Şimdi Ara

Sezgin Tanrıkulu' nün AKINCI hakkındaki ilk yorumu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
7.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Libya'ya gitmenin bir amacı var, neyse. Bu sihalar sayesinde karakol baskınları olmuyor, sınırda askerime pusu kurulmuyor. Bayraktarın cebine ne kadar girerse girsin ülkeye en çok katkı sağlayan bir firma olduğu gerçektir. O özel şirketin babası zamanında Erbakan ile çok yakındı, ve yükseldi. Benim vergimin bir sihaya gitmesi gayet hoş bence. Boşuna üretmiyorlar, onlar da satacak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KievKarambolü kullanıcısına yanıt
    Bakın ne chp savunuculuğu imajını üstüme giymeye çalışıyorum ne de başka bir siyasi duruşu. Devlet Yönetimi- Ekonomi vb. konularda yapılanlara ne parti gözünden bakmayı uygun görürüm (siz yapıyorsunuz diye değil, kendimi açıklamak için) ne de tek bir pozisyondan.

Evet bu firmanın ürettiği ve uygun fiyata sattığı siha ve iha larla benim askerimin sahaya çıkması dahi gerekmiyor operasyon yapmak için ama o gözle bakılacak olursa alınan s400 ler de Türkiye’ye (çeşitli politik sebeplerden) olması gerekenden ucuza satıldı ve onlar da yeri gelecek hem askerimizi hem de bizi koruyacak. Çıkıp da o Rus firmasına bir firmadan başka bir gözle bakamıyorum.

Velhasıl kelam demek istediğim şu: bu bir firma ve ürettiği şeyler yeri geliyor insan sağlığını koruyor, bizleri koruyor. O firmanın bu alanda faaliyet göstermesinin amacı ise ülkenin bu alanındaki açık. E açık olunca devlet destekliyor da ihracata da katkı sağlıyor. Ama firma olarak sadece bir firma ve ötesi değil. Sevgi beslenmemeli geliyor bana.

Bunu da şundan ötürü diyorum yanlış anlaşılmasın: sayın Bayraktar’ın vizyonu ile kuruldu firma ilerledi ve hep iyi bir izlenim edindi. E firma büyüyecek ve bir noktadan sonra her şey bir kişinin denetiminden geçemez olacak. Ola da diyelim ki yeni katılan insanlarla işi ülkede teknolojik tekelliğe vardırmak istediler? Ülkemizde yarın baykar’ın işini yapmak isteyen yeni firmalar çıkmak istiyor ama baykar’ın politikası yüzünden çıkamıyor diyelim? Eğer baykar’a bir firmadan ötesi ile bakarsak “baykar”cı oluruz. Bu yaptığına doğru der onu korumaya çalışırız. Siz veya ben korusam bir etkisi olmaz da bunu bir de savcılar ve maliyeciler yapalım derse işte orada kontrol elden çıkar.

Gurur duyulsun elbet: ben de bir mühendisim ve ülke adına gurur duyulacak bir şey yapmak için uğraşıyorum da. Ama şunu söylebilirim: insanın kendisini dahi bu durumun fazlasından koruması lazım

• ibrahimrt27 kullanıcısına yanıt
    siyaset işte. oy uğruna alındı partiye muhtemelen, tıpkı başka ekstrem kişiler gibi. bundan gelen zarar, faydasından çok aslında
  • Bu S/İha konularında at izi it izine karışıyor

Bir bundan gerçekten rahatsız olan kripto hevaller var

Bir de gerçekten eleştiren, daha iyisi olabilir diye mantıklı eleştiri yapanlar var (aşırı teşvikler, diğer firmaların atıl duruma getirilmesi gibi, daha iyileri var anka vs. diyenler gibi, daha ucuz olabilirdi veya bu kadar tesvige zaten yapilirdi diyenler gibi)

İkisi bazen birbirine karisabiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    tamam kardeşim, (virgül)

• Fenilallanin F kullanıcısına yanıt
    Tabiki haklısınız ancak bu tür milli firmaların başka bir avantajı var. Üniveristedeki genç ve yetenekli arkadaşları alıp ülkenin yararına çalıştırıyorlar. Bunu isteselerdi başka bir ülkede satarlardı, Türkiye'ye vermezlerdi bile, belki Bayraktar isteseydi Amerika'da çalışabilirdi, ama o burayı seçti. Bu da milletini sevdiğini gösterir. Rus firma konusunda, yabancı benim iyiliğimi istemez ve gelip de bana çalışmaz. Sahiplenmek lazım bunları, yoksa laflara mağruz kalıyor, görüyoruz.

• Bak mesela bu gelişimi engellemek için yapılmış, gizli hewal dediğin bir eleştiri.

İşte bu noktada ben de size katılıyorum. Gerçekten selçuk bayraktar deseydi ki ben firmayı gidip amerikada kurucam; yüksek ihtimalle parası olan ortaklar da bulur şimdikinden çok daha büyük bir firma kurup üretim yapardı ama o burayı seçti. Mevzu bu olunca kendisinin vizyonuna ben de hayran kalıyorum.

Bir de işi şakaya vurarak diyeceğim yanlış anlamayın ... baykar gibi orta ölçekli mühendis firmaları yeni mezunların yüzüne bile bakmıyor. İşte “A’yı bil. B’yi bilmeden çalışamazsın. C’yi bilmezsen niye mühendislik yapıyorsun” deyip sonra... ama biz seni “junior” mühendis olarak aldık maaşın bu. Orada bir değişim olması lazım

• Fenilallanin F kullanıcısına yanıt
    Öyle tabi ama bu ODTÜ den iyi mezunları hemen çekiyorlar

• Eleştirilecek şeyi eleştirin ama şu yıllar SİHA larımız en iyi işlerden birisi. Devir artık piyade savaşları değil. F35 gibi savaş uçaklarında ise dışa bağımlıyız. Elimizden geldiği kadar SİHA lara yatırım yapmamız lazım.

Vatan millet düşmanları kuduruyorsa zaten düşünmeye gerek yok, SİHA lar mükemmelmiş.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    %5?
  • Türkçü Atatürk'ün partisi humanizm ayağına bölücüleri destekleyenlerin eline geçti.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 9 Ocak 2021; 19:23:4 >
    Konu vatansa ultra vatansever bayraktar bey bedava yapsın bu işi veya askerler para almadan gidip doğuda görev yapsın :D

YPG liderini Ankara'da devlet protokolü ile ağırlayan da cehape'ydi, Kürdistan bayraklarını havaalanlarına diktirten de...

Aktroll olmak yüzkızartıcı bir suçtur. Kabuğu kalın tipler bunu anlayamazlar.

Block!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuduz köpek gibi kudurmaya devam
    Atatürk yaşasa bugünkü chpnin yüzüne balgamlı tükürürdü eminim ki.Elinde keleşle kandil dağında olması gereken adam atatürkün kurduğu chpnin milletvekili ve bu partiye hâlâ atatürkün partisi demek Atatürkün zihniyetine çok ağır bir iftira ve hakarettir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CHP'nin silkinip, kanserli hücrelerini kesip atması lazım. Bu adamlar CHP'ye zarar veriyor. Başta Canan, sonra bu arkadaş.

Burada Sihaların faydasını tartışmanın önemi yok. Mesele senin paranın sihaya gitmesi değil bir zümreye gitmesi. Yani devlete ait savunma sanayi kurumları varken senin benim paramın bir zümreye aktarılması.

Yeri tahsis et, vergiyi alma, teşviği ver ama adrese teslim özel şirketten karşılansın ordunun ihtiyacı ne güzel. Madem bu kadar şeyi feda ediyor devlet MKE ve Aselsan fazlasını yapar zaten.
  • Her partide virüs vardır. Burhan Kuzu , bu Sezgin ilk aklıma gelenler...

• quote:

Orijinalden alıntı: kamisama-

%5?
    evet.

ama ilginc olan %5e takilip %80i gormemek
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.