Şimdi Ara

SHADOW OF THE COLOSSUS REMAKE (PLAYSTATION ANA KONU) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
11
Favori
26.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oynadığım her oyunun konusuna yorum yazma huyum vardır, en azından tecrübelerimizi aktarmış oluyoruz. Kara Kutu Atari'den bu yana oyun oynarım, en büyük hobimdir yani. Bu yıl Medievil, RE2 ve Shadow of the Colossus beni farklı diyarlara götürdü, benim yaşımda olanlar zaten kaçırmadan alsın oynasın bu 3 oyunu, nostaljinin kralı oluyor. Bu oyunların Remake ve Resemtared edilmesi yeni oyuncular için de büyük bir nimet. Şu an oynadığımız birçok popüler oyunun esin kaynağı bu üçlü, hem de öyle bir elden geçirmişler ki 10 yıllar geçmesine rağmen kötü gelmiyor.

Oyun kültürünüz sadece Fifa ve Pes'ten ibaretse bu oyunu almayın.Oyun oynmaya Online oyunlar veya saçma sapan koşturup durduğumuz açık dünya oyunlarla başladıysanız ve önemli olan sadece grafikse bu oyunu almayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SHADOW OF THE COLOSSUS REMAKE (PLAYSTATION ANA KONU)
  • En Zor Devler ve İşte Onları Alt Etmenin Yolları!

• Venomstr kullanıcısına yanıt
    Oh cok guzel gozukuyo hocam sizin mi? Hala ps1-2-3 sahibi misiniz? O kitapcigi alirsin simdi icini koklarsin hey gidi gunler hey 😂

• Görsel Instagram'dan. Evet, tüm konsollar duruyor.
  • Ne güzel kıymetini bilip saklamışsiniz hocam,ben her yenisine geçişte öncekini elden çıkardım maalasef ve keşke saklasaydım diyorum.

Gözlerim Ico'yu aradı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir oyunu orjinaline sadık bir şekilde yeniden yapmak çok zordur. bunu en iyi yapan oyunlardan biri resident evil 1 remake dir bence. orjinal atmosfere ve zorluğa sadık kalınarak çok güzel bir remake yapmışlardı.

aynı şey shadow of the colossus için de söylenebilir. orjinal oyunun atmosfer hissini çok iyi aktarmışlar. oynayıp bitirmiş olsamda plus ile beraber vermelerine çok sevindim. oynamayan arkadaşlar kesinlikle indirsin kontrollerinden dolayı sakın bırakmayın bir yerden sonra alışıyorsunuz bitirdiğinizde uzun süre hatırlayacağınız bir oyun olacak emin olun.

ayrıca keşke bi ico remake gelse
  • Suan 9.bostayim ilk defa öldum su oyunda bosslarda oto aim var resmen yuvarlanmama ragmen hep geciriyor bunun trickingini anlamadim.

Ps2 zamaninda oynamamistim, ps3 zamaninda gordum ama oynamak icin elim gitmedi. Japon studio gercekten oyun yapmada cok iyi. 2 gen oncesinin oyunu oldugu belli oluyor bazi seyler cok anlamsiz geldi (suan ki oyun dunyasiyla kiyasladigimda) at kontrolu cok iyi degil ki bir RDR2 beklemiyorum

• Zamanında alsam mı almasam mı diye çok düşündüğüm bir oyundu. Ps4´e gelmeden önce acaba ps emulatörleri ile denesem mi filan diyordum. Sonra ps4 e geldi fiyatı fazla çıktı filan neyse dursun dedim. Ps Plus ile mart ayında verilince sevindim. Oyunu bitirdim. Fazla uzun süren bir oyun değil zaten ben normal zorlukta oynadım ve 6 saat sürmedi. Oyunla ilgili sevdiğim ve sevmediğim şeylere geleyim. Oyunun kontrolleri zor. Kamera açıları oldukça zorlayıcı. Açıkçası oyun zorluğu değil de kontrol ve kamera zorluğu asıl zorluğu oluşturuyor. Atı kontrol etmek ise günümüz oyuncusu için usandırıcı. Sizin söylediğinizi yapmak yerine kafasının dikine gitmeyi seviyor sevgili Agro. Bir süre sonra R2 ve X kombinasyonuna alışılıyor. Saçma sapan anlık kamera hataları olmasa kolay kolay düşülmez ama yapacak birşey yok.

Açık dünyası ilk başta mükemmel geliyor. Özellikle uzaktan kamera açısına alındığı zaman kendini ufacık hissediyorsun bu his güzel olmuş. Yalnız çok boş. Dönemine göre normal günümüz için konuşacak olursak ilgi çekici değil. O yüzden oyun bir süre sonra açık dünyada dolaşıp devi bulma konusunda baydı. At kontrolünün iyi olmaması araştırma hissini baltalıyor tabii. Son Devlere doğru yerler de zor olunca (o ışınlı kılıç ve navigasyon olayı bence kötü) videolardan izleyip yerlerini buldum.

Toplam 16 Colossus var. Olay bunların yerini bulmak‚ devin zayıflığını çözmek‚ zayıf olan yere nasıl çıkılabilir bunu bulmak ve kılıcı saplamak. R2 X tuşları ile elleriniz terliyor o ara. Stamina´yı iyi ayarlamak lazım. Ben bu kısmını oldukça sevdim. İlk devlerde olay oldukça basitken sonraki devlerde düşünmeye iten bulmacalar vardı ama zor değil. Uçan Colossuslarla olanlar en beğendiklerim bence baya epik sahneler oluşturuyordu. Oyunun esprisi de bu zaten o koca devlerle uğraşırken yaşadığınız epiklik hissi. Ha değinmeden geçmeyeyim müzikleri çok iyi. Baya baya iyi.

Hikayesi yok denilecek kadar ve zayıf buldum. İlk başta merak duygusu neden acaba diye düşündürüyor ama oyun sonuna kadar neden bunu yaptığımızla ilgili pek birşey anlamıyoruz. Oyun sonu da aşırı ucu açık. Galiba Ico ve Last Guardion oyunları da bu oyunla bir şekilde bağlantılı.

Oyunla söylenecek aklıma gelenler bunlar. Herhangi bir yan görev aktivite ve etrafta dolaşan npc vari düşman yok. (kertenekele kuyruğu toplamak ve ağaçtan meyve düşürmeyi saymıyorum) Tüm amaç 16 Colossus´u kesme üzerine. Zamanı için sevilmesini kesinlikle anlıyorum ben de çoğu açıdan sevdim ama bugün için düşünürsek oldukça fazla eksiklikleri olan bir oyun. Nasıl puan vereceğimi bile bilmiyorum. Çok sabırsız değilseniz denemelisiniz. O devlerle kapışmanın hissi ve sonunda büyük uğraşlarla indirmeniz farklı bir haz veriyor.

78/100

• Eşyaların kilidini nasıl açıyoruz hiçbir şey anlamadım, 5 dev hallettim bile

• İndiriyim dedim 13 gb diyor oyun küçük bir oyun mu ?
  • Kontroller ve kamera açıları leş. Peygamber sabrı istiyor.
  • PS2 zamanından kalma kontroller kamera sistemi berbat. Atı kontrol etmek işkence. Devin üzerine çıkmak bir dert bir yerden başka noktaya atlamak istiyorsun kamera yüzünden devin üstünden düşüyorsun herşey sil baştan. PS4 için optimizasyon şart ama yapmazlar bu saatten sonra. Oyunu bitirdim hikayesi öyle çok da derinlikli değil çok yüzeysel

• Köprüden düşüyorum hep. 08:55

• mertvontrier kullanıcısına yanıt
    Çok basit orası kamerayı çevirmen lazım videoda kamera dönüyor arka taraftan ön kısmı görecek şekilde çevirmek gerekiyor

• snakefatih kullanıcısına yanıt
    Devin üzerine çıkmak zaten zor olması gerekiyor. Oyunun amacı o. Dev seni üzerinden düşürüyor. Mükemmel bir oyundur kendileri.

Ben oyundaki devlerden çok kamera ile boğuştum en zor kısım o bence

• snakefatih kullanıcısına yanıt
    Kısmen öyle, fakat oynaması çok zevkli. Zaten inanılmaz epik bir oyun. Mekanlar, atmosfer, müzikler... Yalnız olmanız bile ürkütücü. Belli bir haritası olmasına rağmen, ucu bucağı olmayan sonsuz dünya hissi. Benzersiz bir tecrübe, eşi yok.

Oyunu ben de beğendim ama PS4 için kamera sistemini tekrar elden geçirmeleri lazım çok kötü. düşmanlar kamera kadar uğraştırıyor uzun bir aradan sonra ilk defa bossu öldürdüğüne üzüldüm en son mgs 3 te olmuştu bu duygu

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.