Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.334
Cevap
152
Favori
213.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: napolyon94

ryzen 3100 ve 3300x hafiften moral bozmadı değil. Efsane ucuz beygir gücü geliyor, teknobiyotik a320 itx anakart getirmiş. Yeni kuracaklar düşünebilir bu ikiliyi.
    Amd koptu gidiyor intel yakalamaya çalışıyor. Bu günlerine görecektik demekki.. en son amd işlemcim athlon xp 2500 dü ama ufak bir overclock ile yanmıştı o gün bugün bi daha amd almam diye yemin ettim ama bozucaz galiba 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Silverstone sg13
    Cooler master elite 110
    Bulamıyorum hiçbiryerde kalmamış.
    Atx psu ve atx gpu takılabilcek 600tl altı itx önerebilir misiniz? En sonunda everest cubic alacağım bu gidişle, stokta olan tek ürün o.

• Xigmatek nebula var piyasada ben kullaniyorum
    Atx psu rahat sigiyor ve kasayi daraltmiyor
    Atx gpu takabilirsin fakat kasanin kosesindeki led kutusunu cikartman lazim forumda incelemesi mevcut
    Kasa gayet guzel ve oldukca hacimli
    SFF / MINI ITX Severler Kulübü
    Benim deneyimlerime gore en buyuk sıkıntisi taze hava girisi yok yani fan takabilecegin bi hava girisi yok

Eger alacaksaniz ekran karti olculerine dikkat edin
    Birde islemci gpu ve kasa fanlarini oldukca buyuk olculerde alinki sonradan ses isinma probpemi olmasin benim ekran kartindan agzim yandi sizinki yanmasin
    Zotac 1650 super twin fan modeli
    Fanlari oldukca kucuk 7.5 mm ve kasnin icinde en cok ses cikaran parca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• jac0B0 kullanıcısına yanıt
    thermaltake core v1 olabilir. rahat bir kasadır
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Baya araştırdım hiçbir yerde stok yok.
    Bulduğum kasalar:
    Everest cubic 365tl
    Sliverstone sg13 500w 631tl
    Xigmatek Nebula 650 tl
    Fractal D. N. 304 709 tl

Şimdiye kadar hep aklımda sg13 vardı ama maalesef sadece psu lu var fiyatı yüksek ve benim halihazırda psum var.

• everest cubic sanırım goldenfield marka kasaların bir modeliyle aynı özelliklere sahip (n2s modeliymiş). kasaya dark rock pro 4 gibi büyük hava soğutucular sığıyor. ön tarafa fan monte eden de görmüştüm mesh panelli olana. ekran kartı açısından bakıp değerlendirilebilir gibi duruyor.

edit: kolink satellite plus imiş aynı zamanda sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omara -- 29 Nisan 2020; 9:57:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Baya araştırdım hiçbir yerde stok yok.
    Bulduğum kasalar:
    Everest cubic 365tl
    Sliverstone sg13 500w 631tl
    Xigmatek Nebula 650 tl
    Fractal D. N. 304 709 tl

Şimdiye kadar hep aklımda sg13 vardı ama maalesef sadece psu lu var fiyatı yüksek ve benim halihazırda psum var.
    everest cubic node 304e benziyor. daha önce incelememiştim bir göz gezgizdirdim ucuz güzel bir alternatife benziyor yalnız hava girişi için önde fan yok zannedersem. arkadan hava girişi yapılabilir, ısının havayıda pasif bir şekilde atar. sg13 yine aynı şekilde önde tek bir fan ile kasaya hava alıp pasif bir şekilde atıyor sıkıntı olmuyor.
    nebulada güzel ama ekran kartınıza bağlı önce ekran kartınızı belirleyin ona göre karar verirsiniz. birde bu kasaların hepsi büyük duruyor iyi inceleyin sonradan bu resimlerde daha küçük duruyordu gibi bir tekpi vermeyin. bende sg13 için tam tersi olmuştu resimlerde sg13 daha büyük duruyor :)
    en basitinden bir cetvel alıp kaba taslak masa üzerinde ne kadar yer kaplar vs bir canlandırma yapabilirsiniz

• jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Sg13'le gönderdikleri psu sfx ise alınabilir zor bulunduğu için kolay satabilirsiniz diye düşünüyorum ama 200 liralık psu ile ne yapılır meçhul..
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Sugo13'üm var. Ryzen 5 3600x işlemciyi Arctic Liquid Freezer II 120mm ile soğutuyorum. Kutudan 1 gramlık MX-4 termal macun da çıktı. İncelemeleri okursan çok iyi bir termal macun. Pompa gürültüsü yok. Fan ancak yüklenince duyuluyor. Mesela şu anda torrent ile dosya indiriyorum, youtube'dan müzik çalıyor ve bu mesajı yazıyorum. İşlemci sıcaklığı 40 derece. Tavsiye ederim.
  • alperzengintas A kullanıcısına yanıt
    hocam çektiyseniz boruların fotoğrafını ekleyebilir misiniz acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omara kullanıcısına yanıt
    Önümüzdeki hafta PSU kablolarımı kısaltacağım. Şu anda kasanın içi kablo cehennemi olduğundan görmek mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperzengintas -- 29 Nisan 2020; 10:22:37 >
    PSU SFX mi yoksa ATX mi? Soğutucu araştırırken düşündüğüm bir model idi ama ATX PSU ile kesinlikle sığmayacağına yönelik çok yorum okudum ve kompakt ATX PSU kullanıyorum.
    Boruları pompa üstünden girdiği ve ayrıca çok sert olduğu için SFX PSU ile bile yerleştirmesi oldukça zahmetli olduğu belirtilmişti. O yüzden seçeneklerim arasından çıkarttığım bir soğutucu idi ama Arctic LF II yorumlarından okuduğum kadarıyla güzel bir soğutucu. Amcak kullandığım Silversotne PF120 soğutucudan oldukça memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 29 Nisan 2020; 10:53:58 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    fsp dagger pro sfx güç kaynağı var. evet hortumları çok sert. ama evladiyelikmiş gibi göründükleri için dert etmedim.
    SFX güç kaynağı ile kullanacaklar için bence de güzel bir alternatif.
    Daha şık gözüksün derseniz eğer özel sipariş sleeve kablo yaptırın. Daha güzel gözükür

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef sfx değil baktım yine atx psu var yani hiçbi işime yaramayacak psu.
    @orhanyor
    Ekran kartım atx formatında yani dediğiniz gibi nebulaya sığmayacak bi kart aslında, o yüzden onu elemiştim.
    Sipariş ettiğim sistemim de 9100f-h310itx olduğu için ısı problemim olmayacağını düşündüm o yüzden fikirlerinizi de baz alarak everest cubic sipariş ettim.
    Herkese teşekkürler.

• Ryzen 5 1600 AF işlemci, msi b450 gaming itx anakart. amd max cooler işlemci soğutucu, g skill 3200 cl14 2x8gb ddr4 ram, powercolor red devil rx590 (yolda geliyor), wd black m2 ssd, silverstone nf450w fansız +80 platinium sfx güç kaynağı, lian li tu150 kasa ve 2 adet noctua redux 700 fan.

Bilgisayarımın özelikleri bunlar arkadaşlar ilk defa itx sistem kuruyorum. Şu anda eksik olanlar ekran kartı yolda geliyor. Birde cable mod markasının modmesh pro sleev uzatma kablo setini sipariş verdim onu bekliyorum.

Sistem hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Sistem tamamen kurulunca fotoğraf atacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saasc S kullanıcısına yanıt
    çok para istiyorlar. kablolar kısa olsun yeter. soğutma performansını artırmak istiyorum. kablolardan bir sonraki adımım ise radyatörün önüne de bir tane slim fan koymak. noctua nf-a12x15 gibi bir şey mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Maalesef sfx değil baktım yine atx psu var yani hiçbi işime yaramayacak psu.
    @orhanyor
    Ekran kartım atx formatında yani dediğiniz gibi nebulaya sığmayacak bi kart aslında, o yüzden onu elemiştim.
    Sipariş ettiğim sistemim de 9100f-h310itx olduğu için ısı problemim olmayacağını düşündüm o yüzden fikirlerinizi de baz alarak everest cubic sipariş ettim.
    Herkese teşekkürler.
    kasa gelince yorumlarınızı paylaşırsanız seviniriz özellikle kasayı kurduktan sonra sıcaklık değerleri yararlı olur. dediğim gibi muhakkak içeriye hava üfleyen bir fan takın yoksa cpu sıcaklık değerleri yükselebilir.

kasa içerisinde kablo düzenlemenin sıcaklığa bir etkisi varmı yokmu ile ilgili bir video vardı buraya koyayım fikriniz olsun.

• S.T.A.L.K.E.R. kullanıcısına yanıt
    parçalar güzel hayırlı olsun, açıkçası kasayı merak ediyorum fotoları bekliyoruz, bu kasaya mATX de giriyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.