Herkese merhabalar. İstanbul Pendik/Kurtköy'de arkadaşımın oturduğu sitede 16 Ekim akşamı misafir olarak kaldım. Aracım sitenin içerisine misafir araç girişi yasak olduğundan arka sokakta güvenli bir şekilde park halindeydi. 17 Ekim saat öğlen 14:30'da aracımın yanına geldiğimde bir buçuk yaşındaki hatasız aracımın durumu görseldeki gibiydi. Olayın gerçekliğini anlamam 2-3 dakika kadar sürdü çünkü ilk kez böyle bir vur-kaç durumu yaşıyorum. Etrafı kolaçan ettim, yerdeki diğer aracın stop kırıklarından başka bir delil yoktu. O gece kaldığım sitenin yönetiminden görüntülere bakmalarını rica ettim ve 3 saat boyunca didik didik her dakikayı inceledik. Vurup kaçma olayı gece saat 22:50'de meydana gelmiş. Videoyu net olarak görebiliyoruz. Videoyu ekilyorum. Plaka vurma anında görünmüyor ve otobüsle alakalı hiçbir belirleyici detay neredeyse yok. Görüntülerin devamını izlediğimizde ise aynı otobüsün sabah 8:20'de aynı yere geri geldiğini ve aracıma tekrardan vurmanın eşiğinden döndüğünü gördük. Onun videosu da şu şekilde. Hatta bir kişi araçtan inip geceden sol tarafı pert edilen arabamın yanında tekrardan geri gelmesi için yardımcı oluyor. Sabah saatinde tekrar geldiği an sokağın devamına bakan yerden plakasına eriştik. Araç yabancı plakalı ve görsel vurup kaçan arabaya ait. İlçe karakoluna gittiğimizde bu durumlarda bir adam yaralama, cana kasıt veya kasti başka bir suç işlenmediği için ve olay bir trafik kazası olarak görüldüğü için mobese incelenmesi veya aracın gümrükten kontrolünün mümkün olmadığı, trafik mahkemesine delillerle gidip ihbarda bulunmamızı söylediler. Bugün savcılığa gittik ve dilekçe verdik, savcı çok ümitli olmamamızı ama sigorta şirketine karşı haklı olmak için hukuki işlem başlatmamızın mantıklı olduğunu söyledi. Çünkü her şey görüldüğü gibi gayet açık. Bugün aracı kaskomdan yetkili servise onarıma bıraktım.
Bölgedeki esnafa, komşulara ve mahalle sakinlerinden gördüğüm herkese görüntüleri gösterdim ve daha önceden böyle bir otobüsün daha önce semtte görülmediğini söyledi herkes. Çevre otellere bir turist kafilesi getiren böyle bir otobüs olup olmadığı sordum. Yalan gerçek Allah bilir, ama yanıt olumsuzdu. Bölgede oturanlardan aracı görüp duyan biri olursa forumdaş arkadaşlardan da ricacıyım. İllaki bu bölgede ikamet oturan arkadaşlar vardır forumda. Fikri olan, daha önceden başına böyle bir şey gelmiş arkadaşlar varsa fikir ve görüşlere açığım. Herkese şimdiden çok teşekkür ederim. |
Yabancı plakalı bir otobüs gece aracıma çarpıp kaçtı. (Bütün deliller görsel olarak mevcut)
-
-
geçmiş olsun otobüs sürttüğünün farkında bile değildir muhtemelen.
kasko nasıl bir tutum sergiler ben de merak ettim belli olunca lütfen paylaşın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
fransa merkezli allianz (buradaki allianz sigorta değil) yurtdışı plakalı bir araca türkiyede çarpıldığı için ödediği miktarı buradaki sigorta şirketinden talep etmek amacıyla dava açmış. Başka ülkeden olması bir şey değiştirmiyor, uluslararası hak talep edebiliyorlar. Onarım bedelini otobüsün sigortasından talep edecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 19 Ekim 2022; 8:13:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Keyif kaçırmak gibi olmasın ama aracınıza hasar veren otobüsün plakasını göremiyorsanız çok da bir şey çıkacağını zannetmem.
-
klasık işini yapmak istemeeyn savcıya denk gelmişsiniz sizi caydırmaya çalışmış.
Cimere yazın goruntulerı gonderın karakoldan kagıt alıp dıger goruntulerde kaybolmadan aynı saatte çevredekı kameralardan olayın yasandıgı saattekı kamera goruntulerıyle aracın plakasını kendınız tespit etmeye calısın. Aracın plaka bulundugu anda olay tamamdır. Hem kaskonuz bozulmaz hemde deger kaybı vs hepsını alırsınız. Ama su anda plaka tespiti mumkun degıl bu durumda zarardasınız savcıda basından savmıs sızı adı ustun savcı degıl savıcı çoğu umrunda değil salla başı al maaşı
-
Hocam aracın plakası mevcut, zaten tespit ettik. Görselde eklediğim plaka. SK348MR aracın plakası.
Hocam aracın plakasını biz görüntülerden zaten tespit ettik.
Ülkeye girerken yeşil kart denilen sigortadan yaptırmak zorundalar.
Ümitsizliğe kapılmayın, sizin kaskonuz varsa şikayet dilekçesi ile birlikte kasko firmanıza başvurun. Onlar gerekli işlemi yaparlar veya yol gösterirler.
-
geçmiş olsun hocam. içim acıdı sıfır arabaya yapılan şey. bu site lerinde allah belasını versin. bende ankarada kız kardeşimin sitesine gidince aracımı almıyorlar. dışarı parket diyorlar. misafir park yeri olmasına rağmen.
-
Kaskom var hocam. Şikayet dilekçemle dün servise gittim ve kaskodan onarım talep ettim. Bütün görsel ve videoları da paylaştım. Bugün hasar dosyasının açıldığına dair mesaj geldi hocam.
Benim de aklıma gelen ilk o oldu. Bu sigortayı yaptırmak zorunda olunduğundan, muhtemelen kaskonuzdan arabanızı yaptırdığınızda sigorta firmanız hasarı oradan talep edecektir.
Hiç olmadı beyanla yaptırmış olursunuz, suçlu belli.
-
Dosyanın hem kasko tarafında hem adli tarafında takipçisi olun bu durumlarda genelde sizin kaskonuzu bozup yapıyorlar. Yani kolayına kaçıyorlar. Olan sizin hasarsızlığınıza oluyor. Hasarın karşı taraftan rücu edilmesi için takipte kalın.
-
çok geçmiş olsun.
2022 mart ayında sabah saat 7 de hızından dolayı sokakta köşeyi dönemeyen bir kapalı kasa transit
park halindeki komşunun aracına kafadan, dolayısı ile komşunun aracı da benim araca arkadan vurdu.
ve basıp gitti ancak plakayı düşürmüş. neyse polis geldi, araç bilgilerine ulaştı, tutanak tuttu.
araçlarımız bu tutanak sayesinde kaskodan yaptırılıp karşı tarafa rücu edildi.
değer kaybı talebinde bulundum ancak fıkra asıl burdan sonra başlıyor:
anadolu sigorta tutanağın tek taraflı tutulduğunu, sürücünün ifadesine ve alkol raporuna gerek olduğunu aksi taktirde işlem yapmayacaklarını söylüyor.
tam 7 ay oldu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 19 Ekim 2022; 16:52:10 > -
Bu mesajınıza katılmıyorum. Siz savcının hangi görevi olduğunu, bu eylemin hangi suçu oluşturduğunu ve savcının bu eylemle ilgili ne görevini sizin tabirinizle savıcılık olarak yaptığını söyleyin ben savcının neden ilgilenmediğini net olarak anlatacağım.
Konu sahibi kişi için; kaskoya başvurmakla en doğrusunu yaptığını düşünüyorum. Kasko firması rücu için dava açma yolunu deneyebilir. Eğer görüntüleri resmi ve yasal olarak bir yerden alabiliyorsanız alıp kasko şirketine vermeniz açacakları davada faydalı olacaktır. Görgü tanıdığı da bulabilirseniz faydası olacaktır.
Eğer kasko şirketi zararınızı karşılamayacak olursa sorumluyu tespit etmek için hukuk mahkemelerinden çevre işyerlerinin kameralarının alınması için delil tespiti (Hukuk Muhakemeleri Kanunu 400 vd maddeler) talep edebilirsiniz. Kameralar ile tespit sonucu sorumlu plaka sahibinden tazminat davası açma imkanı var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ne diyorsun arkadaşım gözün sevem savcı iş yapacak olsa kamera görüntüleri gitmeden araç olası tespiti için yandaki sitelerden aracın plakasını gören kamera görüntüsü isterdi zaten. Başından savmis işte söylemiş bide ağzıyla zaten
Şirket ismi yazsaydi otogar yada laleli de bulursunuz ama muhtemel orada ki otellerin birine bir kafile getirmiş
Hocam Anadolu Yakası'ndayız. Tahminimce otellerden birine kafile getirmiş ama çevre otellerin hepsine sorduk dediğim gibi cevaplar olumsuz oldu. Laleli'de bulmamız imkansız. Şansımıza zaten otobüsün üzerinde hiçbir yarı yazmıyor. Mahalle sakinlerine de sorduğumda daha önce böyle bir otobüsün görülmediğini söylediler. İki üç gündür çevre otoparkları ve mahalleyi her iş çıkışı kontrol ediyorum ama göremedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mob Associate -- 20 Ekim 2022; 0:53:35 > -
Sağolun hocam. Size de geçmiş olsun. Kaskodan yana şuanda bir problem görünmüyor ama burası Türkiye, her an her şey olabilir. Bütün delilleri zaten sundum kaskoya ve ihbar dosyası öyle açıldı zaten. Hayırlısı olsun. Burada karşı tarafta bir muhattap olmadığı için kasko hukuki yoldan karşı tarafa bir şey rücu edemiyor. Telefonla da görüştüğümde böyle bir arayışları olamayacağını, önce hukuki boyutta bir gelişme olması gerektiğini söylediler.
-
Üsküp - Makedonya plakasına benziyor. Balkan Ninnisi dizisinde ekrana yansıyan otomobillerdeki plakalar böyleydi. SK ile başlıyordu.
-
Google abi Kuzey Makedonya plakası olduğunu söylüyor.
Konu sahibine geçmiş olsun. Kasko firması aracınızı tamir edip hasarı rücu etmek üzere karşı tarafa dava açacaktır. Bu gibi durumlar için dünyanın parasını verip kasko yaptırıyoruz zaten.
Diğer yandan tecrübesiz bir otobüs şoförü size denk gelmiş. Ne ileri ne geri toparlayabiliyor aracı.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bugün Gemlik’ten Osmangazi ye doğru gidiyorum
Sol şeritten 2 km geriden sellektör Çaka Çaka yardırıyor biri Ben geçtim ortaya önüne gelene sellektöre basa basa tampon yapıyor Mercedes gls , Rus plakalı Şu kıtada iddia ediyorum hiç bir araç kendi ülkesi dışında bizim ülkeye gelen yabancı araçların kullandığı gibi araba kullanamaz Ben yabancı plaka araçların bu şekilde araç kullanabildiği bir ülke daha görmedim |
Ülkeye girerken yeşil kart denilen sigortadan yaptırmak zorundalar. Ümitsizliğe kapılmayın, sizin kaskonuz varsa şikayet dilekçesi ile birlikte kasko firmanıza başvurun. Onlar gerekli işlemi yaparlar veya yol gösterirler. |
Benzer içerikler
- clio touch icon farkı
- motor yağ yakması tamiri fiyatı
- ssangyong musso grand yorum
- skoda scala hangi segment
- araç ses yalıtımı tavsiye
- opel mokka 2024 fiyat listesi
- zes şarj istasyonu fiyat
- ford focus 2024 fiyat listesi
- pejo 3008 fiyat listesi 2024
- toyota corolla 2023 fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X