Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: yoldash Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.346
Cevap
152
Favori
214.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mcsergeant

hocam nereden aldınız? stoklarda bulunmuyor galiba.
    Amazon Amerika ama orada da stok kalmamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: apemen

genellikle fiyat düşünce bir yerden çıkıyor :)

imzanızda CORSAIR H60 var, daha önce hava soğutma var mıydı, eskiye göre nasıl oldu?
    Ses durumu nasıl, boşta fan kaç devir ve işitiliyor mu?
    Eğer üşenmezseniz profilimden konu içi mesajlarıma bakabilirsiniz. Bu konu altında sistemi toplarken yaptığım çok sayıda paylaşım var. Aynı görselleri tekrar paylaşıp konuyu gereksiz yere doldurmak istemiyorum. İlk mesajlarda Ryzen 5 3600'ün stok soğutucusu ile yaşadığım rezillikler sonrasında kasaya kendi çapımda yaptığım modifiye ve soğutma ile ilgili bilgiler de mevcut.

Şimdi hedefim ön tarafa yerleştirdiğim radyatörün üst tarafındaki kısma yani kasa kapağının üst, ön tarafına havalandırma için delikler açıp oraya Noctua fan yerleştirmek. Bunu da intake olarak kullanmayı düşünüyorum. İçeride dolaşan temiz hava yetersiz geliyor. Kasanın arkasına, güç kaynağının yan tarafındaki boşluğa 120'lik slim Noctua fan koymuştum. Onu bu bahsettiğim yeni yere yerleştirip arka tarafa da 92'lik Noctua alacağım. Haftaya yaparım sanırım bu işlemleri. Durumu burada paylaşırım.

Sıvı soğutucudan önce niyetim stok soğutucuyu Noctua NH-L9i ile değiştirmekti. Youtube'ta bir video izledim. İşlemciye, H60'ın yeni versiyonunu, radyatörü çift fanla destekleyerek soğutma sağlıyordu. Değerleri tatmin etti. Bir de sıvı soğutucu deneyimim olmamıştı daha önce. Böyle bir yol seçtim. Şu an sistem hem çok sessiz hem de fazlasıyla memnunum. Aklımda yine de düşük profil hava soğutma var ama masraf yapıp uğraşmak istemiyorum.

Kasamda radyatörün kendi fanını saymazsak sadece Noctua fanlar var. En yüksek RPM'de sesi sadece duymak isterseniz duyuyorsunuz. Çok sessizler. Bi arkadaşımın tavsiyesi ile Argus monitör isimli uygulamayı kullandım. Çok işimi gördü, pek çok detay var. Uygulamayı satın aldım. Bu uygulama ile tüm fanları istediğiniz opsiyonda çalışmaları için ayarlayabiliyorsunuz. İster GPU sıcaklığına göre, isterseniz CPU ya da CPU soket sıcaklığına göre. Daha fazlası da var. Dediğim gibi sistem test yaparken, %100 yükte bile sessiz benim için. Tabi hepsi ek masraf. Termal macunlar, soğutucu ve fanlar için toplamda 1100 TL harcadım sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhKARACAN -- 26 Haziran 2020; 12:53:48 >

• Arkadaşlar merhaba, sfx psu, ryzen 5 1600AF stok soğtucu, intake olarak slim silverstone 120mm lik fan ile memlekete döndüğümde bir deneme yapacağım sg13 ile. Egzoz olarak elimde pwm siz bir 120mm fan var ama sığar mı emin değilim. Yapınca direk buraya atacağım :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cns den anlayan birini bulup aslıda şunu yaptırmak gerek
    aliexpress.com
    US $176.22 11% OFF|Mini ITX PC açık hava durumu Test tezgahı dikey alüminyum alaşımlı çerçeve desteği SFX ATX güç kaynağı su soğutma şasi|Bilgisayar Kasaları| - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/4000332365362.html?mp=1

SFF / MINI ITX Severler Kulübü

• Detaylı açıklama için teşekkürler, eski mesajlara da bakayım.

Radyatörün üstü sorunlu mu? Benim üst tablada 2 disk var.

Sıvı soğutma bile olsa iç sıcaklık yine yüksek anladığım.
    Ben de yana ince fan düşünüyordum, en çok sıcak hava oradan çıkıyor.
    Ancak benim CPU fan iri ve yan tarafa uzuyor, 15mm bile kurtarmayabilir, almadan emin olmam lazım.
  • Sıvı soğutucu koyduğunuz yerin yani ön iskeletten anakarta kadar olan yerin ölçüleri verebilir misiniz?
    Edit: Psuyu ön tarafa konumlandırabilirsem bende alacağım kasadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 26 Haziran 2020; 13:35:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apemen

Detaylı açıklama için teşekkürler, eski mesajlara da bakayım.

Radyatörün üstü sorunlu mu? Benim üst tablada 2 disk var.

Sıvı soğutma bile olsa iç sıcaklık yine yüksek anladığım.
    Ben de yana ince fan düşünüyordum, en çok sıcak hava oradan çıkıyor.
    Ancak benim CPU fan iri ve yan tarafa uzuyor, 15mm bile kurtarmayabilir, almadan emin olmam lazım.
    Disk için olan tablayı kasa gelir gelmez çıkardım, işim olmadığı için kullanmıyorum. İşte o alana fanı yerleştirmeyi düşünüyorum. Radyatörün üstü sorunlu değil ama içeride olmasını istediğimden fazla sıcak hava birikiyor. Amacım içerideki havayı ya daha iyi dışarı atmak ya da içeriye soğuk hava aldırmak.

Sıvı soğutucu işlemci için görevini yapıyor ama dediğiniz gibi iç sıcaklık olmasını istediğimden yüksek. Bir de radyatörün ısısını radyatör fanları içeri üflüyor. Ekran kartının da sıcaklığı var. Onun da fanları aynı şekilde dışarıdan aldığı temiz havayı içeri atıyor ama ekran kartı yükteyken 70 derecelerde olduğu için içerideki ısıya etki etkiyor. Corsair VS550 kullanıyordum. Hem kasanın içini tıka basa doldurduğum hem de kablo olayı modüler olmadığı için SFX psu aldım. Bu şekilde içerisi daha derli toplu oldu.

Arka tarafa yerleştirdiğim fan beni uğraştırdı. 120'lik olması da etkiliydi zorlanmamda. Fan 15 mm olmasına ve sfx psu kullanmama rağmen sığmadı. Fanı yerleştireceğim alanda, kasanın üst kısmında sacın 90 derecelik bi çıkıntısı var. O kısmı fan ölçüsünde eğip bükerek düzleştirdim. Fanı o şekilde yerleştirdim. Aslında o alan için en ideali 92'lik fan kullanmak ama fan değerleri az geldiği için tercih etmemiştim. Şimdi ona dönebilirim düşündüğüm şeyi yaparsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: saasc

Sıvı soğutucu koyduğunuz yerin yani ön iskeletten anakarta kadar olan yerin ölçüleri verebilir misiniz?
    Edit: Psuyu ön tarafa konumlandırabilirsem bende alacağım kasadan
    İstediğiniz ölçüleri akşama paylaşırım. Yeni ramler için kasayı açacağım. Açıkçası kasayı açmaya üşeniyorum :) Hatta CPU ile sık sık testler yapıyorum, OC vs. Bazen ekran gelmiyor, PC açılmıyor. Aman Allah'ım. CMOS sıfırlamak için kasayı aç, PSU sök, JBAT'a ulaş. Rezalet :) Bu kasada malesef anakartta yapılan konumlama sebebiyle cmos u sıfırlamak tam bir işkence. Sırf bunlarla daha fazla uğraşmamak için şu ürünü aldım SilverStone ES02

PSU'yu ön tarafa konumlamayı ben de düşündüm. Bununla ilgili yapılmış çalışmalar var ama el işçiliği, kesme biçme biraz gözümü korkuttu. PSU ön tarafa alınırsa kasa daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhKARACAN -- 26 Haziran 2020; 14:6:9 >

• https://www.fractal-design.com/products/cases/era/

bence bunu da eklemelisiniz listeye.
    aşık oldum resmen.
    kesin getirticem
  • macellan83 M kullanıcısına yanıt
    hava akışı kötü diyorlardı hocam. alta 140x2 fan modu yapmak gerekiyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: macellan83

https://www.fractal-design.com/products/cases/era/

bence bunu da eklemelisiniz listeye.
    aşık oldum resmen.
    kesin getirticem
    Kotu, cok kotu bir kasa. Goruntusu tamam da buna takilan bilesene acirim.
  • 92mm ince fan için amazon-dan başka çare yok galiba?
    www.amazon.com
    Amazon.com: Noctua NF-A9x14 PWM, Premium Quiet Fan, 4-Pin (92x14mm, Brown): Computers & Accessories
    https://www.amazon.com/Noctua-NF-A9x14-Premium-Quiet-92x14mm/dp/B009NQM7V2?ie=UTF8&psc=1&th=1&tag=sdrop0d-20
  • Silverstone RVZ03B kulanan varmı tavsiye dermisiniz. Ps4 xbox boyutlarına yakın olması avantaj gibi ek olarak ekran kartıda çok rahat sığar bazı yerlerde sıvı soğutma bile kullanılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guguk -- 26 Haziran 2020; 17:27:1 >

• Evet bende öyle düşündüm. Hem sıvı soğutmadan korktuğum için büyük boyutlu soğutucularda takabilirim. Ancak oraya ATX PSU sığar mı diye şüphelerim var.

• arkadaşlar selam,

elimde qb one bulunmakta istanbul kadıköye gelip alan olursa ucretsiz verecegim.

gelelim ucretsiz olmasının sebebine :) 9600kf + 1660ti birde psu koyunca kapaklarıda kapatınca sıcaklık disco disco oldu :P

bende belki kurtarırım diye arka tarafı, hdd ile psu arasını ve kapakları makkapla deldim :D ama nafile oldugundan core v1 e geçtim.

kasayı 2. el aldım. ilk sahibi kasayı griye boyamış :)
  • jonywayt J kullanıcısına yanıt
    görmüştüm o ilanı hocam sarı sitede ama fotoğraf eklemedi diye ilgilenmemiştim en kötü pleksi kesilir kapaklar yerine. istanbul’da olsam kaçırmazdım

• B450I Gaming Plus AC bekleyen varsa bakabilir. 22:00'da fiyat gelecek muhtemelen 900 TL altına düşecek. https://www.incehesap.com/msi-b450i-gaming-plus-ac-gaming-anakart-fiyati-45151/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omara

görmüştüm o ilanı hocam sarı sitede ama fotoğraf eklemedi diye ilgilenmemiştim en kötü pleksi kesilir kapaklar yerine. istanbul’da olsam kaçırmazdım
    Kapakğı fazla delmedim 20 delik flan var. Asıl sıkıntı arka panel 8 cm di 12 cm oldu :) he birde ön şanelin orta dişlilerinden biri kırıldı kapağı açarken

• guguk kullanıcısına yanıt
    Low profile ekran kartı diyor.

• jac0B0 kullanıcısına yanıt
    330x149 diyor hocam özelliklerde. çeviriyi yanlış yapmışlar heralde.

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.