Şimdi Ara

Seyir halindeki Kartal'ın Lastiği Koptu. Bu Nasıl Kopuş ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • araç çok eski benım tabirimle teneke bu tarz şeyler normal allahdan sürücüsüne birşey olmamış allah uzak tutsun böyle olaylardan bu olayın e5 de oldugunu düşünemiyorum ... bu bakımsız araçların trafiğe çıkma yasağı olması lazım birçok kazayada sebep olabiliyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HARB

araç çok eski benım tabirimle teneke bu tarz şeyler normal allahdan sürücüsüne birşey olmamış allah uzak tutsun böyle olaylardan bu olayın e5 de oldugunu düşünemiyorum ... bu bakımsız araçların trafiğe çıkma yasağı olması lazım birçok kazayada sebep olabiliyolar.

bu yasağı nasıl yürürlüğe sokarlar sence?????????
    yani sormak istediğim,aracın bakımlı veya bakımsız olduğuna kim kanaat getirecek,hergün milyonlarca araç trafiğe çıkıyor,kim denetleyecek????????

TUVTURK ün amacı nedir????????????

bana verdiğiniz seviyesiz cevabın silindiğini düşünerek buradan devam etmek istiyorum.siz en iyisi bu konularda tartışmayın,lütfen,rica ediyorum.nolur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıraslan -- 31 Ekim 2011; 1:13:18 >
  • Günün birinde e5'de sağ önümüzde bir as250 kamyonet gidiyor,arka sol lastiği bir sağa bir sola fena şekilde yalpalıyor,babama '' bu herifin lastiği koptu kopacak '' dememe kalmadı sol arka teker araçtan ayrıldı,aracın sol arkası asfalta oturdu ve iğrenç bir ses ve kıvılcımlar çıkartarak bir süre gitti,gerçekten çok korkmuştum o gün,ya kopan tekerlek arabaya fırlasaydı,al sana durduk yerde %100 kaza.O günden sonra ne zaman lastiği,hatta plastik jant kapağı yalpa yapan bir araç görsen,hızla uzaklaşırım onun çevresinden.
  • peki kime kontrol ettirecegiz bunu , benim araçta yeni değil hani 93 model astra ne olur ne olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_beyazıt

peki kime kontrol ettirecegiz bunu , benim araçta yeni değil hani 93 model astra ne olur ne olmaz

Ustaya götürürsün de onlarda kendileri bakmıyor çıraklara baktırıyor onlarda tam olarak bişey bulamıyor.15 gün kadar önce keyfi kontrole gitmiştim.El freni iyi tutmuyodu çırak ugraştı ugraştı yerine oturtana kadar bi hayli zaman geçti.Sonradan farkettim ki eskisinden de kötü oldu.Artık çok çok hafif egimde bile araba kaçıyor.Yani öyle gösterme niyetin varsa çıraklara falan baktırma ustanın kendisine baktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

quote:

peki kime kontrol ettirecegiz bunu , benim araçta yeni değil hani 93 model astra ne olur ne olmaz

Ustaya götürürsün de onlarda kendileri bakmıyor çıraklara baktırıyor onlarda tam olarak bişey bulamıyor.15 gün kadar önce keyfi kontrole gitmiştim.El freni iyi tutmuyodu çırak ugraştı ugraştı yerine oturtana kadar bi hayli zaman geçti.Sonradan farkettim ki eskisinden de kötü oldu.Artık çok çok hafif egimde bile araba kaçıyor.Yani öyle gösterme niyetin varsa çıraklara falan baktırma ustanın kendisine baktır.

yok zaten çırak mevzusu başımdan geçtiği için çıraklara el sürdürmüyorum . geçen yaz akü değiştirecegim de çırak söktü aküyü yenisini taktı sonra akü parasını verme işlemine geçince dükkan sahibi '' yok ben o aküye o fiyatı vermedim 60 ampreliğine o fiyatı verdim'' dedi herneyse allahtan pazarlık kısmını duyan esnaf vardı da benim haklı çıktıgımı anladı. al akünü ver paramı dedim herneyse aldım paramı , çırak aküyü sökerken alarmın sigortasını gevşetmiş neyse arabayı çalıştırdım allahtan bir sokak ötede bir yere akü sormaya durdum baktım araba kilitlenmiyor kumandayla, geri gittim o çıragın yanına böyle böyle dedim '' ne biliyim ben ne yaptıgını '' demez mi . len evladım bak bunu sana verdiğimde çalışıyordu şimdi çalışmıyor sigortası mı attı ne oldu bi bak diyorum '' banane ne olduysa olmuş '' diye hala beni sınıyordu allahtan fazla sabırlı değilim koltugun altından kirazdan yapılmış sopayı çıkarttım gelde sana bananeyi bir göstereyim dedim oğlanı sanayide kovalamaya başladım bizim arkadaş vardı yakaladı ama bana vermedi kendisi vurdu biraz ama bana vermiyor biliyor ben bi başlarsam durmayacagımı (bu arada çırakta 17 yaşında felan) herneyse elimde sopayla hala yapmasını bekliyorum ters bir cevap bekliyorum bi ters ters konuşsa bu sefer hemen yanımda kaçamaz da allahtan çırak o salaklıgı yaptı bende sopayla biraz tozunu topragını aldım ustası geldi anlattım durumu ikide o tokatladı, ustası yaptı bizim alarmı '' kusura bakma dükkanı emanet edince kendini bi ... zannetti ...... '' dedi . o günden sonra hem kendi ruh ve beden sağlıgım için (ne olur ne olmaz dayak yemekte var sonuçta ) hemde çıragın beden sağlıgını düşünerek çıraklara elletmiyorum 1 saat beklerim ama çıraga yaptırmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırım_beyazıt -- 31 Ekim 2011; 2:40:32 >

• merak ettimde bayan olmasa dururmuydun bu 1, ikincisi hatun sanirim izmirli nasildi
  • boşuna yırtınmıyoruz hızlı gitmeyin diye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

merak ettimde bayan olmasa dururmuydun bu 1, ikincisi hatun sanirim izmirli nasildi

ulen prosedür ne adamsın
  • "sağır duymaz uydurur"..ne güzel demiş bu sözü söyleyen...iyi üretim oldu.....
    akis taşıyıcılı bütün araçların başına gelebilir...dikkatli bakın aks daha önceden zedeyi almış...
    bu işin bakımla filan alakası yoktur..tamamen malzeme kalitesiyle ilgilidir..birde o tekere işlem yapan USTAYLA...
    birde çok önemli:BU TÜR ARACINIZ VARSA VE BİLYA DEĞİŞTİRECEKSENİZ ÇOK BİLEN USTALARIN YAPTIĞI HATAYI YAPTIRMAYIN..BİLYA YERİ BİRAZ BOLLAŞINCA(tutucu segmanı ya değişmiyor veya yeri bollaştığı için güzelim ustalar kaynağa baş vuruyorlar-taşıyıcı aksın düşmanı ARK kaynağıdır) AKSA ARKLA PUNTA PUNTA DARBELER YAPILIR(elektrik kaynağı ile)BU O AKSIN ÖLÜMÜ DEMEKTİR VE YUKARIDAKİ DURUM MEYDANA GELİR..veya segmanı puntayla tuttururlar ki bunlar sorsanız pratik çözümlerdir diye yutturulur aslı bilinçsiz yapılmış çok tehlikeli işlemlerdir(örnek yukarıdaki resim)
    belkide o aksa öyle bir işlem uygulanmıştır kim bilir...
    vede şayet bilya bozuk ve yeri sıkı deyilse (maalesef o aksı orada sıkılık tutuyor)mutlaka KOMPLE DEĞİŞİME GİDİN....yani aks bilya.....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

quote:

yok zaten çırak mevzusu başımdan geçtiği için çıraklara el sürdürmüyorum . geçen yaz akü değiştirecegim de çırak söktü aküyü yenisini taktı sonra akü parasını verme işlemine geçince dükkan sahibi '' yok ben o aküye o fiyatı vermedim 60 ampreliğine o fiyatı verdim'' dedi herneyse allahtan pazarlık kısmını duyan esnaf vardı da benim haklı çıktıgımı anladı. al akünü ver paramı dedim herneyse aldım paramı , çırak aküyü sökerken alarmın sigortasını gevşetmiş neyse arabayı çalıştırdım allahtan bir sokak ötede bir yere akü sormaya durdum baktım araba kilitlenmiyor kumandayla, geri gittim o çıragın yanına böyle böyle dedim '' ne biliyim ben ne yaptıgını '' demez mi . len evladım bak bunu sana verdiğimde çalışıyordu şimdi çalışmıyor sigortası mı attı ne oldu bi bak diyorum '' banane ne olduysa olmuş '' diye hala beni sınıyordu allahtan fazla sabırlı değilim koltugun altından kirazdan yapılmış sopayı çıkarttım gelde sana bananeyi bir göstereyim dedim oğlanı sanayide kovalamaya başladım bizim arkadaş vardı yakaladı ama bana vermedi kendisi vurdu biraz ama bana vermiyor biliyor ben bi başlarsam durmayacagımı (bu arada çırakta 17 yaşında felan) herneyse elimde sopayla hala yapmasını bekliyorum ters bir cevap bekliyorum bi ters ters konuşsa bu sefer hemen yanımda kaçamaz da allahtan çırak o salaklıgı yaptı bende sopayla biraz tozunu topragını aldım ustası geldi anlattım durumu ikide o tokatladı, ustası yaptı bizim alarmı '' kusura bakma dükkanı emanet edince kendini bi ... zannetti ...... '' dedi . o günden sonra hem kendi ruh ve beden sağlıgım için (ne olur ne olmaz dayak yemekte var sonuçta ) hemde çıragın beden sağlıgını düşünerek çıraklara elletmiyorum 1 saat beklerim ama çıraga yaptırmam

Onları ustaları da dövüyor kafanı yorma

• Akslar önce negatif kamber vermiştir, adam farketmemişse ya da üzerinde durmamışsa kopması normal..
  • arka tekerde KAmBER-KASTER ?hemide tofaş...ne duydum ahaki işittim...
  • Yazın balkonda oturuyorum bi anda taksiyi bi tekerlek solladı adam tekerleğe benim mi diye diye şaşkın şakın bakıyor meğer şahinin tekeri fırlamış dereye kaçtı adam indi gitti arkasından aldı ya...Yazık...
  • Dayımda da kartal vardı onunda 2 kere geldi başına. Birinde Memlekete giderken kopup tarlaya gitmiş teker , diğerinde işten eve gelirken eve 200m kala kopmuş. 2. olduktan sonra "başlarım böyle arabaya deyip satmıştı". (arka sağ teker 2 kez koptu onda)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.