Şimdi Ara

Sessiz olmak en büyük derdim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
4
Favori
9.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Berkeseçici

Bende tam tersi bol bol konuşmayı dinlemekten çok seviyorum tam tersine çabalıyorum. Yenilmeyecek şeyler değil bunlar küçüklükten beri hep anlatıcı fikrini belirten olmaya derste hocayla konuşmayı konular hakkında kafaya yerleştirmişim dinlemeyi beceremiyorum bende nedense birbirimizi çalıştıralım:D

Hahahaha değişsek ya kanka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Ben de aynen böyleyim. Benimkinin sebebi belli. Özgüven eksikliği. Eskisine göre çok daha iyiyim bu konuda ama hala var bu özgüven eksikliği. Yanında hiç özgüven eksikliği çekmediğim biri varsa çok konuşkan oluyorum. Özgüven eksikliği hissetmediğim ama aşırı samimi olmadığım insanlarlayken de konuşkanım. Bunun bir altı seviyede normal bir insanım ama ilk kez girdiğim bir ortamda çok sıkıntı çekiyorum. Sen neden hiç konuşmuyorsun cümlesini çok kere duydum. Belki de birsürü fırsatı başlamadan bitirdim bu yüzden.
    Halbuki ilkokulda çok özgüvenliydim. Gerçek anlamda. Kızlarla bile çok rahat konuşurdum, geniş bir çevrem vardı. İlkokulda çok konuştuğum bir kız vardı hatta, ortaokulda sürekli mesaj atıyordu bana sınıflar ayrıldıktan sonra. Ben iplemiyordum pek ama keşke ipleseymişim, en azından deneyim, özgüven kazanmış olarak giderdim liseye kız meselesi açısından. En son geçen sene gördüm kızı sınava gireceğim yerde, ortaokuldan beri fiziksel olarak ilk kez görmüştüm. İkimiz de yetişkiniz tabi bu sefer. Abartmıyorum binaya girene kadar baktı bana. Annesini de tanıyorum gidip selam veresim geldi de özgüven malum
    Lise 2.sınıfta aşık oldum. Şunu söyleyebilirim, şu ana kadar hoşlandığım kızlar oldu birçok ama aşık olduğum tek kişi oydu. Kız seni seviyorum anla artık demek için neler neler yaptı da ben anlamadım çünkü neden çünkü lanet olası özgüven eksikliğinden. Ben kötüyüm gelsene dedi dışarı çağırdı gidemedim, dışardayım gelsene dedi çağırdı gidemedim, vazgeçmedi okuldan sonra çıkalım dedi çıktık konuştuk gezdik. İçtiği soda şişelerini sürekli sıramın yanındaki cama koyuyordu, neden yapıyosun diyordum gülüp öylesine diyordu. Sevgilim var diye yem atmıştım tepkisinden anlayamadım ne hissettiğini ki gayet açıktı. Doğum gününde şöyle yaparım böyle yaparım diyordu anlamadım. Sınıfta beraber resimlere bakıyorduk telefondan, ortak kız arkadaşımız siz yakışıyorsunuz birbirinize he diyip güldüğünde kızardı anlamadım. Sınıfta 3 kız grupları vardı, o varken yanlarında hep bana takılırlardı, ilgimi çekmeye çalışırlardı, anlamadım. Onu sevdiğime dair tepki göstermememe ve dışarı çıkma tekliflerine ardı ardına olumsuz yanıt vermeme rağmen soğumadı. Engel atmıştım tepkisini ölçmek için verdiği tepki açıktı yine anlamadım. Taşındılar, uzaktan uzaktan yazışırken ben sendem bir zamanlar hoşlanıyordum dedi. Hala hoşlanıyordu ama direkt söyleyemiyordu. Anlamadım. Açılmam ancak 3 4 ay sonrasını buldu. Aynı anda o da açıldı. Çok geçti artık çünkü başka bir şehirdeydi. Tam 3 sene sonra, 2019 eylülde buluştuk. Kafeden kalkarken sen de bana ısmarlamıştın dedi ve tüm hesabı ödedi. Kastettiği şey 3 sene önce ilk buluşmamızda ısmarladığım çaydı. Ben yine mallık yaptım, ona rağmen gerekli hareketleri yapamadım. Giderken seni seviyorum dediğimde utanıp aynı şekilde karşılık verince oldu bu iş demiştim ama çok iyimserdim. Olmadı sonuç olarak. Olmamasından şu an mutsuz değilim çünkü aslında benim düşündüğüm, kafamda kurduğum kişi değilmiş. O iş olsa birsüre çok mutlu olsam bile mutsuz olma ihtimalim de yüksekmiş onu da anladım. Yine de o zamana gitsem olması için uğraşırdım. Lambaya kafa atan güveler var ya onlar gibi.
    Artık yeni bir ortama giriyorum, hem kendim hem de ileride kariyerim için şimdiden kendimi sosyalliğe zorlamam lazım. Başka türlü işim yaş.

Esaslı kızmış hocam. Keske olsaymış.

• Sizinle arkadaş olmak isterim...

• Hocam benzer durumdayız.Hatta ben de makine okuyorum  Sessiz sakin görünüyorum dışarıdan.Oysa kafamda milyonlarca fikir dolanıyor.Ortamlarda köşede sessiz sessiz takılıyorum.Ama bence bizim sorunumuz boş konuşma yapamamak.İnsanları inceliyorum konuşurlarken ve fark ediyorum ki aşırı boş yapıyorlar.Düşüncelerin paylaşıldığı ortamlar oldukça az ya da ben hiç rastlamadım.Ancak bu konuşmamamız için bahane olmamalı.Ortamlardaki konuyu sevmiyorsan sen konu açmalısın veya ortamı sevmiyorsan ortamını değiştirmelisin.Mesela ben güzel sohbetler yapabildiğim arkadaşlarımlayken baya konusuyorum.Ama çok kişi olduğunda boş muhabbete katılamıyorum ve tabi biraz da çekingenlikten,özgüvenden kaynaklanıyor bu.Kendini ifade edebilmek bir beceri ve bunu geliştirmemiz lazım.Aksi takdirde birçok fırsat kaçırıyor insan.

• Baskalarin istedigi gibi degil kendin icin nasil istiyorsan oyle yasa
    Seni begenen begenir begenmeyene yallah cek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Takma kafaya desinler

• Kiminin derdi çok konuşmak kiminin hiç konuşmamak en iyi dengeyi bulmak

• ne isanlar var dünya da

bende seyahat e yanlız çıkıyorum yeni ve değişik insanlar tanıyıp konuşup arkadaş olmak için cinsiyet fark etmez yeni arkadaş yeni insan tanımak onlarla sohbet etmek çok güzel bi olay

bu z kuşağı biraz içine kapanık çekingen asosyal

karşı cins ile konuşmuyorsanız sizin olayınız klinik vakaaa haberiniz olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fthcyr -- 15 Kasım 2020; 3:36:13 >
  • Çok konuşmanın ve az konuşmanın şekilleri var.
    Çok konuşanlar:
    1. Sürekli konuşup, karşısındakine konuşma imkanı vermeyenler, bu kişiler sürekli konuşur ve herşeyi en iyi bildiğini sanır, karşısındakinin lafını kesmekten hiç çekinmezler. Bu kişilerin herkes arkasından konuşur, çünkü yüzüne konuşacak fırsatları olmaz.
    2. Gerçekten bilgili olup çok konuşanlar, bu kişiler çevrelerine gelenler tarafından en başlarda sevilir, saygı duyulur ama bu kişinin konuşması karşısındakilere genelde müsade etmeden devam eder ve çok bilen olsa dahi çok kafa sken olarak anılırlar.
    3. Çok bilip çok konuşan ve karşısındaki kişilerin iletişim kurmasına müsade eden, kişilerle ilgili değil fikirlerle, olaylarla ilgili konuşan ve bir süre dahi olsa konuşmamayı becerebilenler. Bu grup konuşanlar içerisinde en zor ama en mükemmel duruma ulaşanlardır.

Az konuşanlar:
    1. Mallığı ortaya çıkmasın diye susanlar, gerçekten birşey bilmez, karşınızdakini de dinlemez, dinlemiş gibi yapar. Genelde konuşmayan kişileri iyi tanımayan insanlar bu gruba sokarlar.
    2. Karşısındaki kişiyi umursamayan lafı uzatmamak için susanlar, bu kişiler genelde gerektiğinde konuşur. Çok laf sevmez, muhabbet sevmez, kendi işine bakar biraz cool görünmeye çalışır.
    3. İyi dinleyiciler, bu kişiler konuşmayı sevmez ama karşısındaki kişiyi dinler, dinlediğini hissettirir, sevilen kişilerdir.

Toplumda çok konuşan ve boş konuşan çok olduğu için konuşmamak daha iyidir. Çok konuşup boş konuşmasan dahi bir süre sonra insanların dikkati dağılır ve bu muhabbet tekrarlı ve boş muhabbet gibi görünebilir. Rahat ol.

• sessizlik ayağına baya ego tatmini yapmışın kardo, iki cümlenden biri kendini yersiz övmek, böyle devam, düşerler sana  

• hocam biri bi daha niye konuşmuyorsun derse çakıyı ona sapla bence sanane lan deyip

• quote:

Orijinalden alıntı: Anormal zirve

Esaslı kızmış hocam. Keske olsaymış.

Alıntıları Göster

Arkadaş kızı reddettikçe kızın gözünde değeri artmış. En sonunda elde edince o ilgi alaka da kesilmiştir. Arkadaşın hoşuna giden şey de kızın sevgisi değil ilgisi olduğu için olmaması normal yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: kyrie2

Baskalarin istedigi gibi degil kendin icin nasil istiyorsan oyle yasa
    Seni begenen begenir begenmeyene yallah cek

benim için önemli değil de lrtamda duruyorsun durduk yere sen niye hiç konuş muyorsun diye soruyorlar birde sizi küçümsüyorlar malmışsınız gibi davranıyorlar. Bu sıkıyor beni. Bunlar olmasa takılırım birde kızlar beni tanımak istiyorlar ama sessiz olduğumu görünce direkt bırakıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fthcyr

ne isanlar var dünya da

bende seyahat e yanlız çıkıyorum yeni ve değişik insanlar tanıyıp konuşup arkadaş olmak için cinsiyet fark etmez yeni arkadaş yeni insan tanımak onlarla sohbet etmek çok güzel bi olay

bu z kuşağı biraz içine kapanık çekingen asosyal

karşı cins ile konuşmuyorsanız sizin olayınız klinik vakaaa haberiniz olsun

Yok hocam ya Z kuşagında da sosyal insanlar cok var aklın durur. Bu bence karakter meselesi ama çevrenin de etkisi var tabii. Günümüzün teknolojisi biraz buna itiyor. Ama iş yerleri ve okullar ise sosyalliğe itiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-65F711D5E

sessizlik ayağına baya ego tatmini yapmışın kardo, iki cümlenden biri kendini yersiz övmek, böyle devam, düşerler sana  

Nerde övmüşüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FBDF44A06

hocam biri bi daha niye konuşmuyorsun derse çakıyı ona sapla bence sanane lan deyip

Öyle yazacaktım da korktum forumda ne olacağı belli olmuyor.

• enteresan yaşın kaç bilmiyorum ama yaş ilerledikçe sessiz insanların değeri daha artıyor. herkes onlara dert anlatıyor tabi sessizlik var sessizlik var işinde sessiz oma da gerisini sittir et

• quote:

Orijinalden alıntı: Young Sinatra

Arkadaş kızı reddettikçe kızın gözünde değeri artmış. En sonunda elde edince o ilgi alaka da kesilmiştir. Arkadaşın hoşuna giden şey de kızın sevgisi değil ilgisi olduğu için olmaması normal yani.

Alıntıları Göster

doğru aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-96DE7F07E

enteresan yaşın kaç bilmiyorum ama yaş ilerledikçe sessiz insanların değeri daha artıyor. herkes onlara dert anlatıyor tabi sessizlik var sessizlik var işinde sessiz oma da gerisini sittir et

21 hocam 12 yaşından beri var.

• Anormal zirve kullanıcısına yanıt
    Kizlar hakkinda fikrim yok ama malmis gibi bakarlarsa baksinlar ilgilendirmesin
    Benim icin boyle seyler hic onemli olmadi seni bilemem
    Aciktan lisey okuyorum diyinc tekstilde mi caliscan duzgun calis diyenler de oldu salak gibi bakanlarda bunlar umrumda olmadi

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.