Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (306. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.359
Cevap
152
Favori
215.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlgilenen olursa ikinci sistem olarak kullandığım SFF sistemi satıyorum.

Kasa ve ekran kartını @psleda hocamızdan almıştım. Güzel bir SFF kasadır.

https://forum.donanimhaber.com/sat-sff-mini-itx-oyuncu-bilgisayari-6-3-lt-mini-kasa-garantili--159359708

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil666 -- 19 Ağustos 2024; 15:48:32 >
  • Sistemi aldigim kisi bilgisayari tanimiyordu ev arkadasi icin sattigini soylemisti.

Islemciyi actigimda zaten delidli oldugunu gordum. Acikcasi delid yapildigi aklimin ucuna bile gelmedi.

Noctua LH9i 110w avx uzun sureli stres testinde dahi throttle yapmadigi icin sasirmistim bu hali boyleyse delid sonrasi neler olur diye SFF / MINI ITX Severler Kulübü  Velhasil icini acmis bulundugum icin delid islemini tekrardan yaptim, kapatirken yeniden silikon surmedim, belki daha iyi uygulama yaptigimdan belki silikon surmedigimden dolayi yine de 5c civari bir iyilesme gordum. Sanirim onumuzdeki haftalarda Lian Li H2O ve Deepcool LS520 SE alacagim.

Suan islemci 1.1v 4.1ghz calisiyor ve bu yuzden arada sirada yasini belli ediyor. 4.5ghz ustune atabilirsem benim icin uzun omurlu olacak.

SFF / MINI ITX Severler Kulübü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar merhaba. Ryzen 7000 konusunda yazdım ama cevaplayan olmadı. Bundan bilen vardır diye düşündüm. Kopyala yapıştır yaptım diğer konudan.

Arkadaşlar merhaba. 7700X kullanıyordum. Daha serin çalışır düşüncesiyle 7900’e geçtim. İtx kullanıyorum. Curve optimizer all core negative 30 yaptım. Bir tık daha sıcaklık düşebilirse çok güzel olacak. Acaba şu ayarlara ne girmem gerekli, bilen var mı?

Gamer Nexus bir videosunda şunu vermiş.

Acaba bu değerleri olduğu gibi mi gireceğim? Bazı videolarda bu değerlere 4 tane sıfır ekliyorlar gibi gördüm. Teşekkürler

• 5800X3D için 1 yıl bu değerlere ve testlere kafa patlattım. Sonuç şöyle; bu değerlerin etkisi çok az. Önemli olan eldeki işlemcinin all core ya da per core negative değerinde kabul ettiği - (eksi) rakam. Benim silikon şansım iyiydi ve tümünü -30 yaparak kullanıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anakart B650E-i. Bios güncelledim. Ekran kartım 7900XTX. Son yazılımı kurdum. Yine elle yaptım ayarları. Oyuna girince reset atıyordu pc. Bios resetledim. Yine aynı. Bazı şeyleri teker teker değiştirip yaptım. Aynı. En son Amd yazılıma girip ayarları kalite olarak değiştirdim, başka bir şeye müdahale etmedim. Düzeldi. Sonra Expo vs her ayarı yaptım, yine sorun olmadı. Pcnin olduğu oda sıcak diye klima olan salona çektim pcyi. Tvde kullanıyorum. Ama klima açık olduğu halde 75-78• görüyor işlemci. Yine çok sorun değil. 7700X de klimasız odada 75• çalışıyordu. Önümüz kış. Bunun üstüne çıkmaz ama yazın çıkacak ister istemez klima kapalıyken. O yüzden biraz daha indirebilir miyim diye düşündüm.

• SilverStone Technology SUGO 16, Beyaz, Tüm çelik konstrüksiyonlu Mini-ITX küp şasi, SST-SG16W (Beyaz)
    amzn.eu
    SilverStone Technology SUGO 16, Beyaz, Tüm çelik konstrüksiyonlu Mini-ITX küp şasi, SST-SG16W (Beyaz) : Amazon.com.tr: Bilgisayar
    https://www.amazon.com.tr/dp/B09NPT4LH9?ref=cm_sw_r_apan_dp_WTS7CMBAFDAPYZG82EAT_1&ref_=cm_sw_r_apan_dp_WTS7CMBAFDAPYZG82EAT_1&social_share=cm_sw_r_apan_dp_WTS7CMBAFDAPYZG82EAT_1&starsLeft=1&skipTwisterOG=1

Amazonda teknobiyotik saticili bir kasa. Acaba iyi midir? Malum artik kolay kolay getirilmiyor da yurt dışından.

• CaptainTsubasa483 kullanıcısına yanıt

3000tl idi bu. Bir anda yükselttiler fiyatını nedense.

• avanak_abdi kullanıcısına yanıt

Evet hocam 88-75-150 bir nebze daha rahatlatir sicakliklari

• CaptainTsubasa483 kullanıcısına yanıt

Silverstone kendisini guncellemedi yeni serilerinde dahi hocam, guncel donanimlara ve mini itx trendlerine ayak uyduramamis bir kasa bence.

• avanak_abdi kullanıcısına yanıt

LLC'yi Vdroop negatif olacak şekilde güncelleyebilirsiniz. Asus'larda yanlış hatırlamıyorsam Level 8 ona denk geliyordu, Level 1 ile 8'i deneyin, hangisinde voltaj daha düşükse işlemci daha serinse o kalsın. Negative 40 deneyebilirsiniz LLC ile kombinleyerek.

• DreambigbyRayMOD 'a Lian-Li H2O için yaptırdığım kablolarım geldi. Silikon tercih etmiştim rahat bükülsün diye ve bekleneni verdiler. 480 derece bile kıvırabiliyorsunuz kabloları, bir kısmını anakartın altından geçirdim, bir kısmının dışarıda bıraktım güzel görünüyor diye. V850'nin stok kablolarına kıyasla kazandığım yer o kadar fazla ki 2 tane SATA SSD ekledim H2O'ya. 92mm fan mod da yaptım ama pek faydasını görmeyince çıkardım.

Kabloların fotoğrafları:

7900XTX referans tahtında:

Performans:

ITX için makina roket. 3 saatlik karma stress test ve sonrası GPU hotspot 77-78c, CPU avg. 75c max 81c. (Ambiyans sıcaklığı 24c)

Soğutucu Deepcool LS520SE + Arctic P12 Max 1800 RPM (40dbA sabit ses)

İşlemci 7800X3D PBO CO -40 / LLC Level 6

Anakart X670E-I Strix

Ram 6400mhz@C32

Psu CM V850 ATX 3.0 Ver.

Şuan H2O ile yaşadığım tek problem üst taraftaki SSD'nin soğumaması. Oraya da 3D-print bir çerçeve basıp Noctua'nın 40mm fanını takmayı planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heartseeker -- 23 Ağustos 2024; 21:23:1 >

• Sistemin son hali, ufak tefek değişiklikler SFF / MINI ITX Severler Kulübü 

• Heartseeker kullanıcısına yanıt

Hocam ayni kasaya sahibiz, benim az once yukarida paylastigim fotoya bakabilirsiniz. 2 tane 40mm fani yan yana bantlayip SSD'nin uzerine attim ben de

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt

Setup’ı benimkine benzettim biraz, monitör ayağı olsun, beyaz hoparlörler olsun, Keychron K2 Pro olsun. Kasa da zaten eski kasam SFF / MINI ITX Severler Kulübü 

Çok güzel duruyor iyi günlerde kullanın.

• Jarmusche J kullanıcısına yanıt

Tesekkur ederim hocam. Overclocka merakli biraz da eski nesil verimsiz bir sistemde 10L altina inmek gercekten mumkun gozukmuyor, 7800X3D gibi cilgin verimli bir islemcim olsa belki eski 7L kasayi tutardim ama sirf 10L altinda kalayim diye de bu islemcinin hakkini vermemek sacma geldi :) Sirt cantasina koyup gitme hayallerini askiya aldik yine SFF / MINI ITX Severler Kulübü 

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt

10L’de üst tier işlemciler soğutuluyorken zaten 7L’ye inmeye gerek yok. Bana anlamsız gelen 10L’de bile üst tier soğutulabiliyorken 20L üstü kasalar.

Bence arka parmak vidalar sökülse çantaya atılır yine bu da. Portable monitör ve klavye mouse ile rahat girer diyedüşünüyorum normal boy bir sırt çantasına.

• Elimde 10L ve 20L kasa var. Ikisini de sogutabiliyorum ama şuan 10L satılık. Nedeni ise itx olması tum malzemelerin çok pahali olması bakiminin uğraştırıcı olmasi ve cok zaman alması. Ben kasayi degil kasa beni kullanıyor/sömürüyor gibi hissettim geçtim. Matx ve uyumlulukları çok iyi bir kasayla yoluma devam ediyorum. Tabii ki ben sık yer değiştiren sırt çantasında bilgisayarini taşıma hayali kuran biri değilim. Onun için asus z13 flow bakıyorum. Bu arada 7 ltyi de sogutursunuz para lazım ve yurtdisindan parca getiriyor olabilmeniz lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 26 Ağustos 2024; 10:16:27 >
  • 4Vagrant kullanıcısına yanıt

Ben de kasayı oradan oraya taşıyan biri değilim ama alanım küçük sadece. Bir de kasayla uğraşmak, ufak değişiklikler yapmak hoşuma gittiği için kasa işleri bana angarya gelmiyor aksine keyif alıyorum, varsın beni meşgul etsin. 20L konusunda da şundan biraz sabit fikirliyim, bence SFF’in asıl keyfi kasaya uygun bileşen kovalamaktan geçiyor. Yani 3.5 slot kart aldım, 240mm AIO aldım bunları hangi kasaya sığdırırım değil de, şu kasayı beğendim bunda optimum ekran kartı, AIO seçenekleri nelerdir, bunları alayım, ikinci el bakayım, bulamazsam bekleyeyim gibi. Ben de eskiden Strix GPU alayım serin olsun derdim ama şimdi 84’lere kadar throttle’a girmiyor nasılsa varsın biraz sıcak çalışsın ama seçtiğim kasaya uysun kafasındayım şahsen.

• Benim kasa tamamlandı. Yakında daha pro resimlerini ekleyeceğim. Bu arada muhabbete ek yorum olarak 20 litre candır:D

• Mesut91 kullanıcısına yanıt

Cok temiz gozukuyor hocam gule gule kullanin

• 
Sayfa: önceki 304305306307308
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.