çok yüksek devirli olmayan fanlarla sessizliği sağlarsın. Mesela 12cm lik fanlarda 1200 d/d'yı geçme, mümkünse 1000 d/d. Thermalright XSilent serisi sessizlik için yapılmış bir seri. Bilerek fan devri düşürülmüş böylelikle ses azalmış ama performansta doğal olarak düşmüş.
    Dengeyi iyi ayarlamak lazım.
    Seçeneklerinden CM HAF X sessizliğe önem verdiğinden daha geri planda kalır.
    Cosmos 1000'nin testini internetten bakarsın. Senin sistemin ayarındaki sistemi kaç derecede tuttuğuna bakarsan daha faydalı olur.
  • Sessiz soğutma için en ideal kasa haf x görünüyor sisteminiz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Sessiz soğutma için en ideal kasa haf x görünüyor sisteminiz için.
    Merhaba..
    Cosmos serisinin hem devri geçti, hem de tipinden dolayı kocaman ama kasa içi pek o kadar kullanışlı değil.
    HAF serisini tavsiye ederim ama kullanılan cpu soğutucusu da önemli (ses açısından) Soğutucuyu yazmamışsınız, sanırım stok fan kullanıyorsunuz ve haliyle bu da ses yapıyor.
    Su soğutma kurmayı düşünmüyorsanız HAF 912 yeter de artar bile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMFİBİ -- 29 Nisan 2011; 9:36:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMFİBİ

Merhaba..
    Cosmos serisinin hem devri geçti, hem de tipinden dolayı kocaman ama kasa içi pek o kadar kullanışlı değil.
    HAF serisini tavsiye ederim ama kullanılan cpu soğutucusu da önemli (ses açısından) Soğutucuyu yazmamışsınız, sanırım stok fan kullanıyorsunuz ve haliyle bu da ses yapıyor.

Alıntıları Göster
    Seçenekler arasına bir de Corsair Obsidian 800d yi ekleyebilirsiniz,ben yaklaşık olarak 1 aydır bu kasayı kullanıyorum son derece memnunum (hem soğutma hem sessizlik hem de kalite konusunda..) overclocklada uğraşmıyormuşsunuz zaten işlemcinizden belli,eminim ki size yeterli gelecektir...

• quote:

Merhaba..

Alıntıları Göster
    Sessizlik için kesenin azı biraz açılması gerekiyor. Öncelikle sessiz ve iyi bir işlemci soğutucusu alınmalı. En çok ses çıkartan fan genelde işlemci fanı olur. Cosmos da alsanız bu sesi engelleyemezsiniz.

2. olarak ekran kartı(sadece oyunlarda yüksek ses çıkartır), bunun için özel soğutucu modeller tercih edilmeli yada ayriyetten ekran kartı fanı alınmalı.

HDD'ler için kızaklı kasalar tercih edilmeli. Vidasız olduklarından ve yumusak plastiklerle cevrili olduklarından titresim çok az oluyor.

Kasa fanları düsük devirli olması gerekmekte. Mümlünse bir fan kontrolcüsü alınıp kasa fanları bu kontrolcüye takılmalı.

PSU'nun da sessiz olması gerekiyor. İşlemci gibi eğer PSU ses yapıyorsa kasa bu sesi engellemekte pek basarılı olmayacaktır.

Bu durumda sessizlik için kasada olması gerekenler HDD kızağı ve fan kontrolcüsü ama fan kontrolcüsü olan kasalar genelde pek kaliteli olmuyorlar. Kontrolcüyü sonradan almak daha mantıklı.

Bazı kasaların yan kapaklarında sessizlik için plastik koruyucular oluyor. Seçim yaprken bunu göz önünde bulundurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: t3

Sessizlik için kesenin azı biraz açılması gerekiyor. Öncelikle sessiz ve iyi bir işlemci soğutucusu alınmalı. En çok ses çıkartan fan genelde işlemci fanı olur. Cosmos da alsanız bu sesi engelleyemezsiniz.

2. olarak ekran kartı(sadece oyunlarda yüksek ses çıkartır), bunun için özel soğutucu modeller tercih edilmeli yada ayriyetten ekran kartı fanı alınmalı.

HDD'ler için kızaklı kasalar tercih edilmeli. Vidasız olduklarından ve yumusak plastiklerle cevrili olduklarından titresim çok az oluyor.

Kasa fanları düsük devirli olması gerekmekte. Mümlünse bir fan kontrolcüsü alınıp kasa fanları bu kontrolcüye takılmalı.

PSU'nun da sessiz olması gerekiyor. İşlemci gibi eğer PSU ses yapıyorsa kasa bu sesi engellemekte pek basarılı olmayacaktır.

Bu durumda sessizlik için kasada olması gerekenler HDD kızağı ve fan kontrolcüsü ama fan kontrolcüsü olan kasalar genelde pek kaliteli olmuyorlar. Kontrolcüyü sonradan almak daha mantıklı.

Bazı kasaların yan kapaklarında sessizlik için plastik koruyucular oluyor. Seçim yaprken bunu göz önünde bulundurum.

Alıntıları Göster
    benim seçimim sırasıyla şöyle olurdu bu 3 kasada çok kaliteli kasalar bende şuanda cosmos 1100 kullanıyorum 1 ci sıradaki kasa hayalimdeki kasa diyebilirim

1-http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_34059_CORSAIR_Obsidan_Serisi_800D__Power_Yok__USB__Ses__Firewire__Siyah_Kasa.html

2-http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_36490_COOLER_MASTER_RC_942_HAF_X__Power_Yok__e-Sata__USB__Ses__Firewire__Siyah_Kasa_-RC-942-KKN1.html

3-http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_38246_THERMALTAKE_VN10001W2N__Level_10GT_Power_Yok__USB__Ses__Siyah__Kasa.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: t3

Alıntıları Göster
    cosmos rc-1000 kullanmış biri olarak
    kasa çok kaliteli ve çok sessiz, dediğiniz gibi ısınma problemi var ama öyle kafaya takıcak yada sistemi olmusuz etkilicek kadar değil
    aslında ısınmasıda normal sebeb yalıtımları
    benim duyduğum tek ses hafif bir uğuldamaydı

biraz iri kıyım olduğu doğru

• quote:

Orijinalden alıntı: barhonda

cosmos rc-1000 kullanmış biri olarak
    kasa çok kaliteli ve çok sessiz, dediğiniz gibi ısınma problemi var ama öyle kafaya takıcak yada sistemi olmusuz etkilicek kadar değil
    aslında ısınmasıda normal sebeb yalıtımları
    benim duyduğum tek ses hafif bir uğuldamaydı

biraz iri kıyım olduğu doğru

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim PSU garantiye gönderdim ses PSU'dan gelmiyormuş. Faturamda kasamıda görmüşler bu sisteme bu kasa olmaz demişler. Hatta arkadaşıma kasaları göstermişler örnek olarak bak demişler mesela bu kasa çok kötü titrer sesi yalıtmaz traktör gibi ses yapar. Sora bak buda kaliteli malzemeden bunda o ses çıkmaz demişler.

Yani Kasa'nın sanırım kalitesizliğinin çok etkisi var ki haklılar HDD'nin dönme sesi kasanın her yerine yayılıyor sssss diye. Elbette kaliteli her kasa sesi azaltacaktır. Ama ben en çok sesi azaltacak ve soğutabilecek kasa lazım. Cosmos 1000 eskidi diyorsunuz ama onun gibi özel yalıtımlı başka kasa tavsiye etmediniz hala. Yoksa Haf 942 yada Cosmos 1100 illaki sessiz çalışacak 400-500 TL kasalar. Ama bunlarında içinden Cosmos 1000 gibi özel ses yalıtımlı kasa lazım.

t3'ün bahsettiği gibi. Hem Cosmos 1000 gibi özel yalıtımlı hem HDD yuvası plastik sürgülü hemde fanları sessiz denecek türden bir kasa.

• quote:

Orijinalden alıntı: metalcafe

Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim PSU garantiye gönderdim ses PSU'dan gelmiyormuş. Faturamda kasamıda görmüşler bu sisteme bu kasa olmaz demişler. Hatta arkadaşıma kasaları göstermişler örnek olarak bak demişler mesela bu kasa çok kötü titrer sesi yalıtmaz traktör gibi ses yapar. Sora bak buda kaliteli malzemeden bunda o ses çıkmaz demişler.

Yani Kasa'nın sanırım kalitesizliğinin çok etkisi var ki haklılar HDD'nin dönme sesi kasanın her yerine yayılıyor sssss diye. Elbette kaliteli her kasa sesi azaltacaktır. Ama ben en çok sesi azaltacak ve soğutabilecek kasa lazım. Cosmos 1000 eskidi diyorsunuz ama onun gibi özel yalıtımlı başka kasa tavsiye etmediniz hala. Yoksa Haf 942 yada Cosmos 1100 illaki sessiz çalışacak 400-500 TL kasalar. Ama bunlarında içinden Cosmos 1000 gibi özel ses yalıtımlı kasa lazım.

t3'ün bahsettiği gibi. Hem Cosmos 1000 gibi özel yalıtımlı hem HDD yuvası plastik sürgülü hemde fanları sessiz denecek türden bir kasa.

Alıntıları Göster
    İşlemcimde özel fan yok işlemciyle gelen fan var. Ben sesleri bir türlü ayırt edemedim. Hepsinin sesi karışıyor birbirine. Özellikle HDD vınnnnnn diye bir dönme sesi var onu ayırt edebildim. PSU'nun havayı üflediği yere kulağımı dayıyorum neredeyse ses yok. GPU yada CPU aralarından özellikle duyduğum ses yok kasada genel bir ses var fanalrını kapattığım halde. Isınmadıkça CPU ve GPU'da da pek ses yok tabi yük altında daha denemedim mesela CPU'nun 50 dereceyi geçtiğini daha görmedim. GPU oyunlarda bazen 60'ı bile bulabiliyor. Bunun bir sebebide kasanın içinin çok dar olması sanırım. KAsayı ilk kurduğumda oyunlarda da pek ısınmıyordu ama 2 hafta sonra oyunlarda GPU ısınmaya başladı.

Şimdi HDD'nin içindeki dönme sesi dışında sesleri ayırt edemediğim içinde kulağıma pek güvenmiyorum ama CPU'dan sanki pek ses gelmiyor. PSU'nunda sesi gelmiyor ama ses mesela oyunlarda artıyor biraz daha oda ekran kartı sanırım. GPU'da dediğim gibi oyunlarda 1500 rpmye ulaşıyor o zaman ses yapıyor. Gerçi 55 derece üstünde 1500 rpmlere çıkıyor onuda araştırmam lazım bazı insanlar oyunalrda 70 dereceleri gördüklerini söylüyorlar.

Şimdi CPU'ya özel fan takılır ama GPU için garantiyi bozmadan içini açmadan sessiz soğutma uygulanabilir mi ki?

Haf X 942;

Sessiz çalışıyor diyende var sesli çalışıyor diyende var. O konu biraz bulanık 942 için. Tabi içinin genişliği olsun yuvaları olsun soğutması olsun kötü bişey duymadım. Ama sesi ne kadar yalıttığı pek net değil.

Cosmos 1100

Buda aynı şekilde sesli çalışıyor diyende var sessizde ama performans çok iyi deniyor.

Cosmos 1000

Bulabildiğim özel ses yalıtımlı tek kasa bu. Bir buna çoğunluk sessiz diyor nadir bir kaç kişi dışında. Bunada artık eskidi deniyor.

Bu arada Ankara'dayım şöyle bir Bilgisayarcı var arkadaşım götür sorunun çözer dediğiniz varsa onuda söyleyin.

• quote:

İşlemcimde özel fan yok işlemciyle gelen fan var. Ben sesleri bir türlü ayırt edemedim. Hepsinin sesi karışıyor birbirine. Özellikle HDD vınnnnnn diye bir dönme sesi var onu ayırt edebildim. PSU'nun havayı üflediği yere kulağımı dayıyorum neredeyse ses yok. GPU yada CPU aralarından özellikle duyduğum ses yok kasada genel bir ses var fanalrını kapattığım halde. Isınmadıkça CPU ve GPU'da da pek ses yok tabi yük altında daha denemedim mesela CPU'nun 50 dereceyi geçtiğini daha görmedim. GPU oyunlarda bazen 60'ı bile bulabiliyor. Bunun bir sebebide kasanın içinin çok dar olması sanırım. KAsayı ilk kurduğumda oyunlarda da pek ısınmıyordu ama 2 hafta sonra oyunlarda GPU ısınmaya başladı.

Şimdi HDD'nin içindeki dönme sesi dışında sesleri ayırt edemediğim içinde kulağıma pek güvenmiyorum ama CPU'dan sanki pek ses gelmiyor. PSU'nunda sesi gelmiyor ama ses mesela oyunlarda artıyor biraz daha oda ekran kartı sanırım. GPU'da dediğim gibi oyunlarda 1500 rpmye ulaşıyor o zaman ses yapıyor. Gerçi 55 derece üstünde 1500 rpmlere çıkıyor onuda araştırmam lazım bazı insanlar oyunalrda 70 dereceleri gördüklerini söylüyorlar.

Şimdi CPU'ya özel fan takılır ama GPU için garantiyi bozmadan içini açmadan sessiz soğutma uygulanabilir mi ki?

Haf X 942;

Sessiz çalışıyor diyende var sesli çalışıyor diyende var. O konu biraz bulanık 942 için. Tabi içinin genişliği olsun yuvaları olsun soğutması olsun kötü bişey duymadım. Ama sesi ne kadar yalıttığı pek net değil.

Cosmos 1100

Buda aynı şekilde sesli çalışıyor diyende var sessizde ama performans çok iyi deniyor.

Cosmos 1000

Bulabildiğim özel ses yalıtımlı tek kasa bu. Bir buna çoğunluk sessiz diyor nadir bir kaç kişi dışında. Bunada artık eskidi deniyor.

Bu arada Ankara'dayım şöyle bir Bilgisayarcı var arkadaşım götür sorunun çözer dediğiniz varsa onuda söyleyin.

Alıntıları Göster
    Ses veya sessizlik, görece bir kavram. Bana sessiz gelen, size sesli gelebilir. Kaldı ki, mekaniğin olduğu yerde ses kaçınılmazdır. Biz bunun en rahatsız etmeyenini araştırıyoruz ve tavsiyelerimiz de bu yönde oluyor.
    Kasadaki hava sirkülasyonu yeterli olmadığında sistem ısınınca, haliyle fanların delirmesi normal. Fanları göbeklerine bastırarak ve teker teker durdurarak (kısa süreli) hangisinden fazla ses geldiğini anlayabilirsiniz.
    Su soğutma kullanmıyacaksanız eğer, full tower kasa gereksiz. Mid tower bir kasa fazlası ile işinizi görür.
    HAF 912 - RCA690 gibi.

Not: Her halükârda kaliteli bir cpu soğutucu şart.

• quote:

Ses veya sessizlik, görece bir kavram. Bana sessiz gelen, size sesli gelebilir. Kaldı ki, mekaniğin olduğu yerde ses kaçınılmazdır. Biz bunun en rahatsız etmeyenini araştırıyoruz ve tavsiyelerimiz de bu yönde oluyor.
    Kasadaki hava sirkülasyonu yeterli olmadığında sistem ısınınca, haliyle fanların delirmesi normal. Fanları göbeklerine bastırarak ve teker teker durdurarak (kısa süreli) hangisinden fazla ses geldiğini anlayabilirsiniz.
    Su soğutma kullanmıyacaksanız eğer, full tower kasa gereksiz. Mid tower bir kasa fazlası ile işinizi görür.
    HAF 912 - RCA690 gibi.

Not: Her halükârda kaliteli bir cpu soğutucu şart.

Alıntıları Göster
    Hocam en çok ses HDD'den geliyor. Grurldamadan bahsetmiyorum eve grulduyor arada ama hep değil. Ama mesela kasanın HDD'den en uzak noktasına bile kulağımı dayadığımda o HDD'nin ssss sesi çok net geliyor.

Bunun dışında PSU;

Ses var evet ama çok değil. GPU ses ısındığında artıyor. CPU neredeyse en sessizi bu ama tabi onda da ses var. Hepsinin toplamı bu ses ve mesela PSU'nun hava üflediği yerde ses yok. KAsa içinde var. Bu toplam fan seslerinin kasa içinde kalması lazım buda aklıma Cosmos 1000'deki gibi özel yalıtımı getiriyor.

Su soğutmayıda sordum hocam. Ban uğraşma dediler. Hatta su soğutma en sessiz yöntemmiş. Ama kimse anlatmadı. Mesela CPU için su sogutma aparatları bulabiliyorum satılan nette ama Ekran kartı için bulamadım.

Yani şuan sesi yalıtan fanları sessiz bir kasa bulursam. Yine köeşde param birikince sesi dahada azaltmak için su soğutma da yapabilirim. Hatta yapmalıyım gibi geliyor çünkü hava soğutmadan çok daha sessiz bir yöntemmiş.

Ama ben sessizlik için su soğutma deyince ne gerek var sırf sessizlik için su soğutma yapılmaz diyorlar. Ama tabi bilmiyorlar onalrın performansa önem verdikleri kadar benimde sessizliğe önem verdiğimi.

• quote:

Hocam en çok ses HDD'den geliyor. Grurldamadan bahsetmiyorum eve grulduyor arada ama hep değil. Ama mesela kasanın HDD'den en uzak noktasına bile kulağımı dayadığımda o HDD'nin ssss sesi çok net geliyor.

Bunun dışında PSU;

Ses var evet ama çok değil. GPU ses ısındığında artıyor. CPU neredeyse en sessizi bu ama tabi onda da ses var. Hepsinin toplamı bu ses ve mesela PSU'nun hava üflediği yerde ses yok. KAsa içinde var. Bu toplam fan seslerinin kasa içinde kalması lazım buda aklıma Cosmos 1000'deki gibi özel yalıtımı getiriyor.

Su soğutmayıda sordum hocam. Ban uğraşma dediler. Hatta su soğutma en sessiz yöntemmiş. Ama kimse anlatmadı. Mesela CPU için su sogutma aparatları bulabiliyorum satılan nette ama Ekran kartı için bulamadım.

Yani şuan sesi yalıtan fanları sessiz bir kasa bulursam. Yine köeşde param birikince sesi dahada azaltmak için su soğutma da yapabilirim. Hatta yapmalıyım gibi geliyor çünkü hava soğutmadan çok daha sessiz bir yöntemmiş.

Ama ben sessizlik için su soğutma deyince ne gerek var sırf sessizlik için su soğutma yapılmaz diyorlar. Ama tabi bilmiyorlar onalrın performansa önem verdikleri kadar benimde sessizliğe önem verdiğimi.

Alıntıları Göster
    Kasa kalitesiz olduğundan, rezonans yapıyor ve metalin sesi iletmesi normal.
    Kaliteli kasalarda bu tip sorunların olmamasının sebebi, diskleri metalden yalıtacak düzeneğin olması ve kasa içi sirkülasyon düzenlendiğinde de, elemanlar serin çalıştığından, fanlar normal seyrinde çalışacağı için ses sorunu ortadan kalkmış olıyor.

Su soğutmada da sıfır ses diye birşey sözkonusu değil. Pompa + radyatör üzerindeki fanların sesi vs. derken, yine ses olacak.

• quote:

Kasa kalitesiz olduğundan, rezonans yapıyor ve metalin sesi iletmesi normal.
    Kaliteli kasalarda bu tip sorunların olmamasının sebebi, diskleri metalden yalıtacak düzeneğin olması ve kasa içi sirkülasyon düzenlendiğinde de, elemanlar serin çalıştığından, fanlar normal seyrinde çalışacağı için ses sorunu ortadan kalkmış olıyor.

Su soğutmada da sıfır ses diye birşey sözkonusu değil. Pompa + radyatör üzerindeki fanların sesi vs. derken, yine ses olacak.

Alıntıları Göster
    amaç sessizlikse su soğutmaya boşa para harcamayın. performans, görsellik ve sessizlik bu üçünü bir araya toplamak isterseniz su soğutmaya geçiş yapın derim.
    mustafa abininde dediği gibi ses ondada var... en sessiz fanları dahi kullansanız radyatörden gelen sesi kesemezsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: barhonda

amaç sessizlikse su soğutmaya boşa para harcamayın. performans, görsellik ve sessizlik bu üçünü bir araya toplamak isterseniz su soğutmaya geçiş yapın derim.
    mustafa abininde dediği gibi ses ondada var... en sessiz fanları dahi kullansanız radyatörden gelen sesi kesemezsiniz

Alıntıları Göster
    http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/nzxt_h2_classic_silent/

bunu bi incele istersen

• quote:

Orijinalden alıntı: jumano

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/nzxt_h2_classic_silent/

bunu bi incele istersen

Alıntıları Göster
    Baktım Cosmos 1000 gibi oda yabancı site verdiğine göre Türkiye'de yok sanırım kullananda yoksa almak daha riskli.

Şunun HD6900 serisiyle uyumlusu bulunabilir mi ayrıca bu şey işe yarıyor mu?

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100000212

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalcafe -- 29 Nisan 2011; 23:59:54 >

• quote:

Merhaba..

Abi devri önemli değil benim için. Şekli falanda. Ama dersen ki Cosmos 1000 bu sistemi soğutmaz yine hızlı döner CPU GPU falan yine ses yükselir dersen almak çok mantıksız olur. Onun dışında iekli falan önemli değil. Ama hem soğutma hemde sessizlik açısından Haf x daha sessiz çalışır bu sistemle dersen Haf X daha mantıklı. Ama mesela Cosmos 1000'de PSU titreşimi engeleyecek plastik koymuşlar ses yalıtım yapmışlar adamlar herşeyi sesi düşünerek yapmış sanki buda beni kararsız bir duruma sokuyor. Korkum alırsam birde soğutamayıp ekran kartı fanı coşarsa ses yaparsa yazık oalcak verdiğim paraya. Haf X'ten endişemse sesi içerde tutamazsa çünkü Cosmos 1000 daha sağlam maddeden yapılmış sanki Haf X sesten ziyade sırf performans için gibi duruyor.

• quote:

Baktım Cosmos 1000 gibi oda yabancı site verdiğine göre Türkiye'de yok sanırım kullananda yoksa almak daha riskli.

buyur ekran kartı için soğutucu sanırım işini görür HD6950 ve HD6970 destekli

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/ekran-karti-vga-sogutucu/thermalright-shaman-ekran-karti-sogutucu.html

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/ekran-karti-vga-sogutucu/thermalright-spitfire-5800-ve-gtx480-destekli-yuksek-performansli-ekran-karti-sogutucu.html

• quote:

Orijinalden alıntı: B A T M A N

quote:

buyur ekran kartı için soğutucu sanırım işini görür HD6950 ve HD6970 destekli

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/ekran-karti-vga-sogutucu/thermalright-shaman-ekran-karti-sogutucu.html

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/ekran-karti-vga-sogutucu/thermalright-spitfire-5800-ve-gtx480-destekli-yuksek-performansli-ekran-karti-sogutucu.html

Alıntıları Göster
    Sessiz çalışıyormuş çok güzel. Hocam bu fan garantiyi bozmadan takılabiliyor değil mi? Birde üst tarafa takılıyorsa benim anakartım Asus P8P67 Pro yani ekran kartı biraz işlemciye yakın sığar mı acaba?

Şimdi şöyle yapsam;

Bu ekran kartı soğutucusunu taksam ekran kartı ısınma derdi kalmaz. CPU'yada hemen alamam kasa alırsam ilerde özel soğutucu takarsam Cosmos 1000 heralde ideal olur? Çünkü soğutma derdide kalmaz. Zaten PSU havayı dışardan alıyor 14mm fanı var kolay kolay ısınmaz.

Ne diyorsunuz mantıklı mı? Cosmos 1000'de şart değil ama söylediğiniz kasalardan en sessiz çalışanı bu gibi duruyor. DAha sessizi varsa kullanmış yada kullandığınız daha iyi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalcafe -- 30 Nisan 2011; 2:59:27 >

• quote:

Sessiz çalışıyormuş çok güzel. Hocam bu fan garantiyi bozmadan takılabiliyor değil mi? Birde üst tarafa takılıyorsa benim anakartım Asus P8P67 Pro yani ekran kartı biraz işlemciye yakın sığar mı acaba?

Şimdi şöyle yapsam;

Bu ekran kartı soğutucusunu taksam ekran kartı ısınma derdi kalmaz. CPU'yada hemen alamam kasa alırsam ilerde özel soğutucu takarsam Cosmos 1000 heralde ideal olur? Çünkü soğutma derdide kalmaz. Zaten PSU havayı dışardan alıyor 14mm fanı var kolay kolay ısınmaz.

Ne diyorsunuz mantıklı mı? Cosmos 1000'de şart değil ama söylediğiniz kasalardan en sessiz çalışanı bu gibi duruyor. DAha sessizi varsa kullanmış yada kullandığınız daha iyi olur?

Alıntıları Göster
    Böyle bir sistemim olsa ve kasa alacak olsam, arkadaşın tarif ettiği BU ÜRÜNÜ ve BU KASAYI alır, huzura ererdim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.