Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.321
Cevap
150
Favori
212.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Youtube da baktım çoğunlukla ryzen incelemeleri var bir kaç tane 9900k var onlarda da pek bir sıcaklık bilgileri yok. Neyse sistemi toplayıp göreceğiz ne olacağını teşekkür ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 9900kyi 120mm sogutucuyla soğutmazsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saasc S kullanıcısına yanıt
    9900k bile değil elimdeki işlemci ks modeli işim biraz daha zor, soğutucuyu asetek 645 kullanmak zorundayım ondada 92mm fan var.
    Anakarta bakan bir fan daha planlamıştım yetmez ise youtube dan bulduğum incelemede resimdeki gibi uygulama 6 derece daha düşürüyor.

SFF / MINI ITX Severler Kulübü

• quote:

Orijinalden alıntı: _turco_

9900k bile değil elimdeki işlemci ks modeli işim biraz daha zor, soğutucuyu asetek 645 kullanmak zorundayım ondada 92mm fan var.
    Anakarta bakan bir fan daha planlamıştım yetmez ise youtube dan bulduğum incelemede resimdeki gibi uygulama 6 derece daha düşürüyor.

Dan case yerine bir tik daha büyük alabilirdiniz yine itx. Dan case i nerden aldiniz acaba? Amazon da görememiştim lian li tu150 aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• S.T.A.L.K.E.R. kullanıcısına yanıt
    Seyahatta kullanmak için planladım bu kasayı daha büyüğü işime yaramıyor.
    Kasayı caseking.de almanya üzerinden akrabaya getirttim.
    Amazon.de de arada bir tr shiping li satıcı çıkıyor.

www.amazon.de
    DAN Cases A4-SFX V4.1 Mini-Itx Gaming, silberfarben: Amazon.de: Computer & Zubehör
    https://www.amazon.de/dp/B07RZ4WPPQ/ref=cm_sw_r_cp_api_i_w0jBEbFJKD5WN

• saasc S kullanıcısına yanıt
    120mm 9900k'nin stok halini de mi soğutmak için yetersiz olur?
  • maalesef fractal design era beklentilerimi karşılamadı...
  • 9900k stock halde 92mm asetek ile gider çok sorun olmaz. Aslında sistemi toplamamış olsanız 3700x önerirdim. Düşük hızlarda daha az ısınır ve daha iyi performans verir. 9900k ve iterasyonları overclock için ideal ve itx sistemlerde bana göre pek anlamlı değil.

Muhtemelen 1.2 volt 4.4 ghz civarını 80 derecelerde geçirecektir. 9900k'lar ideal soğutma çözümleri ile 5.2 ghz gören işlemciler, bu da işlemcinin büyük potansiyelini çöpe atmak demek.

Öte yandan ryzenlerde hiç overclock headroom yok ancak 3700x 4.2 ghz civarlarında benzer sıcaklıklarda daha iyi benchmark değerleri verecektir. Fiyat ve bütçe işini de düşününce bana daha cazip geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Sistem benim değil yanlışlık oldu ama ben 3700x almak için şu an bütçeyi toparlıyorum o konuda denk gelmemiz güzel oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: _turco_

Herkeze merhaba,

Fikirlerinize ihtiyacım var. Aşağıdaki sistemi topluyorum ama işlemci ısısıyla ilgili şüplelerim var çok ısınıp başıma bela açarmı çünkü sistemi iş için topluyorum sorun çıkarmaması gerekiyor.
    Bütün parçaları aldım sadece psu ve asetek 645 elime geçmedi o yüzden sistemi kuramadım.
    Kasayı media server olarak kullanacağım 4x4k çıkış alıp yüksek çözünürlüklü filmler resimler oynatılacak.
    Değiştirmem gereken bir parça varmı sizce ?

Dan case 4.1
    9900KS
    Asus Z390I
    Samsung 250 EVO
    Samsung M.2
    Radeon Pro wx7100
    Corsair SF600
    Corsair Ram 2x8
    Noctua 92mm fan
    iki adet soğutucu var elimde
    Black Ridge CPU - 120mm
    Asetek 645
    9900k stock halde 92mm asetek ile gider çok sorun olmaz. Aslında sistemi toplamamış olsanız 3700x önerirdim. Düşük hızlarda daha az ısınır ve daha iyi performans verir. 9900k ve iterasyonları overclock için ideal ve itx sistemlerde bana göre pek anlamlı değil.

Muhtemelen 1.2 volt 4.4 ghz civarını 80 derecelerde geçirecektir. 9900k'lar ideal soğutma çözümleri ile 5.2 ghz gören işlemciler, bu da işlemcinin büyük potansiyelini çöpe atmak demek.

Öte yandan ryzenlerde hiç overclock headroom yok ancak 3700x 4.2 ghz civarlarında benzer sıcaklıklarda daha iyi benchmark değerleri verecektir. Fiyat ve bütçe işini de düşününce bana daha cazip geliyor.

not: alintiyi yanlis kisiye yapmisim bildirim gitsin diye c/p yaptim.

Aslında işlemcim 9900KS bir kaç derece daha fazla olacak. Kullanacağım program tek çekirdek performansı istediği için bu işlemciyi seçtim, tabii birde firma intel tavsiye ediyor yoksa aynı paralara 3900x de düşünmüştüm. Neyse sistemi toplayabilirsem her şey ortaya çıkacak virüs sebebiyle parçalar almanya da kaldı da :(

Merhaba hocam. Sugo SG13B icin AIO bakiyorum. Cooler Master MasterLiquid Lite 120 sigiyor ama Amazon, Newegg, Reddit gibi yerlerde pompadan sizma sikayetleri var.
    Guven vermedi. Corsair kullanirim normalde. ATX kasamda H80i v2 var ama o sigmaz. Corsair modellerinden H80 ve H60 sigar ama pek yok piyasada. H45 modeli var ama
    o da radyator+pompa kombinasyonundan dolayi sadece tek bir yonde kullanilabiliyor ve GPU alanini yiyor. Arctic Liquid Freezer II 120 modeli SFX PSU ile bile oldukca
    zor sigmis. Borulari cok sertmis.

140mm'lik dar ATX PSU ile kullanmayi dusunuyorum. Kasanin ebatina gore avantaji zaten ATX PSU destegi. PSU'nun konumlandirilip egzos fan olarak kullanilmasi oneriliyor.
    Bndan dolayi da surekli caliscak ve 120mmlik fani olan modeller is goruyor ATX sayesinde. Eli ayagi duzgun LP hava sogutucular da zaten ucuz degil. SFX/SFX-L PSU ile
    birkac secenek (Noctua L12s, BeQuiet Shadow Rock LP gibi) var ama ATX PSU ile sadece 37mmlik Noctua veya Cooler Master modelleri oluyor.

Enermax Liqmax III 120 modelini gordum. II serisine ait bazi sizdirma sikayetleri gordum. III serisinde iyilestirme var mi bilmiyorum ama satis sayilari fena degil.
    Pek sikayet de gormedim.

Bu gidisle SG13 kasadan Core V1'e donup boyutu feda edip parca esnekligine donecegim sanirim. Ilk etapta cok guclu bir sistem olmayacak. Muhtemelen Ryzen APU olacak
    ama PSU ve sogutucu gibi parcalari ileride takilabilecek daha guclu CPU/Ekran karti gibi parcalari dusunerek tek seferde almak istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: oup59

Merhaba hocam. Sugo SG13B icin AIO bakiyorum. Cooler Master MasterLiquid Lite 120 sigiyor ama Amazon, Newegg, Reddit gibi yerlerde pompadan sizma sikayetleri var.
    Guven vermedi. Corsair kullanirim normalde. ATX kasamda H80i v2 var ama o sigmaz. Corsair modellerinden H80 ve H60 sigar ama pek yok piyasada. H45 modeli var ama
    o da radyator+pompa kombinasyonundan dolayi sadece tek bir yonde kullanilabiliyor ve GPU alanini yiyor. Arctic Liquid Freezer II 120 modeli SFX PSU ile bile oldukca

140mm'lik dar ATX PSU ile kullanmayi dusunuyorum. Kasanin ebatina gore avantaji zaten ATX PSU destegi. PSU'nun konumlandirilip egzos fan olarak kullanilmasi oneriliyor.
    Bndan dolayi da surekli caliscak ve 120mmlik fani olan modeller is goruyor ATX sayesinde. Eli ayagi duzgun LP hava sogutucular da zaten ucuz degil. SFX/SFX-L PSU ile
    birkac secenek (Noctua L12s, BeQuiet Shadow Rock LP gibi) var ama ATX PSU ile sadece 37mmlik Noctua veya Cooler Master modelleri oluyor.

Enermax Liqmax III 120 modelini gordum. II serisine ait bazi sizdirma sikayetleri gordum. III serisinde iyilestirme var mi bilmiyorum ama satis sayilari fena degil.
    Pek sikayet de gormedim.

Bu gidisle SG13 kasadan Core V1'e donup boyutu feda edip parca esnekligine donecegim sanirim. Ilk etapta cok guclu bir sistem olmayacak. Muhtemelen Ryzen APU olacak
    ama PSU ve sogutucu gibi parcalari ileride takilabilecek daha guclu CPU/Ekran karti gibi parcalari dusunerek tek seferde almak istiyorum.
    NZXT M22'yi oneririm ben. Kendim kullandim gayet memnun kaldim.

M22 aklıma gelmemisti. Bir bakayim. Tesekkurler.
  • quote:

Pek sikayet de gormedim.

LP soğutucu olarak kullandığımı önerebilirim: scythe big shuriken 2 rev. b

monte ettikten sonra bir kaç foto çekmiştim, resimlerde corsair SF450 sfx var ama görüldüğü üzere atx destek braketinin altında kalıyor soğutucu dolayısıyla atx psu ile kullanılabilir. ek olarak ciddi anlamda sessiz ve memnun kaldığım bir soğutucu. prime95 aida 64 gibi testlerde full yükte 60-65 dereceyi görüyor. sızma derdi yok, pompa bozulma derdi yok ses problemi yok :)

SFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler Kulübü

edit: şu benchmark resminide ekleyelim, ağustos sıcağında klimasız odada kasayı kapattıktan sonra yapmıştım bu testi ekran görüntüsünü de test başladıktan 15-20 dakika sonra aldım. Core V1 de güzel bir kasa ama sg13 ile aralarında hatrı sayılır bir boyut farkı var. taşıma niyetiniz varsa V1 hayatta olmaz ama evde duracaksa olur. öte yandan sg13 sırt çantasına bile sığıyor defalarca taşımışlığım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 25 Mart 2020; 13:34:6 >

• orhanyor kullanıcısına yanıt
    ATX ile kullanılması güzelmiş ama eski bir model olduğundan doğal AM4+ desteği yok gördüğüm kadarıyla.
    Biraz baktım ufak müdahale/delik açarak AM+ yuvasına uygun hale getirileibliyormuş ama pek bulunacak bir model değil.

Sanırım ya kompakt ATX PSU + AIO veya SFX/SFX-L PSU + Noctua L12S kombinasyonlarına bakacağım. 3. alternatifim de ATX PSU ve NOCTUA NH-L9a-AM4.
    İlk etapta çok soğutma problemi olacak bir yapılandırma olmayacak zaten. 2200G APU düşünüyorum. Ama ileride seçeneğim olsun diye güzel bir PSU ve
    soğutucu alıp konuyu kapatmak istiyorum.

Detaylı görüşler için teşekkür ederim.
  • quote:

ATX ile kullanılması güzelmiş ama eski bir model olduğundan doğal AM4+ desteği yok gördüğüm kadarıyla.
    Biraz baktım ufak müdahale/delik açarak AM+ yuvasına uygun hale getirileibliyormuş ama pek bulunacak bir model değil.

Sanırım ya kompakt ATX PSU + AIO veya SFX/SFX-L PSU + Noctua L12S kombinasyonlarına bakacağım. 3. alternatifim de ATX PSU ve NOCTUA NH-L9a-AM4.
    İlk etapta çok soğutma problemi olacak bir yapılandırma olmayacak zaten. 2200G APU düşünüyorum. Ama ileride seçeneğim olsun diye güzel bir PSU ve
    soğutucu alıp konuyu kapatmak istiyorum.

Detaylı görüşler için teşekkür ederim.
    doğrudur ben alalı 3-4 sene oldu i7 6700 için almıştım. kolay bulunan bir modelde değil gelmesi için 2 hafta beklemiştim. yenisi çıkmış ama yükseliği 69mm (bendeki 58mm).
    yenisi:
    www.scythe-eu.com
    Big Shuriken 3: CPU Kühler, Lüfter, Lüftersteuerung von Scythe
    http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/big-shuriken-3.html

bendeki:
    www.scythe-eu.com
    Big Shuriken 2 Rev. B: CPU Kühler, Lüfter, Lüftersteuerung von Scythe
    http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/big-shuriken-2-rev-b.html

L12S te güzel duruyor benzer bir soğutucu, big shuriken 3 ile aralarında sadece 5-10 dolar fark var ama L12S bir tık daha iyi bir performans sergiliyor bulunmasıda daha kolay olabilir bence iyidir. yalnız biraz yüksekmiş fan alta monte edilirse en iyi ihtimalde 70mm yükseklik sunuyor ve bu durumda sfx şart.

• orhanyor kullanıcısına yanıt
    Kasada ATX PSU kullanmanın bir sebebi daha uygun fiyatlı ve seçenekleri fazla olması. SFX PSU TR'de yok gibi ve/veya genel olarak fiyatları yüksek.
    Ayrıca SG13 özelinde durup çalışan küçük fanlı SFX PSU yerine sürekli çalışan büyük fanlı ATX PSU kullanıp onu da egzos fanı olarak değerlendirme çok öneriliyor.
    Her iki imkanı buluşturan Seasonic SFX-L var. Zaman zaman Amazon'da stoklara giriyor.

COOLER MASTER MASTERLIQUID LITE 120 modeli var. Yeni nesil tüm soketler ile uyumlu. Normalde 450TL gibi fiyatı var. Ama Vatan indiriminde 388TL şu an.
    Fiyat olarak Noctua L12S ile aynı. ama PSU uyumsuzluk olasılığını direk gideriyor. Amazon ve reddit gibi birkaç yerde pompsa sızıntısı şikayeti okudum.
    O yüzden biraz çekiniyorum bu tarz alt seviye AIO'lardan. Ama kurulum ve kullanım kolaylığı sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 25 Mart 2020; 15:17:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mxsr

Kullanıcı listesine ekleyebilirsiniz beni de silverstone rvz03 kullanıcısıyım 3 haftadır. Ama içini henüz minumum düzeyde doldurdum ekran kartı için yaza kadar beklemek istedim, fiyatlarda aşırı bir oynama olmazsa yada yeni çıkacak kartlar ortalığı çok yerinden oynatmazsa rx 580 alırım gibi geliyor 1080p için hala ideal kart olduğunu düşünüyorum.

hocam merhabalar ben rvz02 modelini kullanmıştım ama soğutma sistemini beğenmemiştim stok fan sürekli soğutmak için en üst rpm de dönüyordu sattım kasayı sanırım bu kasanın soğutma sistemi daha iyi, sizde stok fanda ses sıcaklık durumu nasıl acaba?

• quote:

Kasada ATX PSU kullanmanın bir sebebi daha uygun fiyatlı ve seçenekleri fazla olması. SFX PSU TR'de yok gibi ve/veya genel olarak fiyatları yüksek.
    Ayrıca SG13 özelinde durup çalışan küçük fanlı SFX PSU yerine sürekli çalışan büyük fanlı ATX PSU kullanıp onu da egzos fanı olarak değerlendirme çok öneriliyor.
    Her iki imkanı buluşturan Seasonic SFX-L var. Zaman zaman Amazon'da stoklara giriyor.

COOLER MASTER MASTERLIQUID LITE 120 modeli var. Yeni nesil tüm soketler ile uyumlu. Normalde 450TL gibi fiyatı var. Ama Vatan indiriminde 388TL şu an.
    Fiyat olarak Noctua L12S ile aynı. ama PSU uyumsuzluk olasılığını direk gideriyor. Amazon ve reddit gibi birkaç yerde pompsa sızıntısı şikayeti okudum.
    O yüzden biraz çekiniyorum bu tarz alt seviye AIO'lardan. Ama kurulum ve kullanım kolaylığı sağlıyor.
    kasayı fazla oynatmam derseniz core v1 fiyatına göre çok güzel bir kasa geri dönüp baktığımda kötü bir yanını hatılayamıyorum. istediğiniz psu yu sokarsınız önde kocaman fan, 2 adet 3.5 hdd, 140 küsür mm lik soğutucu takabilirsiniz vs gerçekten güzel bir küp kasa. kullandığım noctua nın performansından çok memnundum modeli yanılmıyosam NH U9s idi. Kasanın içine birde led şerit döşeyince süper duruyor. Yukarıda camlı kapak olduğundan güzel bir görüntü veriyordu. Fiyatı uygun bir kasaydı ama malum eski bir kasa hala satılıyormudur bilmiyorum. Bir kaç foto koyayım eski sistemimden fikir olsun.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.