Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.346
Cevap
152
Favori
214.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    nette yazılan her şeyi denedim bir şey değişmedi.
  • apemen A kullanıcısına yanıt
    Samsung PM981 ve Samsung 970 evo plus la kullandım kullanıyorum sorun yok.
    Aynı kasaya sahibiz, ekstra egzoz ve ön panele fan taktınız mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ön panelde 12mm fan var intake, ekstra egsoz yok.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&m=141337629

Bu konuya baktınız mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güç ayarı zaten AMD Ryzen Balanced.
    Voltajı da -0.1 yapmıştım az farketti, geri aldım.
    Orada daha da düşürmüş 1.23. Bir ara deneyebilirim.

Şöyle bir yöntem de önerilmiş:
    "If you are okay with sacrificing some performance then its fine.
    I would probably go into AMD Overclocking> Precision Boost Overdrive>Advanced> and set a 75c temp limit rather than undervolt."

Ama önce durumu tespit etmek lazım,
    bakalım diğer SG13 + Ryzen 3600 kullananların değerleri nasıl?

ilave:
    OC/undervolt meselesi biraz karışık, undervolt tavsiye edilmiyor, 10 dereceye varan dalgalanmalar da normal diyor. Başa dönüp kasa+soğutma üzerinde duracağız -diye anladım.
    https://www.reddit.com/r/Amd/comments/cbls9g/the_final_word_on_idle_voltages_for_3rd_gen_ryzen/
    "Please note that it is totally normal for your Ryzen to use voltages in a range of 0.200V - 1.500V -- this is the factory operating range of the CPU. It is also totally normal for the temperature to cycle through 10°C swings as boost comes on and off. You will always see these characteristics, as they're intended, so do not be surprised to see such values. :)"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apemen -- 25 Haziran 2020; 16:41:43 >

son beta versiyondaki biostamısınız yoksa son stabil sürümdemi?
  • son stabil vAB
  • Sg13 e kasaya 280mm ekran kartı takmak isteyenlere modifiye uygulaması
    Imgur
    Gigabyte RX 5700 XT Gaming OC in an SG13
    https://imgur.com/a/9Fzgjcr
    Şu kasayı azıcık daha uzun yapsalardı ya olmazmıydı sırf ekran kartı uymadığı için alamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guguk -- 25 Haziran 2020; 18:37:18 >

• betayı deneyen arıyorum bende sorun varmı yokmu diye sormak için belki performans artışı özellikler ram açısından olur diye geçmek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mxsr -- 25 Haziran 2020; 18:25:36 >
  • guguk kullanıcısına yanıt
    imgur açılmıyor hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omara kullanıcısına yanıt
    Düzelttim hocam teşekkürler 👍
  • quote:

Orijinalden alıntı: apemen

MSI B450i kullanan, almayı düşünen arkadaşların dikkatine,
    XPG SX8200 PRO 256 GB NVMe ile uyum sorunu yaşadım, neyse ki Amazon-TR 30 günü çok geçmesine rağmen iade aldı.

Haftada bir kaç kere uzun süreli donma ve sonunda mavi ekran oluyordu.
    "nvme freeze" diye sorun yaşayan çok, farklı SSD-ler farklı anakartlar ile de.
    Güç yönetimi ile ilgili bir sorun büyük ihtimal.
    BIOS, Windows ayarları ile çok uğraştım ama olmadı.
    Nisan ayında ITX sistem topladım. İmzamda sistemin detayları mevcut. Mesajınızda belirttiğiniz anakart ve SSD'yi kullanıyorum. Böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CPU fanı ters çevirdim, aşağı üflüyor.
    PSU ters çevirdim, fan yukarıda.
    Biraz kablo toplama.
    2-3 derece düştü gibi.

Şuradaki power plan'e geçtim:https://www.reddit.com/r/Amd/comments/gijvck/new_ryzen_3000_powerplan_perfomance_like_1usmus/
    İddiası boşta düşük güç tüketimi dolayısıyla daha az sıcaklık ve gürültü.

Hafif kullanımda -CPU > %10- az farkediyor sanırım
    ama boşta -%5- ilk defa 50 derece altını gördüm.
    Fanlar da 900 RPM.

Şu anda daha iyi durumda ama SG13 ile yapılan şu testlere göre hala yüksek:

• şanslısınız hocam ya da ben şansızım, diskin kullanıcı puanı yüksek demek ki sorun yaşayanlar az.
    https://forum.donanimhaber.com/kronik-sorunlu-modeldir-adata-xpg-sx8200-pro--143983422#143983731
  • quote:

Orijinalden alıntı: apemen

şanslısınız hocam ya da ben şansızım, diskin kullanıcı puanı yüksek demek ki sorun yaşayanlar az.
    https://forum.donanimhaber.com/kronik-sorunlu-modeldir-adata-xpg-sx8200-pro--143983422#143983731
    Konuyla, sistemi toplamadan önce karşılaşsaydım direkt vazgeçerdim almaktan. Sorun genel olmasa da riski sevmiyorum.

Mini ITX sistemde MSI B450i anakartın alt tarafında, ortalama 48 derece sıcaklıkta kullanıyorum.

Dediğim gibi proses sürecinde kimileri sorunlu çıkıyor olabilir ama genel bir sorun olduğunu sanmıyorum. Umarım kullanıma bağlı, kısa zamanda sorun çıkarmaz.

• Şimdiye kadar bir sorun çıkmadıysa bundan sonra da çıkmaz bence, öyle hafif bir sorun değildi.
    Yeni anakart firmware de geliyor, anladığım kadarıyla bu PCIe vs. düzeltiyor zaten.
    Belki bundan sonra hiç yaşanmayacak o sorun.
  • Bu arada yukarıdaki mesajlardan birinde mavi ekrandan bahsedilmiş. SSD sorunum yok ama yine aynı markann ramlerini [XPG D60G 16 gb (dual kit)] kullanıyorum. Bu hafta ramlerin OC si ile uğraştım. Dün oyunda (sadece PUBG yüklü) çok sık crash aldım. Bios ayarlarını defaulta çekip XMP ile denedim. Sorun düzeldi. Aynı ayarları aynı sistemde başka biri de kullanıyor ve sorunsuz.

Şu ramleri satın aldım. AMD Ryzen ile inanılmaz uyumlu olduklarını söylüyorlar. Timing değeleri de çok iyi. 3200 Mhz CL14 14 14

Bugün teslim alıcam inşaAllah.

• hocam nereden aldınız? stoklarda bulunmuyor galiba.
  • genellikle fiyat düşünce bir yerden çıkıyor :)

imzanızda CORSAIR H60 var, daha önce hava soğutma var mıydı, eskiye göre nasıl oldu?
    Ses durumu nasıl, boşta fan kaç devir ve işitiliyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.