Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.345
Cevap
152
Favori
214.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet şimdi gördüm. Türkiyeye 220 dolara gönderiyorlar pek uygun değil. Türkiye fiyatlarını beklemek lazım tabi gelirse
  • Merhabalar. Bende uzun zamandır alanım dar olduğundan dolayı itx sistemler kullandım.Core V1 ve şuanki kullandığım Silverstone RVZ02 modelleri bunlardan birkaçı. İsteyen olursa haftaya askere gideceğimden dolayı kasamı satıyorum. Forum linki aşağıdadır.
    donanımhaber forum
    PS4 Boyutunda Silverstone RVZ02 Mini ITX Kasa + 350W 80+ Bronze SFX » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/ps4-boyutunda-silverstone-rvz02-mini-itx-kasa-350w-80-bronze-sfx--144162199#144162199
    SFF / MINI ITX Severler Kulübü

• quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

big shuriken galiba benim aldigim artik satilmiyorda yenisi var ama noctua sanirim bendeki modelin muadilini yapti tahminen ona daha rahat erisirsiniz. resimlerde goruldugu gibi psu ile benim cooler arasinda ciddi bir mesafe var. bu sogutucu tam 58mm kagit ustunde.http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/big-shuriken-2-rev-b.html muadili galiba noctua n12shttps://noctua.at/en/nh-l12s/specification ve tam rakibi suanhttp://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/big-shuriken-3.html ikiside olur hangisini daha ucuza bulabilirsen kafa kafaya giden 2 sogutucu.

soyle 2 tane video var izlemeni tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    Sizce 2. El sıvı soğutma almak mı yoksa bunun gibi slim yapıda itx soğutucu mu almak?

Fiyatlara bakınca insanın kafası karışıyor.

Sıvı soğutma aldığımızı varsayarsa radyatör ön tarafta mecburen. Havayı dışarı mı atacak içerimi atacak. Sonuçta radyatör işlemci sıcaklığına göre ısınacak. İçeri üflerwe içeri ısınacak.

Valla çok kararsız kaldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aRiSe* kullanıcısına yanıt
    tabiki herkesin kendi tercihi ben sahsen zorunda kalmadigim surece asla kullanmayacagim bir sogutma sistemidir sivi sogutma. hava sogutmada sadece bir fan var onunda bozulma ihtimali yok kafam daha rahat oluyor ve son derece sessiz benim takintili oldugum bir mesele ses konusu. performans desen zaten cpu larin thermal throttle ettigi nokta 100 derece. benim psikolojik sinirim 70-75 derece max. benim islemcim suanda yuk altinda 65 derecelerde calisiyor yani daha fazla isteyebilecegim bir durum yok :) tabiki overclock yapmayi seviyorsundur orda artik isler degisir cunku oc yapmak icin takman gereken hava sogutucu icin ATX kasaya ihtiyacin var ama itx te belki sivi sogutucu ile bu isin altindan kalkabilirsin. oc benim asla bulasmayacagim birsey oldugu icin o acidanda kafam rahat :) yani tercihlerine gore artik neyi hedefliyorsan ona gore bir urun alirsin.
    Sıvı soğutma ikinci el alınmaz. Çatlar, sızdırır vs büyük rezalet.

Sugo'da ideal soğutma öne 120mm aio ancak şart mı? Değil. Optimali bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 22 Haziran 2020; 7:5:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serin_su842

.
    Birebir benim kafada, bakış açımda bi kullanıcı. YuPpi :)
  • daha önce bahsettiğim cooler master nr200 kasanın amazondaki ürün sayfası kapanmış. dün CM Türkiye ile iletişime geçince “o kasa Türkiye’ye gelmeyecek, daha iyisini getireceğiz ;)” demişti.

bugün reddit’te matteo şöyle demiş:
    “nope, if I post a statement saying that the graphics are wrong, they are ;)
    those were older renders, not even product pictures, and do not contain all the elements of the final version of the product.
    ...
    you'll guys see soon that all of this is worth the wait ;)”

yani görseller gerçek değilmiş, eski renderlara aitmiş. beklediğimize değecekmiş.

e hadi inşallah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6300 TL Mini ITX Sistem Ryzen 5 3600/GTX 1660Super/16GB 3000MHz/500GB NVme m.2 SSD/500W

935 TL MSI B450I GAMING PLUS AC AMD B450, DDR4, AM4 Ryzen, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, HDMI, DisplayPort mini ITX Anakart
    inventus
    MSI B450I GAMING PLUS AC AMD B450, DDR4, AM4 Ryzen, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, HDMI, DisplayPort mini ITX Anakart - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10596

1312 TL AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 32MB Cache 6 Çekirdek (65W) AM4 Kutulu İşlemci
    https://www.sitem.com.tr/AMD-Ryzen-5-3600-3-6GHz-32MB-Cache-6-Cekirdek-(65W)-AM4-Kutulu-Islemci-purn-178720

586 TL GEIL 16GB(2X8) EVO SPEAR AMD EDİTİON 3000MHZ CL16 DDR4 RAM (GASB48GB3000C16ASCX2)
    Sinerji.gen.tr
    GeIL 16GB(2x8) Evo Spear AMD Edition 3000mhz CL16 DDR4 Ram (GASB48GB3000C16ASCX2)
    https://www.sinerji.gen.tr/geil-16gb-2x8-evo-spear-amd-edition-3000mhz-cl16-ddr4-ram-gasb48gb3000c16ascx2-p-35297

359 TL NOCTUA NH-L9i 1151/1150/1155/1156 65W 1 ad NF-A9x14 PWM, NT-H1 termal macun İşlemci soğutucusu
    inventus
    NOCTUA NH-L9i 1151/1150/1155/1156 65W 1 ad NF-A9x14 PWM, NT-H1 termal macun İşlemci soğutucusu - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5555

575 TL Kingston A2000 500GB 2200/2000MB/S NVMe M.2 2280 PCIe SSD (SA2000M8/500G) AD000KNG11
    Trendyol.com
    Kingston A2000 500GB 2200/2000MB/S NVMe M.2 2280 PCIe SSD (SA2000M8/500G) | Trendyol
    https://www.trendyol.com/kingston/a2000-500gb-2200-2000mb-s-nvme-m-2-2280-pcie-ssd-sa2000m8-500g-p-32054255

1930 TL Galax GeForce GTX1660 Super (1-Click OC) 6GB 192Bit GTX 1660 Super GDDR6 Ekran Kartı (GLX-60SRL7DSY91S)
    Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Galax GeForce GTX1660 Super (1-Click OC) 6GB 192Bit GTX 1660 Super GDDR6 Ekran Kartı (GLX-60SRL7DSY91S) - Ekran Kartı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-kart/galax-geforce-gtx1660-super-1-click-oc-6gb-192bit-gtx-1660-super-gddr6-ekran-karti-glx-60srl7dsy91s.html

620 TL SilverStone Sugo SG13B 500W Güç Kaynaklı Mini ITX Performans Kasası (SST-SG13B-500)
    Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    SilverStone Sugo SG13B 500W Güç Kaynaklı Mini ITX Performans Kasası (SST-SG13B-500) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/silverstone-sugo-sg13b-500w-guc-kaynakli-micro-atx-mini-itx-performans-kasasi.html

Toplamda 6317 TL

• cohannan kullanıcısına yanıt
    Gayet güzel aynısından bende toplayacağım ama ben ps4 pro ve xbox one x yanına oyun pc toplayacağım için bir tek ekran kartı farklı olacak rtx 2060 super düşünüyorum.
  • Thermaltake Core V21 kullanan veya satan varmi? hicbiyerde bulunmuyor
    2. el sıvı soğutma almayın. Sıvı soğutmaların ömrü yanlış kullanımlardan dolayı çok uzun değildir. Ben 2 sene silver stone TD03-LITE soğutmayı kullandım ve bozuldu. Motoru çok ses yapmasın diye sıcaklığa göre hız ayarlayacak şekilde kullanmıştım.

Arıza neydi derseniz motor deviri düşük olduğundan içinde oluşan paslar ve yosunlar işlemci üzerindeki bakır ince yaprakları tıkadı. Aşırı ısınma sorunları ile problemi fark ettim. Sistem bekleme halinde 70-80 derecelere geliyordu. Bu tip AIO 'ların içine ne koyuyorlar bilmiyorum ama tamir etmek için açtığımda yemyeşil bir su ve yosunlar döküldü. Bakır'ın pas rengi yeşil oluyor galiba tam bilmiyorum. Neyse temizledim, tamir ettim ama çok uğraştırdı. Şansıma motor yanmadan fark edip söküp açmam sayesinde kurtardım.

Bu arada AIO açılmaz tamir edilmez, yok şu, yok bu diyenler varsa tamir ediliyor arkadaşlar ne yaptığınızı biliyorsanız her şey tamir edilir. Merak edenler varsa süreci detaylı anlatabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuffffff -- 23 Haziran 2020; 1:49:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuffffff

2. el sıvı soğutma almayın. Sıvı soğutmaların ömrü yanlış kullanımlardan dolayı çok uzun değildir. Ben 2 sene silver stone TD03-LITE soğutmayı kullandım ve bozuldu. Motoru çok ses yapmasın diye sıcaklığa göre hız ayarlayacak şekilde kullanmıştım.

Arıza neydi derseniz motor deviri düşük olduğundan içinde oluşan paslar ve yosunlar işlemci üzerindeki bakır ince yaprakları tıkadı. Aşırı ısınma sorunları ile problemi fark ettim. Sistem bekleme halinde 70-80 derecelere geliyordu. Bu tip AIO 'ların içine ne koyuyorlar bilmiyorum ama tamir etmek için açtığımda yemyeşil bir su ve yosunlar döküldü. Bakır'ın pas rengi yeşil oluyor galiba tam bilmiyorum. Neyse temizledim, tamir ettim ama çok uğraştırdı. Şansıma motor yanmadan fark edip söküp açmam sayesinde kurtardım.

Bu arada AIO açılmaz tamir edilmez, yok şu, yok bu diyenler varsa tamir ediliyor arkadaşlar ne yaptığınızı biliyorsanız her şey tamir edilir. Merak edenler varsa süreci detaylı anlatabilirim.
    Bakteri yapmıştır. Yosun kendi kendine oluşmaz. Üretim hatasıdır o. Sıvı soğutma on içinde de su olması bir acayip. Normalde likid sıvı olması lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: serdaragorn

Thermaltake Core V21 kullanan veya satan varmi? hicbiyerde bulunmuyor
    ITX konusunda Atx kasa sorgusu. Bilemedim.

• almiyorum kasa masa bulamadim zaten
  • Merhaba. Param olunca cpu soğutucu istiyorum(Core v1). Core V1 sahiplerinin deneyimlerini merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: jonywayt

Core v1 arıyorum. Kendisi eşi dostu satmak isteyen varsa Bilginize :)
    Yav arkadaş 1 aydır rezil oldum gitti.

Qb one aldım. Psu onde oldugundan hava akımı iyi olmuyor ve ısınıyor. İşlemci %30 da 50-55 derece. 1 hafta arastırdım core v1 e karar verdim. Sıfır kasa buldum geldi. Vga 30 cm desteği 28.5 cm. Hadi dedim kapak açık kullanırım. Başladım montaja bi baktım , vga nın kasadan dısarı cıkacagı alan 4.5 cm benim öküz strix 5 cm. Kart geçmiyor. Verdim coşkuyu, sagolsun get ile almıştım . İade kabul etti ( yarın 10-11 e kadar iade edecem . 450 veren olursa satarkm :) ) . Sonrasında v21 ( v1 arastırıken b planıydı) karar kıldım. Sahibinden buldum oda gecen hafta satılmış. Arkadaş nedir benim bu çektiğim :s

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1771 TL ASUS GeForce GTX1660 SUPER Phoenix OC 6GB DDR6 192Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı
    www.vatanbilgisayar.com
    ASUS GeForce GTX1660 SUPER Phoenix OC 6GB DDR6 192Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-geforce-gtx1660-super-phoenix-oc-6gb-ddr6-192bit-dx12-nvidia-ekran-karti.html

www.amazon.com.tr
    ASUS PH-GTX1660S-O6G Geforce 6GB GDDR5 192bit 1875Mhz OC 1xDVI 1xHDMI 1xDP Ekran Kartı: Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07ZKTM7C8
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Selamlar,
    benim son durumda SG13B kasada önde intake Artric P12 ve CPU için Be Quiet Shadow Rock Lp var - aşağıdan yukarıya + PSU(Corsair SF450) eksoz.

Sistemden memnunum özellikle eski sisteme göre gürültü olayı çok iyi, yazacaklarım gürültü şikayetinden ziyade biraz ince eleme olacak.
    Bir de eski sistemde rahatsız eden fanlardan ziyade HDD sesleriymiş meğerse, tonu çok rahatsız edici.

CPU: Ryzen 3600
    Boşta ve hafif yükte fanlar devreye girmesin diye ayarları ona göre yaptım.
    CPU 60 derece olana kadar fan %50 yi geçmiyor.
    Ancak malum Ryzen-ler dalganma yaptığı için birkaç sn. 65-70i bulabiliyor ve sürekli fan hızlanma-yavaşlama oluyor.

Sıcaklık hafif kullanımda -CPU %10- 60 derece , anakart 55 , fanlar ~1000 rpm
    Fanları max.(CPU 1500, kasa 1750) yapsam da fazla farketmiyor CPU sıcaklığı 3-4 derece düşüyor, anakart 50 derece oluyor, ortam 28 derece.
    CPU nun yüksek kalmasının sebebi ortam-anakart sıcaklığı olabilir: 50-55 derece.
    Burada exhaust sorunu olabilir, PSU yarı-pasif olduğu için kasa içi sıcak kalıyor olabilir.

Özellikle Ryzen 3600 kullananların sıcakları ne durumda acaba??

Asıl merak ettiğim şu:
    Benim istediğim süper soğutma performansı değil, yükteyken sesli olması da önemli değil.
    Ofis işleri yaparken, okurken hafif yükte sessiz olması.

Bunun için fan eğrisini değiştirdim ama yeterli olmadı.
    Eğer sıvı soğutma takarsam sıcaklık düşüşü sayesinde hafif kullanımda fan hızı SÜREKLİ düşük kalırsa bu istediğim olur.

Testlerde hep max. sıcaklık ve gürültüye bakılıyor.
    Benim istediğim hafif kullanımda fan hızını düşük tutarsam CPU mesela 50 derecede sabit kalır mı?
    Ryzen 3600 vb. CPU ile sıvı soğutma ile yine dalgalanmalar fanı çok etkiliyor mu?

Düşündüğüm model Corsair H60 muadili olan Silverstone PF120.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apemen -- 25 Haziran 2020; 13:43:56 >

• MSI B450i kullanan, almayı düşünen arkadaşların dikkatine,
    XPG SX8200 PRO 256 GB NVMe ile uyum sorunu yaşadım, neyse ki Amazon-TR 30 günü çok geçmesine rağmen iade aldı.

Haftada bir kaç kere uzun süreli donma ve sonunda mavi ekran oluyordu.
    "nvme freeze" diye sorun yaşayan çok, farklı SSD-ler farklı anakartlar ile de.
    Güç yönetimi ile ilgili bir sorun büyük ihtimal.
    BIOS, Windows ayarları ile çok uğraştım ama olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: apemen

MSI B450i kullanan, almayı düşünen arkadaşların dikkatine,
    XPG SX8200 PRO 256 GB NVMe ile uyum sorunu yaşadım, neyse ki Amazon-TR 30 günü çok geçmesine rağmen iade aldı.

Haftada bir kaç kere uzun süreli donma ve sonunda mavi ekran oluyordu.
    "nvme freeze" diye sorun yaşayan çok, farklı SSD-ler farklı anakartlar ile de.
    Güç yönetimi ile ilgili bir sorun büyük ihtimal.
    BIOS, Windows ayarları ile çok uğraştım ama olmadı.
    Bu kötü oldu tamda alma arifesindeydim. Bios güncellemesi yaptınızmı. Güncel bios bir çok sorunu çözüyor.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.