Şimdi Ara

Shaman ve Paladin PvP/Arena (Öneri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 80 level shamanım ve paladinim var.Bu ikisinden birini seçicem oynamak için.uzun zamandır frozen dı account..

Pve açısından bakarsak,paladini de seçsem shamanı da seçsem healer olmak istiyorum.zaten shaman healer çok oynadım tecrübem var.PvE lere girişim sorun olmycaktır bnce.

Herneyse asıl konu 'PvP'..

Battleground larda ve Arena larda Shaman'ın ve Paladin'in durumu hakkında yorum yapar mısınız?
    80 levelda bu iki classın durumlarını merak ediyorum.

Battleground (BG) için Shamanda Ele veya En.. Paladinde Retri olucam haliyle..

Arena için Shamanda tercihim elemental ama iki classta da her spec olabilirim arkadaşlarımın durumuna göre..

Bu durumlar için yorum alabilir miyim? PvP ve arenada hangisi daha iyi ve yararlı olur ?

Not:
    2vs2 gireceğim arkadaşlarımdan biri priest,shadow yada holy olabilir farketmiyor
    Not: Genelde 2vs2 yapıcaz arada sırada 3vs3 ama 5vs5 yapmayız veya çok çok az yaparız..

Şimdiden teşekkürler (:

• Valla paladin epey costu iyi oynayabiliyorsan paladin ol derim ama cataclysm gelince ne olur bilemicem .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iconic

Valla paladin epey costu iyi oynayabiliyorsan paladin ol derim ama cataclysm gelince ne olur bilemicem .
    Teşekkürler

Başka düşüncesi olan yok mu arkadaşlar o kadar kişi okumuş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frosttrapper

Teşekkürler

Başka düşüncesi olan yok mu arkadaşlar o kadar kişi okumuş?

Alıntıları Göster
    Eğer holy paladin oynamak istiyorsan al yanına bi arms warrior yada unholy dk bak keyfine. Bglerde de retri olursun miss gibi geçinir gidersin :) Shaman hakkında bi fikrim yok ama bi kaç enhance shaman denk geldi arenada bl ve kurtlar ile fena nuke yapabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maaday Kara

Eğer holy paladin oynamak istiyorsan al yanına bi arms warrior yada unholy dk bak keyfine. Bglerde de retri olursun miss gibi geçinir gidersin :) Shaman hakkında bi fikrim yok ama bi kaç enhance shaman denk geldi arenada bl ve kurtlar ile fena nuke yapabiliyor.

Alıntıları Göster
    Ya arms warrior arkadaşım vardı baya da iyi oynuyordu.O zamanlar bn resto shamanla oynuyordum. 2vs2 lere giriyorduk iyi gidiyodu baya.gerçi o zamanlar shaman çok dayanıksızdı pvpde en dayanıksız olduğu zamanlar işte.. neyse o karakteri gitti şimdi paladin oynuyor.. arenaya girersek onunla retri paladin olcak..

Peki PvP'de retri paladin iyi mi bu ? uzun zamandır oynamadığım için bilemiyorum da.

Bi de elemental veya enh shamanlar nasıl ? shaman oynarsam elemental olurum büyük ihtimal..gerekli haste 'e sahip oldukları zaman skilleri seri bi şekilde atınca iyi burst yaptığını düşünüyorum.

• Ben bi priest oynayıcısı olarak tabi ki bana imba gelen class shaman.. Ama tabiki dpsi eğer healer oynıcaksan holy paladini tercih etmen daha iidir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: metamania

Ben bi priest oynayıcısı olarak tabi ki bana imba gelen class shaman.. Ama tabiki dpsi eğer healer oynıcaksan holy paladini tercih etmen daha iidir...
    Teşekkürler Dediğm gibi PvE'de helar oynıycam..
    PvPde ve Arena da arkadaşların durumuna göre.. Arena'da healer oynıycaksam paladin daha iyi olur diye düşünüyorum ama büyük ihtimal dps oynıycam.. Yani ya elemental/enh olarak shaman ya da retri olarak paladin..

Up!
    Yorumlarınızı bekliyorum
  • quote:

Teşekkürler Dediğm gibi PvE'de helar oynıycam..
    PvPde ve Arena da arkadaşların durumuna göre.. Arena'da healer oynıycaksam paladin daha iyi olur diye düşünüyorum ama büyük ihtimal dps oynıycam.. Yani ya elemental/enh olarak shaman ya da retri olarak paladin..

Up!
    Yorumlarınızı bekliyorum

Alıntıları Göster
    PvE de paladin healer gerçekten çok üstün yani tank healeri olarak discipline priestten bile öne çıkarsın çünkü iki tankıda istediğin gibi flash of light ile tutabilirsin. Shaman healer totemleri ve chain heal için tercih ediliyor yani raid healer sıfatında kalıyor biraz shaman healer da gayet güzeldir oynaması.

PvP bazında benim önerim holy pala ölmezsin kolay kolay ancak cataclysmde en önemli özelliği elinden alacaklar paladinin bu nedenle geleceği düşünürsen paladin olacaksanda ilerde tanklık durumuna göre bir set kasman mantıklı olacak. Çünkü eskisi gibi pvp yapmak istemeye bilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mareşal_T®

PvE de paladin healer gerçekten çok üstün yani tank healeri olarak discipline priestten bile öne çıkarsın çünkü iki tankıda istediğin gibi flash of light ile tutabilirsin. Shaman healer totemleri ve chain heal için tercih ediliyor yani raid healer sıfatında kalıyor biraz shaman healer da gayet güzeldir oynaması.

PvP bazında benim önerim holy pala ölmezsin kolay kolay ancak cataclysmde en önemli özelliği elinden alacaklar paladinin bu nedenle geleceği düşünürsen paladin olacaksanda ilerde tanklık durumuna göre bir set kasman mantıklı olacak. Çünkü eskisi gibi pvp yapmak istemeye bilirsin.

Alıntıları Göster
    Açıkcası retri pala arenada pek bişey yapamıyor. Eğer retri ile arena yapmayı düşünüyorsan yanına healer alma derim. Bu şekilde de bi noktaya kadar ilerleyebilirsiniz ilerisi biraz zorlar. Yine benim görüşüm retrinin yanına arms warrior güzel gidiyor. Ama dediğim gibi 1800e yaklaşırken işler iyce zorlaşıyor. İlla dps olmak istiyorsan bence elem shammy daha iyi bir tercih. Hem bglerde de epey zevklidir oynaması elem shamanın. Eye of Stormda bayrağın oraya kurarsın kampını geleni geçeni thunderstorm ile gönderirsin twisting nether'ın karanlıklarına

• quote:

Orijinalden alıntı: Maaday Kara

Açıkcası retri pala arenada pek bişey yapamıyor. Eğer retri ile arena yapmayı düşünüyorsan yanına healer alma derim. Bu şekilde de bi noktaya kadar ilerleyebilirsiniz ilerisi biraz zorlar. Yine benim görüşüm retrinin yanına arms warrior güzel gidiyor. Ama dediğim gibi 1800e yaklaşırken işler iyce zorlaşıyor. İlla dps olmak istiyorsan bence elem shammy daha iyi bir tercih. Hem bglerde de epey zevklidir oynaması elem shamanın. Eye of Stormda bayrağın oraya kurarsın kampını geleni geçeni thunderstorm ile gönderirsin twisting nether'ın karanlıklarına

Alıntıları Göster
    sana tawsiyem shaman yap şuan icin cok güzel dps yapiyor yanlız bir sorun var adamlari 20 sn de kestin kestin adamlar yanına yaklaştımı cok pasif. ama hinede shaman paladinden 40 kat daha iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: canxx33

sana tawsiyem shaman yap şuan icin cok güzel dps yapiyor yanlız bir sorun var adamlari 20 sn de kestin kestin adamlar yanına yaklaştımı cok pasif. ama hinede shaman paladinden 40 kat daha iyidir.

Alıntıları Göster
    Shamanın pushback önleyici PvP talentleri son derece başarılı. yanına bir warlock alırsan çok güzel şeyler yaparsınız. Paladinde bir olay yok zaten bubble+flash of light spam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: great_cnta
    bubble+flash of light spam...

Yanlış mana savaşlarında bubble dediğin Sacred Shieldi her istediğin gibi spamlayamazsın manan biter ikincisi hand of sacrifice ve divine sacrifice atıp adamını koruman gerekiyor 2 dps'li takımları alt etmenin tek yolu bu beacon of light'ı düzgün kullanman gerek yeri geldiğinde stun atman gerekiyor. Holy shockun critlemesi için kritik noktalarda divine favoru aktif edip shocklaman artındanda sacred shield aktifken flash of light'ı cast süresi olmadan atman gerekiyor. Bir sürü olayı var holy pala kesilmiyor diye arena ustası etmenin anlamı yok yanında adamı varsa kestirmemek için elinden geleni yaptığından dolayıdır.

Kısacası hiç oynamadığınız karakterler hakkında yorum yapmayın. Yapacaksanızda gidin önce kasın sonra arena yaparak tecrübe edin.

• quote:

quote:

bubble+flash of light spam...

Yanlış mana savaşlarında bubble dediğin Sacred Shieldi her istediğin gibi spamlayamazsın manan biter ikincisi hand of sacrifice ve divine sacrifice atıp adamını koruman gerekiyor 2 dps'li takımları alt etmenin tek yolu bu beacon of light'ı düzgün kullanman gerek yeri geldiğinde stun atman gerekiyor. Holy shockun critlemesi için kritik noktalarda divine favoru aktif edip shocklaman artındanda sacred shield aktifken flash of light'ı cast süresi olmadan atman gerekiyor. Bir sürü olayı var holy pala kesilmiyor diye arena ustası etmenin anlamı yok yanında adamı varsa kestirmemek için elinden geleni yaptığından dolayıdır.

Kısacası hiç oynamadığınız karakterler hakkında yorum yapmayın. Yapacaksanızda gidin önce kasın sonra arena yaparak tecrübe edin.

Alıntıları Göster
    Birincisi "bubble" tabiri Divine protection için kullanılır. İkincisi paladinin bir dolu skillerin manasını azaltan skilli var. Üçüncüsü Holy Pala tüm gemlere İnt basar. karşıda "mana burn" atacak priest veya "drain mana" atacak warlock yoksa manası kolay kolay bitmez. Boş boş konuşma!

• quote:

Orijinalden alıntı: TheAnormaly

Birincisi "bubble" tabiri Divine protection için kullanılır. İkincisi paladinin bir dolu skillerin manasını azaltan skilli var. Üçüncüsü Holy Pala tüm gemlere İnt basar. karşıda "mana burn" atacak priest veya "drain mana" atacak warlock yoksa manası kolay kolay bitmez. Boş boş konuşma!

Alıntıları Göster
    Ayrıca zaten paladinin healer olduğu teamin karşısına gelenler kafası çalışan insanlarsa direk healera dalarlar bu sebepten paladin genelde kendisine balon açar, bir takım arkadaşına beacon atar, diğerine de heal çalışır bu arada da sacred shieldları açık tutar...

• quote:

Ayrıca zaten paladinin healer olduğu teamin karşısına gelenler kafası çalışan insanlarsa direk healera dalarlar bu sebepten paladin genelde kendisine balon açar, bir takım arkadaşına beacon atar, diğerine de heal çalışır bu arada da sacred shieldları açık tutar...

Alıntıları Göster
    quote:

http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Kor'gall&cn=Bloodofhord

http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Kor'gall&cn=Eltar

arena ratingler düşüktür çünkü bi ara tüm çarlarım silindi yeni geri aldım...

• quote:

quote:

http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Kor'gall&cn=Bloodofhord

http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Kor'gall&cn=Eltar

arena ratingler düşüktür çünkü bi ara tüm çarlarım silindi yeni geri aldım...

Alıntıları Göster
    Birincisi hepsini tek bir sütunda yazamayacak kadar kasman anlamsız daha doğrusu çok anlamlı neyse. İkincisi bubble tabirini onun için kullanıyorsan 12 saniyeden kısa olabileceğini bilmen gerekiyor sonuçta priestler saniyesinde silebiliyor. Üçüncüsü pvp için palalar sadece int gem takmaz.

Paladinin manasını azaltan talentleri zaten basamıyorsun pvp için protectiondan gitmek daha mantıklı. Neyse tartışmak anlamsız madem paladin kastın flash of light spamlayabilirsin hiç kimsenin oynayış stiline karışacak değilim.

Düzeltme yapayım hemen: great_cnta flash of light spamlayarak arena yapmayı seviyor demek bir çoğuda böyle yapıyor.

• Öncelikle:

Mareşal_T®
    ThoTh_
    canxx33
    great_cnta

ayrı ayrı teşekkür ederim (:

quote:

Evet shaman healer zevkli hem pve'de hem arena'da healer dım.. zaten sıkıldğım için arenada dps'e döniyim diyorum (: pve'de yine resto devam ederim. özellikle yeni raid ile paladin healer a olan ilgi de artmış gözüküyor :) ama bnce pve'ye ikisiyle de girebilceğim için pvp açısından düşünmem daha iyi gibi,yanlış mı düşünüyorum ?

PvP olarak baktığımızda healer olucaksan paladin ol diyosun.. peki bütün durumlara bakarsak; holy paladin,resto shaman,retri paladin,elemental veya enh shaman.. bunlar hakknda kısaca yorum yapabilir misin(holy paladin için yapmana garek yok,anladım demek istediğini:) ) ?

quote:

Orijinalden alıntı: ThoTh_

Paladinim daha 80 olmadan bu konuyu sormuştum bikaç kişiye.retri paladin arenada bi yere kadar götürür sonra tıkanırsın demişlerdi,senin de dediğin gibi.. yani şuna çıkıyor düşündüklerimiz : paladinle arena yapıcaksan ve yüksek rating bekliyorsan holy olucaksın yanına da iyi bir dps alıcaksın (=

PvP'de itemların güzel olduktan sonra ikisi de zevkli bnce :)

peki shaman pvpde(battleground) elemental olarak nasıl ? yani iyi burst damage yapıyor mu ? dayanıklılık açısından iyi mi? eskisi kadar kolay ölmüyor dimi ? yüksek critler görebiliyorlar mı? yani bu açılardan yorum alabilir miyim ? ben oynarken shamana dayanıklılık yavaş yavaş kazandırılmaya başlanıyordu..

quote:

Orijinalden alıntı: canxx33

O zaman aynı soruyu sana da sorıyım (=

shaman pvpde elemental olarak nasıl ? yani iyi burst damage yapıyor mu ? dayanıklılık açısından iyi mi? eskisi kadar kolay ölmüyor dimi ? yüksek critler görebiliyorlar mı? yani bu açılardan yorum alabilir miyim ?

Kısaca pvp'deki dayanıklılığı hayatta kalması yaptığı dps vb konularda.. (:

Bir de 20sn de kestin kestin dedin ya : adamlar yaklaşana kadar yeterince damage vererek yaklaşmadan yüksek hasar vermeyi başarabiliyor mu ? tam olarak anlatamadım ne sorduğumu ama anlamışsındır umarım (:

quote:

Shamanın pushback önleyici PvP talentleri son derece başarılı. yanına bir warlock alırsan çok güzel şeyler yaparsınız. Paladinde bir olay yok zaten bubble+flash of light spam...

pekii senden de elemental shamanın pvp'deki dayanıklılığı,hayatta kalması,yaptığı dps,burst damage yapabilmesi,yaklaştırmadan kesebilme ihtimali vb konularda yorum alabilir miyim ?

Tabi Herkesin Yorumları Önemli ! Okuyanlar da Yorum Yaparsa Sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frosttrapper -- 21 Haziran 2010; 3:16:38 >

• quote:

PvP olarak baktığımızda healer olucaksan paladin ol diyosun.. peki bütün durumlara bakarsak; holy paladin,resto shaman,retri paladin,elemental veya enh shaman.. bunlar hakknda kısaca yorum yapabilir misin(holy paladin için yapmana garek yok,anladım demek istediğini:) ) ?

Dps olacaksan elemental shamandan şaşma çok sağlam anlık hasarları var ancak genelde 5v5 takımında veya 3v3 takımındaki ilk hedef sen oluyorsun bu yüzden healer arıyorsan arkada ya holy paladin olacak (3v3, 5v5 bazında diyorum) Yada discipline priest olacak seni balonlarla vs tutabilmesi için bunlar gerekli. Yani 1 healer senin olacakki işini rahat yapasın. PvP olarak bakacaksak ve dps olacaksan Retri paladini arenaya önermem pek nitelikli bir sınıf değil bana göre. Ench shamanıda önermiyorum aslında hiç fena değil ancak elemental ondan 2 gömlek üstün olduğu için dps bazında Elemental shaman. Birinci tercihin olması gerekir. Kısacası healer olacaksan pvpde holy paladin öneriyorum dps olacaksan elemental shaman öneriyorum.

• quote:

Dps olacaksan elemental shamandan şaşma çok sağlam anlık hasarları var ancak genelde 5v5 takımında veya 3v3 takımındaki ilk hedef sen oluyorsun bu yüzden healer arıyorsan arkada ya holy paladin olacak (3v3, 5v5 bazında diyorum) Yada discipline priest olacak seni balonlarla vs tutabilmesi için bunlar gerekli. Yani 1 healer senin olacakki işini rahat yapasın. PvP olarak bakacaksak ve dps olacaksan Retri paladini arenaya önermem pek nitelikli bir sınıf değil bana göre. Ench shamanıda önermiyorum aslında hiç fena değil ancak elemental ondan 2 gömlek üstün olduğu için dps bazında Elemental shaman. Birinci tercihin olması gerekir. Kısacası healer olacaksan pvpde holy paladin öneriyorum dps olacaksan elemental shaman öneriyorum.

Büyük ihtimal discipline ya da shadow priest olcak yanımda 2vs2 ve 3vs3te.. 5vs5 pek yapmam gibi geliyor. gerçi 5vs5te baya iş yaptığını söylüyorlar shamanın ama 5vs5 çk fazla yapmıyorm bn.neyse yorumlar için sağol merak ettiklerim bunlardı =)
    enh shamanı sormamın nedeni kurtları sayesinde bir miktar dokunulmaz oluyor o yüzden merak ettim.sonuç şu çıkıyor:

Battleground:
    Paladin - Holy/Retri
    Shaman - Elemental

Arena:
    Paladin - Holy
    Shaman - Elemental

Peki resto shamanlar nasıl arenada bu aralar ? bn oynarken iyi oynarsan ve zamanında basmayı biliyorsan bi yerlere geliyordun ama kolay kolay dayanamıyolardı ?
    Bi de elemental shamanların çok sağlam anlık hasarları var dedin ya.elemental,range sonuçta ve yaklaştırmamam,kaçmam gerekiyor..healerken yine kaçmadan tutabiliyordum kndimi ve etrafımdakileri.. bu konuda nasıl? yani yaklaşana kadar büyük hasar verme,gerektiğinde kaçabilme falan ?

• quote:

quote:

pekii senden de elemental shamanın pvp'deki dayanıklılığı,hayatta kalması,yaptığı dps,burst damage yapabilmesi,yaklaştırmadan kesebilme ihtimali vb konularda yorum alabilir miyim ?

"Shaman vs Caster" olarak bakacak olursak shamanın interruptı zaten casterı yaklaştırmadan kesmeni sağlar. Yanına bi fear silen totam koyarsın priest veya warlock da temizlenmiş olur. Melee'lere bakacak olursak rougeları görünü hale getiren bir totemi var yanlış hatırlamıyorsam shamanın. Onu kullanabilirsin.
    Fakat "spam stun" anlayışlı rougelar için pvp trinket(fear/stun/sleep silen) bulundurmanda yarar var. Onun dışında shamanın mail giymesi de meleelere karşı ekstra bir özellik eğer karşıdaki arp kasmamışsa çok birşey vuramaz sana zaten vursa da lightning shield koyar adama...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.