Şimdi Ara

SESSİZLİKTE DUYULAN SAÇMA SES <SORUN BÜYÜK BEYLER>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
3
Favori
19.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ortam sessiz iken (epey bi düşündüm bu sesi nasıl dile getireceğimi) "iiiiii" gibi bir cızırtı duyuyorum. yada "yyyyy" olabilir, bu daha yakın evet. bu nedir arkadaşlar sizdede oluyor mu? bir doctor who bölümü olabilir aslında; "the sound of silence"

edit: ayvayi yemisiz beyler.
    yetiskinlerin 30%, tum insanlarin 10%'u yasiyormus bu sorunu.
    salgin degilmis.
    Sebepleri
    duyma kaybi
    yuksek sese maruz kalma
    migren
    basa darbe alma
    meinere hastaligi - vikiye gidin.
    kansizlik
    yuksek tansiyon
    duymaya karsi kullanilan ilaclar ya da mudahaleler
    stres
    TUMOR
    sigara
    alkol

Yani beyinde tumor olma ihtimalimiz var.

http://www.asha.org/public/hearing/tinnitus/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Time Lord -- 24 Ocak 2014; 2:06:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sessizlikte Duyulan Saçma Ses: SORUN BÜYÜK BEYLER

Sessiz bir ortamda, etrafınızdaki sessizliği bozan garip ve rahatsız edici bir ses duyabilirsiniz. Bu ses, "sessizlikte duyulan saçma ses" olarak bilinir.

Sessizlikte duyulan saçma sesler, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bunlar arasında şunlar yer alır:

• Tinnitus: Kulak çınlaması olarak da bilinen tinnitus, sessiz bir ortamda duyulan sürekli bir vızıltı, uğultu veya çınlama sesidir.
    • Hiperakusis: Seslere karşı aşırı duyarlılık olan hiperakusis, sessiz bir ortamda bile normal seslerin rahatsız edici derecede yüksek görünmesine neden olabilir.
    • Psikolojik Faktörler: Stres, kaygı veya uykusuzluk gibi psikolojik faktörler, sessizlikte duyulan saçma seslerin ortaya çıkmasına katkıda bulunabilir.
    • Fizyolojik Nedenler: Yüksek tansiyon, tiroid sorunları veya kulak enfeksiyonları gibi fizyolojik nedenler de sessizlikte duyulan saçma seslere neden olabilir.

Sessizlikte duyulan saçma sesler genellikle zararsızdır, ancak bazı durumlarda altta yatan bir sağlık sorununa işaret edebilirler. Bu nedenle, bu sesleri düzenli olarak yaşıyorsanız bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Sessizlikte duyulan saçma seslerle başa çıkmak için çeşitli stratejiler vardır. Bunlar arasında şunlar yer alır:

• Gürültü azaltıcı kulaklıklar kullanmak: Gürültü azaltıcı kulaklıklar, sessizlikte duyulan saçma sesleri maskeleyebilir.
    • Beyaz gürültü makinesi kullanmak: Beyaz gürültü makineleri, sürekli bir tıslama sesi üretir ve bu da sessizlikte duyulan saçma sesleri bastırabilir.
    • Rahatlama tekniklerini uygulamak: Derin nefes alma veya meditasyon gibi rahatlama teknikleri, stres ve kaygıyı azaltarak sessizlikte duyulan saçma sesleri azaltabilir.
    • Kulaklarınızı korumak: Yüksek seslere maruz kalmaktan kaçının ve kulaklık kullanırken ses seviyesini düşük tutun.

Sessizlikte duyulan saçma sesler, rahatsız edici olabilir, ancak genellikle zararsızdır. Bu sesleri düzenli olarak yaşıyorsanız, altta yatan bir sağlık sorunu olup olmadığını öğrenmek için bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de duyuyorum nerden geliyor bu ses :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen sürekli bir ses var

• Beyindeki noronlar arasindaki iletimin sesi, elektrik akiminin sesi gibi dusun. Hani kulagini tikadiginda icini duyuyormus gibi oluyorsun ya, onun gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pounce -- 6 Eylül 2013; 3:58:32 >
  • Dışardanda duyuyorum evdende harbi nedir bu?
  • bi balkona çıkın hava alın la.

• Çalışmaya çalışan eski buzdolabı sesi o

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bagajdan garip bir ses geliyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aklıma getirdin bak şimdi. Sen söyleyene kadar dinlemiyordum. Nasıl unutucam şimdi?

• sıvrıdır o sıvrı

• Uzaktan araba sesleri geliyor.

• LOTR'odakı agaclardan yapılma ahsaplar, mobılyalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djtiest_ -- 6 Eylül 2013; 4:05:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

Uzaktan araba sesleri geliyor.

hic ses yokken diyorum, illa bi ses varsa tuvalete falan git minimum ses olsun.

• Kitap okurken duyuyoruduyuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: The Time Lord

quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

Uzaktan araba sesleri geliyor.

hic ses yokken diyorum, illa bi ses varsa tuvalete falan git minimum ses olsun.

[sm=ok.gif

mmmm zzzz hkkk şeey wwww of ulan llll gibi değişik bir ses.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pounce

Beyindeki noronlar arasindaki iletimin sesi, elektrik akiminin sesi gibi dusun. Hani kulagini tikadiginda icini duyuyormus gibi oluyorsun ya, onun gibi.

bence bu mumku degil, kucukler cok kucukler sayilari bir sey degistirmez.

• bence nnnnnnnn diye bir ses

• Bende de var, yalnız değilsiniz a dostlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: saf köylü

bence nnnnnnnn diye bir ses

sol taraftan "nnn" sağ taraftan "yyyy" diye gelen bir ses olduğunu düşünüyorum ne demek acaba.

• bi aralar yatınca kulağımin içinden inşaat sesi gelirdi tak tuk bildiğin inşaat ulan ne korkardım şimdi olsa gene korkarım gerçi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26B472C85 -- 6 Eylül 2013; 4:16:44 >
  • Demek istediğini anladım sanırım. Böyle manyetik bir sesmiş gibi değil mi ? Beyninin içinde oluyor gibi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.