Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.322
Cevap
151
Favori
212.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam bilgiye ulaşırsanız paylaşır mısınız lütfen?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omara kullanıcısına yanıt
    kendilerine mail yoluyla ulaştım, normal şartlarda ülkemize kargo var fakat şu an için birçok ülkeye kargolar durdurulması sebebiyle gümrük işini sormadım fakat açılınca soracağım sizi de bilgilendiririm.
  • ChimpyNutz C kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler hocam. aslında 120mm sıvı soğutmamın yerine cryorig c7 alırsam dancase içine de sığıyor parçalarım ama ncase'de ekran kartına doğrudan üfleyen fanlar cezbediyor açıkçası.
  • Omara kullanıcısına yanıt
    hocam benim bu kasayla ilgili değişik bir planım var. 240mm sıvı soğutucuyla işlemciyi ekran kartını ise 120mm sıvı soğutucuyla soğutmayı planlıyorum şuradaki gibi
    Imgur
    Cable management
    https://imgur.com/a/zcmo2z9

• ChimpyNutz C kullanıcısına yanıt
    hocam 120’yi alta takmış. ben de bunu alırsam yana 240 takarım sadece. fanlara alttan normal üfletirim.

• beni de ekleyebilirsiniz. dan a4 sfx v4.0 gümüş rengi kullanıyorum. gayet de seviyorum. hatta diğer aile bireylerine de lazım olunca sg13 itx kasa topladık.
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    hocam birkaç fotoğraf paylaşırsanız seviniriz.

• Buda bizim canavar;

ryzen 2600
    msi b350i
    2x8 team 3000 mhz
    240 ssd
    rx 580 nitro 4 gb
    thermaltake core v1

Elinde rvz03 olup satmak isteyen varsa iletişime geçerse çok sevinirim.

SFF / MINI ITX Severler Kulübü
  • Selamlar. Aşağıdaki gibi psu buldum. Ebatları farklı ne dersiniz? Mini itx kasa için.

www.amazon.com.tr
    Everest Rampage Etx-750-1, Gaming Güç Kaynağı, 750W, 80 Plus Gold Aktif Pfc, 12Cm Fan: Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/Everest-Rampage-Etx-750-1-Gaming-Kayna%C4%9F%C4%B1/dp/B079LQJP89

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz707 -- 15 Nisan 2020; 17:16:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguz707 O kullanıcısına yanıt
    Her kasanın ayrı psu yuvası ölçüleri var psuyu hangi kasa için almak istiyorsanız o kasanın özelliklerine bakmanız lazım. Ayrıca sayfada psunun ölçülerini bulamadım ben nedir ölçüleri?
  • yaklaşık bir saat önce pc nin üstüne kazara bir sürahi su döktüm arkadaşlar :) aynı anda benimda başımdan aşağı kaynar sular döküldü. ani bir refleksle prize doğru fırlayıp fişi çektim ama ben fişi çekene kadar pc kendi kendine kapandı. corsair SF450 kullanıyorum, psuyu kasadan bir kaldırdım içinden sular süzüldü :))

anakarta ekran kartına ssd ye su sıçramış onları kuruladıktan sonra elimdeki yedek pico psu ile pc yi açtım çok şükür herşey çalışıyor ama psu acayip ıslandı yarına kadar kendi halinde kurumasını bekleyip daha sonra pc ye bağlamadan çalıştırmayı deneyeceğim ama pek ümidim yok. içini açtım görünürde yanmış patlamış bir parça yada yanık kokusu yok ama çalışırsa büyük bir sürpriz olacak.

neyse bunada şükür belki dandik bir psu olsaydı belki bilgisayarın parçalarıda gidebilirdi bilemiyorum.

Edit: psu yu fırına attım 90 derecede bir 15 dakika pişireceğim bakalım işlemi hızlandırayım yarına kadar bekleyemem. Ender bir görüntü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 17 Nisan 2020; 19:15:48 >

• orhanyor kullanıcısına yanıt
    Fırında PSU haşlama
    Şaka bir yana saf alkol varsa evde fırça yardımıyla bir temizleyin. Korozyon oluşursa kötü. Kondansatör vs bunlar değişir ama inverterler zarar görürse fayda etmez psı

geçmiş olsun hocam, başıma gelmiş gibi üzüldüm. elde kalanlara şükür en azından.

• :)) valla içine çok dokunmak istemiyorum o kapasitör hala yüklü olabilir bir çarparsa bu yazıları öteki taraftan yazmaya devam edebilirim :) çalıştığına emin olayımda ondan sonra temizliğine bakacam artık.

@omara
    eyvallah hocam sağolun hele bu ekonominin bu durumunda bu parça fiyatları ile yemin ediyorum gözlerimin önüne bir kabus filmi geldi. çok şükür şuan 2 saattir bir oyun açtım pico psu ile restart atmadan falan çalışıyor parçalardan yırttık demektir. birde psu çalışırsa mucize olacak yemin ediyorum.
  • Görünürde bir sıkıntı yok gibi ama bakalım 10 dakikaya denerim. Çalışsa dahi bunu temizlemek imkansız gibi birşey tüm parçalar tıkış tıkış fırça falan sokmam imkansız neyse o sonra bakalım..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    90 derece değilde 60 falan varsa 2 saat civarı bırakırdım ben olsam ki o bile suyun birikip de dışarı kolayca çıkamayacağını yerler için yeterli süre olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mxsr

90 derece değilde 60 falan varsa 2 saat civarı bırakırdım ben olsam ki o bile suyun birikip de dışarı kolayca çıkamayacağını yerler için yeterli süre olmaz.
    aynen yarına kadar bırakacağım. şimdi şu picodaki bazı ince kabloları ve dandik konnektörleri xt60 ile değiştireyim tam o bağlantı noktalarında ekran kartı ve cpu yüke binince el sürülemeyecek kadar ısınıyor hatta yanıyor desem yeridir belliki 100 watt civarı için tasarlanmış. kabloları kalınlaştırıp konnektörleri değiştirince o sıkıntıyı çözmüş olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 17 Nisan 2020; 20:14:50 >

• Şimdi konnektörleri değiştirdim bunlar rated 60Amper o yüzden furmark ı açıp herşeyi köklememe rağmen kablolar ve konnektörler buz gibi. Az öncekilerde yangın çıkarma ihtimali vardı. Bakalım yarın psu çalışmazsa bu şekilde devam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Pico PSU xt160 modeli mi ? Sistem bileşenleri neler hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: saasc

Pico PSU xt160 modeli mi ? Sistem bileşenleri neler hocam
    aynen onu çook eskiden ekran kartsız sistem için almıştım ama sonra ekran kartını ekleyince sf450 aldım gerçi bu kablo modifikasyonunu yaptıktan sonra artık sorun değil. 1-2 saatir oyun oynuyorum kablolar serin. adaptörüm yalnız 190watt
    i7 6700 işlemci 65watt
    gtx 1060 6GB düşük wattı ama kaç wattı hatırlayamıyorum
    2 ssd 1 hdd
    2 tane kasa fanı
    bunları sorunsuz çalıştırıyor şimdilik. ilerde belki yine bir psu alırım ama şuan para harcama zamanı değil o yüzden çalışıyosa sıkıntı yok deyip yola devam :)

birde bu psu ların kalitesizleri bozulduklarında kısa devre ile bozulup giderken yanlarında anakart işlemci ne varsa bozabiliyorlarmış. kaliteli olanlar sessiz sedasız ölüyormuş vakti geldiğinde vs o yüzden eğer yarın bu corsair sf450 çalışmasa dahi helal olsun dicem çünkü bilgisayarın diğer hiçbir bileşeni bozulmadı. giden psu olsun

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.