Şimdi Ara

ŞEYTAN IN CİNSİYETİ NE?KADIN MI?ERKEK Mİ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaw kardeim o kadar merak ediyonuz acele etmeyin canım kıyamet gününde az kaldı.
    Hayırlı insan değilseniz ve görevinizi yerine getirmemeişseniz o zaman kapıda onla muhabbet edersiniz
  • bu onun dış görünüşü bide kızdırdığında ne hale geliyo hiç görmeni tavsiye etmem
  • Elinde Kuran-ı Kerim meali olanlar KEHF suresi 50. Ayete bir göz atın.Bakalım ne göreceksiniz.!
  • quote:

Gerçek şu ki, önce sizi yarattık, sonra size şekil verdik, sonra da meleklere: "Adem'e secde edin!" dedik; hemen secde ettiler, ancak İblis secde edenlerden olmadı.

Araf,11

hoca bak buradada böyle yazıyor.
    sanırım yorum farklarından çıkıyor bu yanlış anlamalar...
  • quote:

Yine unutma ki, bir vakit meleklere: " Adem için secde edin!" demiştik; derhal secde ettiler, fakat iblis:"Ben, bir çamur halinde yarattığın kimseye hiç secde mi ederim!" dedi.

İsra,61

birde bu var mesela...

edit:çeviride"yine unutma id,"şeklinde bir tanım var,sanırım"yine unutma ki,"olacak burası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 13 Mayıs 2005, 21:23:21 >
  • ELMALILI MUHAMMED HAMDİ YAZIR aktarımı :

Kehf 50.

Yine o vakti hatırla ki biz, meleklere: "Âdem'e secde edin!" demiştik. İblis hariç olmak üzere onlar hemen secde ettiler. İblis cinlerdendi, Rabbinin emrinden dışarı çıktı. Şimdi siz beni bırakıp da İblis'i ve soyunu dostlar mı ediniyorsunuz? Halbuki onlar sizin düşmanınızdır. Zalimler için bu ne kötü bir değişmedir.

http://www.kuranikerim.com/telmalili/kehf.htm

ALİ BULAÇ aktarımı:

Kehf 50

Hani meleklere: "Adem'e secde edin" demiştik; İblis'in dışında (diğerleri) secde etmemişlerdi. O cinlerdendi, böylelikle Rabbinin emrinden dışarı çıkmıştı.Bu durumda beni bırakıp onu ve onun soyunu veliler mi edineceksiniz?Oysa onlar sizin düşmanlarınızdır.Bu), zalimler için ne kadar kötü bir (tercih) değişmedir.

DİYANET aktarımı:

Kehf 50

Hani biz meleklere, “Adem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da İblis’i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Halbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir!

http://www.kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=18

Şimdi bu olaya yorum farkı demek ne kadar doğru bilemem.Ancak böylesine dikkat edilmesi gereken bir hususta farklılık olması mümkün değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iZCi_500 -- 13 Mayıs 2005, 21:47:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: eradnan

Abi gün geçtikçe açılan topiclerdeki zeka seviyesi düşüyor...

açılan topiclerin değil, yeni gelenler forumun zeka seviyesini düşürüyor,
    kardeş eğer öğrenmek istiyorsan yap 1000 tane kötülük 2-3 adam gebert sonra intahar et görürsün şeytan kız mı erkek mi
  • tamam hoca aynı yerden aldım bende.
    ama link vermedim yanlış anlama olmasın diye...
    al o zaman linkte vereyim...

http://www.kuranikerim.com/melmalili/araf.htm
    http://www.kuranikerim.com/melmalili/isra.htm
  • Şeytanına bağlı walla.. Bunların gay i de lesbian i de travestisi de olabailir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Lómion

Genelde erkek olarak tasvir edilir ama kadın olanlarının hastasıyım
     ŞEYTAN IN CİNSİYETİ NE?KADIN MI?ERKEK Mİ?

off beee .keşke bütün şeytanlar böyle olsa , hepsini severim. Sevmedğim bi bunlar kalmıştı zaten ..
  • 61 - (Yine unutma ki) Bir vakit meleklere: "Âdem'e secde edin" demiştik. İblis'ten başka hepsi secde ettiler. O ise: "Ben bir çamurdan yarattığın kimseye mi secde ederim?" demişti.

Araf 61'de bu şekilde bir yorum vardır ancak dikkat edersen İblis'ten başka hepsi derken burada özellikle İblis'in hangi türde olduğuna değinilmemiş.Ancak kefh 50'de bu durum özellikle belirtilmiştir.Hatta İblis ve onun soyları ya da İblis ve onun neslini şeklinde ifade edilmiştir.Bu durumda soy ve nesil iafdesi meleklerden çok cinlere daha uygun bir ifade olacaktır sanırım.
  • hocam yapma Allahaşkına yaw.
    meleklere diyor "secde edin"diye..
    kelime oyunumu yapıcaz şimdi işi gücü bırakıp...
  • Yok kelime oyununa ne hacet canım Benim linkte belirtmiş olduğum adamlar yanlış yorumlamışlar demek ki.Senin linkte verdiklerin ise doğru yorumlamışlar.Bne büyük bir yanıgı içerisndeydim ve sen beni kurtardın.Sana minnettarım.Bak asıl kelime oyunu buna denir.
  • bu konu hakkında biraz bilgim var

öncelikle şeytan çinlerin babası olan CAN ın oğludur (bizdeki ADEM in oğlu Kabil gibi) şeytan okadar çok ibadet etmişki allah C.C onu meleklerin başına getirmiştir yani ALLAH C.C den sonra en kıdemli kişiymiş ve meleklerinde ustası sayılırmış ayrıca ALLAH C.C Dünyayı şeytanın kontrolüne vericekmiş ta ki Allah C.C ya karşı gelene kadar ondan sonra güzel sureti zamanla değişmiş ve çok çirkin bir yaratık olmuş ayrıca şeytanın üreme özelliği vardır yani yeryüzünde bir şeytan yoktur şeytanlar vardır nasılki milyarlarca insan varsa şeytanda tek değildir..
    cinlerin cinsiyeti olduğunu duymuştum fakat rivayete göre allah C.C u şeytanı yaptığı ibadetlerden dolayı ödüllendirdiğinde onu cinlikten alıp melekliğe yükseltti kendisine asi oluncada daha önce olmaya bir ırk olan iblisliğe indirdi..
    okuduğum ve anlatılan birçok hadiselerden bu kanıya vardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontendoo -- 13 Mayıs 2005, 23:09:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: eradnan

Abi gün geçtikçe açılan topiclerdeki zeka seviyesi düşüyor...

BUNU ÖĞRENMEK SANA NE GİBİ BİR FAYDA SAĞLAYACAK ANLAMADIM...
    AMA ERKEK OLABİLECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUM YADA RUHANİ BİR VARLIK OLDUĞU İÇİN HİÇ CİNSİYETİDE OLMAYABİLİR.

• yaw kontendoo nun yazdıkları doğru ise ikiside doğruymuş demekki.
    hem cin hemde melek...
    nasıl oluyorsa artık,aklım yetmez bu kadarına
  • İslamda yanlış bilinenlerden biride bu melek hikayesi işte.

Küçüklüğümüzden beri bize bu hikaye anlatıldı ama yanlış olduğunu çok sonra anladık.Şeytan bir melek değilmiş.Ayrıca yeri gelmişken bir karikatür patlatayım

• arkadaşlar
    konuyu saptırıp dine döndirmeyin muhabbeti
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

yaw kontendoo nun yazdıkları doğru ise ikiside doğruymuş demekki.
    hem cin hemde melek...
    nasıl oluyorsa artık,aklım yetmez bu kadarına

butür olaylara bizim minicik aklımız ermez en iyisi fazla kurcalamamak
    tımarhanede buluruz kendimizi allah korusun.
  • Şeytan CİN dir. Merak edenler Kur-an da cin suresinin mealini okusunlar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.