Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.328
Cevap
151
Favori
213.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhabalar, fotoda görünen fanın hemen üzerine gelecek şekilde dışarıdan havayı içeri alan bir ince fan daha var o sebeple sıcaklık stress testlerinde bile 80 i zar zor geçiyor. İşlemci 2200G bu arada ve henüz ekran kartı yok. Ses olarak da gayet sessiz.bu haliyle. Tek şikayetim işlemci fanının rpm dalgalanması yapması. Benim pc genel olarak çok sessiz olduğundan o dalgalanmalardan kaynaklı sesi direk alıyor kulağım. Onun sebebi de heralde işlemci fanının üzerinde ayrı fan olmasıdır diye düşünüyorum hava akışı stok olmadığından dengeyi bulup sabit kalamıyor galiba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bitfenix pandora matx hakkında düşünceleriniz ne ?
  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Sugo13B alıp elimdeki H80i V2 sığmayınca geri göndermiştim. Sonra tekrar ATX büyük kasama döndüm. Core V1 bakıyordum ama piyasa yok gördüğüm kadarıyla
    ki ITX için aklımdaki kasa aslında hep SG13B idi hep. Kasayı 2.el olarak tekrar aldım :) Bu ITX işi bir kere insanın kanına girince geri dönüş yok galiba.

Şimdilik ATX sistemim haricinde elimde Sugo kasa ve Asrock B450 ITX anakart var. Ya 2.ufak bir sistem kuracağım (salon için) ya da ATX kasayı komple
    iptal edip Sugo kasaya ana sistem kuracağım. Sürekli taşınacak mı derseniz aslında ITX sisteme geçişteki ilk düşüncem VR idi ve VR'ı salonda kullanmak
    durumundayım. ATX kasamı süreki evin içinde odalar arası taşımak makul gelmedi. Kullandığım NZXT kasa da hallice bir kasa. Masa altında bile duruyor.

Henüz VR de almadım ama galiba ana sistem olarak komple ITX kurmak son kararım olacak ve ondan sonra da bir VR set alacağım.
    Sugo masamda duracağından diğer odaya getirip götürmek kolay. Güç, görüntü ve ethernet kabloları her iki odaya koyacağım zaten.
    Sadece kasayı getir götür yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 26 Mart 2020; 15:47:27 >

• Whitebeard. kullanıcısına yanıt
    Fiyatına göre yorumum değişir. Örneğin benim kasa 14 litre hacminde ve 700 liraydı ve keşke 300-400e normal kasa alsaydım demesem de 14 litre olması mini itx olmasının avantajlarını çok azaltıyor. Dan a4 tarzı kasalar bizim buralarda yok ama mini itx kasa kafaya konulmuşsa bence kesinlikle o tarz kasalar ve ona uygun parçalara bakılmalı. Yada mesela benim elimde tam boy psu var, rvz03 tam boy psu yu geçekten çok zor olsa da sığdırıyor, almamda etkili faktörlerden biri oldu ama bu kadar zor sığacağını almadan önce bilseydim 300 lira daha biriktirip sff psu alırdım mesela. Bu sefer elimde sff psu olunca kasa seçenekleri de değişiyor vs. vs. Dediğim gibi çok faktör var. Dediğiniz kasa için ancak görüntüsüne yorum yapabilirim siz youtube dan google dan inceleyerek kendiniz için daha iyi karar verirsiniz.
    Bir önerim de şu olabilir, ben internetten kendi kasamı araştırırken herkes tam boy güç kaynağının sığdığını ama zor sığdığını söyleyip şiddetle küçük boy psu önerirken ben hipnoz olmuş gibi tamam sığıyorsa sıkıntı yok kafasındaydım. Bu tarz önerileri de dikkate alın.

• S.a
    Arkadaşlar uzun süredir elimde olan bitfenix prodigy kasamı ufak bir mod yaptım.Bu arada da temizlemiş oldum.icindeki kabloları düzenledim.sizlerle paylaşmak isterim.kasanin önüne cinden 2.5 inch 4 lu usb girişler almistim fakat yukaridaki sıvı soğutmadan feragat etmek istemedigimden kasanın önünü ters cevirdim bayağ zahmetli oldu ama degdi.kasayi bilenler üst tarafında tutma yerleri olduğunu bilir onları tamamen çıkarttım.daha kompak bir görünüm oldu.şu sıralar corona dan dolayı cikamiyorum ama yanlara ve on tarafa siyah veya füme plexiglass kestirecegim.kasayi masa üstüne yerleştireceğim.onerileriniz varsa veya yanlış gordukleriniz söylerseniz sevinirim.henüz ekran kartım yok nvidia 'yi bekliyorum.
    SFF / MINI ITX Severler Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZUYA MISHIMA -- 28 Mart 2020; 11:9:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ITX kasasını elinden çıkarmak isteyen varsa PM'den ulaşabilir mi?
  • KAZUYA MISHIMA kullanıcısına yanıt
    kablolar olmadan güzel duruyor. koyulaştırılmış plexi güzel durur yerinde olsam neodimyum mıknatık kullanarak vidasız şekilde tuttururdum dışardan vida gibi bağlantı montaj elementleri olmazsa temiz ve güzel durur. birde şerit ledleri gömebilecek gizleyecek yerler varsa mümkün olduğunca döşerdim yeterki gözükmesin dışardan bakınca.
  • Merhabalar;
    Yaklaşık 10 yıldır kullandığım Aerocool Xpredator full tower kasamı kardeşime devredip sevimli bir mini itx toplamak üzere karar kıldım. Şuan ki sistemimi mini itx e geçireceğim. 2.el sıfırdan farksız hiç sistem kurulmamış bir NZXT Manta aldım. Yuvarlak hatlı şeyleri sevdiğimden görür görmez çok hoşuma gitti.Ufak tefek modda yaparım.

Sistemim şu şekilde olacak ;

İşlemci : AMD Ryzen 7 2700
    İşlemci soğutucusu : Amd Wraith Prism
    Ekran kartı : Sapphire vega56 nitro+
    Ram : Team Night Hawk 8x2 16gb 3000mhz
    Ssd M.2 : Adata xpg sx8200 pro 512gb nvme
    Ssd sata : 2 adet 500gb sandisk ultra 3d (raid)
    Hdd : Seagate 2 tb green
    Güç kaynağı : Aerocool x-strike 1200w yarı modüler 80+gold
    Kasa : NZXT Manta (beyaz)
    Kasa için elimde 3 adet 12 cm CoolerMaster masterfan rgb ve 2 adet 14cm CoolerMaster masterfan rgb fan bulunuyor. Yani böyle bir kasaya 5 adet fan takabilmek bence çok güzel.

Anakart konusunda karar kılamadım keza 1 ay önce x570 atx anakart alacakken şuan da b450 mini itx kartlar neredeyse aynı fiyattalar. Gigabyte b450-i aorus modelinde vrm lerin 4+2 oluşu ve ısınışından olumsuz bahsetmişler. Asus maalesef bulamadım. Msi ve Asrock markasından nefret ettiğimden almak istemiyorum. B550 anakartları beklemek şuan biraz daha mantıklı geliyor fakat Covid-19 salgını yüzünden onlarında baya sarkacağını düşünüyorum. Sizlerinde değerli fikirlerini almak isterim. Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notnormal58 -- 31 Mart 2020; 11:6:59 >

• notnormal58 kullanıcısına yanıt
    MSI B450I Gaming Plus AC kullanıyorum. Tavsiye ederim. Desteklerinde de sıkıntı yok. Amerika merkeziyle görüşüp henüz yayımlamadıkları bios güncellemesini bile aldım. Sorunumu çözemedi ama olsun. Sorunum neydi: Samsungun 2.5" 1.5 tb hard diski vardı elimde. Anakart tanımıyor. Çok şeyler denedim ama çözemedim. MSI da yardım etmeye çalıştı ama onlar da çözemedi. Ellerinde de birebir aynı modelden yokmuş. O yüzden test edemediler.

Gigabyte'dan olumsuz yorumlar sonucu ben de vazgeçmiştim. Aslında sorunsuz kullanan da var ama riske giremedim.

Asus pahalıydı. Ondan vazgeçmiştim. Ben sistemi kurduktan sonra da stok sıkıntısı başlamıştı. Bulunmuyordu. Hala öyle sanırım.

MSI'ın incelemeleri de iyi aslında. Bir bak istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

kablolar olmadan güzel duruyor. koyulaştırılmış plexi güzel durur yerinde olsam neodimyum mıknatık kullanarak vidasız şekilde tuttururdum dışardan vida gibi bağlantı montaj elementleri olmazsa temiz ve güzel durur. birde şerit ledleri gömebilecek gizleyecek yerler varsa mümkün olduğunca döşerdim yeterki gözükmesin dışardan bakınca.
    ustad cok tesekkur ederim değerli yorumun için dediğiniz gibi yapmaya calışacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: KAZUYA MISHIMA

ustad cok tesekkur ederim değerli yorumun için dediğiniz gibi yapmaya calışacağım

Alıntıları Göster
    ne demek, kolay gelsin. dediğim mıknatıslar şu şekilde
    www.hepsiburada.com
    Lupora Neodyum mıknatıs (10 mm x 1 mm ) 10 adet Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/lupora-neodyum-miknatis-10-mm-x-1-mm-10-adet-p-HBV00000EODET
    bilmeyenler için söylüyorum bunlar acayip güçlüdür çok çeşitli boyutlarda şekillerde oluyorlar. ihtiyacınıza göre seçebilirsiniz. kapak ile sıfır olacaksa mıknatısın geleceği yere kapaın iç tarafından yuva açılabilir mesela mıknatıs 2mm ise kapağa 1.5mm derinlikte bir yuva açılabilir oraya güçlü bir yapıştırıcı ile onu sabitlersiniz. kasa tarafında da yine uygun bir yere mıknatıs sabitlenir çok güzel olur ama töleranslar deliklerin derinlikleri kullanılacak kalınlıklara vs bağlı artık onları tecrübe ederek ayarlarsınız.

• Ncase M1 kullanıcısı var mı arkadaşlar aramızda? Varsa vergi ve teslimat konusunda bilgilendirebilirse çok sevinirim.
  • notnormal58 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun şimdiden, ekran kartınız hazırda mevcut mu yoksa almak istediğiniz model mi?

Sizin msi ve asrock a karşı olan nefretiniz bende de asus a karşı son 2 yıldır var Anakart konusunda o yüzden bir tavsiye veremeyeceğim.
  • cenk78 kullanıcısına yanıt
    MSI konusunda 2 kere ağzım yandı büyük yemin ettim Amazonda uygun fiyata gigabyte x570-i aorus pro wifi buldum. Sanırım alacağım.
  • Teşekkür ederim Ekran kartım hazırda duruyor. Full tower dan çıktığım için devasa boyutlarda
  • Şu NZXT H1' ler çıksa meydane de bir tane toplasak.
  • Selamlar bende bir süredir itx olayına merak salıp silverstone sugo kasa ile kurulum yaptım fakat hiç memnun kalmadım. Ebat olarak çok kompakt fakat rx 5700 xt kartim sığmadığı için alternatif bir kasa arıyorum. Öneriniz var mıdır? Dayanıklı uzun ömürlü soğutma konusunda sorun çıkarmayacak bir kasaya ihtiyacim var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _XaNDeR_

Selamlar bende bir süredir itx olayına merak salıp silverstone sugo kasa ile kurulum yaptım fakat hiç memnun kalmadım. Ebat olarak çok kompakt fakat rx 5700 xt kartim sığmadığı için alternatif bir kasa arıyorum. Öneriniz var mıdır? Dayanıklı uzun ömürlü soğutma konusunda sorun çıkarmayacak bir kasaya ihtiyacim var.
    Hangi model ekran kartiniz? Cok cesitli ebatlarda 5700xt var
  • Maalesef en büyüğü :)
    Sapphire 5700xt nitro+
    Kasa bulamazsam Değiştirip pulse almayi planlıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Phanteks Enthoo Evolv iTX veya NZXT Manta gözüme hoş geldi. bu kasaları kullanıp memnun kalmayan var mıdır acaba ?

edit : manta manda gibiymiş. iptal :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _XaNDeR_ -- 3 Nisan 2020; 13:32:23 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.