Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.316
Cevap
150
Favori
211.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
100. Sırada  bugün en iyi #23
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şu ara donanım arttırmayı düşünmüyorum, kendi emekliliğe ayrılıncaya kadar kullanırım. geforce now gibi servisler çıktıktan sonra donanıma oyun için para vermek çok da mantıklı gelmemeye başladı. 2011 de aldığım thinkpad office işlemlerimi gayet güzel hallediyor ama alırsam gene bu şekilde bilindik marka sff alırım. Bence çok mantıklı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agronur17

Şu ara donanım arttırmayı düşünmüyorum, kendi emekliliğe ayrılıncaya kadar kullanırım. geforce now gibi servisler çıktıktan sonra donanıma oyun için para vermek çok da mantıklı gelmemeye başladı. 2011 de aldığım thinkpad office işlemlerimi gayet güzel hallediyor ama alırsam gene bu şekilde bilindik marka sff alırım. Bence çok mantıklı.
    ekran kartına ihtiyaç yoksa aslında çok güzel sff ler var minnacık ama yinede birgün ihtiyaç olursa usb c ile harici kart takılabilecek cinsten. benim ilk amacım oydu aslında. bunlara örnek intelin skull canyon nuc u var, küçük bir kitap boyutunda. onu çok ciddi düşünüyordum ama o aralar bu harici ekran kartı sistemi çok yaygın değildi birtek razer inki vardı piyasada.. şuan galiba sayıları 10-15 oldu. herneyse daha sonra sg13 alayım ufak bir ekran kartı atarım içine dedim ama aslında skull canyon u alsaydımda olurmuş. son bir senede doğru düzgün oyun oynamıyorum arada bir indie oyunları açıyorum onları zaten en dadik dahili ekran kartı bile açar :)
    seneler geçtikçe galiba oyun oynama isteği azalıyor eskiden bir oturuşta 6-7 saat oynardım şimdi yarım saat bile dayanamıyorum. şimdiki pc yi ben masanın içine gömdüm kasa falan kalmadı artık ama sanırım ilerde pc yaparsam nuc falan alırım yada bilemiyorum bakalım duruma göre ama benim için para verdiğim son ekran kartı gtx1060 olacak gibi..

skull canyon u merak eden varsa şöyle birşey(yenisi çıktı galiba ama bu eskisi):

• Bu kasalar için en küçük ekran akrtı bu olsa gerek.
    Intel'in yeni NUC'una dahi sığıyor.
    https://www.asus.com/Graphics-Cards/DUAL-RTX2070-8G-MINI/

• Selamlar anakart ve işlemci yükseltmesi yaptığım için msi h110i ve i5 6500 (delid yapıldı oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor) satmak istiyorum sizce kaça gider?

• quote:

Orijinalden alıntı: erkange

Bu kasalar için en küçük ekran akrtı bu olsa gerek.
    Intel'in yeni NUC'una dahi sığıyor.
    https://www.asus.com/Graphics-Cards/DUAL-RTX2070-8G-MINI/

rtx 2070 için süper bir boyut. bendeki gtx 1060 yalnız bundanda küçük ve acayip sessiz zaten tek fan var
    EVGA
    EVGA GeForce GTX 1060 SC GAMING, 06G-P4-6163-KR, 6GB GDDR5, ACX 2.0 (Single Fan)
    https://www.evga.com/Products/Specs/GPU.aspx?pn=5FA28D37-0FB1-42BE-8B9B-04223CB59D85

o yeni nesil nuc acayip pahalı onu kime satabilecekler merak ediyorum. cpusuna bile 2 kat para istiyorlar. hayır minnacık desen öyle çok küçük değil 5 litre hacmi var. 5 litre deyince aklıma direk şu kasa geliyor hemde istediğin anakart cpu yu koyarsın çoğu ekran kartınıda koyarsın.https://nfc-systems.com/s4-mini/ daha küçüğü lazımsa 4lt lik şöyle bir kasa var :
    Cases Custom MOD
    Case SLM1 lm 4L | Cases Custom MOD
    https://www.custmod.com/slm1lm4l?lang=en
    yine aynı firmanın 4.7lt lik şöyle bir kasası var:
    Cases Custom MOD
    Корпус FX stl 4.7L | Cases Custom MOD
    https://www.custmod.com/fxstl47?lang=en
    gerçi kendi sitelerinde dünya kadar çeşit yapmışlar her ihtyaca şekle göre kasa var maşallah :)

• cenk78 kullanıcısına yanıt
    Bilisimport.com.tr
    Fractal Design Ion SFX-L 500W Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
    https://www.bilisimport.com.tr/urun/fractal-design-ion-sfx-l-500w-gold-tam-moduler-guc-kaynagi

Aynı sayfada 650w modelide bulunuyor. Psu 2020 tier listesinde a sınıfı olarak gösteriliyordu.

• aytekink A kullanıcısına yanıt
    Bunun incelemesi de bayağı iyiymiş hocam. Daha önce görsem alırmışım. Ki birçok yerde satışta. O kadar sfx psu aramama rağmen hiç karşıma çıkmaması da garip. Cuma günü sf450 siparişini vermiş bulundum artık. Yeteceğini düşündüğümden geri göndermeyeceğim artık. Teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aytekink A kullanıcısına yanıt
    hocam sf600 platinum almıştım amazon almanyadan, totalde 826,78 liraya geldi. 50 lira hem sfx-l yerine sfx olmasına hem de aradaki 100 watt farkına değer diye düşünüyorum.

• cenk78 kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun güzel psu
  • Omara kullanıcısına yanıt
    haklısın hem psu hemde fiyat güzel doğru karar vermişsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytekink -- 24 Şubat 2020; 0:59:19 >
  • SFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler Kulübü

Sistemim
    Anakart :MSI B450I Gaming AC AM4 : 760TL +30 TL Kargo ( Sıfır 2. EL Kullanılmamıs )

İslemci :Ryzen 5 1600 AF : 510 TL + 30 TL Kargo ( 2. El)

Ram :32 GB (2X16GB) Kingston DDR4 2400 : 700 TL (2. El)

SSD :480 GB Crucial Sata : 350 TL (2. El)

HDD :16 TB (1x8 TB WD 128MB Cache + 1x8 TB Seagate 128MB Cache) HDD ( 2. El 1300 TL)

VGA :4GB Zotac Mini 1050Tİ : 700 TL (Sıfır Gecen Sene Aldım)

Kasa :Evga Hydron Air MITX 500W PSU 80+ GOLD : 400 TL (2. El)

TOPLAM : 4780 TL + A6 9500E 220 TL Eklersek 5000 TL

Su Anda İslemcim A6 9500E 2. EL 220 TL Salı Gunu Ryzen 5 1600 AF geliyor.

Pazartesi Gigabyte AX370 Gaming 3 Anakartımı 450 TL ye Ryzen 7 1700 CPU mu da 650 TL ye sattım.Uste 230 TL gibi bir farkla Sıfır MSI B450I + Ryzen 5 1600 Almıs Oldum.

Bundan Once de MSI Z97I Nightblade vardı hala duruyor.

Bu arada Destek Listesinde gozukmemesine ragmen B450I ile A6 9500E sorunsuzca acıldı ve calısıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 24 Şubat 2020; 2:4:51 >

• Merhaba arkadaşlar,

ITX kasa toplamayı düşünüyorum. Amacım, yazılım donanım programlama vs. üzerine arada bir World Of Tanks oynayacağım.

Kasa:

Thermaltake Core V1 Mini ITX

İşlemci:

Ryzen 5 1600 12nm

2x8GB 3000 MHZ + RAM

SSD

Sıvı soğutma

Uygun fiyatlı üzmeyecek bir ekran kartı

Çoklu ekran desteği sağlayacak bir monitör. Ekranı 2 ya da 4'e bölerek çalışabilmek istiyorum.

Tavsiyeleriniz nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aRiSe*

Merhaba arkadaşlar,

ITX kasa toplamayı düşünüyorum. Amacım, yazılım donanım programlama vs. üzerine arada bir World Of Tanks oynayacağım.

Kasa:

Thermaltake Core V1 Mini ITX

İşlemci:

Ryzen 5 1600 12nm

2x8GB 3000 MHZ + RAM

SSD

Sıvı soğutma

Uygun fiyatlı üzmeyecek bir ekran kartı

Çoklu ekran desteği sağlayacak bir monitör. Ekranı 2 ya da 4'e bölerek çalışabilmek istiyorum.

Tavsiyeleriniz nedir.
    Core V1 güzel bir kasa büyük ekran kartlarını bile alabiliyor ama söylediğiniz gereksinimler için harici ekran kartına ihtiyacınız yok gibi duruyor. tavsiyem intel işlemci alıp Intel UHD Graphics 630 dahili grafik kartını kullanarak çoklu monitörü bağlayın world of tanks oyununuda kaldıracaktır. ekran kartı almazsanız ciddi anlamda küçük bir kasa alıp nuc gibi monitorun arkasına bile monte edebilirsiniz, programlama için zaten ekran kartına ihtiyacınız yok.
    bu parçalarda çok değişiklik yapmadan ilerlemek isterseniz ozaman istediğiniz ekran kartını seçebilirsiniz o artık size kalmış çünkü çalıştırmak istediğiniz oyunun sistem gereksinimi çok düşük, şimdiden hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

Core V1 güzel bir kasa büyük ekran kartlarını bile alabiliyor ama söylediğiniz gereksinimler için harici ekran kartına ihtiyacınız yok gibi duruyor. tavsiyem intel işlemci alıp Intel UHD Graphics 630 dahili grafik kartını kullanarak çoklu monitörü bağlayın world of tanks oyununuda kaldıracaktır. ekran kartı almazsanız ciddi anlamda küçük bir kasa alıp nuc gibi monitorun arkasına bile monte edebilirsiniz, programlama için zaten ekran kartına ihtiyacınız yok.
    bu parçalarda çok değişiklik yapmadan ilerlemek isterseniz ozaman istediğiniz ekran kartını seçebilirsiniz o artık size kalmış çünkü çalıştırmak istediğiniz oyunun sistem gereksinimi çok düşük, şimdiden hayırlı olsun

Alıntıları Göster
    Üstad,

UHD 630 benim 2013'de aldığım notebooktaki ekran kartından daha kötü yahu :))
    Ben World Of Tanks'ı açan oyun değil gerçek anlamda oynatan bir ekran kartı düşünmüştüm.

• aRiSe* kullanıcısına yanıt
    :) aynen anca düşük ayarlarda oynatır ama gördüğüm kadarıyla yine 60-70 fps veriyor o şekilde, ben bir ara ekran kartını alana kadar overwatch bile oynuyordum 630 ile :))
    şuanda hangi kart f/p bilmiyorum ama gtx 1060 yada 1650 iyi gider ama yine iyi oyunlar açarım arada sırada dersen bende şuan 1060 var en son çıkan oyunlarda max ayarlarda artık zorlanıyor.
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    2400g veya 3400g daha mantıklı olur apu için hd630den fersah fersah ustun

• saasc S kullanıcısına yanıt
    aynen bu en güzeli bu seriyi unutmuşum. bir sonraki nesilde belki dahada iyileri çıkar bunlarla bir sistem kurabilirim.
  • nzxt h1 gümbür gümbür geliyor

• dün bir kaç kasayı araştırırken buldum ekran kartlı full sistem 3.7L nin içine sığmış tek elle kavrabiliyosunuz :) tam bir itx ruhu! kıyasla sg13 11.5 litre yani bu kasa 3 te 1 i boyutunda. yalnız tahmin edileceği üzere sadece itx boyutundaki ekran kartlarına izin veriyor. full kart takmak isteyenler içinde velka 5 denilen bir modelleri var oda 5.7litre, benzeri dan case a4 7.2litre
    VELKASE
    Velka 5 computer case — VELKASE
    https://www.velkase.com/products/velka-5
    VELKASE
    Velka 3 computer case — VELKASE
    https://www.velkase.com/products/velka-3

• orhanyor kullanıcısına yanıt
    hocam sizin acilen reddit/sffpc takip etmeniz lazım

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.