Şimdi Ara

Shader 3.0 geçme overclock yok mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anda güncel oyunların çoğu ekran kartında shader model 3.0 desteğine ihtiyaç duyuyor.
    Bu da desteklemeyen ekran kartlarıyla oyunları oynayamama şöyle dursun, oyunu açamama sorunuyla bizleri karşı karşıya getiriyor.

İstenen kaliteli görselliği gözardı etmek pahasına oyunun bu özelliğini iptal etmek veya ekran kartımızda bir kurcalama (; ayar, overclok...) gibi şeyler yapmak mümkün değil mi arkadaşlar.

Aşağıda eski konularda gun arkadaşımızın bir çizelgesini buldum.

Eski bir konuda gun arkadaşımızın fx 5700le modelinde shader 3.0 desteklendiği gözüküyor.
    Ama şu anda elimdeki fx 5700le modelli ekran kartım shader 2.0 gözüktüğü için şu andaki shader 3.0 gerektiren oyunların hiçbirini açmıyor.

Deneyipte açamadığım oyunlar: call of duty 4, medal of honor

Bir hile ile mi karşı karşıyayız acaba ?

quote:

Orjinalden alıntı: gun

http://forum.donanimhaber.com/m_642909/tm.htm

Bu konuda tüm bilgi ve tavsiyeleri olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum arkadaşlar. Bu genel bir sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marser -- 1 Şubat 2009; 12:54:20 >

• Shader 3.0 birazda donanıma kaçıyor.Ama değişik yazılımlarla 3.0 desteklettiriliyor diye söylentiler var.Bende Fx5200 ile çok uğraşmıştım GRİD oynamak için.Sonradan sistemi komple değiştirdim 4850 aldım oda serviste.6600 kullanıyorum şimdilik 128MB ve 64 bit olmasına rağmen SM 3.0 destekliyor.Neyse sen 10 liraya sat üzerinde 10 daha koyup 6000 serisi bir kart al 3.0 destekler.Buda benim zamanında açtığım konu;

http://forum.donanimhaber.com/m_25011241/tm.htm
  • o 3 dediğin şey gpu'daki vertex shader ünitesi sayısı. ps - vs versiyonuyla ilgisi yok.

fx'ler sm3 kesinlikle desteklemez. dx9a - dx9b (sm2) desteği de uyumsuzdur hatta. çoğu uygulamada sm2'ye geçince fx'ler ta..k oğlanına döner(perf çok düşer). hatta bazı uygulamalar fx ile sm2 açmaz bile.

bazı proglar veya patchlerle bazı oyunları daha düşük sm'de çalışmaya zorlayarak eski kartlarla açabilirsin bunları. ama çoğu sorunludur, grafik rezil olur, perf düşer vs. boşver.
    al düzgün bir kart, kurtul. dx9a'sı bile saçma sapan olan, zaten her durumda düşük perfl'li fx 5700le'le zaman kaybedilmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth tyranus -- 1 Şubat 2009; 13:16:48 >
  • Evet, en garantisi yeni bir ekran kartı almak. Biliyorum.

Ama yinede uğraşmak, bilgi ve meraklısına bir alternatif olarak tavsiye bekliyorum.
  • Hocam sm3 tamamen ekran kartının çipiyle alakalı yazılımlada oluyor ama o kadar çok kasıyorki kartı zaten oynayamıyorsun.Kısaca arkadaşların söylediği gibi 2. elden bitane 6600gt buldunmu senin işini hayli hayli görür
  • bende bişe eklemiş olayım CoD4 sm2.0 destekleyen bir oyun ben CoD4 ü x700 ile oynuyorum kısık ayarlarda inş.nasip olursa 1-2 hafta sonra 4870 ile oynuyacam
  • bende çok uğraştım zamanında 9950den sonra dayanamadım hd4850 ye geçtim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.