Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Misafir_Terliği Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.334
Cevap
152
Favori
213.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada ilginç bir teorim var emin olmamakla beraber yinede yazayım. eskiden psu yetmediğin muhakkak ya mavi ekran ya restart yerdik ama şuanda galiba bir şekilde o önleniyor. pico psu ile girdiğim bir oyun aynı ultra ayarlarda 55-60 fps verirken corsair e geçtiğimde 90-100 fps ye fırladı. anladığım kadarı ile pc bir şekilde restart atmadan güç yetmediğinde cpu yada gpu yu kısıyor. pico ile aldığım benzer performansı oyun açık arka planda prime 95 burn in test açarak aldım o şekilde fps 60 lara düştü.. belkide cpu yu kısıyor. bilemiyorum bunlar pratik deneyimlerim belki hiç biri doğru değil ama birşeyler döndüğü kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cnytkyz

Ben kullanıyorum fan stop yok bu modelde. Ben fanını değiştim daha sessiz bir fan taktım.

3-4 yıldır kullanıyorum bir sorun çıkarmadı daha @orhanyor
    Ben de kullanıyorum ama iade etmeyi düşünüyorum. Yük binince sistem içinde en sesli çalışan parça psu oluyor. Fan değişimi işi çözer mi?
  • Sistem boşta ekran kartı fanları dönmüyor, işlemci fanı da 14cm lik noctua en düşük devirde çalışıyor. PSU fanı sinir ediyordu değiştim kurtuldum ama siz yeni almışsanız iade edin fan stop özellikli bir model alabilirsiniz. Fan değişimi ürünü garanti dışı bırakacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnytkyz -- 24 Nisan 2020; 17:42:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cnytkyz

Sistem boşta ekran kartı fanları dönmüyor, işlemci fanı da 14cm lik noctua en düşük devirde çalışıyor. PSU fanı sinir ediyordu değiştim kurtuldum ama siz yeni almışsanız iade edin fan stop özellikli bir model alabilirsiniz. Fan değişimi ürünü garanti dışı bırakacak.
    1 haftalık güç kaynağı. İade edeyim, teşekkür ederim.
  • SFX PSU ile takanlar vardı Reddit'te. Ama hortumu pompaya üstten girenler direk sorun gerçekten de. ATX kasamda H80i V2 vardı. Zaten kalın radyatör. Denemek için SG13 içine takmıştım.
    Kasa su soğutucu kılıfı gibi kaldı Zaten sonra ATX kasayı satıp komple ITX'e geçtim. TR'de ne yazık ki ITX ürün çeşidi çok az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 24 Nisan 2020; 19:0:0 >
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    PSU durumları yorumlardan gördüğüm kadarıyla öyle. PSU olarak açıkçası biraz daha iyi seçenekler var. Fiyatları yüksek de olsa uzun soluklu bir donanım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oup59

PSU durumları yorumlardan gördüğüm kadarıyla öyle. PSU olarak açıkçası biraz daha iyi seçenekler var. Fiyatları yüksek de olsa uzun soluklu bir donanım zaten.
    evet ilk etapta önemsiz gibi dursada kalitelisi sistemi koruyor.. superflower, seasonic vs çok iyi psu firmaları sfxleri varmı bilmiyorum ama corsair sf450 favorim oldu corsair bayrağı açacağım evde :D birde sf450 ye fansız desem yanlış olmaz. oyunları falan ultradan açıyorum hertürlü burn in test açıyorum vs bir türlü fan açmıyor. fan var ama süs olsun diye koymuşlar :))
    Onların da var hocam. Corsair SF serisi fanın aktif olarak çalışmasına özellikle gerek olmayan kasalarda en iyi seçeneklerden birisi.
  • yeni ryzen3 3100 65watt 4 core / 8 thread ile geliyor 100 dolara satılacak mayısta çıkıyormuş. amd nin giriş seviyesi en basit cpu su benim i7 6700 ü yakaladı olaya bak.. bir sonraki sistemde amd kullanmak şart oldu.
    Legit Reviews
    AMD Ryzen 3 3100 & 3300X Processors Announced - B550 Chipset Has PCIe 4.0! - Legit Reviews
    https://www.legitreviews.com/amd-ryzen-3-3100-3300x-processors-announced-b550-chipset-has-pcie-4-0_218599

• quote:

Orijinalden alıntı: oup59

Onların da var hocam. Corsair SF serisi fanın aktif olarak çalışmasına özellikle gerek olmayan kasalarda en iyi seçeneklerden birisi.
    ses kötü yahu ne olursa olsun. hele gece olunca etraf sessizleşince bir fan bile belirgin şekilde duyuluyor yada ben fazla hassasım :)
    evga eski serilerinde superflowera yaptırıyordu psu larını ama trump ın çin ambargolarından sonra galiba firmayı değiştirmişler şuan 1000 küsür wattlıkların 1-2 modelini sadece superflower üretiyor. yoksa 1-2 nesil eski evga psu lar şuan en iyi psu lardan. evga da gerçi sfx varmı bilmiyorum.
    Hocam markaların seri seri OEM üreticileri farklı oluyor. Superflower oldukça kaliteli bir OEM PSU üreticisi.
    Şu an piyasada SFX/SFX-L olarak Corsair, Seasonic, Evga, Bequite, Silverstone, Enermax modelleri var. Çoğu TR'de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 24 Nisan 2020; 19:43:4 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    bizim millet ucuz seviyor genelde :) hele psu ya para vermek akıl işi değil.

ekran kartının terman macununu değiştireniniz oldu mu arkadaşlar bir faydası oluyormu? benim kart burn inde 72 dereceyi buluyor biraz yüksek sanki
    evga 450-550-650gm modelleri var hocam. incelemesi yapılmıştı ünlü bir yabancı sitede.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani h801 v2 sg13in içine sığdı mı? Kapakları falan tam kapattığınız halde?
  • Yok hocam sığmadı tabi ki. O yüzden kasa soğutucuya kılıf gibi oldu diye yazdım çünkü içine başka bir parça koyulmaz onunla. H80i v2 ile SG13 içine sistem kurulumu yapılamıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 24 Nisan 2020; 20:56:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mxsr

Nasıl yani h801 v2 sg13in içine sığdı mı? Kapakları falan tam kapattığınız halde?
    şöyle bir build log buldum. atx psu, 3.5hdd ve h80i v2 yi sg13 e sığdırmış.
    Imgur
    Silverstone SG13 crammed with Corsair H80i v2 & AX760i, 3.5" HDD.
    https://imgur.com/a/25dZMfh

sfx ile çok daha kolay olur bu iş gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 24 Nisan 2020; 21:16:13 >

O boruların sağlıklı bir şekilde o psunun altına girme imkanı yok sfx ile bile borular bükülür linkte adam zaten oraların fotosunu hiç koymamış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mxsr

O boruların sağlıklı bir şekilde o psunun altına girme imkanı yok sfx ile bile borular bükülür linkte adam zaten oraların fotosunu hiç koymamış...
    oraya acaba şu custom su soğutma parçalarından mesela 90 derecelik dirsek alıp koyma imkanı yok mu? o şekilde kesin sığar gerçi biraz iş açabilir.
    O iş biraz uğraştırır aynen.
  • ryzen 3100 ve 3300x hafiften moral bozmadı değil. Efsane ucuz beygir gücü geliyor, teknobiyotik a320 itx anakart getirmiş. Yeni kuracaklar düşünebilir bu ikiliyi.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.