Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.321
Cevap
150
Favori
212.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Intel core i3 9100f
    Akasa k32 cpu sogutucu
    Zotak gtx 1660 super
    Adata 8gb 2666 mhz ram
    Asus h310m f mAtx anakart
    Kingston 480gb ssd
    High power 500w 80+ psu atx boyutunda

Kisaca kasadan bahsetmem gerekirse stabil calisirken odada ses duymuyorsunuz fakat yanindaykende rahatsiz etmiyo oyun oynarken ise haliyle ses miktari yukseliyo

Kasanin ici 22lt gayet havadar sogutmasi iyi gta 5 te baya bi zorladim islemci 71 dereceyi gordu maksimum
    Fakat normal ayarlara cektigimde 50 derecelerde geziyo
    Bosta iken 35 40 derece arasi seyresiyo

Anakarti kasaya sigdirmak icin percinli kasa direklerinden birini cikarmak zorunda kaldim fakat tekrar takicam kesip bictikten sonra tabi:)

Kasanin alt kismi plastik ortasi celik sac direkler ve yan kapaklar cok kalin ve mukavemetli ust kismi yine plastik
    Fakat piano black goruntusu var ve cizilmeye cok musait

Ben kasayi uzun senelrdir2016 merakimdan ve goruntusunun hos oldugundan aldim memnunmuyum bunu ilerleyen zamanlarda gorucez ...

SFF / MINI ITX Severler Kulübü

SFF / MINI ITX Severler Kulübüs/1223412/be033d2e-cd31-4f5a-883e-a1efcb85f34f.jpeg[/simage]

SFF / MINI ITX Severler Kulübü[
    SFF / MINI ITX Severler Kulübüs
    SFF / MINI ITX Severler Kulübüimage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1223412/da8ac515-e7f9-411a-84bc-cd39fce20f06.jpeg[/simage]

Benim gibi bu kasaya merak saran varsa sorularini cevaplayabilirim ve yardimci olmaya calisirm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 54rambo 5 kullanıcısına yanıt
    Güzel sistem elinize sağlık fakat üzerindeki plastik bez midir, nedir o niye? Bir şey dökülmesin diye mi?
  • Jelatini cikarmadim ustu parlak bir yuzey oldugu icin cizilmesin dedim kaplayana kadar

işlemcinin boştaki yüksek ısı değeri dikkatimi çekti. kullandığınız soğutucu nedir? yada i3 serisinin normali mi bu?

• orhanyor kullanıcısına yanıt
    valla bende ısı degerlerinden pek anlamıyorum ama akasa k32 sogutucu kullanıyorum....

fanlar hakkında sikayetlerim var zaten
    1. ekran kartı fanları cok ses yapıyo
    2. egzoz fanı da tam yukde calısıyo hızını ayarlayamadım bir turlu
    işlemci fanı en sessizi anca yuk altına gırınce ses yapıyo fakat dıgerleri onun sesini kapatıyoSFF / MINI ITX Severler Kulübü zate gurultuden
    Egzoz fanının biosta ayarı vardır. Tamam bu tarz soğutucuları biliyorum bendeki i7 6700 u box şeklinde almıştım içinden aynı tarz bir soğutucu çıktı ve değerler bu şekildeydi. Aslında sessiz ama biraz yüke binince bu soğutucu fazla ses çıkarıyor birde 70 dereceleri görüyordum. Düşük profil bitane aldım daha sonra ondan memnunum boşta şuanda 19 yükte 50 civarında yazında 60 falan oluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _XaNDeR_ kullanıcısına yanıt
    Sugo kasaya Pulse modeli de direk sığmıyor bilginiz olsun. İç taraftan kasayı biraz parçalamak gerekiyor.

Şuradan bakabilirsiniz detaylarına-->https://www.reddit.com/r/sffpc/comments/cujdoe/fitting_a_sapphire_rx5700xt_in_an_sg13/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 7 Nisan 2020; 14:58:2 >
  • ATX kasayı yolcu edip SG13B ile imzamdaki ITX kasayı kurdum. Ekran kartı olarak MSI GTX 1660 Super Gaming ve monitör olarak MSI MAG271R
    aldım ama onları henüz açmadım. Masa altının boş olması güzel oldu :) SG13B boyutu benim için ideal. NZXT Noctis 450'den sonra zaten ağırlıksız
    gibi geldi.

İşlemciyi Ryzen 4000 serisi çıkınca ryzen 5 4600 ile ekran kartını da Nvidia'nın yeni serindeki XX60 veya dengi AMD RDNA2 kart ile yükseltme yapmayı düşünüyorum.

Böylece oyunlarda Raytracingli 1080P/60FPS+ ve normal hali ile 1080P/100FPS+ performans ile VR için güzel bir sistem olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 7 Nisan 2020; 15:2:25 >
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Biosla cok ugrastim ugrastim ugrastim ... Ama ne yazikki fanin 3 pinli oldugunu farkedememisim hemen bi fan siparis verdim 4 pinli bakalim ne olcak...
    Ksaya disaridan gelen taze hava yok o yuzden sicaklik degerleri yuksektir diye tahmin ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: 54rambo

Biosla cok ugrastim ugrastim ugrastim ... Ama ne yazikki fanin 3 pinli oldugunu farkedememisim hemen bi fan siparis verdim 4 pinli bakalim ne olcak...
    Ksaya disaridan gelen taze hava yok o yuzden sicaklik degerleri yuksektir diye tahmin ediyorum
    doğrudur anakarttaki pin soketi 4 pinli ise PWM fan almak gerekiyor. çıkış pek önemli değilde pozitif hava basıncı oluşturabilmek için en azından bir adet taze hava girişi olsa iyi olur. basınçtan dolayı ısınan hava yolunu bulup kasadan çıkar.
  • Bosta kalan fani kasanin on tarafina yerlestiricem kasanin altindaki deliklerden taze hava almaya calisicam bakalim bi faydasi olacakmi ...

Kasanin orjinal fani tam gucte calistigi icin kasanin icerisinde kalcagindan sesinin bi nebze olsun azalacagina inaniyorum bakalim nolcak...

Arkadaslar buradan duyuruyorum kimse benim aldigim "zotac 1650 super twin fan" ekran kartini almasin yuke binince bas bas bagiriyo ... Yaklasmayin baska modellere bakin derim...

Undervolting denedinizmi?

• Ince ayarlardan pek anlamiyorum fakat ekran kartiin fanlari surekli aktif olarak calisiyo yukte degilken bile sesi var... Tek caresi iade edip buyuk fanli ekran karti almak

• Selamlar. Buraya da sorayım istedim. Yakinima Mini itx kasa toparladık. Ancak ATX psu nün fanı ile CPU nün fanı birbirine bakacak şekilde ve arada nerdeyse boşluk yok belki 2 -3 mm boşluk var. Birbirlerine hava ufleyecek sorun olur mu?
  • En baştan sorun yaşamayacağım 1080p gaming rig sistem önerebilir misiniz her şey dahil? R5 3600+1660 ti/super ayarında performans yeterli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    bütçeniz nedir?
  • Omara kullanıcısına yanıt
    Sadece kasa için 7500 e kadar çıkabilirim. Monitör için 1500 civarı bütçe ayırdım. Kısaca mouse/klavye hariç 9bin bütçem var. Ne kadar altında olursa bu miktarın o kadar iyi.
    Ekleme : ayık kafa ile kabaca hesap yaptım da yetersiz kalıyor bütçe :) 1000 anakart, 4000 gpu+cpu, 1000psu,1000ram,600 ssd,1000 case derken :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Led Zeppelin -- 8 Nisan 2020; 10:11:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguz707 O kullanıcısına yanıt
    PSU fanı, eğer özellikle içini açıp değiştirmediyseniz egsoz olarak çalışır. CPU fanı da PSU'ya baktığına göre heatsink üstünde ve heatsink'e göre emiş olarak çalışır modda.
    İki fan aradaki 2-3mm boşluk ve çevrelerindeki hava için birbiri ile yarışıyor olacak.Sıcaklık değerlerini ölçüp görebilirsiniz.

Kasa, PSU, CPU soğutucu ve varsa diğer fanları paylaşırsanız nasıl bir yapılandırma ile optimize edilebileceğini düşünelim.

ğer kasanın ebatları ATX PSU sonrası soğutucu olarak NOCTUA NH-L12S gibi fanı heatsink altında kalan bir model kullanımına izin verirse bu da bir alternatif olabilir.
    CPU fan kasa içindeki taze havayı (bir yerden intake olduğunu varsayıyorum) alıp alttan yukarı heatsinke doğru ve onun içinden geçirecek şekilde üfler.
    PSU da oradan çıkan ısınmış havayı egsoz modunda dışarı atar. Bu durumdam CPU daha serin çalışır ama PSU bileşenleri biraz daha fazla sıcak havaya maruz kalacaktır.
    Çünkü PSU bu durumda kasa içindeki hava ile birlikte heatsinkten ısınıp geçen havayi direk çekiyor olacak. Kalitel bir PSU'da sorun olmaz bu durum.

ITX kasa kurarken bunların hepsinin önceden planlanması gerekiyor. Keyifli yönü de bence bu.

Not: Sistemi 5 gün önceki bir mesajınıza gördüm. Mevcut durumda çok sorun olacak gibi durmuyor. PSU ile CPU direk kapışmıyor hava için ve intake fan onların hava çektiği alana taze hava veriyor. Sıcaklıklar çok anormal değil ise bu şekilde kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 8 Nisan 2020; 14:51:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oup59

PSU fanı, eğer özellikle içini açıp değiştirmediyseniz egsoz olarak çalışır. CPU fanı da PSU'ya baktığına göre heatsink üstünde ve heatsink'e göre emiş olarak çalışır modda.
    İki fan aradaki 2-3mm boşluk ve çevrelerindeki hava için birbiri ile yarışıyor olacak.Sıcaklık değerlerini ölçüp görebilirsiniz.

Kasa, PSU, CPU soğutucu ve varsa diğer fanları paylaşırsanız nasıl bir yapılandırma ile optimize edilebileceğini düşünelim.

ğer kasanın ebatları ATX PSU sonrası soğutucu olarak NOCTUA NH-L12S gibi fanı heatsink altında kalan bir model kullanımına izin verirse bu da bir alternatif olabilir.
    CPU fan kasa içindeki taze havayı (bir yerden intake olduğunu varsayıyorum) alıp alttan yukarı heatsinke doğru ve onun içinden geçirecek şekilde üfler.
    PSU da oradan çıkan ısınmış havayı egsoz modunda dışarı atar. Bu durumdam CPU daha serin çalışır ama PSU bileşenleri biraz daha fazla sıcak havaya maruz kalacaktır.
    Çünkü PSU bu durumda kasa içindeki hava ile birlikte heatsinkten ısınıp geçen havayi direk çekiyor olacak. Kalitel bir PSU'da sorun olmaz bu durum.

ITX kasa kurarken bunların hepsinin önceden planlanması gerekiyor. Keyifli yönü de bence bu.

Not: Sistemi 5 gün önceki bir mesajınıza gördüm. Mevcut durumda çok sorun olacak gibi durmuyor. PSU ile CPU direk kapışmıyor hava için ve intake fan onların hava çektiği alana taze hava veriyor. Sıcaklıklar çok anormal değil ise bu şekilde kullanılabilir.
    Öncelikle bilgilendirmeniz ve ilginiz için gerçekten teşekkürler. mini itx oyun sistemleri gerçekten konsol oyun fiyatlarının yüksek olması sebebiyle iyi bir alternatif diye düşünüyorm. Ayrıca kurması da gerçekten eğlenceli dediğiniz gibi.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.