Şimdi Ara

Trafik işaret levhaları geçiş üstünlüğünün sağdan geçen araça ait kuralını bozar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün bir kaza geçirdim.Mahalle arası bir yoldu. (Tali yol galiba tam bilmediğimden emin degilim)4 yol kavşağından tam karşı yola geçerken soldan gelen araça sağ arka kapısına çarptım.Artık omu bana ben mi ona çarptım bilemeyeceğim.Benim araçın Ön sağ kaputu ve farı gitti.Karşı taraf önümden soldaki duran araça soldan çarpıpsağ yan arkama kadar u dönüşü yaparak durabildi.Allahtan kimseye birşey olmadı.Ama beni suçlayıp durdu.Ben normal hızda gidiyordum.Hatta benim hiç lastik izim yoktu pat diye durdum.Ama o araçın tüm teker izleri ortadaydı.
    Polis çağırdık yarin sonucu almak için emniyete gideceğim.Polis kusurlu tarafı söylemedi.Ama dedi ki işaret levhaları belirler.
    Şimdi atacağım fotolara iyi bakarmısınız.
    A benim araç B karşı tarafın aracı.Soldan gelen B aracı A aracının sağ tarafında anca durdu.Bu ne kadar hızlı geldiğini göstermez mi? Her iki yolun levhasınıda çektim.B aracının yolunda tali yol tabelası A aracının gerisinde dur levhası.Bunuda sanırım sağ dönüş için koymuşlar.Sanki polis beni kusurlu bulacak gibi.Siz ne dersiniz?
    Kusurlu taraf kim.
    Herkese şimdiden teşekkür ederim Trafik işaret levhaları geçiş üstünlüğünün sağdan geçen araça ait kuralını bozar mı?Trafik işaret levhaları geçiş üstünlüğünün sağdan geçen araça ait kuralını bozar mı?Trafik işaret levhaları geçiş üstünlüğünün sağdan geçen araça ait kuralını bozar mı?Trafik işaret levhaları geçiş üstünlüğünün sağdan geçen araça ait kuralını bozar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpartacusS_S -- 4 Haziran 2017; 0:8:44 >

• Dur tabelasının olduğu taraftan gelen sizseniz hata sizde görünüyor ne yazık ki. Ayrıca tabelada da tali yol olarak gösterilmiş.
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Ama sağdan gelene bakması gerekmiyormuydu.Hızlı geliyordu.Öncelik hakkı sağdan gelene değil mi? Dur levhası da sağa dönüş için konulmuş.Ben düz gidiyorum:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: fidelim

Cevabınız için teşekkür ederim. Ama sağdan gelene bakması gerekmiyormuydu.Hızlı geliyordu.Öncelik hakkı sağdan gelene değil mi? Dur levhası da sağa dönüş için konulmuş.Ben düz gidiyorum:(

Dur levhası sağa dönüş için koyulmamış ki, öyle birşey de yok zaten, çift yönlü yollarda tabalalar sağa konur. DUR levhası varsa ve dediklerinize göre siz tali yoldan çıkıyorsunuz ve geçiş hakkı diğer araca ait.

Sağdan gelenin geçiş hakkına sahip olması durumu, kontrolsüz kavşaklarda ve yolların aynı statüde olduğu durumda geçerli.

Bir ihtimal diğer araca kavşakta hızını azaltmadığı için kusur çıkarabilirler, fren izini falan ölçtüler mi bilmiyorum tabii.
  • Dur levhasinin oldugu yerden gelen suclu cikar buyuk ihtimal.
    Dur levhasinin anlami, dur (gercekten yani tekerlekler donmeyecek sekilde dur anlaminda) sonra yolu kontol et bak o yoldakileri etkilemeyecek sekilde cikabiliyorsan cik.
    Yurtdisinda stop neredeyse duracaktim ama tam durmadan gectim diye polis geldi arkamdan cevirdi.

Adamin gercekten hizli oldugnu ispat zor. sehirci limit 50 km. 50 km ile fren izi olusabilir. Yine de polis hizli gittini dusunurse ona da kusur verbeilir ama cogunu Dur levhasinin oldugu tarafa verirler.Dur levhasi butun sorumlugu o taraftan gelen koyuyor, obur taraf kontrol etmek zorunda degil.

Hocam zaten dikkat ederseniz birinin ismi sokak digeri cadde. Isimden de belli oluyor birinin tali birinin ana yol oldugu.

Bir de arka kapisina vurdum diyorsunuz yani adam sizin onunuzden gecerken carpmissiniz yandan. Cok daha once farketmeniz gerekiyordu dur levhasinin oldugu yerde yolu kontrol etseydinz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 1 Haziran 2017; 17:40:15 >
  • yanıp sönen kırmızı ışık = dur levhası = geçiş üstünlüğü diğer tarafta kontrol et öyle geç
  • Sağdan gelen kuralı aynı tür yollar için geçerlidir. Mesela sokaklar.

Dur levhası olmasa bile sokaktan caddeye giriş yapıyorsunuz.
  • Diablo kullanıcısına yanıt
    Hayır ölçmediler zaten hemen karar vermişlerdi ama söylemediler birşey
  • Öncelikle geçmiş olsun, sagdan gelene yolver kuralı iki yolunda birbirine üstünlük kurmadıgı şekillerde geçerlidir, yani sokak park yerine,cadde sokaga, bulvar caddeye, üstündür ve caddede giden bir araç yalnızca cadde olan veya bulvar olan bir konumda sağdaki araca yolverir. uzun lafın kısası siz sokakta gidiyorsunuz öteki araç caddede ve size özellikle yolver uyarısı bulundugu için muhtemelen kaza raporunda karşı araca yüzde 25 kusur dahi verilmeyecek tekrar geçmiş olsun.
  • Polisin yazdığı tutanak.Yüzdelik Kusur kimde?Bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Trafik işaret levhaları geçiş üstünlüğünün sağdan geçen araça ait kuralını bozar mı?
  • quote:

Polisin yazdığı tutanak.Yüzdelik Kusur kimde?Bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Heryeri sansürlemişsiniz kime ne yazdıkları anlaşılmıyor ki. Geçiş üstünlüğüne uymayan araç hangisi ise asıl kusur ona çıkar, kavşağa girerken hızını azaltmama durumu %50'lik kusur yapmayacağı ve sigorta sistemimiz değiştiği için %100 kusur size gelir diye düşünüyorum. Artık %0-%50-%100 haricinde kusur verilmiyor sonuçlandırmada. %50-%50 olacağını sanmıyorum çünkü siz bariz bir şekilde ana yoldaki araca vurmuşsunuz, üstelik araç da size vurmuyor, siz ona yandan vurmuşsunuz.

Bahçeler Sk.'tan çıkıp da vuran araç hangisi ise %100 kusur ona çıkar, park halindeki araç zarar gördüyse onun zararını da karşılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 2 Haziran 2017; 22:50:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Polisin yazdığı tutanak.Yüzdelik Kusur kimde?Bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Heryeri sansürlemişsiniz kime ne yazdıkları anlaşılmıyor ki. Geçiş üstünlüğüne uymayan araç hangisi ise asıl kusur ona çıkar, kavşağa girerken hızını azaltmama durumu %50'lik kusur yapmayacağı ve sigorta sistemimiz değiştiği için %100 kusur size gelir diye düşünüyorum. Artık %0-%50-%100 haricinde kusur verilmiyor sonuçlandırmada. %50-%50 olacağını sanmıyorum çünkü siz bariz bir şekilde ana yoldaki araca vurmuşsunuz, üstelik araç da size vurmuyor, siz ona yandan vurmuşsunuz.

Bahçeler Sk.'tan çıkıp da vuran araç hangisi ise %100 kusur ona çıkar, park halindeki araç zarar gördüyse onun zararını da karşılar.

Plakalar ve isimler yazdığı için mecbur çizdim üstünü.Bende sizin gibi düşünüyorum.Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Herşey gönlünüzce olsun.Araç servisten gelsin sonucuda yazacağım:)

• Yorum yazan herkese çok teşekkür ederim. Herşey gönlünüzce olsun.;)
  • %100 hatayı size verirler geçmiş olsun hocam. sağdan geçiş üstünlüğü olayına artık güvenmeyin. 2 sokağın kesişimi gibi durumlarda geçerli o kural.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

Sağdan gelen kuralı aynı tür yollar için geçerlidir. Mesela sokaklar.

Dur levhası olmasa bile sokaktan caddeye giriş yapıyorsunuz.

Trafik kanunu'nda cadde sokak diye bir kavram yoktur.

Kontrolsüz kavşak vardır, bölünmüş yol, bölünmemiş yol vardır, ana yol tali yol vardır.

Dur, Yol Ver, Ana Yol gibi tabelalar da geçiş üstünlüğünü ifade etmek içindir, aksine bir işaret yoksa kontrolsüz kavşakta yol hakkı sağdan gelen aracındır, cadde sokak ayrımı yapılmaz.
  • Ölüm,yaralanma yok polis nasıl geldi de tutanak tuttu ben de buna şaşırdım...Hem de ramazan günü...
  • Cadde üstündür sokakda olan araç %100 kusurludur.
  • Dur tabelasına uymadığınız için kusuru olabilirsiniz.. sonucu bizimle paylaşın mutlaka..
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Kanuna baktım gerçekten yokmuş ama bu olaydaki gibi hemen her yerde işaret var o zaman.
  • Dur tabelası, sizin tüm önceliklerini ortadan kaldırıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.