Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.322
Cevap
151
Favori
212.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sistem bir kere reset attı oda kabloların ısılarını kontrol etmek için ellerken oldu pek kımıldamayı sevmiyorlar :)
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    6700 yük altında 120 watt civarı çekiyor diye biliyorum undervolt vs. olayları yapılabiliyor mu bu işlemcide?
  • 6700k olmasın? o 95 watt çünkü belki o 120 lere çıkabilir tam bilemiyorum. ben overclock ile uğraşmıyorum biostan güç ayarlarınıda değiştirmedim stok ne ise o ekran kartıda işlemcide. prime 95 açtığımda hwmonitorde güç çekimi olarak 64 watt gözüküyordu bugün. uni yıllarımda arkadaşıma pc toplamıştık aldığımız güç kaynağı yetmemişti ne zaman oyuna girse reset atıyordu pc. daha yüksek watt değerinde psu aldık ve herşey düzelmişti. o mantık/ tecrübeden yürüdüğümde şuanda da güç yetmese muhakkak reset yerdim diye düşünüyorum.
    Su anakarta gelseydi psu'da kurtaramazdı tahminimce. Pico psular çok ilgimi çekiyor ama bir yandan da korkutuyor. Küçücük şey nasıl 160w veriyor diye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Baktığım bir tesste 6700k ile düz olanı arasında 20-25 watt ya vardı ya yoktu ben 6700k yı hatırlıyor olsam bile 6700'ün en azında 90 gibi birşey peak yapabiliyor olması lazım. Ama sıkıntı yoksa ne ala

Pico nun gürültü seviyesi nasıl bu arada?

Edit; Ya bu pikolar fansızmış benim aklım hep bu tip psulara gidiyordu şimdiye kadar pico ismini duyunca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mxsr -- 18 Nisan 2020; 1:3:3 >
  • saasc S kullanıcısına yanıt
    onada böyle damlalar geldi ekran kartınada hatta ama yani psu gibi değil. kaldırdım yemin ediyorum içinden 2 saniye su süzüldü :)) hocam pico ların olayı sadece gelen gücü dağıtmaları asıl güç adaptörden geliyor. adaptör 220volt AC yi 12V DC 16A ya çevirip picoya yolluyor. picoda işte içindeki regülatörler ile 5v 3v vs üretip veriyor gereken yere 12v zaten direk adaptörden geliyor ona bir işlem yaptığını sanmıyorum. yoksa kibrit kutusu kadar birşeyin bırak 190 watt 50 watt bile vermesine imkan yok. tam olarak bu modelin bir özelliği var 160 wattlık adaptör için dizayn edilmesine rağmen rahatlıkla 190-200 wattlık bir adaptör takılıp o güçleri verebiliyor ama benimde yaşadığım gibi ince kablolar sorun çıkarabiliyor onlarıda değiştirmek işte 5-10 dakika zaman alıyor yoksa canavar valla. zaten bu sistemi 1 sene ekran kartsızken pico taşıdı. şimdi yine pico üstleniyor yükü yenilmez şampiyon :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Mxsr

Baktığım bir tesste 6700k ile düz olanı arasında 20-25 watt ya vardı ya yoktu ben 6700k yı hatırlıyor olsam bile 6700'ün en azında 90 gibi birşey peak yapabiliyor olması lazım. Ama sıkıntı yoksa ne ala

Pico nun gürültü seviyesi nasıl bu arada?

Edit; Ya bu pikolar fansızmış benim aklım hep bu tip psulara gidiyordu şimdiye kadar pico ismini duyunca.
    gürültü yok hocam zaten ne adaptörde ne picoda fan yok. coil whine falanda yok, bilgisayarımın olduğu oda da zaten aşırı sessiz minnacık bir çıt çıksa duyuluyor. ekran kartıda zero rpm modu var oyuna girilmediği sürece bilgisayardan ses falan gelmiyor sıfır ses.

edit: peak konusunda belki piconunda yada en azından adaptörün bir peak töleransı olabilir. bu bendeki ekran kartının güç kullanımına baktığımızda max 120 watt çektiği görünüyor. işlemcide 65 watt olsa 185 watt ediyor ama yinede herhalde bu watti yakalamak gerçek kullanımda ne kadar mümkün yani %100 işlemci ve %100 ekran kartı kullanımı zor. ki onuda yaptım sentetik olarak prime 95 ile cpuyu furmark ile gpu yu aynı anda çalıştırdım yani gerçek kullanımda olmayacak birşey. 15 dakika sonra durdurdum bir sorun yaşamadım ama dediğim gibi o konnektör ve kablo deyimi yerindeyse yanıyordu 1 saniye bile elimi tutamadım. konnektör değilde lehim olsaydı bağlantı kopardı.
    SFF / MINI ITX Severler Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 18 Nisan 2020; 1:10:38 >

Anladım o zaman problem olmaz gibi gözüküyor
  • Şu sistem bütüne bakınca sorunsuz çalışır mı?

MSI B450-I Anakart

Ryzen 5 3600X

Adata XPG Spectrix D60G 16 GB (2x8) 3000MHz DDR4 (CL 16 20 20)

Asus Radeon Dual RX 580 8GB OC GDDR5 256 Bit

XPG 256GB SX8200 PRO PCIe Gen3x4 M.2 SSD

Silverstone 600W 80+ GOLD SFX Güç Kaynağı

Silverstone SG13 Kasa (Önü Waffle desenli olan)

Bu sistem için soğutma önerisi yapacak var mı? Ya da ek soğutmaya gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhKARACAN -- 19 Nisan 2020; 23:18:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhKARACAN

Şu sistem bütüne bakınca sorunsuz çalışır mı?

MSI B450-I Anakart

Ryzen 5 3600X

Adata XPG Spectrix D60G 16 GB (2x8) 3000MHz DDR4 (CL 16 20 20)

XPG 256GB SX8200 PRO PCIe Gen3x4 M.2 SSD

Silverstone 600W 80+ GOLD SFX Güç Kaynağı

Silverstone SG13 Kasa (Önü Waffle desenli olan)

Bu sistem için soğutma önerisi yapacak var mı? Ya da ek soğutmaya gerek var mı?
    MSI B450I Kullandım Evga Hadron Air ITX İle bir kere ben olsam 3600X almam bu islemci 95W 65w 3600 varken bu islemciyi ben tercih etmezdim.Ayrıca Sistemde Ekran Kartı Yok.Ekran Kartı Ne Olacak?
    Ram de Sorun olmaz ben de Corsair 3000MHZ vardı Biostan XMP yi actıgımda 2998 olarak calısıyordu.Bu Ram de muhtemelen 3000 calısır.
    M2 SSD de de sorun olmaz.Ama oyun oynayacagım diyorsanız 256Gb cok az cunku neti sanırım 232GB oluyor sadece bir oyunun 90GB oldugu oyunlar var.
    500GB M2 2000 ve ustu okuma hızı olan bir M2 daha iyi olur.

PSU gelince
    MSI B450I
    Evga Hadron Air
    Ryzen 5 1600AF
    6GB Zotac 1060

İle Evga nın 500W Gold PSU su sorunsuz calısıyordu.600w PSU da yeterli gelir.

Sonuc olarak Ryzen 5 3600,Saglam bir Fan ve 512GB M2 SSD ve 1660Tİ gibi bir sistem son derece guzel olur.Zaten MSI Anakartın VRM si cok iyi bildigim kadarıyla...

• çalışmaması için bir sebep yok parçalar güzel. şahsen farklı yapacağım tek şey, ne olur ne olmaz diye anakartın sayfasından uyumlu ramlere bir göz atar oradaki modellerden birini almaya çalışırdım.
    ryzen lerin içinden soğutucu çıkıyor diye biliyorum insanlarda gayet memnunmuş intelinkiler gibi dandik değil, o işiniz görmez mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

çalışmaması için bir sebep yok parçalar güzel. şahsen farklı yapacağım tek şey, ne olur ne olmaz diye anakartın sayfasından uyumlu ramlere bir göz atar oradaki modellerden birini almaya çalışırdım.
    ryzen lerin içinden soğutucu çıkıyor diye biliyorum insanlarda gayet memnunmuş intelinkiler gibi dandik değil, o işiniz görmez mi
    Arkadaşımda 3600 var ve stok soğutucu çok güzel. Hem görsel hem performans anlamında. Ancak sistem ITX olunca alandan dolayı ısı sorunu yaşar mıyım diye düşündüm.

Anakartın ram desteğinde sıkıntı yok. İlk kez AMD sistem kullanacağım. Pek çok yerde AMD işlemcilerle 3200 ya da üzerinde ram kullanılması tavsiye ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhKARACAN -- 19 Nisan 2020; 23:42:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso

MSI B450I Kullandım Evga Hadron Air ITX İle bir kere ben olsam 3600X almam bu islemci 95W 65w 3600 varken bu islemciyi ben tercih etmezdim.Ayrıca Sistemde Ekran Kartı Yok.Ekran Kartı Ne Olacak?
    Ram de Sorun olmaz ben de Corsair 3000MHZ vardı Biostan XMP yi actıgımda 2998 olarak calısıyordu.Bu Ram de muhtemelen 3000 calısır.
    M2 SSD de de sorun olmaz.Ama oyun oynayacagım diyorsanız 256Gb cok az cunku neti sanırım 232GB oluyor sadece bir oyunun 90GB oldugu oyunlar var.
    500GB M2 2000 ve ustu okuma hızı olan bir M2 daha iyi olur.

PSU gelince
    MSI B450I
    Evga Hadron Air
    Ryzen 5 1600AF
    6GB Zotac 1060

İle Evga nın 500W Gold PSU su sorunsuz calısıyordu.600w PSU da yeterli gelir.

Sonuc olarak Ryzen 5 3600,Saglam bir Fan ve 512GB M2 SSD ve 1660Tİ gibi bir sistem son derece guzel olur.Zaten MSI Anakartın VRM si cok iyi bildigim kadarıyla...

Alıntıları Göster
    Ekran kartını belirtmeyi unutmuşum.

Söz dinlerim. 3600X i iptal ediyorum. Forumda 1300 e sıfır 3600 satan bir arkadaş vardı. Onu alayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhKARACAN -- 19 Nisan 2020; 23:19:56 >

• quote:

Ekran kartını belirtmeyi unutmuşum.

Söz dinlerim. 3600X i iptal ediyorum. Forumda 1300 e sıfır 3600 satan bir arkadaş vardı. Onu alayım.

Alıntıları Göster
    Biz sadece deneyimlerimizi paylasıyoruz Hocam karar sizin ...
    Ben kendi adıma konusuyorum.Ben 95w OC yapılmıs 3600X almam diyorum.Karar sizin sonucta...

Ryzen 3600 kullanmadım ama sıcaklıkla alakalı baya bir konu var.bence takip edin derim.
    Ram konusunda sıkıntı cekeceginizi dusunmuyorum acıkcası 3600 de alsanız XMP ile sorunsuz calısır diye dusunuyorum.

• quote:

Arkadaşımda 3600 var ve stok soğutucu çok güzel. Hem görsel hem performans anlamında. Ancak sistem ITX olunca alandan dolayı ısı sorunu yaşar mıyım diye düşündüm.

Anakartın ram desteğinde sıkıntı yok. İlk kez AMD sistem kullanacağım. Pek çok yerde AMD işlemcilerle 3200 ya da üzerinde ram kullanılması tavsiye ediliyor.

Alıntıları Göster
    hocam dediğim gibi msi ın bu ürünün sayfasında compatibility kısmında ram önerisi muhakkak vardır şuan nedense siteye giremiyorum bir sıkıntı var ama sonra muhakkak açılır
    www.msi.com
    Support For B450I GAMING PLUS AC | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global
    https://www.msi.com/Motherboard/support/B450I-GAMING-PLUS-AC#support-cpu
    ordan bakabilirsiniz. soğutucu için şöyle diyebilirim modele göre total fiyatı ciddi etkileyebilir ama stok işe yarıyorsa totali hiç etkilemez ne ala. ne desek boş zaten cpu aldığınızda içinden çıkacak alın takın direk kapatın kasayı açın prime 95 gibi bir benchmark programını 10-15 dakikaya zaten ısı ne olacak belli olur. memnun etmezse ekstra para vermediğiniz içinde hiç birşey kaybetmezsiniz, ozaman ne alacağınızı düşünürsünüz. çünkü farklı seçenekler var AIO da kullanabilirsiniz low profile soğutucuda. Stok soğutucu işinizi görürüse arta kalan para ile ssd yi büyütün derim yukarıdaki arkadaşın belirttiği gibi en azından 250 değilde 500gb alırsınız. bende total 750gb var ama yetmiyor malesef..

• benimde geçen gün pc yansaydı intelden amd ye geçecektim ama vadesi daha dolmamış :))
  • quote:

hocam dediğim gibi msi ın bu ürünün sayfasında compatibility kısmında ram önerisi muhakkak vardır şuan nedense siteye giremiyorum bir sıkıntı var ama sonra muhakkak açılırhttps://www.msi.com/Motherboard/support/B450I-GAMING-PLUS-AC#support-cpu ordan bakabilirsiniz. soğutucu için şöyle diyebilirim modele göre total fiyatı ciddi etkileyebilir ama stok işe yarıyorsa totali hiç etkilemez ne ala. ne desek boş zaten cpu aldığınızda içinden çıkacak alın takın direk kapatın kasayı açın prime 95 gibi bir benchmark programını 10-15 dakikaya zaten ısı ne olacak belli olur. memnun etmezse ekstra para vermediğiniz içinde hiç birşey kaybetmezsiniz, ozaman ne alacağınızı düşünürsünüz. çünkü farklı seçenekler var AIO da kullanabilirsiniz low profile soğutucuda. Stok soğutucu işinizi görürüse arta kalan para ile ssd yi büyütün derim yukarıdaki arkadaşın belirttiği gibi en azından 250 değilde 500gb alırsınız. bende total 750gb var ama yetmiyor malesef..

Alıntıları Göster
    Anakartın ram desteği sitesinde şu şekilde belirtilmiş;

DDR4 BELLEK
    1866/2133/2400/2667 Mhz (JEDEC tarafından) 2667/2800/2933/3000/3066/3200/3466
    MHz (A-XMP OC MODU ile)

• quote:

benimde geçen gün pc yansaydı intelden amd ye geçecektim ama vadesi daha dolmamış :))
    O mesajınızı da okudum. Geçmiş olsun. Ciddi badire atlatmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhKARACAN -- 19 Nisan 2020; 23:37:14 >
  • quote:

Anakartın ram desteği sitesinde şu şekilde belirtilmiş;

DDR4 BELLEK
    1866/2133/2400/2667 Mhz (JEDEC tarafından) 2667/2800/2933/3000/3066/3200/3466
    MHz (A-XMP OC MODU ile)

Alıntıları Göster
    en kötü ihtimalde şöyle olabilir.. ramleri internetten alırsınız böylece cayma hakkınız olur. geçmişte topladığım sıfır bir sistem rastgele bir şekilde mavi ekran veriyordu intel sistemdi i5 2500k efsane işlemci. kafayı yiyecektim ne oc yaptım ne bişey. sonra internetten okuduğum öneriler sayesinde memtest86 programı ile ramleri test ettim çok uzun sürüyor bütün gece sabaha kadar çalıştı ve sürpriz corsair marka ramlerden biri bozuk çıktı. öylede bir anım var hemen geri yolladım değiştirmişlerdi.
    edit: o bilgisayarında anakartıda MSI idi hiç unutmuyorum düzgün bir şekilde bios unu update ederken ki daha önce defalarda update ettim, bir daha açılmadı anakart cortladı. çalıştırmak için denemediğim yol makale okumadığım forum postu kalmadı ama yok açılmadı. çözümü falan var ama tamire falan yollamak içime sinmedi ayrıca çok uzun sürecekti. o günden beri mümkünse çift bioslu anakartlara bakıyorum en azından böyle bir sorun olursa diğerinden kurtarılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 19 Nisan 2020; 23:51:59 >

• Stok soğutucu yeterli miktarda soğutuyor sadece mini itx sistem olduğu için normal kasAda çıkardığı gürültüden biraz daha gürültülü çalışarak bu işi yapar. Ses istemem derseniz kasa sfx güç kaynağı kullandığınız için yanlış hatırlamıyorsam 75mm'e kadar soğutucu yüksekliğine müsade ediyor olması lazım yada 120 mm sıvı soğutma da kasanın önüne sığıyor.

3600x fabrika çıkışı oc edilmiş 3600 olduğu için bence de 3600x gereksiz manual yapabilirsiniz daha sonra. Not; Kendim oc yaparım diyorsanız 3600ün kutusundan çıkan soğutucu yetersiz. Ya soğutucu yükseltmeniz lazım yada sırf bu sepeble uğraşmak istemiyorsanız 3600x seçebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mxsr -- 20 Nisan 2020; 2:54:25 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.