Şimdi Ara

Sessiz Soğutucu(Fiyat/Performans)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar soğutucular hakkında pek bir bilgim yok. İşlemcim AMD Fx 8320 2 senedir kullanıyorum öyle sesi falan pek dert etmezdim ama artık stock fan dayanılmaz bir hal aldı. Bulunduğum ilde sıcaklık 40 derece civarı, İşlemci de 70 derecelerde geziniyor ama bu beni çok etkilemiyor. Zaten bu aralar pek oyun oynamıyorum sadece arada Pes 2016. Macun tamamen kurumuş durumda. Bir kaç soğutucu araştırdım ama karara varamadım. Düşündüğüm fiyat 150 Tl civarı ama o kadar para vermeye gerek şu soğutucuda sessiz çalışır ve işini görür dediğiniz bir soğutucu varsa onu da önerebilirsiniz. Ayrıca kasam Zalman Z3 Plus ve overclock yapmıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

• Iron Mask kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bu soğutucuyu araştırıyorum işimi görür gibi. Peki içinden macun çıkıyor mu?
  • Evet, çıkıyor.
    Orta kalite bu macun ancak OC yapmayacağınız için işinizi görücektir.
  • Bendeki işlemci de AMD FX-8350 AM3+ , kasa AeroCool V3X Advance
    aynı durum bende de geçerliydi O.C olmadan soğutması iyi ve gerçekten sessiz bir ürün arıyorum.
    Ancak Deep Cool nasıldır, ses seviyesi vs. kullanan arkadaş varsa bilgi verebilir mi veya benzer f/p de başka bir soğutucu önerisi var mıdır
    Birde soğutucular boyutsal olarak büyük olmasından dolayı anakart üzerinde herhangi bir tahribatı oluyormu neticede 500-600gr lık yük yatay şekilde anakarta takılmış .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldragonfly -- 26 Temmuz 2016; 18:31:27 >
  • DeepCool Gammaxx S40 şu an F/P olarak en iyi soğutucu.
    Soğutması olsun ses seviyesi olsun gayet tatminkardır
    Forumda önerip aldırdığım arkadaşlar memnunlar, şikayet duymadım.
    Boyut olarak küçük kasalara sığması ve Amd sisteme kolay montajı gibi artıları var.

Buna alternatif olarak Tr piyasasında daha tanınmış marka olan Thermaltake in Frio Silent 12 var.
    Gerçekten çok sessiz bir ürün.
    Fiyatı DeepCool dan daha yüksek, Amd işlemci montajı da biraz daha vakit alıyor.
    Aklıma geldiği için sonradan ekledim,
    Gammaxx S40 a göre bir avantajı da dar yapısı ile ram slotlarını işgal etmiyor.
    Özellikle 2 ram yuvası olan giriş seviyesi anakartlarda bu çok işe yaramakta.
    (Gammaxx S40 : 81 mm , Frio Silent 12 : 65 mm)

AeroCool V3X Advance kasaya sorunsuz sığacaktır.

Üretici Web Sayfası :
    http://www.thermaltake.com/Cooler/Air_Cooler_/Frio/C_00002336/Frio_Silent_12/Specification.htm

http://www.eksenbilgisayar.com/thermaltake-frio-silent-cl-p001-al12bl-b--intel--amd-uyumlu-islemci-sogutucu
    http://www.sanalmarketim.com/thermaltake-clp001al12blb-frio-silent-12cm-fanli-cpu-sogutucu-intel-amd/p_64202/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 27 Temmuz 2016; 10:07:39 >

• Yardım için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar başka öneri var mı?
  • Dün itibariyle Gammaxx S40 pc ye monte edilip denendi. Stok fana göre çok sessiz ve işlemci sıcaklığını 55üzerine çıkarmıyor bu nedenle tavsiye ederim.
    Dikkat edilmesi gereken bir nokta var onu da belirteyim. Fanı taktıktan sonra bios üzerinden fanın min. max. sıcaklık aralığında %kaç devirle çalışacağının ayarlanması gerekiyor ki daha iyi verim alınabilsin.
  • coldragonfly C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bende siparişi verdim pazartesi salı ulaşır diye tahmin ediyorum. Peki sıcaklıklara göre devir değerleri nasıl olmalı?
  • Bu kişinin tercihine bağlı bir durum. Zaten fan min. 900 max 1600 devir yapıyor. ben işlemci çok sıcak altında çalışmaması taraftarı olduğum için 40derecede min devir 55 derece max devir şeklinde ayarladım. Aida ile takip ediyorum 55 dereceyi çok nadir görüyor bu yönden soğutucu gayet başarılı, fan sesi ise rahatsız edici bir düzeyde değildi.
    Bende ürünü aldım denedim sıcaklık internette gezinirken 50 derece civarında fakat Aida fanı 1600 civarında gözüküyor devir çok yüksek değil mi?
  • Iron Mask kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım ürünü aldım tavsiye için teşekkürler ses seviyesi istediğim düzeyde
  • quote:

Orijinalden alıntı: ©orleone

Bende ürünü aldım denedim sıcaklık internette gezinirken 50 derece civarında fakat Aida fanı 1600 civarında gözüküyor devir çok yüksek değil mi?

1600 max. devirdir. Ben max 55 derece ayarladım aida ile sürekli takip ediyorum çok az 1600 görüyor. Test sonuçları falan nasıldı yazarsan daha iyi olur.
    Her hangi bir test yapmadım ama internette gezinken bile 1600 hatta 1700 devir gözüküyor. Acaba programda mı hata var yada ben mi yanlış yere bakıyorum?
     Sessiz Soğutucu(Fiyat/Performans)
  • Senin kasadaki hava tahliye fanın ile CPU fanın ters yazılmış gibi görünüyor. Değerlerden bu şekilde anlaşılıyor çünkü kasa tahliye fanları genelde min. 1000-1100 arasında olur. Ayrıca CPU fanın ise bendeki gibi 950 lerde geziniyor. emin olmak adına bios tan girip bir kontrol edebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.