Şimdi Ara

Seyir halindeki Kartal'ın Lastiği Koptu. Bu Nasıl Kopuş ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün buca gölet tarafına giderken önümde bi kartal gidiyodu, hızımız 60 civarı.

hersey 1 saniyede oldu, Önce arabadan kopup sol tarafa giden bi lastik gördüm, ardından da kıvılcımlar çıkararak 180 derece dönen ve yolun sağ tarafındaki çimenlik alana doğru savrulup da durabilen bi kartal gördüm.

sürücü bayandı ve şaşırdım gayet soğukkanlıydı, durdum yardım ettim lastigi yolun ortasından alıp arabanın önüne koydum, bide resmini çektim.

kendimi düsündüm otobanda 120 veya 160 gibi hızlarda bizim arabaların başına aynısı gelse nolur acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 30 Ekim 2011; 21:03:06 >

• Kasten yapılmış gibi sanki!
  • quote:

Orijinalden alıntı: engineer97s

Kasten yapılmış gibi sanki!

kasten derken ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

quote:

Orijinalden alıntı: engineer97s

Kasten yapılmış gibi sanki!

kasten derken ?

Yani kadının canına kasteden biri gibi.
    Belki biraz fazla filmvari bir yorum oldu ama neden olmasın!
  • Bijon kesmiştir eski araba sonuçta.Aynı olayı bende görmüştüm yıllar önce.Bizimde komşunun arabaya olmuştu gözümün önünde.
  • çok kez aks kıran araç gördüm ama kopmayı ilk kez .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Bijon kesmiştir eski araba sonuçta.Aynı olayı bende görmüştüm yıllar önce.Bizimde komşunun arabaya olmuştu gözümün önünde.

Kampanadan gitmiş. Ya hiç değişmemiş kampanaları yada sürekli el freni çekilen bir kartaldı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Bijon kesmiştir eski araba sonuçta.Aynı olayı bende görmüştüm yıllar önce.Bizimde komşunun arabaya olmuştu gözümün önünde.

bijon degil direk aks kopmuş ilginç olan bu zaten
  • Can kaybı yada yaralanan olmaması çok güzel.
  • ben ugrassam o kadar düzgün çıkaramam nasıl koptuki öyle
  • aks kopmuş. kampana tekerleğin üzerinde.
    aks çıkması gördüm, kesmeyi gördüm ama nadir olur aks kopması.
    kovan eğri ise kopması normal.
  • En son ne zaman ağır bakıma girmiştir Allah bilir. Araba çalışıyor ve haraket ediyor mu tamamdır arabada sorun yok:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 30 Ekim 2011; 23:07:35 >
  • Önceden sinyal vermiş. Lastiğin iç tarafı çok düzensiz aşınmış. Ya bozuk lastik aksı yordu ya da tersi, aks lastiği bozdu. Ama bir günde olmamış gibi, dikkatli bir sürücü farkederdi.

Tamamen aynı kopmayı bir Şahin takside görmüştüm. Üretimde bir sıkıntı, metalurjide bir problem olabilir. (Ki benzerleri olmuştur, yerli üretimde alışkkınızdır.)
  • Çok eskiden ben daha çocuk yaşlardayken hatırladığım kadar bizim mahallede toplamda 3.4 adet murat 124 ün ön tekerleği kopmuştu.
    ben daha o yaşlarda arabalara olan merakım yüzünden başlarında dikilir olayı bitene kadar takip ederdim.
    bir seferinde ise sütçünün pikabınınki kopmuştu. yakın zamanlarda sol şeritte giden bir golf un kopmuştu.
    Yanlız benim gördüklerim hep ön kırılırdı bu kez arkadan gitmiş.
  • zamanla ,kontrol edilmezse böyle görüntüler çıkabiliyor.. aks kıran ilk ve son kuş serisi değil..
  • Kotu olmus ya
  • Death Machine

• Orijinalden alıntı: `bELa

kendimi düsündüm otobanda 120 veya 160 gibi hızlarda bizim arabaların başına aynısı gelse nolur acaba ?

Sene 1995 yer bolu civarları otoban. ben efe tur'un ilk defa en ön koltuğuna denk gelmişim, bizi 100-110'la sakin sakin sollayan bir kartalın aniden sağ arka tekeri koptu ve araç döne döne önümüze doğru geldi. üç dört dönmeden sonra sağdaki bariyerlere vurup durdu, bu arada bizim otobüsün şöförü duracam diye akla karayı seçti ama allah var iyi söförmüş çarpmadan durduk. Sonradan arabadan inenlere su falan verildi hepsi şaşkın şaşkın bakınıyordu. herkes onlar kadar şanslı olmayabilir...
  • Tahmin ettiğim gibi sanırım, arka rulmanlar yağlı tip, önler kuru tip oluyor. Bu yağlı rulmanlar bozulduğu zaman ya da bilya dağıttığı zaman merkezdeki yağı yavaş yavaş boşaltıyor. Tekerin akisdeki yağı boşalınca sürtünmeden zamanla akis kesiyor ve kopuyor. O araba hızlandıkça arka tekerden vın vın vın ses geliyordur muhtemelen.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.