Şimdi Ara

Seyyar Yemek Aracı (Street Kitchen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
3
Favori
2.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Selamlar;
    Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam taşırsanız sevinirim ve yanlışlık için özür dilerim...
    Benim kendimce bir fikrim var ama bilgisi olan veya fikir vermek isteyen varmı diye ve karşıma çıkacak sorunlar konusunda bilgi alma amaçlı beyin fırtınası yapma amaçlı bu başlığı açıyorum;
    Öncelikle çok büyük paraya ihtiyacım yok kurulu bir düzenim var ve kendimce işlerim beni çeviriyor. İş yerinde kendimce birmiktar boş vaktim oluyor hatta, tatil günleri ise kanım kaynıyor zira gezerken hep neden bizim bir yemek arabamız yok diyip duruyorum...
    olayı şöyle açıklayayım; kamyonetten bozma bir mutfak kurup bu mutfaktan;
    Taco (3 çeşit)
    Hamburger (3-4 Çeşit)
    Patates kızartması (elmadilim-yağsız-parmak)
    Churros
    Soğan halkası (El yapımı)
    yerine göre kalamar vs gibi değişik tatlar...
    Kahve (iyi kahve 3ü bir arada değil:) ) - Çay 1-2 bitki çayı
    soğuk içecekler (frappe, muzlu süt, milk shake, ayran vb çok çeşit içecek -kola ve gazlı içecekler yok istemiyorum- )
    satmak istiyorum... Tabi bu saydıklarımın hepsi anında olmayabilir günlük menu seklinde çalısılabilir. kendimce evimde hepsini güzel yapıyorum ve arkadaslarımla yemeyi seviyorum. arkadaslarım cogu yerde gormedikleri bu lezzetlerin cok tutacagını falan soyluyorlar ama acıkcası gazla calısmıyorum :)
    sadece bu sekilde yaparak bazı hafta sonları (full-time) ve sabah 06:00-09:00 arası (sandviç ve bardak çorba satarak) ek gelir elde etmek eğlenmek monotonluktan kurtulmak ve insanlardan tavsiye alarak kendimi geliştirmek istiyorum. Düşündüğüm araç için aşağıya bir resim koyacagım bu tarz birsey ama kendim projesini kafamda tasarladım bildiğim bu işi yapabilecek tanıdıklar arkadaslarım mevcut.
    Benim kafama takılan ise yer ve yönetmelikler (istanbulda olduğumu söylemeyi unuttum sanırım... zabıta is coming)
    Bu konudaki yönetmelikler kanunlar karşılaşacağım zorluklar nelerdir?
    Satış yapacağım belediyelerden tek tek mi izin almam gerekir?
    Satış noktası konusunda sıkıntı yaşarmıyım (örneğin kafama göre izin aldığım belediye sınırı içindeki bi kaldırım kenarında ispark a çekip günlük ücreti verip satış yapabilirertesi gun farklı bi yerde satabilirmiyim? yoksa belediyenin izin verdiği tek bir yerde mi durmam gerekir?)
    Başım çok belaya girermi (istanbul esnafı karakter konusunda zayıftır :) )
    bilgilendirecek olan arkadasların bilgilerine veya fikir verecek olan arkadasların fikirlerine açığım... sizlerinde eklemek isteyeceği şeyler varsa ekleyebilirsiniz ...
    POS makinesinden mobil yazarkasaya kadar aracın mukemmel oldugunu dusunelim aracla ilgili sorunlar aşılır bi şekilde...
     Seyyar Yemek Aracı (Street Kitchen) Seyyar Yemek Aracı (Street Kitchen)







  • işin sağlam bir konsepti olması lazım. yoksa arabadan yemek yiyecek kesim bellidir. taco, churros vs. yiyecek adamları arabadan yemek yemeyi cazip hale getirmen lazım. bu arabanın tasarımı, koyacağın 2 sandalyenin şekliyle vs. olur tahminen. şu aralar vintage, salaş, rahat mekanlar tutuluyor.
  • Kardeş adam ne sormuş, sen ne anlatmışsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkness

    Kardeş adam ne sormuş, sen ne anlatmışsın

    kardeş bence sen soruyu okumamışsın. "fikir vermek isteyen var mı" demiş. fikrimin olduğu konuda yorum yaptım bende. dümdüz beyaz servisten bozma minibüsün camına taco-churros-dürüm yazmakla olacak şey değil ki. fark yaratacak bazı noktaları söyledim. yoksa adam gelip haklı olarak "dayı çorros ne toko ne ciğer yok mu" sorularını epey duyar arkadaş.
  • tesekkürler fikirlerinizi verdiginiz için... aslında bi wv transporter alıp yanını acmakla kırtasiyeden sticker alıp cama yazmakla olmayacagının farkındayım istedigim sey zaten durum aracı falan degil bu resimlerdeki tarzda birsey istiyorum bu araclar zaten tarzını seklini one koyuyor ve dikkat acısından vs cok daha iyi... arac ve tarz konusunda kafamda birseyler netlesti aslında.... tesekkurler fikirlerinizi paylastıgınız için :)
  • Merhaba
    Böyle bir iş yeri açmak için yasal izin süreci nasıl oluyor, araştırdınız mı?
    Bildiğim kadarıyla bu tarz yemek ile ilgili araçlara belediyeler kolay kolay izin vermiyorlar. Yoksa her yer bunlardan olurdu. Zabıta ilk günden aracı bağlayabilir.
    İyi çalışmalar.
  • arastırıyorum hala eşegi saglam kazıga baglıyorum ... yalnız belediyelerden cok sıkıntı yok bu aracların fazla acılmama sebebi malzemeleri iç dizaynları pahalı ve araclardan ve montajından azda olsa anlaması lazım kişinin... artı olarak seyyar bir durum sözkonusu oldugundan her belediyeden ayrı ayrı izi vs gerekiyormus ve denetleme geliyormus ogrendiklerim bu kadar (bi kısmını dürümbüs sahibi birinden ögrendim)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Böyle bir şey yaparsan ilk müşterilerinden biri ben olurum :)) .
  • İşin teorik kısmını ve yasal prosedürü hakkında bilgim yok fakat çok keyifli bir işe başvuruyorsunuz, canım çalışmak istedi sizin yanınızda.
  • Bende zamaninda cok dusunup sonra vazgecmistim benim konsept sizinkiyle benzesmiyor ama mantik ayni. Zabitalar harici birde calistiginiz bolgenin salakçalari var onlari da hesaba katin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.