Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (305. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
6.359
Cevap
152
Favori
215.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 303304305306307
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Okuyunca sevgi dolu kelimeleri peşi sıra kurdum... Yine herşeye müdahale etmeye başladılar maalesef... Biz Türk'lere müstehak tabi, bizde para çok ucuz almakta neymiş. İlle kazık yiyeceğiz.

• ITX sistemler zaten niş bir hobiydi, bu vergi düzenlemesiyle hepten daha dar bir kitleye hitap edecek. İç pazarda hala Silverstone'un çağdışı küp ITX kasaları var, başka model kalmadı gibi bir şey. Böyle olunca doğru dürüst anakart da gelmeyecektir, SFX PSU zaten yok, elimizdekiler bozulursa da getirtme kapısı kapanmış oldu.

• Lianli dancase a4 h2o için özel kablo yaptırmak istiyorum, tanıdığı olan bana ulaşabilir mi?

• Bu arkadaştan özel uzunluk verip silikon psu kabloları sipariş ettim, geldiklerinde atarım.

etsy
    DreambigbyRayMOD - Etsy Türkiye
    https://www.etsy.com/shop/DreambigbyRayMOD
  • ustadogan U kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. 12/06/2024 tarihinde sipariş vermiştim herhangi bir gelişme var mı selamlar.

Sizin Jumbum ile bağlantınız var sanırım yanlış bilmiyorsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limonlusoda -- 8 Ağustos 2024; 21:2:56 >
  • Tam olarak SFF demek belki doğru değil ama Corsair 2000D sistemini bitirdim. Hacim olarak büyük olsada kapladığı alanının gerçekten küçük olmasını baya sevdim. Ve içine ciddi derecede büyük GPU'lar ve 360 lık radyatör koymak benim için önemliydi.

Kullandığım Corsair Commmander Pro ve Corsair'in tüm rgb kablolaları baya bir zorluk yarattı ama yinede kablolama konusunda iyi iş çıkardığımı düşünüyorum.

ATX kasadan geçmeme rağmen ısılardan memnun kaldım fakat kasayla ilgili en büyük eksi gördüğüm taraf, arkada olan ekran kartının toz filtresi çünkü ciddi derecede kalın ve o takılıyken +7 derece GPU sıcaklığı artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 9 Ağustos 2024; 10:20:20 >

• donda kullanıcısına yanıt

Yaklaşık 25 litre hacminde. Sff olmasa da çok güzel bir mff kasa olmuş bence. Baya emek vermişsiniz. Corsairin rgb kontrolcülerini ve iki kablolu fanlarını ben de sevmiyorum:) Güzel bir sonuç yakalamışsınız hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut91 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam, yani o kablolar ve kontrolcüler gerçekten yordu ama bi şekilde yerleştiler.

• donda kullanıcısına yanıt

Bu boyuta zaten aynı uyumluluklar + matx anakart sığan kasalar var. ilerisi için iyi bir yatırım olmamış bence tabii ki görüntü hoş corsair vs. ama uzun vadede her defasında mini itx anakart bulmak para bayılmak sıcaklıklar vs yoracaktır. Taktir bütçe sizindir. Kasa güzel hayırlı olsun.

• 4Vagrant kullanıcısına yanıt

Açıkcası hacmi küçük olup yatay olmasındansa dikey olması benim kendi alanım için daha kullanışlı oldu, evet daha ufak kasalar yada matx sunan opsiyonlar var,

anakart için ise zaten 1-2 seri daha işlemci alıcak birşey tercih ettim, en nihayetinde setup değişceğim zamanda ona göre artık bakıyor olucam.

SFF buildler zaten her zaman maliyetli hocam, bunu öngörerek yaptım.

• Facebook marketplace'de fiyatini gorunce dayanamayip aldigim bir sistemle aranizdayim  

CPU: Intel i7 8700K

CPU Cooler: Noctua L9i

GPU: Gigabyte GTX 1080Ti Gaming

RAM: 2x16GB Trident Z 3200CL14

Motherboard: ASUS Rog Strix Z370i

Storage: 2TB MSI M480 + 1TB Samsung 970 EVO

PSU: Silverstone SX700-PT

2TB SSD haric her sey ustunde geldi 400 kanada dolarina. Sogutma konusunda neler yapilabilir diye bakacagim, delid ve yukariya sigdirabilirsem 1 adet 80mm fan koymak istiyorum. Bunlara ragmen sicakliklar tatmin edici olmazsa Lian Li A4 H2O ve 240mm AIO upgradei yapabilirim.

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt

Valla çok iyi fiyata almışsınız bence. A4-SFX kozmetik olarak biraz yorgun gibi görünüyor sadece, onun dışında parçalar güzel, 7.2L hacmi için kas gücü gayet yüksek bir sistem. Bulursanız ikinci el Asetek 645LT ile bir tık daha iyi sıcaklıklar elde edersiniz, hava soğutma derseniz de Alpenföhn Black Ridge tavsiye ederim (bir gün A4-SFX alırsam diye iki soğutucu da var elimde  )

İyi günlerde olsun.

• Jarmusche J kullanıcısına yanıt

Tesekkurler hocam, kasa cok parmak izi topluyor direkt gunes altinda cekince de ne kadar bezle silsem de fayda etmedi, aslinda ufak bir kac cizik harici pek yorgun degil :) Asetek 645LT dun biraz bakindim da bulamadim belki ebayden denk getiririm artik bakacagiz.

• Mayıs ayından beri kovaladığım ve sonunda ulaştığım Jonsbo Z20 kasam nihayet geldi. Eğer birileri yurtdışından beraberinde getirmediyse Türkiye’ye gelen ilk Z20 olabilir:) Haftasonu toplayacağım, son halini de paylaşırım. Dropshipping yapan firmalardan ön sipariş vermeyin çünkü getirtemiyorlar. Benim 1 aydan fazla sürem bu yüzden gitti. Stoklarına koymayana kadar sipariş oluşturmanızı önermiyorum.

Bu arada Sff-Mff grubumuza katılmak isteyen arkadaşlar katılım linki için bana mesaj atabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesut91 -- 16 Ağustos 2024; 12:53:33 >

Hayırlı olsun. Ben de jumbumdan almayı düşünüyordum. Kaldırmışlar. Siz nasıl bir sorun yaşadınız? Yanlış hatırlamıyorsam ordan sipariş vermiştiniz.

• avanak_abdi kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Konuyla ilgili mesaj gönderdim👍🏻

Tavsiyemi tekrar edeyim; Hangi firma olursa olsun stoklarına koymayana kadar sipariş oluşturmanızı önermiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesut91 -- 16 Ağustos 2024; 13:14:51 >

Muhtesem bir kasa hocam, hacmi en iyi kullanan kasalardan birisi, gule gule kullanin.

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt

Aynen katılıyorum. Herhalde 20 küsür litreyi en iyi kullanan kasa budur. Bakalım, sistemi dizdiğimde performansını göreceğiz.. Teşekkür ederim.

Şuan alinabilecek "mantikli" iki kasa var zaten biri bu digeri bende ki AKLLA A6 bence digerleri keyfi oluyor cok para harcatiyor. Soğutması vs. Tabii ki 7-10 ltlik bir sandwich kasa çok daha şık ve kibar bu su götürmez, fakat mantıklı olarak f/p bakarsak bu iki kasa en iyileri. Ben aklla a6 alirken bu kasa yoktu olsaydı ciddi ilgimi çekerdi. Güle güle kullanın. Bu arada alinabilecek diyoruz ama yeni vergi yasasıyla alınması da sanirim mumkun olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 16 Ağustos 2024; 21:30:44 >
  • 4Vagrant kullanıcısına yanıt

Hacim düştükçe ısıtma gerçekten çok büyük sorun haline geliyor. Hayatımda ilk defa 10lt altına indim ve 18 yılda onlarca PC topladım asla delid ihtiyacı hissetmemiştim ilk defa bu Pzt yapacağım 😂

• 
Sayfa: önceki 303304305306307
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.