Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.332
Cevap
152
Favori
213.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hiçbir yerde ürün kalmamış, qp bilişim, coraxalphla, incehesap nereye baksam mini itx kasa kalmamış. Talep mi çok fazla yoksa stok mu çok azdı bilemedim. Gelirse phanteks evolv shift air alıp sistem kurmayı planlıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unicornek

Arkadaşlar hiçbir yerde ürün kalmamış, qp bilişim, coraxalphla, incehesap nereye baksam mini itx kasa kalmamış. Talep mi çok fazla yoksa stok mu çok azdı bilemedim. Gelirse phanteks evolv shift air alıp sistem kurmayı planlıyorum.
    bence aceleye getirmeyin aklınıza yatan kasayı hedefinize koyun muhakkak onu alın çünkü muhtemelen uzun bir süre ona bakacaksınız. bu yazdığınız kasada epey büyükmüş yarım metre yüksekliği var bari normal ATX anakart koysalarmış içine :))
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    footprint dedikleri şey düşük hocam, masada az yer kaplayacak kasa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Omara

footprint dedikleri şey düşük hocam, masada az yer kaplayacak kasa.
    anladım hocam şaka yapıyorum her zevke göre kasa var hele itx işi tam bir zevk meselesi adam 2 metre kasa alsa buda benim itx kasam dese bişey diyemem, herkesin mini anlayışı farklı olabilir :))
  • unicornek kullanıcısına yanıt
    Aylardır durum böyle, mITX satmıyor ülkede pek, o yüzden getirmiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkürler hocam dediğiniz gibi, takibe aldım. Stok gelince satın almayı planlıyorum:)

• napolyon94 kullanıcısına yanıt
    Hocam neden satılmıyor sizce? Benim fark ettiğim uygun anakart ve psu gerekliliği ve bunların pahalı olması bir ihtimal ama başka bir sebebi var mı acaba? Bizim ülkemize mi özel bir durum mu yoksa dünya kullanıcıları da mı pek talep etmiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: unicornek

Hocam neden satılmıyor sizce? Benim fark ettiğim uygun anakart ve psu gerekliliği ve bunların pahalı olması bir ihtimal ama başka bir sebebi var mı acaba? Bizim ülkemize mi özel bir durum mu yoksa dünya kullanıcıları da mı pek talep etmiyor?
    Teknoseyir'den Murat Gamsız bu durumu pc satıcılarına sormuş. Genelde Türkler büyük seviyor demişler. Türkiye de mini pc merakı yok pek. Bulabilirsen Sharkoon QB One ve Silverstone SG13B kasalar ucuzdu. Yine birileri node 202 getirmiş ülkeye az tuzluydu fiyatı. Genelde mini sistem meraklısı tek satıcı teknobiyotik, oda pek eskisi gibi ürün getirtmiyor.
  • unicornek kullanıcısına yanıt
    Bütün dünyada böyle ama bizde daha da satışı az çünkü uyumlu alınması gereken parçalar pahalı. Mini itx anakart fiyatı aynı kalitedeki atx'in iki katı. Psu, işlemci soğutucu için de aynı şekilde. Hepsini hallediyorsun ekran kartı sığmıyor vs vs.. Yani fişe takıp işime bakayım diyen için mantıksız bir iş ama bizim gibi uğraşmayı hobi edinenler için problem olmuyor.

• napolyon94 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, ilginç bir bir yaklaşım :D
    Olursa güzel birşey olsun istiyorum, evolv shift air veya gelirse nzxt h1 alacağım:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mxsr

Stok soğutucu yeterli miktarda soğutuyor sadece mini itx sistem olduğu için normal kasAda çıkardığı gürültüden biraz daha gürültülü çalışarak bu işi yapar. Ses istemem derseniz kasa sfx güç kaynağı kullandığınız için yanlış hatırlamıyorsam 75mm'e kadar soğutucu yüksekliğine müsade ediyor olması lazım yada 120 mm sıvı soğutma da kasanın önüne sığıyor.

3600x fabrika çıkışı oc edilmiş 3600 olduğu için bence de 3600x gereksiz manual yapabilirsiniz daha sonra. Not; Kendim oc yaparım diyorsanız 3600ün kutusundan çıkan soğutucu yetersiz. Ya soğutucu yükseltmeniz lazım yada sırf bu sepeble uğraşmak istemiyorsanız 3600x seçebilirsiniz.
    3600X'i iptal ettim, 3600 aldım. İşlemcim de geldi. OC ile işim olmaz. Standart kullanıcıyım ayrıca. Saatlerce oyun da oynamam. Yine de ITX sistemin getirisi olan alan sıkıntısından dolayı işlemcinin daha verimli çalışması adına soğutucu düşünüyorum. NZXT M22, X42 ve Corsair H80i v2 değerlendirdiklerim. NZXT'nin bu iki ürünü için görsellikten başka olumlu yorum yapan görmedim açıkçası.

Öneri ve tavsiyelerinize açığım.

• Bu arada yurt dışından beklediğim kasa SKTC Q2 Mini ITX

Bu kasa gelene kadar SG13 ile idare edeceğim. Bu kasa, arka tarafa 120 mm sıvı soğutma destekliyor.
  • hocam çok merak ettiğim bir kasa. ne zaman aldınız ve ne zaman gelecek? bol fotoğraf paylaşırsanız sevinirim. bir de ne kadar tuttu totalde onla ilgili bilgi verebilir misiniz?
  • SG13'e h80i gibi hortumu esnek olmayan bloktan dik çıkan soğutucular sığmıyor haberiniz olsun diğer kasaya sığacaksa ona göre alırsınız. Geçen hafta ben de 120 lik soğutucuları araştırıp Arctic LF II'de karar kıldım bugün yarın elimde olacak.
  • Merhaba,

Şu anki bilgisayarım sıkıntı çıkarmaya başladığı için yeni bilgisayar düşünüyordum. Mini bilgisayar toplamaya karar verdim taşınabilirlik açısından bana kolaylık sağlasın diye. İlk defa kasa topluyorum.
    Kendisi mini ITX sistem toplamış ve kullanmakta olan 2 arkadaşım var, onlara danıştım biraz. Biraz forumdan yararlandım. Biraz teknopat forumuna bakındım.

Monitör: Acer KG241QPbiip 23.6" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Full HD Monitör

Kasa: Thermaltake Core V1 Cube PC SPCC Black Mini-ITX HDD,Power (CA-1B8-00S1WN-00)

Anakart: Asrock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac Socket AM4, DDR4 3466MHz+ (OC), Ultra M.2, USB 3.1 Gen1, HDMI, DP, WiFi + Bluetooth mini-ITX Anakart

İşlemci: AMD Ryzen ™ 5 2600 3.4GHz (Turbo 3.9GHz) 6 Core 12 Threads 19MB Cache AM4 İşlemci (Wraith Stealth Soğutuculu)

Ekran Kartı: MSI GeForce GTX 1650 SUPER GAMING X 4GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı

Ram (İlk etapta bundan bir tane alıp, gelecek ay 1 adet daha alıp 2x8=16 gb yapmayı düşünüyorum.): Corsair Vengeance LPX 8GB (1x8GB) DDR4 3000MHz C16 Siyah Ram - CMK8GX4M1D3000C16 827875

SSD: Crucial CT500MX500SSD4 500GB Okuma-Yazma 560 MB/s-510 MB/s

PSU: Zalman Zm600-Txii(Megamax600W) 600W +80 Plus

Sizler ne düşünüyorsunuz? Uyumsuzluk sorunu olur mu? Parçalar sığar mı kasaya? PSU tam modüler almaya bak dedi arkadaşlarım, bu psu tam modüler midir? Tam modüler psu'larda kablolar ayrı oluyor dediler ben ayırt edemiyorum ama sanırım onu :D

• parçalar iyi bir sorun çıkacağını sanmıyorum. eskiden bu kasayı kullanmış biri olarak bu kasanın tek negatif yönü egzoz fanlarının 80mm olması diyebilirim. 80mm fanların çalışırken genelde sesli olurlar ama vakti zamanında tamda core v1 için aldığım likteki 2 adet 80mm fan 120mm liklerden bile sessiz çalışıyor ve tonla havayı dışarı atıyordu çok memnun kalmıştım. bulabilirsen 2 tane al arka tarafa koy çok memnun edecektir. linki veriyorum ama stokta gözükmüyor başka bir yerde belki bulabilirsin.
    inventus
    COOLINK SWiF2-80P PWM 80mm 2000rpm-750rpm, 30.5-14cfm, 19-7db Yeşil-Siyah Kasa fanı - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5564
    bu fanlar PWM dir ve splitter ile gelir yanı ekstra splitter almana gerek kalmaz.
    ikincisi cpu soğutucusu olarak memnun kalmazsan core v1 140-145 mm civarı bir soğutucuya izin veriyor o aralıklarda çok kaliteli soğutucular var ama şimdilik gelen stok ile başlayabilirsin duruma göre bakarsın.
    Bu psu modüler değil gördüğüm kadarı ile ama bende core v1 için ilk etapta modüler olmayan bir psu almıştım ve güzel yanı psu nun sağ yada sol yanındaydı galiba fazla kabloları tıkıştırabileceğin bir psu uzunluğunda geniş diyebileceğim bir alan var ve kasanın içi zaten gayet geniş yani modüler olmasada o kasada çok bir sorun yaşamazsın ama tabiki yukardan camlı kapaktan baktığında estetik bir görüntü hedefliyorsan modüler olsa daha iyi olabilir.
    calışması kurması çok rahat bir kasa çünkü yer sıkıntısı yok psu için bir limit yok ekran kartı içinde yok denebilir ama yinede daha önce kasa kurmadıysan itx kullanan arkadaşlarından yardım alsan iyi olacaktır.

Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ape1281

Teşekkür ederim.
    rica ederim. topladığım kasanın konusunu buldum ilk itx serüvenimdi benimde. tecrübelerimi tek tek fotoğraflayıp forumda paylaşmıştım. bak orada psu ile ilgili olan bahs ettiğim boşluğu ve fanlarıda görebilirsin. detaylı okumanı tavsiye ederimhttps://forum.donanimhaber.com/i7-6700k-mini-itx-seruveni-guc-kaynagi-degisti--111527923

edit: konuda gördüğün o son eklediğim psu gerçekten çok iyiydi marka model olarak: EVGA SuperNOVA 650 G2 sessiz fan modu vardı ve modülerdi onuda sıfır olarak forumdan almıştım fiyatı uygundu kesinlikle tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 22 Nisan 2020; 15:1:37 >

• Merhaba benide ilk sayfaya eklermisin;
    Bitfenix prodigy
  • quote:

Orijinalden alıntı: KAZUYA MISHIMA

Merhaba benide ilk sayfaya eklermisin;
    Bitfenix prodigy
    Ekliyorum, sizdeki kasaya bir ara çok niyetlenmiştim ağzımın suları aka aka hergün ona bakıyordum :)) nasıl memnun musunuz kasadan?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.