Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.334
Cevap
152
Favori
213.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sadece itx. Kasayı kurunca fotoğrafları ekleyeceğim:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R.

Ryzen 5 1600 AF işlemci, msi b450 gaming itx anakart. amd max cooler işlemci soğutucu, g skill 3200 cl14 2x8gb ddr4 ram, powercolor red devil rx590 (yolda geliyor), wd black m2 ssd, silverstone nf450w fansız +80 platinium sfx güç kaynağı, lian li tu150 kasa ve 2 adet noctua redux 700 fan.

Bilgisayarımın özelikleri bunlar arkadaşlar ilk defa itx sistem kuruyorum. Şu anda eksik olanlar ekran kartı yolda geliyor. Birde cable mod markasının modmesh pro sleev uzatma kablo setini sipariş verdim onu bekliyorum.

Sistem hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Sistem tamamen kurulunca fotoğraf atacağım.
    www.anandtech.com
    The AMD Radeon RX 590 Review, feat. XFX & PowerColor: Polaris Returns (Again)
    https://www.anandtech.com/show/13570/the-amd-radeon-rx-590-review/15
    TechPowerUp
    Sapphire Radeon RX 590 Nitro+ Special Edition 8 GB Review
    https://www.techpowerup.com/review/sapphire-radeon-rx-590-nitro-plus/30.html

System Requirement 500 Watt Power Supply (Suggestion)

Rakamlar farklı olmakla beraber saglam guc cekiyor.500W Onerilmis.Sorun olacagını sanmıyorum.

• huso kullanıcısına yanıt
    O konuda baya araştırma yaptım bence de sorun olmaz diye düşünüyorum. Direkt 450w veriyor yani benim aldığım psu. Umarım olmaz.

• Hemen hemen aynı sistemi kullandım.Evga Hadron Air 500W Gold 16 Ram MSI B450I 1600AF 6GB 1060 ve 3 gun de olsa Sapphire RX 590 Nitro SE
    Bir sorun olmamıstı.Bunda da sorun olacagını sanmıyorum.İncelemelere bakarsan 590 yukte 250W cekiyor.Bir de ben islemcide bosta 40-55 C ler goruyordum.1V aldıgımda 48C leri goruyordum.
    Ya benim basıma geldi ya da herkeste benzer durum var.Kasa falan cok ekstrem pahalı ve klas bir kasa ciddi bir maliyeti vardır sistemin...
  • alperzengintas A kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağı takılı haldeykenki fotoğraflarından atabilirseniz çok memnun olurum özellikle soğutucunun borularının ne kadar büküldüğünü görmek istiyorum.
  • Arkadaşlar Aerocool Cylon Mini'yi araştırın mutlaka. 25,8 litre hacmi var, çoğu ITX kasadan küçük ve mATX anakart takılabiliyor.

• O imkansız şu anda. Haftaya psu kablolarını söktüğümde çekerim fotoğraf. Kablolardan bir şey görünmüyor. Şöyle söyleyeyim: tuvaletin sifonunu duvardaki çeşmesine bağladığımız flex dedikleri hortum gibi. Biraz daha serti hatta.
  • alperzengintas A kullanıcısına yanıt
    Aynı soğutucu bende de var ama sg13 içindeki bükülme miktarını merak etmiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: TakemasterTR

Arkadaşlar Aerocool Cylon Mini'yi araştırın mutlaka. 25,8 litre hacmi var, çoğu ITX kasadan küçük ve mATX anakart takılabiliyor.
    hocam ne yaptın bu konudaki çoğu arkadaşın kasasından 2 tane girer o kasanın içine :) tabii ki ITX ile basiretini bağlamak istemeyenler için seçenek olabilir.. konu o olduğu ozaman corsair air 240 hoşuma giden bir kasa bir ara almayı da düşünüyordum ama itx e baş koyup kocaman bir kasa almak mantığıma pek uymamıştı.
  • TakemasterTR T kullanıcısına yanıt
    matx anakart takılan kasaya bence itx kasa demek pek doğru değil. 25 litre zaten dev gibi bir şey. sırt çantasında taşınıyorsa itx'tir. gerisi bence itx olamaz. işin mantığına aykırı.
  • E130 ve CV1 ile benzer boyutlarda, 250D ve Prodigy bundan büyük.

• TakemasterTR T kullanıcısına yanıt
    25.8 litre mi? Zorlasa atx anakart sığacak

• orhanyor kullanıcısına yanıt
    İlk mesajdaki bazı kasaları traşlama vakti gelmiş galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mxsr

İlk mesajdaki bazı kasaları traşlama vakti gelmiş galiba
    aynen, yahu zamanında GRAPHITE 380T ve 250D piyasada vardı konuşuluyordu diye koymuş unutmuşum bile onları ama 40 litre nedir yahu ahaha bir ara yeni kasalarıda ekleyeyim bayağı eskidi ilk mesaj :))
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    20 litre üstünü acilen silmeniz lazım gerisi size kalmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

bu arada ilginç bir teorim var emin olmamakla beraber yinede yazayım. eskiden psu yetmediğin muhakkak ya mavi ekran ya restart yerdik ama şuanda galiba bir şekilde o önleniyor. pico psu ile girdiğim bir oyun aynı ultra ayarlarda 55-60 fps verirken corsair e geçtiğimde 90-100 fps ye fırladı. anladığım kadarı ile pc bir şekilde restart atmadan güç yetmediğinde cpu yada gpu yu kısıyor. pico ile aldığım benzer performansı oyun açık arka planda prime 95 burn in test açarak aldım o şekilde fps 60 lara düştü.. belkide cpu yu kısıyor. bilemiyorum bunlar pratik deneyimlerim belki hiç biri doğru değil ama birşeyler döndüğü kesin.
    Yeni anakart biosları ve ekran kartı sürücüsüyle birlikte gelen yazılımlar güç yönetimine etki ederek sürekliliği performansın önüne çekecek müdahâlelerde bulunuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 30 Nisan 2020; 6:7:42 >

• Normalde 20 litre altı sff (small form factor) diye geçer ama bana kalırsa 13 litre üzeri çok büyük. Ncase M1 olması gereken en büyük itx kasa bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder.t

Normalde 20 litre altı sff (small form factor) diye geçer ama bana kalırsa 13 litre üzeri çok büyük. Ncase M1 olması gereken en büyük itx kasa bence.
    SFF dediğin sınıf hacim yanında derinlik (önden arkaya uzunluk) anlamında da 300 mm yi geçmemeli.
  • Türkiye’de herhangi bir forumda SFF bilgisayar meraklılarının olacağını pek düşünmezdim hem fiyatlardan dolayı hem de çocukların günümüzde koca koca ve pavyon gibi ışıklandırılmış ürünlerle “gaming” adı altında kandırılıyor olmasından.
    Yine de bu konuyu görmek sevindirici. Ben yıllardır sff sistemleri takip ediyorum, kurduğum bazı sistemler de mevcut. Nispeten tecrübem mevcut, o yüzden merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.
    Aslında yıllardan beridir Apple sistemleri kullanıyorum fakat sff kasalar da ayrıca hobi gibi bir şey benim için.
    Birazdan bu mesaja elimdeki sistemleri gösteren birkaç fotoğraf ve detaylarını eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 30 Nisan 2020; 12:40:43 >
  • Salona mobilyaları uyacak şekilde ahşap medya pc oluşturmak için kafam bir plan var. Malzeme olarak ne tavsiye edersiniz. Kontrplak yeterli olur mu

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.