Şimdi Ara

SFC /SCANNOW KOMUTU ÇALIŞMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
17.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi sfc /scannow komutu çalışmıyor :(

Windows Kaynak Koruması istenilen işlemi gerçekleştiremedi. ' diyor yardım edinn :))

Visual C++ kurmaya çalışıyorum error 1935 hatası veriyor onu düzeltmek için bir kaç ayar yaptım sfc /scannow komutunu çalıştırın bilgisayarı yeniden başlatın dediler bu sefer bu komut çalışmıyor :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiqe42 -- 6 Temmuz 2014; 1:19:19 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

SFC /SCANNOW Komutu Neden Çalışmıyor?

SFC /SCANNOW komutu, bozuk sistem dosyalarını taramak ve onarmak için kullanılan önemli bir Windows komutudur. Ancak bazı durumlarda, bu komut çalışmayabilir.

SFC /SCANNOW komutu çalışmıyorsa, bunun birkaç olası nedeni olabilir:

• Windows Update Hataları: Eksik veya bozuk Windows güncellemeleri, SFC /SCANNOW komutunun çalışmasını engelleyebilir.
    • Antivirüs Yazılımı: Bazı antivirüs yazılımları, SFC /SCANNOW komutunun sistem dosyalarını değiştirmesini engelleyebilir.
    • Bozuk Sistem Dosyaları: SFC /SCANNOW komutu, bozuk sistem dosyalarını onarmaya çalışır. Ancak, bazı bozuk dosyalar onarılamayacak kadar zarar görmüş olabilir.
    • Bozuk Sabit Sürücü: Fiziksel olarak bozuk bir sabit sürücü, SFC /SCANNOW komutunun dosyaları okumasını ve değiştirmesini engelleyebilir.

SFC /SCANNOW komutunun çalışmadığı durumlarda, aşağıdaki adımları deneyebilirsin:

• Windows Update'i Çalıştır: Eksik veya bozuk güncellemeleri yüklemek için Windows Update'i çalıştır.
    • Antivirüs Yazılımını Devre Dışı Bırak: SFC /SCANNOW komutunu çalıştırmadan önce antivirüs yazılımını geçici olarak devre dışı bırak.
    • DISM Komutunu Kullan: DISM komutu, Windows sistem görüntüsünü onarmak için kullanılabilir. Bu, SFC /SCANNOW komutunun çalışmasını engelleyen bozuk dosyaları onarabilir.
    • Sistem Geri Yüklemeyi Gerçekleştir: Son çare olarak, SFC /SCANNOW komutunun çalışmadığı tarihten önce bir sistem geri yükleme noktası kullanabilirsin.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra SFC /SCANNOW komutunu tekrar çalıştırmayı dene. Komut hala çalışmıyorsa, sistem dosyalarında ciddi bir sorun olabilir ve profesyonel yardım almak gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sadece "scannow" komutunu kullanıp kaynak dosyanın bütünlüğünü doğrulatın, sonucu bizimle de paylaşın düşünelim.

EDIT: Evet aynen öyle. Komutu "scannow/ sfc" şeklinde kullanın ve erkan görüntüsünüde atın lütfen. Daha evvel virüs ile bir probleminiz oldu mu, windowsunuz ne kadar süredir yüklü?

EDIT 2: Path ayarlarınız bozulmuş üzerinde çalışıyorum, düzeltmeyi halledebilirsem sizinle de paylaşacağım, muhtemelen yarın..

EDIT 3: Başlat >> Çalıştır >> CMD >> regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Environment

girdisinde PATH değerinin anahtar türü REG_EXPAND_SZ olmalıdır. Bunu doğruladıktan sonra;

Komutu "sfc/scannow" şeklinde kullanıp çalıştırmayı deneyin hata alırsanız komut satırında "set path=%path%;%windir%;%windir%\system32" girdisini yazıp enterlayın ardından komutu tekrar "sfc/scannow" şeklinde çalıştırmayı deneyin ve durumdan benide haberdar edin, kolay gelsin..

EDIT 4: bilgisayarınızı güvenli kipte açın, "%WinDir%\WinSxS\Temp" dizininde (bunu alıp çalıştır kısman yazıp ulaşabilirsiniz) PendingDeletes ve PendingRenames klasörlerinin bulunduğundan emin olun. Ardından bu komutu tekrar çalıştırın, sonuçtan haberdar etmeyi ihmal etmeyin. Kolay gelsin.

EDIT 5: Çalıştırıp gerekli denetimi yaptırabildiniz mi? Sonuç nedir ? Mümkünse ekran görüntüsü veya işlem sonucu çıkan bilgiyi iletirmisiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 7 Temmuz 2014; 2:20:41 >

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    Böyle mi kardeşim :))

Dediğin gibi yaptım, yok kardeşim virüs problemim olmadı, 2 gün önce formatlamıştım bilgisayarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiqe42 -- 6 Temmuz 2014; 2:08:51 >

Dostum , PendingRenames var diğeri yok fakat PendingRenames'in içide boş :)
    Aynı dostum , windows kaynak koruması istenen işlemi gerçekleştiremedi dedi oradada :/
  • Bu durumda fazla yapılabilecek (lafın gelişi böyle yapılabilecek hiç bir şey kalmamıştır aslında da dilim varmıyor söylemeye) işlem kalmamış demektir. İşletim sistemini varsa kurulum cd si veya recovery cd /dvd si vasıtası ile yeniden yüklemeniz gerekiyor..Kolay gelsin.
    Dostum uğraştın yinede teşekkür ederim :)) format attım hiç bişey kalmadı tekrardan bol bol teşekkür ederim :)))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cmd msg komutu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • emiqe42 E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, gerçi hiç bir yardımım olamadı çözüm manasında. Geçmiş olsun, selametle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.