Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: darkdevil666 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.334
Cevap
152
Favori
213.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mxsr

Bekleriz resimlerini çok güzel
    13.000tl civarı ekran dahil corsair 220t ye sistem kurucaktım o kasada en kompak kasalardan matx için. Tesadüf bunla tanıştım ama sistem 17.000 e doğru gidiyor itx anakartlar falan çok pahalı. Bakalım kasayı getirtebilirsem girişicem bi şekilde bakalım eğer toplarsam paylaşırım sizlede
  • ROUGE44 R kullanıcısına yanıt
    her çarşamba stoklarda oluyormuş iki rengi de diye okudum hocam redditte. bu hafta alsanız haftaya gelmiş olur biz de fotoğraflardan nasipleniriz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Power kablosunu uzatmak için bir ek kablo var mı bildiğiniz?
    Bu 10 pinli olan ve biri boşta olan tek parça ve ön yüzdeki usbleri bağlamak için kullanıyoruz ya ona benzeyen ama boştaki pin kısmının yeri farklı. Bir ucu dişi olacak diğer ucu erkek. Biraz zorlayarak bağladım çünkü ve içime sinmedi kasa bu şekliyle.
  • darkaltair kullanıcısına yanıt
    Aradığınız kablonun fotosu varsa çok makbule geçer
  • Tabii ki hocam. Şöyle bir on pinli giriş mevcut. Boş olan yeri de yanlış hatırlamıyorsam bu şekildeydi, tekrar bir bakmam gerekebilir. Bir ucu böyle olan ve diğer ucu da bunun şeklinde ancak erkek olan bir kablo ihtiyacım var.

SFF / MINI ITX Severler Kulübü

İlginiz için çok teşekkür ederim bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaltair -- 4 Mayıs 2020; 21:28:22 >
    Eğer bulamazsanız dediğiniz kablodan jumper erkek dişi kablo diye aratırsanız işinizi görecektir öyle çok bi fiyatıda yok bu kabloların

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Audio kablosu olması lazım bu ama uzatması nasıl olur bilmiyorum..
  • saasc S kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim, en olmadı böyle yapacağım. Çok mantıklı dediğiniz.
  • Hocam audioya göre boşta olan pinin yeri farklı sadece. Kasanın power bağlantısı benim kasada bu şekildeydi. Anakarta direkt bağladım ve kullanıyorum. Bakayım o vakit benzer bir şey bulamazsam diğer hocamın dediği gibi tekli jumper kablolardan bir şeyler uyduracağım artık. Teşekkür ederim vaktiniz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkaltair

Tabii ki hocam. Şöyle bir on pinli giriş mevcut. Boş olan yeri de yanlış hatırlamıyorsam bu şekildeydi, tekrar bir bakmam gerekebilir. Bir ucu böyle olan ve diğer ucu da bunun şeklinde ancak erkek olan bir kablo ihtiyacım var.

İlginiz için çok teşekkür ederim bu arada.
    havya ile tecrüben varsa ortasından kesip uzatmasını yapman 10-15 dakikanı alır. bunu sipariş etmeye uzatmasını aramaya bile değmez basit birşey.

edit: öyle çok tecrübeye bile gerek yok artık herşey youtubeda var :) bulduğum başlangıç olarak güzel ve basit bir kablo lehimleme videosu. mekanik olarak method pek doğru olmasada fonksiyonel olarak %100 iş görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 4 Mayıs 2020; 23:36:4 >

• orhanyor kullanıcısına yanıt
    Hocam düşündüm ama donanımların içinde kendi yaptığım ekin olmasını istemedim. Yine de en son çarelerimden biri bu olacak. Teşekkür ederim cevabınız için.
    Anladım power reset güç ışığı hepsini birleştirmişler demek, rica ederim. Yardımcı olamadım kusura bakmayın.
  • Evet hocam, hepsi tek parça audio girişi gibi takılıyor. Estağfurullah, değerli vaktiniz için hem size hem de diğer arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Ne yapacağım konusunda kararsızdım ama buradaki cevaplar ışığında bir şeyler yapmaya çalışacağım:)
    bu power kablosu ise zaten ordan 2 pin kullanıyosunuzdur hepsine ihtiyacınız bile yok bende sadece bir tanesi bağlı. kendi dokunmatik açma kapama düğmemi yaptım. buna benzer soketlerden usb olanında 5V ve GND, gönderdiğin sokettende power ın + olanını çektim hiç sıkıntı yok. basit devre jumper kabloları kullandım tekli olanlardan.

Hocam sanırım böyle yapacağım. Bir de bir şey sorabilir miyim, dokunmatik devre metalin altından da çalışıyor mu yoksa tahta veya pvc gibi bir kısmın altına mı konulması gerekli?
    Aşağı yukarı 8-9mm kadar bir yükseklikten algılıyor bu mesafeyi direnç ile ayarlayabilirsin. Ben AliExpress’ten 1 dolara şöyle volume düğmelerinden aldım arkasını boşalttım onun içine koymayı düşünüyorum maalesef değince düğmeye basmış gibi oluyor ama sıcak silikonla mesafeli monte edersem bir başarı olabilir hatta nerdeyse eminim ama bir türlü sıra gelmedi iş güçten. En garantisi plexi yada ahşap ama bu düğmede olur bence bakalım..

SFF / MINI ITX Severler Kulübü şimdilik düğme böyle boşta duruyor ayağımı yaklaştırınca PC açılıyor eheheh

Bu düğmeyide ahşap masaya tam o çapta delik açıp yüzeyle eşit olacak şekilde gömeceğim. Senin durumda kasaya iç taraftan silikonla monte edebilirsen yada plastik bir kısmı varsa elini o bölgeye dokundurduğunda açılacak şekilde yapabilirsin çok şahane olur, görünmez düğme olur yani.

bu sistemin en belirsiz tarafı düğmenin normal açma kapama düğmelerine göre 3-5V devamlı bir voltaja ihtiyaç olması yani pc kapalı iken bile çalışması gerekiyor.. neyseki pc kapalı dahi olsa anakart üzerindeki o USB headerlarında devamlı 5V veriyor tam lazım olan şey :) kullanmadığım usb 2.0 headeri var anakart kitapçığında hangi pin in VBUS/5V olduğuna bakabilirsiniz ordan direk gücü ve yine aynı headerdan GND toprağı çekiyoruz birde açma kapama pinleri biri + biri - olur ordanda + olanı çekiyoruz bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 5 Mayıs 2020; 0:40:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam bu dokunmatik konusu ilgimi çekti, ilk fırsatta kullanacak bir yer bulurum ben bunu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkaltair

Hocam bu dokunmatik konusu ilgimi çekti, ilk fırsatta kullanacak bir yer bulurum ben bunu :)
    TP223 modülün adı.. 10 tanesi 1 dolar :) valla seçenekler okadar fazla ki.. eskiden ayrı pc hoparlörüm vardı.. 220v yada USB güç farketmez bu düğmeye birde böyle 1 dolara röle eklersin alsana dokunmatik açılıp kapanan hoparlör, ışık vs neyse 220v dahi olsa kontrol edersin :)

şöyle linkleri ekleyeyim ilgilenenler olabilir..

TP223 açma kapama

5V-220V röle

Çok sağolun hocam, linkleri not ediyorum çok hoşuma gitti fikir :)
    rica ederim kolay gelsin DIY severlere sonsuz destek :)
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.