Şimdi Ara

Açık Park alanına Motor Park etme diyene ne gibi işlem yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çizdiğim örnekteki gibi bir alan var ve motosikletimi kırmızı ile gösterilen yere park ediyorum 2 motosikletim var 1 araçlık yeri kaplar vaziyette eğer kimse etkilenmesin diye en uca park edersem araçlar sıkıştırıyor ve o motorlar bırdaha ordan cıkamıyor 1 senedir dıpte park halindeydi

evlerde oturan bir şahıs sureklı motorları ordan çek benım arabam oraya park etsın ben park yerı bulamıyorum vs dıye zırvalamaya başladı hakkı olmadıgı halde ben yokken motorun bırını dıreksıyon kılıdını gevşeterek bozmak suretiyle kenara çekip arabasını park etmıs kendı evının onunde boş park alanı mevcut olmasına rağmen. 2 defa yüz yüze münakaşa ettim adam hala motoru buraya park edemezsın bura benım kapımın onu diyor.

sorum şu bu adamla yüz yüze konuşulmuyor iş ya kavgaya veya silah bıçağa dönücek ramak kalmış durumda , bunu söylemeye hakkı varmı motorlarıma zarar verdiği için bu sebeplerden ötürü vursam bu kişiyi ne ceza alırım ? veya ben vurmadan önce polis bu işle ilgilenir mi ?

park alanı kamuya açık alan herhangi bir bina yada şahsın değil ve oldukça geniş bir alan mevcut

Açık Park alanına Motor Park etme diyene ne gibi işlem yapılır?

• Kamuya açık alan ise hiçbir şekilde hak iddia edemez hatta motosikletine zarar verdiği için dava bile edebilirsin ama büyüklerimizin bi lafı vardır ite dolaşmaktansa çalıya dolaş.
    Motosikletini park ettiğin yerin yakınında evin veya iş yerin var mı?
    Cevabın hayır ise seni yabancı gördüğü için istemeyecektir sürekli senle uğraşacaktır.
  • Kamuya açık alan ise hiçbir şekilde hak iddia edemez hatta motosikletine zarar verdiği için dava bile edebilirsin ama büyüklerimizin bi lafı vardır ite dolaşmaktansa çalıya dolaş.
    Motosikletini park ettiğin yerin yakınında evin veya iş yerin var mı?
    Cevabın hayır ise seni yabancı gördüğü için istemeyecektir sürekli senle uğraşacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acilen Türkiye'de her bir bireye apartmanda, mahallede vs toplu halde yaşayabilir ehliyeti verilmesi lazım. Kazanamayanlar direkt şehir dışında hakettikleri mağaralara.

Gerçekten okurken bu ülke insanından gerçekten tekrar tiksindim.

Size de geçmiş olsun diliyorum. Çok çözümü olduğuna inanmıyorum maalesef. Adli vaka olmadan polis kıçını kaldırıp uğraşmaz bile.

• FFFaust F kullanıcısına yanıt

çizdiğim sıra evlerin hemen arka dip dibe benim ev mevcut 10 yıldır aynı yerde oturuyorum yabancılık durumu yok, hep ite bulaşmak yerine çalıyı dolaşıyorum ses etmiyorum hatta motor kilidine zarar vermesine rağmen polis çağırmadım yada olay çıkarmadım ama şahıs ne zaman beni görse bakın tahrik ederek yanıma gelip motorlara laf söylüyor , bunları kaldır ordan, bunlar yerine oraya araba park etsın felan tarzı laflar ediyor ve bunu ısrarla yanıma gelerek yapıyor yanı ben muhattap olmuyorum bile ama beni zorlamaya başladı, ve motor dediğimde ufak scooter felan değil neredeyse 200kg racing motoru arabalar sıkıştırınca hafifde eğim var motoru çıkarmak mumkun olmuyor ya arabaya sürtüyor yada sağa sola aynası vs takılıyor cunkı 40-50cm boşluk bırakıyorlar sadece

• Mokali Amca kullanıcısına yanıt

bende iş adli olaya dönüşmesini istemediğimden kilit kırma olayında sesimi çıkarmadım ama kişi sözlerle tahrik etmeye gördükçe yanıma gelmeye devam ediyor, bir sonraki yanıma gelişinde iki seçeneğim kalmış durumda ya vurmak dövmek, yada polis çağırmak başka seçenek kalmadı

• 15 er bin tl den iki tane yürümeyen motorsuz şahin al. çıktıgı anda koy. artık motor koymuyorum dersin.

• Direksiyon kilidini kırdığı an polis çağırıp mahkemeye vermeniz gerekirdi. Motosikletlerde kasko var ise tutanak ve gerekirse kamera kurup kasko şirketine ilettiğinizde bütün hasarın parasını çatır çatır alırlar. Üzerine bir de mahkemeye gidip TCK mala zarar verme suçlamasıyla dava açabilirsiniz.

Ha yok ben bu yol için zaman harcayamam derseniz her ne kadar tavsiye edilmese de dayak cennetten çıkma derler. Tabi bu durumda yasal olarak siz zorda kalabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    O adama deki, bak ben bu motora tescil için devlete para verdim, vergisini verdim, sigortasını yaptırdım. Buda araba gibi bir araçtır. Bi sıkıntın varsa devlete danış, niye motorlarıda araba gibi vergiye tescile tabi tutup araç yerine koyuyorsun diye sor de.

Yada tescil sigorta vergi paralarını ver, senin istediğin yere koyayım de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 27 Mart 2023; 2:10:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ARABASININ LASTİK SİBOP KAPAKLARINI SÖKÜYORSUN İÇİNE O KAPAKLARIN SIĞACAĞI TAŞLARI KOYUP YERİNE GERİ KAPATIYORSUN. BUNU 4 LASTİĞE DE YAPIYORSUN. SONRA DA YAVAŞ YAVAŞ İNMELERİNİ BEKLİYORSUN.. Açık Park alanına Motor Park etme diyene ne gibi işlem yapılır? Açık Park alanına Motor Park etme diyene ne gibi işlem yapılır? 

• Şikayet etseydiniz keşke, hatta halen şikayet edebilirsiniz.
    Bazen şikayet işi yokuşa sürüyor maalesef ama ben hak aramaktan yanayım.

• Evet fikirler için teşekkür ederim sanırım ilk yapıcağım şey şikayet etmek olucak polisle zabıtayla uğraşsın kendi kaşınmadığı sürece fiziksel bi olaya girişmiyiceğim

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    En iyisini yaparsın, bu ülkede araba alan kekolar yolları sokaklarıda satın aldım sanıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

köyden göçme cahil biri kenar mahalle sayılır zaten durdugum yer o yüzden böyleler ama gerekeni yapıcam

• Burası benim evimin önü meselesi bir defa başıma geldi. Açık şekilde burasının geldiği yere benzemediğini, kendisi gelmeden önce de herkesin her yere park ettiğini ilerde d eböyle olacağınıi isterse kendisinin de başkasının veya benim evmin önüne park edeceğini, o araç için vergi ödediğimi ve oraya park etmenin hakkım olduğunu söyledim. Yabancı olduklarının belli olmasından nefret ederler, bir daha görünmedi.

Israr etseydi ne olurdu kim bilir, tabii ki haklarımı arardım, ama memur veya vatandaşla muhatap olurken direktman hukuki haklarınzla konuşursanız konu büyümüyor. Buna rağmen ısrar eden terbiyesize sadece bir defa rastladım, onun da iş yerine icra gitti.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

hocam memlekette bu sonradan görme davarlar yüzünden rahat yaşanmıyor her yerde aynılar köydede yok o tarlanın köşesi benim şu boş yer benım dıye oradada sorun cıkarıyorlar

göz korkutarakta istediklerini yaptırabileceklerini sanıyorlar oysaki evi benim yanımda malımada zarar veriyor, beni o ileriki noktaya getirse eve topluca girerken veya çıkarken son nefeslerini verdiririm onlara haberi yok davarın ama iş o noktalara gitmesin istiyorum çünkü sebep kucuk park yeri yüzünden yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 27 Mart 2023; 16:16:35 >
  • Yok mu başka motor parkecek yer? Haklı da olsanız yani böyle şeyler yaşamaya gerek var mı? Motor için park yeri bulmaktan kolay ne var?

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Yok mu başka motor parkecek yer? Haklı da olsanız yani böyle şeyler yaşamaya gerek var mı? Motor için park yeri bulmaktan kolay ne var?

mahalle çocuklarının oyun oynamadığı ve binmeye çalışmadığ tek yer ve düz olan tek yer orası, çevrede başka yer yok kendı calıstıgım kurumun arkasından dahi motosıklet calındıgı ıcın evden uzak yerede park etmek ıstemıyorum

• Burası evden görünüyorsa bir adet ip kamera ve yüksek hafıza kartı alıp çalıştırıyorsunuz, motor zarar gördüğü anda delillerle şikayetçi oluyorsunuz. Tekrar zarar vermesi halinde hem zararınız karşılanır hem de ceza alır, uzlaşma yoluna giderse de zararı öder ve tekrarlamaz, bu şahıs harici gelecek zararlar için de takipte olursunuz.

Şu an yine şikayetçi olabilirsiniz fakat şahit yoksa yapmadım der, muhtemelen takipsizlik çıkar. Şikayetçi olacaksanız yine kamerayı alın, muhatap olduğunuzda kamera taktığınızı söylersiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.