Şimdi Ara

SHARP 46XL1E + ps3 BLURAY PLAYER (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
4.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

neden çok fazla bahsedilmiyo sharp lcdlerden?

çünkü sharp lcd TV'lerin Türkiye distrubitörü yok.yani istanbulbilişim kendi getirttiriyor TV leri.sebep bu yani garanti sorunu..yoksa sharp LCD tv ler bir çok yerde özellikle amerikada satışta lider konumlardadırlar...
  • artık enkay grup getırıyor bu yuzden garantı sorunu sanırım kalmayacak merak etmeyın, zaten artık estore.com da da mevcut bazı sharp lcd ler fıyat makul sayılır ozellıkle 32" olanı 1474 ytl 12 taksıt bence supppeerr
  • quote:

Orjinalden alıntı: muharem11

artık enkay grup getırıyor bu yuzden garantı sorunu sanırım kalmayacak merak etmeyın, zaten artık estore.com da da mevcut bazı sharp lcd ler fıyat makul sayılır ozellıkle 32" olanı 1474 ytl 12 taksıt bence supppeerr

sharp'ın LCD tv leri enkay grup üzerinden mi gelecek artık Türkiye'ye ???
  • evet artık dıstıbutor sorunu yok ancak fiyat malum kalıtesıne paralel.... ancak super cıhazları var sharp ın 32 ınch ısteyen kacırmasın estore de super fiyat
  • Birinci olarak;
    Sharp ları istanbul Bilişim de görebilrsnzde alabilrsniz de..isyanbul bilişmden en ufak şüpheniz olmasın.ben sabrslanıp bekleyemeyenlerden bir olarak 2 sene evvel Samsung Plazma aldım ordan.Evim b.çekmce de ve eve kadar getrp kurdular.gayet memnunum.Tek sıkıntım dedğim gibi acele edip 852*480 HDMI plazma aldım.

ama acık söylym eski Tv ler ile yeni Tv ler arasnda ki malzeme kalitesi bariz farklı.şimdiki LCD ve Plazmalardaki işçilk son derec zayıf ve plastik.benim plazma nı ön tarafıoldugu gibi CAM.tek kusuru 852*480 ama laptop tan HD film izledğim zaman gayet güzel görüntü alabilryrm.Sözün kısası İstanbul bilişm den korkmayın.Gönül rahatlılığı ile alışveriş yapabilrsnz.

İkinci olarak;
    Sharp lar gercekten müthiş.Dogubank tan alın demyorum ama görmeniz için Doğubank bodrum kata inerseniz Mutlu Ticaretin yanındaki dükkanda bolca Sharp mevcut.Ben 2 modele baktm.arkalarında MADE IN JAPAN yazısı vardı..bu yazıyı artık görmek cok zor bilyrsnuz.Görüntüsü ve dizaynı cok hoş.
    ama servis ne durumda onu bilemem.dyecğim BU TV LER i GÖRÜN..

• şenol arkadaşımıza resimleri maille gönderdim sitede görüntülenebilecek formata indirgeyip sunacak diye umuyorum
  • Maillerinizi gelmiş. Bende üzerlerinde çalışmaya başladım.
    En kısa sürede eklemeye çalışacağım.
  • Resimler :

SHARP 46XL1E + ps3 BLURAY PLAYER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senol1979 -- 18 Aralık 2007; 9:44:59 >

• Resimler 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senol1979 -- 18 Aralık 2007; 9:48:33 >

• Tv yi hedef alan resimlerden biraz daha istesek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muharem11

artık enkay grup getırıyor bu yuzden garantı sorunu sanırım kalmayacak merak etmeyın, zaten artık estore.com da da mevcut bazı sharp lcd ler fıyat makul sayılır ozellıkle 32" olanı 1474 ytl 12 taksıt bence supppeerr

Enplus mağazasında çalışan arkadaşımın dediğine göre ocak ayının 1. haftası sharp tv ler yerlerini alacak.
    İnşallah uygun fiyatlarla bizleri mutlu ederler.
  • şenol arkadaşa teşekkürler fotoğraflar biraz titrek çıkmış bu akşam sabitleyip tekrar bu sefer görüntü odaklı çekip göndereceğim
  • evet TV odaklı resimler
    güle güle kullanın,birde SD yayın ile foto koyabilirmisiniz?
  • Yeni fotoları bekliyoruz.
    Kurban Bayamınız kutlu olsun arkadaşlar.
  • Beyler benim Nick e tıklayıp gönderdiğim msg ları bir güzel inceleyin orada Sharp nedir ne yapar v.s yazıyor!
    Beni bu sitede fazla tanıyan yoktur(Sadays Hoca ve Pio topicteki bazı kişiler dışında)!

Kısaca Sharp bir tarafta diğer LCD-TFT ciler öte tarafta,tahmin edemeyeceğiniz kadar farklı yerdeler!
    Mukayese etmek zaten hem yalnış hemde haksızlık olur!burada ana bölümde verilmişti;Samsung firmasını,
    Sharp Dava etmiş diye,bende orada bazı yazılar yazdım!

Sharp bütün bildiğiniz adam gibi firmalara(Japon/Kore LCD panel ve TV üreticilerine) teknoloji satar!!!!
    Her bir firmada patentleri vardır(Lisans kiralama yoluyla bunları verir)

USA da bir numaralı LCD dir! D94U serisi ki bu sadece Japonya/Canada/USA da satılır.....

Avrupadaki tüm TV leri ise İspanyol montajlıdır,Made in Japan olanların D.Bank ta olduğunu söyleyen arkadaşlar
    bana model numaralarını versinler>>şayet öyle ise bunlar Dubai/S.Arabistan/Körfez Ülk. gelmiş demektir ki
    bu çok güzel bir haber,ben artık İstanbul da yaşamıyorum,Antalya dayım,buradanda hiç bir şeyi takip edemiyorum,sadece
    yabancı sitelerden USA daki olayları takip edebiliyorum!!

Avrupada onlarca serisi/modeli vardır ama çoğu eski modellerdir!!
    USA da son bir sersisi çıktı ve "yok satıyor" "ince kasa-hafif panel" bir modeldir bu,şimdiki bütün paneller aldığınız,eski nesil
    klasik panellerdir!!bunlara artık "classic panel" diyorlar

Sharp bir yeni ürün daha çıkardı buda USA satılıyor>> LED-LCD Baclit(Backlight),bunu Samsung firmasıda çıkardı,bugün için
    gelinen ticari olarak son LCD noktası "LED-LCD" lerdir>>ancak bunlar oldukça pahalıdır,ama bizde insanfız pahalıdır(yada olacaktır)!!!

Sharp yine>Sony-Samsung grubuna ve Hitachi(LCD bölümüne) ASV(Advanced Super View) lisansını kiralamıştır!
    Bununla çok daha gelişmiş "Black level" alınıyor ki bugüne kadar Sharp hariç bütün paneller(LCD-TFT ler) Black lerde sınıfta
    kalıyorlardı yada ikmale kalıyorlardı

Not: 42" Sharp lardan özellikle Avrupada uzak durunuz!!(Türkiye dahil) zira klasik panellerde;Sharp 42" panel kesmez(panel üretir ama bu ebatı
    kesmiyor ve 42" panelleri CMOS(Taiwan dan alıyor bunlarda elbette "Class1"panellerdir)
    Sadece üst seviye TV/monitörlerinde kendi 42" panellerini kullanıyor ama şimdilerde bunuda bıraktı ve 46" ten itibaren panel kesiyor!!
    ------------------
    Eski/geçmiş yazılarımı bir zahmet okuyunuz lütfen,Türkiye de kimse Sharp-marp bilmiyor!!yada saçma yorumlar bile yapanlar var!
    Ne büyük LCD devi olduğunu doğrusu kimse bilemiyor!!

Sharp ta şu günlerde "G" serisi PC monitörleri $ 32.000,- a kadar fiyatla USA satılmaktadır!!(46"-65" arasındadır bu monitörler ve dünyadaki tek
    en üst ve pahalı monitörlerdir bunlar!!)
    ------------------
    Son bir bilgi(tüyor vereyim sizlere)
    -örneğin İst.Blş den Sharp fiyatlarına bir bakın ve 37" ile 42" arasında hemen hemen hiç fark olmadığını görürsünüz hatta bazı Sharp modellerinde
    37" leri 42" lerden daha pahalıdır NEDEN!!

Saygılar

p.s;bu sene(2007 olarak son verilere göre USA da 32milyon panel satıldı,bunun 25milyonu LCD-TFT dir,Sharp ın ise pazar payı; %14/16 arasındadır,şimdi
    hesaplayın,kaç milyon panel sattığını??
    Samsung un pazar payı %16/18 lerde veya biraz üstünde,ancak Samsung ta Plasma/LCD/DLP de vardır,Sharp ta ise sadece LCD böylece dünyanın
    en büyük pazarında;Sharp firması; "Kaliteli LCD satanlar" içinde en yüksek oranla birinci sıradadır!!

2010 da ise yeni fabrikasında,kimselerin ona yetişemeyeceği(en büyük ebat Ham-Cam panel üretiminde) seviyede olacaktır ki bugünde dünyada en büyük
    LCD panel ebatı rekoru Sharp tadır,bir rekorda 108" lik LCD paneli ile yine Sharp tadır!!burası çok önemlidir,geçen senenin başında Matsushita 103" PDP
    üretmişti ve dünyanın çeşitli yerlerinde milyonlarca dolar promolar yaparak "rekor bende" dedi ama 6 ay sonra Sharp hemde çok daha zor üretilen ve kesilen
    LCD yi 108" olarak yapıp ortaya çıkardı,ama Sharp çok mütevazi firmadır!!!böyle "showlar" yapmaz bunları en çok Sony ve Matsushita ile şimdilerde Samsung yapıyor
    ama Sharp tan çoğu teknolojiyi satın alarak yada arada mahkemeye düşerek bir şeyler yapıyorlar!!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 20 Aralık 2007; 1:47:50 >

• sharp'tan ben çok memnunum arkadaşlar türkiye'de reklamı yapılmıyor diye bir ürünün iyi olmadığı sonucu çıkmaz. yoruma aynen iştirak ediyorum
  • @albani ,
    sharp hakkındaki bilgileriniz çok olumlu.sizce Türkiyede hangi model ve inc Sharp LCD tercih edilmeli,?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tyll

@albani ,
    sharp hakkındaki bilgileriniz çok olumlu.sizce Türkiyede hangi model ve inc Sharp LCD tercih edilmeli,?

Sanırım ...inc derken>> "ince/dar Kasa+Hafif panel" denmi soruyorsun???yada ebat inc mi??

Ebat;37" ve üstü ancak 42" tercih edilmesin(bunlar CMOS paneldir genellikle!!) gerçi 42" OK dir ama,iyi
    incenlesin;görüntü v.s durumları!

-Bu sadece USA da satıştadır,bizde(bizde derken Avrupa operasyonu serilerinden bahsediyorum!) yoktur.

-Sharp ve diğer tüm(kısmen Pio hariç) Kore/Japon üreticileri için tek pazar vardır orasıda USA(Canada dahil)dır!!!
    --Sebebide çok basit dünyada üretilen panelin %75/80 ni USA da satılmaktadır!!
    ---------
    Sharp ın asıl baba seri/model malları(LCD leri)Avrupaya gelmez!!sadece bazı serilerin,benzer modelleri gelir(İspanya
    da montajlanıyor bunlar)

Burada şimdilik tercih edilecek bir kaç model sadece göründüğü kadarıyla İst.Blş.de vardır,orasıda malum!!
    Ben örneğin hala almıyorum!!ne olacağı belli olmayan bir durum Sharp için İst.Blş.
    Ancak duyduğum kadarıyla ENKAY grubu Sharp LCD leri getirmek üzere anlaşmış ancak bunlarda "çok kazıkçı"
    bir firmadır

Yinede en azından karşımızda daha düzgün ve ciddi/resmi bir Distribütör olacaktır+Servis teşklilatıda ona göre olacaktır,dolayısıyla
    Sharp için daha 1 seneye yakın beklemek lazımdır+
    Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 22 Aralık 2007; 23:26:22 >

• zaten lcd de sharp plazmada da pio bence.bir iki aya kendi evime taşınacağım inşallah.bu sene borç çok fazla ama 2008 sonunda ya da 2009 başında(ne planlı adamım yahu 2 sene öncesinden araştırmaya başıyorum yuh) şöyle 50 inch bi tv almayı düşünüyorum.o zamana kadar fiyatlarda bu boyuttaki tvlerde düşer umarım.herkese iyi bayramlar.
  • Sayın albani
    LCD'yi 4 metre ve aşağısında bir mesafe ile izliyorsan maksimum 42" yeterli bir büyüklüktür. bu mesafenin aşağısında bir izleme için 46" veya 52" çok büyük olacaktır. zira bu sefer kafanızı bir sağa bir sola çevirmeniz gerekecek. benim izleme mesafem 4.20 metre. 46" yeterli fazla bile.

Sharp'ın 46XL1E yi satın almak istiyorsanız tavsiye ederim. ben memnunum. son çıkan bir model var 46HD1E diğerinden farkı 15.000 kontrast ve 160 GB kaydedici özelliği olması.arada 1.100 YTL fiyat farkı var. Bu arada pazarlık yapılırsa nakit indirimi daha fazla olabilir.

Birazdan SD yayınlara ilişkin görüntüleri daha önce söz verdiğim gibi şenol arkadaşa göndereceğim. ilgili formata indirgeyip yollarsa herkes görecektir. Bluray ve DVD görüntülerle SD görüntüler arasında parlaklık açısından fark gördüm. SD görüntülerde parlaklık hahiş olmamakla birlikte daha fazla. PS3 te ise parlaklık ayarlarını yükseltmem gerekiyor bazen. Ama bu durum LCD'den kaynaklanmıyor. PS3 ten yahut filmlerden kaynaklanıyor olabilir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.