Şimdi Ara

Sessiz Sistem Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Ben sessiz bir PC toplamak istiyorum,yardımcı olursanız çok sevinirim. İlk olarak, PC yi oyun için düşünmüyorum,genellikle internet-araştırma amacıyla kullanıyorum. Şu anki bilgisayarım bayağı eski (P4 1.8 Ghz) ve çok gürültülü çalışıyor,zaman sonra fanın sesinden başım ağırmaya başlıyor. Özellikle işlemci ve kasa fanı konusunda yardımlarınızı bekliyorum.Ayrıca Overclock yapmıyorum.Almayı planladığım bileşler;

1- İŞLEMCİ: DDR 3 destekli, 4 çekirdekli ve mümkünse düşük güç tüketimli.Güç tüketiminden dolayı AMD ye sıcak bakmıyorum.Fakat AMD tavsiyeleriniz AM3 tabanlı olursa sevinirim.

2- ANAKART: DDR 3 destekli, fiyat bakımından fazla abartılı olmayan ama kötüde olmayan ileriye yönelik bir kart.

3- BELLEK: DDR 3 ve frekansı 1200-1600 Mhz arası olması tercihimdir. Gecikme süreleri pek önemli değil.

4- EKRAN KARTI: Dediğim gibi arkadaşlar,oyuncu değilim fakat yinede işe yarayacak birşey olması iyi olur.Bazen oyun oynamak gerekebilir çünkü.

5- KASA: Arkadaşlar,özellikle sessiz ve işlevsel bir kasa olması tercihimdir. Güç kaynağı 300-450 Watt olsa yeter ama sessiz olmalı.

6- İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU: Fansız bir soğutucu olmalı kesinlikle.

Arkadaşlar,ihtiyacım olan sistem sessiz ve ileriye dönük,performanslı bir sistem.Geriye dönük sistem toplamak istemiyorum ve 1000-1500 TL arası bir fiyat makuldür benim için.Yardımlarınız için şimdiden çok çok teşekkürler ederim.

• Çok garip şeyler yazmışsın. İnternet ve araştırma için DDR3'le falan işin olamaz. AMD'nin güç tüketim problemi de yok nereden çıkardın bilemedim. 4 çekirdekliyi de internet için alacaksan yazık edersin. Özel programlar falan dersen belirtmen gerekir. Anakartın da X58 gibi bir şey olmasını istiyorsun ama bu da dediğim gibi tamamen gereksiz. Zaten o bütçeyle alamayacağını bilmelisin. Bellekleri de önceki sebeplerden dolayı unutman gerekiyor. DDR2 1066 yeter de artar sana. Pasif soğutuculu ekran kartı modelleri lazım sana. PSU olarak da Mushkin Enhanced Power 400W diyorum. Çünkü sessizliğiyle ün yapmış bir PSU ve gayet kaliteli. İşlemci soğutucusunu da yetkin arkadaşlara bırakıyorum.
  • Aradığın sistem henüz satılmıyor.
    DDR2 sistem yapmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Çok garip şeyler yazmışsın. İnternet ve araştırma için DDR3'le falan işin olamaz. AMD'nin güç tüketim problemi de yok nereden çıkardın bilemedim. 4 çekirdekliyi de internet için alacaksan yazık edersin. Özel programlar falan dersen belirtmen gerekir. Anakartın da X58 gibi bir şey olmasını istiyorsun ama bu da dediğim gibi tamamen gereksiz. Zaten o bütçeyle alamayacağını bilmelisin. Bellekleri de önceki sebeplerden dolayı unutman gerekiyor. DDR2 1066 yeter de artar sana. Pasif soğutuculu ekran kartı modelleri lazım sana. PSU olarak da Mushkin Enhanced Power 400W diyorum. Çünkü sessizliğiyle ün yapmış bir PSU ve gayet kaliteli. İşlemci soğutucusunu da yetkin arkadaşlara bırakıyorum.
    sessizlik istiyosanız kasa üzerinde bulunan fanları

http://www.hepsiburada.com/akasa-12cm-4-beyaz-ledli-sessiz-seffaf-kasa-fani-ak-fn055/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd999454

bu ürünlerle değiştirmenizi tavsiye ederim.birde fanları direk güç kaynağı yerine anakarta bağlarsanız daha çok sessizlik elde edersiniz.bunun dışında extra sessizlik için fan filtresi alarak hava çıkışında peteklerle temas sonucu çıkan vuvvv gibi sestende kurtulursunuz.onun dışında diğer arkadaşlar yardım edicektir...

• quote:

Çok garip şeyler yazmışsın. İnternet ve araştırma için DDR3'le falan işin olamaz. AMD'nin güç tüketim problemi de yok nereden çıkardın bilemedim. 4 çekirdekliyi de internet için alacaksan yazık edersin. Özel programlar falan dersen belirtmen gerekir. Anakartın da X58 gibi bir şey olmasını istiyorsun ama bu da dediğim gibi tamamen gereksiz. Zaten o bütçeyle alamayacağını bilmelisin. Bellekleri de önceki sebeplerden dolayı unutman gerekiyor. DDR2 1066 yeter de artar sana. Pasif soğutuculu ekran kartı modelleri lazım sana. PSU olarak da Mushkin Enhanced Power 400W diyorum. Çünkü sessizliğiyle ün yapmış bir PSU ve gayet kaliteli. İşlemci soğutucusunu da yetkin arkadaşlara bırakıyorum.
    Intel Core 2 Duo E7400 2.8ghz --- 220 lira
    Gigabyte P43 S3L DDR2 --- 160 lira
    A-Data 2gb 1066mhz ddr2 --- 80 lira
    Sapphire HD4830 512mb 256bit --- 190 lira
    Samsung 320gb 16mb Cache Sata II --- 80 lira
    Gigabyte gz x2 420w Kasa --- 135 lira

835 lira kdv dahil.

Kullanım amacınıza göre DDR3 bellek işiniz görmez, önermem açıkçası çok pahalı bir sisteme de gerek yok bence bu sistem de f/p sistemi oldu bana göre...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetcan44

ileriye dönük bir sistem olsun demis bence güzelde söylemis. 4 cekirdekli islemcilerden intelin Q8200s serileri olabilir. anakart gigabyte p45 ddr 3 desteklilerden olabilir. Eger vakit bulursam biraz arastiracagim sessiz olan bir kasa ve sizin icin burda konuda yazacagim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetcan44

ileriye dönük bir sistem olsun demis bence güzelde söylemis. 4 cekirdekli islemcilerden intelin Q8200s serileri olabilir. anakart gigabyte p45 ddr 3 desteklilerden olabilir. Eger vakit bulursam biraz arastiracagim sessiz olan bir kasa ve sizin icin burda konuda yazacagim.

Alıntıları Göster
    DDR3 x48-x58 gibi özellikle i7 platformunda performans verir arkadaşlar iyice araştırın... LGA775 ya da AM/AM+ gibi sistemlerde ddr2 ile arasındaki farkı anlamazsınız... Frekans yüksek ama tepki süreleri de yüksek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 28 Nisan 2009; 23:50:13 >

• sesiz kasa istiyorsan
    1- kaliteli psu
    2- 1 tane düşük devirde çalışan fan en fazla 1000 devir ( 15 -20 usd )
    3- ekran kartı ya almıyacaksın yada pasif soğutuculu ekran kartı alman gerekir
    örnek :http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=12831281108 buradan almanı önermem
    Ram olayına gelince DDR3 çok gereksiz şu an piyasada bulunan ramlerin %90 nı kaliteli DDR2 ram den daha kalitesizdir
    ofis için DDR3 ram almak akıl işi değildir hatta ddr2 1066 bile
  • İlginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Evet belki yaptığım iş ile almak istediğim sistem biraz alakasız gibi görünebilir ama malum DDR-2 ve AM2+ önümüzdeki 6 içerisinde etkisini iyice kaybedecek gibi. Ve devamlı sistem senileyen biri değilim,bu sistemi değiştirdiğimde en az 2-3 yıl upgrade yapmayacağım için böyle-ileriye dönük bir sistem belirttim.Sistemin güçlü olmasını istememin nedeni, artık biraz daha hızlı bir PC ile çalışmak istememdir. Umarım isteğime göre bir PC bulağız.iyi geceler herkese...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

sesiz kasa istiyorsan
    1- kaliteli psu
    2- 1 tane düşük devirde çalışan fan en fazla 1000 devir ( 15 -20 usd )
    3- ekran kartı ya almıyacaksın yada pasif soğutuculu ekran kartı alman gerekir
    örnek :http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=12831281108 buradan almanı önermem
    Ram olayına gelince DDR3 çok gereksiz şu an piyasada bulunan ramlerin %90 nı kaliteli DDR2 ram den daha kalitesizdir
    ofis için DDR3 ram almak akıl işi değildir hatta ddr2 1066 bile
    Sessizlik göreceli bir konudur, ben gerçekten bu konuda fazlaca hassas birisi olarak çok çektim, eğer gerçekten sessiz bir kasa istiyorsan biraz maliyet getirir. Sessiz bir psu bulmalısın ki öncelikle bununla başla. (Fan değişimide yapabilirsin ama tecrübe ister biraz, yoksa dokunmamanı tavsiye ederim) Düşük devirde ve çok kaliteli bir marka olmasa bile 120 mm fanlar ile birlikte yeterli sessizlik sağlanabilir. Düşük devirlerde çalışma ve kullanım rahatlığı için ihtiyacına göre bir fan kontrol cihazı alman seni rahat ettirir. Ama yeterli seviyede bir sessizlik elde edemezsen kasa fanları için nanoxia, noctua ve enermax benim en sessiz bulduğum markalardır. Muhtemel en sesli bileşenlerden birisi işlemci fanıdır. İyi bir 120 mm fanlı soğutucu bu konuda gayet yeterli olur. Ekran kartının soğutucusununda değişmesi muhtemel hatta gerekli bana göre. Ki bu sessizlik aşamalarından sonra en çok ses yapan bileşen muhtemelen hdd'ler olacaktır.

En azından fikir vermesi açısından benim kullandığım parçaları yazayım.
    İşlemci soğutucu: Sunbeam Core-Contact Freezer Ultra
    Ekran Kartı Soğutucusu: Arctic Cooling VGA Cooler Accelero S1 Rev.2 + Turbo Modül
    PSU: High-Power 500 W
    Fan Kontrol: Scythe Kaze Master
    Fan: 2xNanoxia Fx12-1250 + 1xnoctua nf-b9 + 1xRecom 70 mm. (chipset için)
    Hdd:http://www.hepsiburada.com/aerocool-aluminyum-disk-kutusu-525-uyumlu/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd999937. Çift HDD kullanıyorum. Bir tanesi bu ürün içinde duruyor, diğeri açıkta.

Kasamın içerisinde toplamda 7 tane fan bulunmakta. Ama tek duyabildiğim ses açıkta duran hdd'nin sesi ki oda tek plaka 160 gb. samsung disk. Eğer 5.25 boş bir yuvam daha olsa onuda linkini verdiğim kutu içerisine koyacağım ama maalesef. Ya da bütçe durumuna göre sistem diski olarak ssd tercihi yapılabilir. Ben hava soğutma olarak en sessiz bu şekilde rahata kavuşabildim.

Diğer bileşenler içinse yakın zamanda DDR3'e geçmeyi pek mantıklı bulmuyorum. Tabii ki tercih ve zevk meselesi birazda bu. Orta düzey bir sistem alıp, zaman içerisinde parça parça sistemi iyileştirmek hem daha ucuz hemde daha mantıklı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 29 Nisan 2009; 0:17:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: thetrooper00

Sessizlik göreceli bir konudur, ben gerçekten bu konuda fazlaca hassas birisi olarak çok çektim, eğer gerçekten sessiz bir kasa istiyorsan biraz maliyet getirir. Sessiz bir psu bulmalısın ki öncelikle bununla başla. (Fan değişimide yapabilirsin ama tecrübe ister biraz, yoksa dokunmamanı tavsiye ederim) Düşük devirde ve çok kaliteli bir marka olmasa bile 120 mm fanlar ile birlikte yeterli sessizlik sağlanabilir. Düşük devirlerde çalışma ve kullanım rahatlığı için ihtiyacına göre bir fan kontrol cihazı alman seni rahat ettirir. Ama yeterli seviyede bir sessizlik elde edemezsen kasa fanları için nanoxia, noctua ve enermax benim en sessiz bulduğum markalardır. Muhtemel en sesli bileşenlerden birisi işlemci fanıdır. İyi bir 120 mm fanlı soğutucu bu konuda gayet yeterli olur. Ekran kartının soğutucusununda değişmesi muhtemel hatta gerekli bana göre. Ki bu sessizlik aşamalarından sonra en çok ses yapan bileşen muhtemelen hdd'ler olacaktır.

En azından fikir vermesi açısından benim kullandığım parçaları yazayım.
    İşlemci soğutucu: Sunbeam Core-Contact Freezer Ultra
    Ekran Kartı Soğutucusu: Arctic Cooling VGA Cooler Accelero S1 Rev.2 + Turbo Modül
    PSU: High-Power 500 W
    Fan Kontrol: Scythe Kaze Master
    Fan: 2xNanoxia Fx12-1250 + 1xnoctua nf-b9 + 1xRecom 70 mm. (chipset için)
    Hdd:http://www.hepsiburada.com/aerocool-aluminyum-disk-kutusu-525-uyumlu/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd999937. Çift HDD kullanıyorum. Bir tanesi bu ürün içinde duruyor, diğeri açıkta.

Kasamın içerisinde toplamda 7 tane fan bulunmakta. Ama tek duyabildiğim ses açıkta duran hdd'nin sesi ki oda tek plaka 160 gb. samsung disk. Eğer 5.25 boş bir yuvam daha olsa onuda linkini verdiğim kutu içerisine koyacağım ama maalesef. Ya da bütçe durumuna göre sistem diski olarak ssd tercihi yapılabilir. Ben hava soğutma olarak en sessiz bu şekilde rahata kavuşabildim.

Diğer bileşenler içinse yakın zamanda DDR3'e geçmeyi pek mantıklı bulmuyorum. Tabii ki tercih ve zevk meselesi birazda bu. Orta düzey bir sistem alıp, zaman içerisinde parça parça sistemi iyileştirmek hem daha ucuz hemde daha mantıklı olacaktır.

Alıntıları Göster
    dunyanin en hassas kulaklarina sahip olabilirim nerede ince detay gurultu var hemen yakaliyorum dusunun big typhin en dusuk devirinin ses tonu bile beni rahatsiz etti stock fandan sonra. her fan motorunun cikardigi ses farkli oluyor bazisi keyfimi kaciriyor. bu konuya asiri duyarli biri olarak Guc kaynaklarinda HIGH POWER firmasina kefilim. Aletler akiyor ya hem verimlilikte hem sessizlikte. Hem de makineyi kapadiktan sonra bi de kasa icine hava ufluyor sessiz sakin bicimde. Kasa ici 120mm fanlarda kesinlikle TAVSIYE ETMEDIGIM bir firma var. o da Coolermaster. UZAK DURUN. Islemci fani olarak yuksek devirde biraz tatsiz ses veren Arctic Cooling Freezer 7 Pro var ama dusuk devirde cok sessiz sayilir. en guzel fan stok fan islemci fani acisindan idare ettigi yere kadar sessiz goturuyor bakimini yaparak cok uzun zaman kullananlar var illa islemci sogutucusu almaniza gerek yok. ekran karti da ne var elinizde bilmiyorum ama ekran karti fani gurultu yapmiyorsa degistirmeye gerek yok. nvidia gtx200 serisi gurultu yapmiyor radeon hd serisinin en ust modelleri gurultu yapmiyor eger overclock yapip fan hizlariyla oynamayacaksaniz hic ses cikarmiyorlar. aksi takdirde kulak zarinizi yirtarlar. 160gb samsung sata hdd kullandim herkes hdd sesi gurultu falan konusuyor ben o zamandan beri hic hdd sesinden sorun yasamadim su an da 500gb seagate hdd kullaniyorum ses mes yok arkadasim en yuksek loadda bile kirtt kirtt sesi var hafif o kadar.. nerde o eski gurultulu hddler..

yani ekran karti ve islemci sogutucusuna ihtiyacin yoksa gurultu yapmiyorlarsa alma.
    kasa fanlari olarak Arctic Cooling 120mm fanlari tavsiye ederim PWN kontrollu. bana da leon-x rumuzlu arkadasim tavsiye etti cok sessiz ve a kalite sogutuyor. fan delisi biriyim surekli gidip aliyorum farkli farkli firmalardan ses testi icin. en iyileri iclerinde kesinlikle Arctic Cooling su ana kadarki. Coolermaster Silent serisi fiyasko bana gore. Akasa Led serisi fena degil. Kasa fanlari olarak da kotu cogu kasanin fani. Noctua fanlari ovuyorlar hic elime gecmedi. Ama Arctic cooling super.
    PSU olarak da tek tercih HIGH POWER . urun sessiz abi.. kalite kokuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ataman1941

İlginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Evet belki yaptığım iş ile almak istediğim sistem biraz alakasız gibi görünebilir ama malum DDR-2 ve AM2+ önümüzdeki 6 içerisinde etkisini iyice kaybedecek gibi. Ve devamlı sistem senileyen biri değilim,bu sistemi değiştirdiğimde en az 2-3 yıl upgrade yapmayacağım için böyle-ileriye dönük bir sistem belirttim.Sistemin güçlü olmasını istememin nedeni, artık biraz daha hızlı bir PC ile çalışmak istememdir. Umarım isteğime göre bir PC bulağız.iyi geceler herkese...
    AMD Phenom II 940 AM2+ 3.0 GHz ------ 385 TL
    THERMALTAKE Sonic Tower Intel LGA775 AMD AM2 CPU Soğutucu(Fansız) CL-P0323 ------ 90 TL
    GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P AMD 790FX DDR3 1666MHz AM3 ANAKART -------- 385 TL
    MUSHKIN ENHANCED 3GB DDR3-1333MHz ÜÇ KANALLI BELLEK KİTİ (3x1GB ----- 190 TL
    NZXT 8E-AHN02-UGB ALPHA ATX KASA ----------- 178 TL
    RECOM Power Engine 580W -------- 183 TL ya da fansız psu SILENTMAXX 600W PSU FANSIZ 500 TL
    SAPPHIRE HD3450 pasif soğutma - 140 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

AMD Phenom II 940 AM2+ 3.0 GHz ------ 385 TL
    THERMALTAKE Sonic Tower Intel LGA775 AMD AM2 CPU Soğutucu(Fansız) CL-P0323 ------ 90 TL
    GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P AMD 790FX DDR3 1666MHz AM3 ANAKART -------- 385 TL
    MUSHKIN ENHANCED 3GB DDR3-1333MHz ÜÇ KANALLI BELLEK KİTİ (3x1GB ----- 190 TL
    NZXT 8E-AHN02-UGB ALPHA ATX KASA ----------- 178 TL
    RECOM Power Engine 580W -------- 183 TL ya da fansız psu SILENTMAXX 600W PSU FANSIZ 500 TL
    SAPPHIRE HD3450 pasif soğutma - 140 TL

Alıntıları Göster
    glacialtech marka fanlar da çok sessizdir
    ben 2 tane kullanıyorum ve muskhin ep400-ap kullanıyorum
    inanın bahsettiğim fanların çalışmasını bile anlamıyorum hemde full devirde
    ama çok fazla hava üflemiyor
    psu da çok sessiz ben bunları tavsite edebilirim

• quote:

İlginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Evet belki yaptığım iş ile almak istediğim sistem biraz alakasız gibi görünebilir ama malum DDR-2 ve AM2+ önümüzdeki 6 içerisinde etkisini iyice kaybedecek gibi. Ve devamlı sistem senileyen biri değilim,bu sistemi değiştirdiğimde en az 2-3 yıl upgrade yapmayacağım için böyle-ileriye dönük bir sistem belirttim.Sistemin güçlü olmasını istememin nedeni, artık biraz daha hızlı bir PC ile çalışmak istememdir. Umarım isteğime göre bir PC bulağız.iyi geceler herkese...
    quote:

Orjinalden alıntı: ataman1941

Hocam am2+ neden 6ay'a etkisini yitirsin. 2011e kadar çıkacak olan işlemciler ddr2 destekli olacaklar.Hem yeni seri Amd işlemcileri oldukça az güç tüketiyor;
    Ben sizin kullandığınız sisteme ve söylemiş olduğunuz ihtiyaçlarınıza göre söyliyim x2 7750 rahatlıkla yeter.
    Gigabyte ma770-ud3
    AMD X2 7750
    4GB 1066 CL5 Bellek
    Sapphire HD 4670 E.kartı
    Samsung 320gb sata II hdd
    Samsung dvdw 223f
    Frisby 2029 400w kasa
    Toplam: 750 tl civarı bişey yapar.
    Kasa fanı olarak da glacialtech yada aerocool tavsiye ederim.Mesela bunun gibi;
    http://www.sanalmarketim.com/urun/ece19057cf3a0b466f2ed55c06902f5f/AEROCOOL-Performansli-12cm-Sessiz-Kasa-Fani
    Yorumlar;
    http://www.hepsiburada.com/aerocool-performansli-12cm-sessiz-kasa-fani-ae-dfs122512l-gp/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd999156

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 575m -- 29 Nisan 2009; 13:12:00 >

• Arkadaşlar ilginiz ve cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım.Gerçekten beklediğimden çok daha büyük bir ilgi oldu.Söylediğiniz herşeyi tek tek dikkate alıyorum,eksik olmayın gerçekten.Ayrıca,işlemci olarak Intel Q8400 veya AMD Phenom II X4 810 modellerine ne dersiniz,hem sessizlik-fiyat-performans ve güç tüketimi açısından.Ekran kartı olarak ise ATI HD 4770 modelini düşünüyorum,ne dersiniz.
  • quote:

Arkadaşlar ilginiz ve cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım.Gerçekten beklediğimden çok daha büyük bir ilgi oldu.Söylediğiniz herşeyi tek tek dikkate alıyorum,eksik olmayın gerçekten.Ayrıca,işlemci olarak Intel Q8400 veya AMD Phenom II X4 810 modellerine ne dersiniz,hem sessizlik-fiyat-performans ve güç tüketimi açısından.Ekran kartı olarak ise ATI HD 4770 modelini düşünüyorum,ne dersiniz.
    Phenom II x4 810 yerine Phnom II x4 920 al bari 40 TL fark var.amd II x4 920 Q8400 den biraz daha iyi,ekran kartı seçimin iyi hd 4830 40 tl daha ucuza bulabilirsin hd4770 ten ama tabi hd4770 daha iyi.
  • Arkadaşlar, bazı paçaları tercih etmememin nedeni gerçekten 30-40 TL lik fiyat farkı değil. Özellikle düşük güç tüketimli olması daha iyi benim için. Overclock yapmadığım için yüksek güç isteyen donanımlar almak istemiyorum. O yüzden 95 watt lık işlemci ( AMD X4 810 veya Intel Q8400) ve maksimum 450-500 watt lık bir psu istememin nedeni bu. Gereksiz tüketim yapmak istemiyorum. Ama verdiğiniz tavsiyeler gerçekten çok işime yaradı.En azından bir fikir sahibi oldum soğutma konusunda.
  • quote:

Arkadaşlar, bazı paçaları tercih etmememin nedeni gerçekten 30-40 TL lik fiyat farkı değil. Özellikle düşük güç tüketimli olması daha iyi benim için. Overclock yapmadığım için yüksek güç isteyen donanımlar almak istemiyorum. O yüzden 95 watt lık işlemci ( AMD X4 810 veya Intel Q8400) ve maksimum 450-500 watt lık bir psu istememin nedeni bu. Gereksiz tüketim yapmak istemiyorum. Ama verdiğiniz tavsiyeler gerçekten çok işime yaradı.En azından bir fikir sahibi oldum soğutma konusunda.
    x4 810 hakkında bu linkten detaylı bilgi alabilirsiniz;
    http://www.pclabs.com.tr/2009/02/11/am3-soketli-phenom-ii-x4-810-incelemesi/

• quote:

Orijinalden alıntı: 575m

x4 810 hakkında bu linkten detaylı bilgi alabilirsiniz;
    http://www.pclabs.com.tr/2009/02/11/am3-soketli-phenom-ii-x4-810-incelemesi/

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar, herzamanki klasik yardım isteyen mesajlardan biridir bu baştan söyliyim, yardım isteklerinden bıkan varsa hiç okumasın.

Derdim şu ki; iki hafta önce bir arkadaşımın masaüstü bilgisayarını aldım (6 aylık gayet yeni bir pc) ancak kasası çok sesli çalışıyor. aslında alırken bunu biliyordum ve kasanın rahatlıkla sessiz bir kasa ile değiştirilebileceğini sanıyordum. ancak nereye sorduysam kasanın değil sadece fanların değiştirilebileceğini söylüyorlar, ancak sadece fanları sessiz fan ile değiştirmek derdime deva olurmu bilmiyorum çünkü işyerinde kullandığımız bilgisayarlar tamamen sessiz ve bu sessizliği sağlamak için kasanın üzerinde tek bir fan görünüyo oda arka tarafta ve içeri gömülmüş vaziyette. ancak benim aldığım pc de arka-sol ve sağda olmak üzere 3 fan var dışarı bakan. yani benim kasa adeta bir kasa daha fazla nasıl ses çıkartabilir diye tasarlanmış gibi.

benim merak ettiğim bahsettiğim gibi fan sistemi içe gömülü tam sessiz bir kasa alıp kendi kasamdaki ekipmanları oraya aktarma şansım varmı? yoksa sadece fanları mı değiştirebilirim?(ki dediğim gibi bu yöntemin sessizlik açısından işe yarayıp yaramayacağından şüpheliyim)

Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: |S|P|Q|R|

Merhaba arkadaşlar, herzamanki klasik yardım isteyen mesajlardan biridir bu baştan söyliyim, yardım isteklerinden bıkan varsa hiç okumasın.

Derdim şu ki; iki hafta önce bir arkadaşımın masaüstü bilgisayarını aldım (6 aylık gayet yeni bir pc) ancak kasası çok sesli çalışıyor. aslında alırken bunu biliyordum ve kasanın rahatlıkla sessiz bir kasa ile değiştirilebileceğini sanıyordum. ancak nereye sorduysam kasanın değil sadece fanların değiştirilebileceğini söylüyorlar, ancak sadece fanları sessiz fan ile değiştirmek derdime deva olurmu bilmiyorum çünkü işyerinde kullandığımız bilgisayarlar tamamen sessiz ve bu sessizliği sağlamak için kasanın üzerinde tek bir fan görünüyo oda arka tarafta ve içeri gömülmüş vaziyette. ancak benim aldığım pc de arka-sol ve sağda olmak üzere 3 fan var dışarı bakan. yani benim kasa adeta bir kasa daha fazla nasıl ses çıkartabilir diye tasarlanmış gibi.

benim merak ettiğim bahsettiğim gibi fan sistemi içe gömülü tam sessiz bir kasa alıp kendi kasamdaki ekipmanları oraya aktarma şansım varmı? yoksa sadece fanları mı değiştirebilirim?(ki dediğim gibi bu yöntemin sessizlik açısından işe yarayıp yaramayacağından şüpheliyim)

Teşekkürler...

rahatsız olunacak bir durum yokki ortada, sen tarihlere bakmıyorsun galiba,DH de bu gibi konular defalarca işlenmekte zaten

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.