Şimdi Ara

radar aracı ile göz göze geldim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Balıkesir susurluk çıkışında 117 km civarı giderken hafif bir virajı döndüm ve önündeki oktavia frene bastı, bende bastım hız 102 ye felan düştü anladım sote deki Polis aracını gördüm. Bu olay dün oldu. İlerde herhangi bi çevirme de yoktu. O arac radar mıydı, sizce 30 gün sonra eve ceza gelir mi,birde önümdeki araba beni engellemiş olabilir mi. Nasıl cekecek plakayı?

• Gelir ayni sekilde bize geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • polisler radarı genelde hız sınırının 110 dan 70 e veya 50 ye düştüğü yerlere koyuyor. yanı 102 pek kurtarmaz gibi geliyor.
  • Batı karadeniz bölgesinde radardan sonra çevirme olmuyor artık.
    Güney egede hala radardan sonra çevirme olabiliyor.

Radarlarda en çok iki şeritli yollarda oluyor.

Özetle muhtemelen radardır, içerisindw ekrsn falan görmediniz mi ?

Ayrıyeten, ceza gelip gelmeyeceğini bizim tahmin etmemiz çok zor. Bekleyip görebilirsiniz. Eğer fotoğraf çekemediğine inanıyorsanız, ceza geldiğinde ödeyip, itirazda bulunun. Fotoğraf yoksa iptal edilir ceza.

• Genelde fotoğrafını da ekleyip gonderiyorlar makbuzunu

• En son hz limiti tabelasi kaçtı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: zingfth

Balıkesir susurluk çıkışında 117 km civarı giderken hafif bir virajı döndüm ve önündeki oktavia frene bastı, bende bastım hız 102 ye felan düştü anladım sote deki Polis aracını gördüm. Bu olay dün oldu. İlerde herhangi bi çevirme de yoktu. O arac radar mıydı, sizce 30 gün sonra eve ceza gelir mi,birde önümdeki araba beni engellemiş olabilir mi. Nasıl cekecek plakayı?

Buradan bir sorgulayın.1-2 gün içinde direk yazıyorlar buraya.
    http://www.egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hız tabelası felan yoktu. Sordum soruşturdum şehirlerarası yol.çift şerit gidiş çift şerit geliş ortada bariyerrler var yani bölünmüş duble yol.hız sınırı 110. %10 da tolerans var 121 km yapar. Ben tam o civardaydım.görüe görmez yavaşladım ama aldımı bilmiyorum. Otomobil fabrikasında çalışan arkadaşım senin kadranda yazan hızından 2-3 km daha düşüktür gerçek hızın aslında118-119 dur dedi.radar nasıl algılıyor bilmiyorum. Bekleyip görücem başka yapcak bişey yok
  • zingfth kullanıcısına yanıt
    niye adresten sorgulamıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spirited

niye adresten sorgulamıyorsunuz?

Dostum bi kerede emniyet şeridi ihlalinden ceza yedim. 2 hafta sisteme düşmedi. Düşmesini bekleyip internet bankacılığından ödeme yapacaktım 12. Gün felan gittim indirimden yararlanmak için şubeden ödedim. O yüzden aynısı olur diye bakmamıştım. Az önce baktım mobil den hata verdi site.
  • quote:

Balıkesir susurluk çıkışında 117 km civarı giderken hafif bir virajı döndüm ve önündeki oktavia frene bastı, bende bastım hız 102 ye felan düştü anladım sote deki Polis aracını gördüm. Bu olay dün oldu. İlerde herhangi bi çevirme de yoktu. O arac radar mıydı, sizce 30 gün sonra eve ceza gelir mi,birde önümdeki araba beni engellemiş olabilir mi. Nasıl cekecek plakayı?

Bursa tarafina cikista mi?

Ordaysa radar degil,o dedigin yerin karsisinda oturuyorum.Sadece çevirme.

Balikesir tarafindaysa maalesef radar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hijacke-R -- 11 Eylül 2015; 1:38:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • %10 tolerans şehirlerarası yollarda uygulanmaz.Kanunda öyle yazıyor.Şehiriçi hız sınırı düşük olan yerlerde uygulanır.Yani boşuna ona güvenip basmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Apocalypto33

%10 tolerans şehirlerarası yollarda uygulanmaz.Kanunda öyle yazıyor.Şehiriçi hız sınırı düşük olan yerlerde uygulanır.Yani boşuna ona güvenip basmayın.

Uygulanıyor. Yani şimdilik. Şu ana kadar tüm radarlara bu şekilde girdim ve hiç ceza yemedim. Gelecekte ceza yersem buraya yazarım. İptal ettiremezsem gene buraya yazarım.

Konu sahibine:

Uzun yollarda sıklıkla radarla gözgöze gelirim. Pispis bakarlar genelde bana . Radar çok uzak mesafelerden hızınızı okuyabilmeye başlar. Kameranın algısı ise sınırlı. İç anadolu'da çok olur. Dümdüz yol. Minik bir yokuş tırmanırsın. İnişine radar koyarlar. Tırmandığında tepeye geldiğinde fren koymaya hazır olursan, hızlı olsan bile radara girmezsin. İki-üç kere başıma geldi. Ani freni çaktım. Radarın yanından geçerken memur bana pis pis baktı... Oluyor böyle mevzular.

Radara girdiğiniz yer meskun mahal sayılmıyorsa, o hızla ceza yemezsiniz. Duble yollarda yazan 90, 70 hız tabelalarını polis de dahil kimse sallamıyor. Kuruyor radarı 122'ye... Polise bazen genelge gidiyor. "Kitleyin cezaları" diye. Daha doğrusu kota veriyorlar. O zaman mecbur tabelalara uygun radar koyuyor. Kitliyor polis cezayı.

Birçok üstgeçitte, altından geçmeden önce 50 veya 70 yazar. Polis de üstgeçitlerin altına sote, gözükmüyor diye radar kurar. Şimdiye kadar radarını 77'ye kurmuş bir ekip görmedim. Görsem kesin ceza yerdim.

Sol şeritte seyretmenin bir avantajı vardır, sağda kalkan olarak kullanabileceğiniz bir otobüs, kamyon varsa, onu sollayana kadar sert bir frenle yavaşlayıp, onu sakin sakin sollayıp radardan geçebilirsiniz. Ancak gözünüz hep radar taraması yapıyor olacak. Sollamaya çıkmadan önce bu taramayı hep yaparım. Çünkü sollama boyunca yolun sağını göremeyeceğim. Sollamadan çıktığımda radarla burun buruna gelirsem cezayı yerim. O yüzden sollamaya başlamadan önce sağı kontrol ederim. Sağda radar görürsem sollamayı fren mesafesi olarak kullanırım.

Radarın basit bir çalışma prensibi var. Plakanızın resmi ile hızınızı aynı anda okumalı ki kanıt teşkil etsin. Siz radar kamerasına kendinizi göstermeden hızınızı limitler dahiline düşürebilirseniz, radar aracındaki memur sizin hızlı gittiğinizi bilse de ceza yazamaz. Geçmişte böyle iki-üç kere durduruldum. Çevirmede çevirirler. Radar arabasından anons gelir: "Görüntü yok!" Bir ehliyet ruhsat kontrolü... Yola devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Eylül 2015; 10:36:34 >

• quote:

%10 tolerans şehirlerarası yollarda uygulanmaz.Kanunda öyle yazıyor.Şehiriçi hız sınırı düşük olan yerlerde uygulanır.Yani boşuna ona güvenip basmayın.

Hız sınırı olarak 2 limit var.Birisi yüzde 10 dan yüzde 30 a kadar aşmak.Diğeri yüzde 30 dan fazla aşmak.Yüzde 10 a kadar kesilecek bir ceza yok ki.
  • Guney ege benden sorulur. Ozellikle kusadasi ve didim yollari. Deli gibi basiyorum. Radar aracinin oldugu yere gelince tın tın tın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 11 Eylül 2015; 10:52:07 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir Susurluk'lu olarak o bölgede duran radar aracının(eski kartallar meyhanesi) hızı 110'a ayarlıdır.
    117 ile gitmeniz zaten problem teşkil etmiyor , ki 102'ye düşmüşsünüz.

bir problem olacağını sanmıyorum. gelirse makbuzu bana yollayın bakarız bir çaresine
  • zingfth kullanıcısına yanıt
    bu egm nin kendi sitesi gib değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuru Altı Pilav

quote:

Hız sınırı olarak 2 limit var.Birisi yüzde 10 dan yüzde 30 a kadar aşmak.Diğeri yüzde 30 dan fazla aşmak.Yüzde 10 a kadar kesilecek bir ceza yok ki.

Hocam geçen yeni müfredat trafik el kitabında gördüm.Sanırım değişmiş olabilir.Şehiriçi %10 uygulanır.Şehirlerarası %10 uygulanmaz diyordu.Belki kanun böyledir uygulayıp uygulamamak trafiğin elinde olan bir durumdur.Onu bilemem.Ben sadece arkadaşların dikkatli olması için yazanı söyledim.

• quote:

Hızım 140 idi.Radar aracıyla karşı karşıya geldim jandarmanın.Direk hızı 90a çektim.Henüz ceza felan gelmedi .Eğer gördüğü an çektiyse gelmesi lazımdı :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: nadirgurece

bir Susurluk'lu olarak o bölgede duran radar aracının(eski kartallar meyhanesi) hızı 110'a ayarlıdır.
    117 ile gitmeniz zaten problem teşkil etmiyor , ki 102'ye düşmüşsünüz.

bir problem olacağını sanmıyorum. gelirse makbuzu bana yollayın bakarız bir çaresine

sıkıntı hızı 102 ye düşürmek değil.Ben onu gördüğümde o beni kaç km ile görüyordu yani uzakta iken hızım 120 civarıydı.Muhtemelen sana göndercem.Bugun 6. gün oldu. .Şafak sıkıştırıyor iyice :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.