Şimdi Ara

SHARP 46XL1E + ps3 BLURAY PLAYER (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
4.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • pardon cevabım tyll'ye yönelik olacaktı
  • Benim 46 inch sharp da Japon malı :)

doğubanktan...

tekrar söylüyorum 1 sene araştırdım, sony samsung philips...karar sharp oldu...bir de 52 inch kardeşime aldırdım..sıra babamın sharpını almaya geldi...

herkese tavsiye ederim. Tek dezavantajı servisti, ama enkay aldıysa o da kalmadı....

quote:

Orjinalden alıntı: albani

Beyler benim Nick e tıklayıp gönderdiğim msg ları bir güzel inceleyin orada Sharp nedir ne yapar v.s yazıyor!
    Beni bu sitede fazla tanıyan yoktur(Sadays Hoca ve Pio topicteki bazı kişiler dışında)!

Kısaca Sharp bir tarafta diğer LCD-TFT ciler öte tarafta,tahmin edemeyeceğiniz kadar farklı yerdeler!
    Mukayese etmek zaten hem yalnış hemde haksızlık olur!burada ana bölümde verilmişti;Samsung firmasını,
    Sharp Dava etmiş diye,bende orada bazı yazılar yazdım!

Sharp bütün bildiğiniz adam gibi firmalara(Japon/Kore LCD panel ve TV üreticilerine) teknoloji satar!!!!
    Her bir firmada patentleri vardır(Lisans kiralama yoluyla bunları verir)

USA da bir numaralı LCD dir! D94U serisi ki bu sadece Japonya/Canada/USA da satılır.....

Avrupadaki tüm TV leri ise İspanyol montajlıdır,Made in Japan olanların D.Bank ta olduğunu söyleyen arkadaşlar
    bana model numaralarını versinler>>şayet öyle ise bunlar Dubai/S.Arabistan/Körfez Ülk. gelmiş demektir ki
    bu çok güzel bir haber,ben artık İstanbul da yaşamıyorum,Antalya dayım,buradanda hiç bir şeyi takip edemiyorum,sadece
    yabancı sitelerden USA daki olayları takip edebiliyorum!!

Avrupada onlarca serisi/modeli vardır ama çoğu eski modellerdir!!
    USA da son bir sersisi çıktı ve "yok satıyor" "ince kasa-hafif panel" bir modeldir bu,şimdiki bütün paneller aldığınız,eski nesil
    klasik panellerdir!!bunlara artık "classic panel" diyorlar

Sharp bir yeni ürün daha çıkardı buda USA satılıyor>> LED-LCD Baclit(Backlight),bunu Samsung firmasıda çıkardı,bugün için
    gelinen ticari olarak son LCD noktası "LED-LCD" lerdir>>ancak bunlar oldukça pahalıdır,ama bizde insanfız pahalıdır(yada olacaktır)!!!

Sharp yine>Sony-Samsung grubuna ve Hitachi(LCD bölümüne) ASV(Advanced Super View) lisansını kiralamıştır!
    Bununla çok daha gelişmiş "Black level" alınıyor ki bugüne kadar Sharp hariç bütün paneller(LCD-TFT ler) Black lerde sınıfta
    kalıyorlardı yada ikmale kalıyorlardı

Not: 42" Sharp lardan özellikle Avrupada uzak durunuz!!(Türkiye dahil) zira klasik panellerde;Sharp 42" panel kesmez(panel üretir ama bu ebatı
    kesmiyor ve 42" panelleri CMOS(Taiwan dan alıyor bunlarda elbette "Class1"panellerdir)
    Sadece üst seviye TV/monitörlerinde kendi 42" panellerini kullanıyor ama şimdilerde bunuda bıraktı ve 46" ten itibaren panel kesiyor!!
    ------------------
    Eski/geçmiş yazılarımı bir zahmet okuyunuz lütfen,Türkiye de kimse Sharp-marp bilmiyor!!yada saçma yorumlar bile yapanlar var!
    Ne büyük LCD devi olduğunu doğrusu kimse bilemiyor!!

Sharp ta şu günlerde "G" serisi PC monitörleri $ 32.000,- a kadar fiyatla USA satılmaktadır!!(46"-65" arasındadır bu monitörler ve dünyadaki tek
    en üst ve pahalı monitörlerdir bunlar!!)
    ------------------
    Son bir bilgi(tüyor vereyim sizlere)
    -örneğin İst.Blş den Sharp fiyatlarına bir bakın ve 37" ile 42" arasında hemen hemen hiç fark olmadığını görürsünüz hatta bazı Sharp modellerinde
    37" leri 42" lerden daha pahalıdır NEDEN!!

Saygılar

p.s;bu sene(2007 olarak son verilere göre USA da 32milyon panel satıldı,bunun 25milyonu LCD-TFT dir,Sharp ın ise pazar payı; %14/16 arasındadır,şimdi
    hesaplayın,kaç milyon panel sattığını??
    Samsung un pazar payı %16/18 lerde veya biraz üstünde,ancak Samsung ta Plasma/LCD/DLP de vardır,Sharp ta ise sadece LCD böylece dünyanın
    en büyük pazarında;Sharp firması; "Kaliteli LCD satanlar" içinde en yüksek oranla birinci sıradadır!!

2010 da ise yeni fabrikasında,kimselerin ona yetişemeyeceği(en büyük ebat Ham-Cam panel üretiminde) seviyede olacaktır ki bugünde dünyada en büyük
    LCD panel ebatı rekoru Sharp tadır,bir rekorda 108" lik LCD paneli ile yine Sharp tadır!!burası çok önemlidir,geçen senenin başında Matsushita 103" PDP
    üretmişti ve dünyanın çeşitli yerlerinde milyonlarca dolar promolar yaparak "rekor bende" dedi ama 6 ay sonra Sharp hemde çok daha zor üretilen ve kesilen
    LCD yi 108" olarak yapıp ortaya çıkardı,ama Sharp çok mütevazi firmadır!!!böyle "showlar" yapmaz bunları en çok Sony ve Matsushita ile şimdilerde Samsung yapıyor
    ama Sharp tan çoğu teknolojiyi satın alarak yada arada mahkemeye düşerek bir şeyler yapıyorlar!!

++

• istanbul bilişmden aldığım 46xl1e tvde japon malı ve blu-ray seyrederken neredeyse ekranın içine gireceğim
  • Site bende çok ağır neredeyse çalışmıyor!!

Japon dediğiniz Sharp modellerinin ltf bana seri/model no.larını bildiriniz.

SD ile HD arasında,fark olması panelin/sistemin doğası gereğidir,kimse kalkıp SD de şöyle-böyle demesin
    bu asla ölçüt/mukayese/kalite farkı v.s "olamaz"!!!

HDReady/FullHD adı üstünde,"High Definition" kaynakları izlemek için üretilmiş/geliştirilmiş panellerdir!
    SD bunun içinde çok küçük vede önemsiz bir obje bile değildir,yani hem HD hemde SD olabilecek bir
    teknoloji doğası gereği olamaz

Sadece üreticiler ufak bir iki hardware(daha çok software)ile aradan SD yide kurtarmak istiyorlar

Sonuç;salt SD ile mukayeseler v.s yaparsanız "aldanırsınız",elinizdeki TV HD işlemcili bir sistemdir ve SD
    yi ne kadar veriyorsa o kadar izleyebilirsiniz!

Not:Ayrıca D.Bank tan alınan Sharp lar için ltf fiyatta belirtinizki,doğru ve güzel bir referans olsun alacak
    arkadaşlara!
    --------------------
    Bakınız bir düzeltme ve bilgi kabilinden olacak açıklama yapayım(bu aslında benim değil uzmanların görüşüdür)

-Genelde bir "ortalama izleme mesafesi çizelgesi" vardır,buna baktığınız zaman minimum-maximum bazı ölçüler
    görürsünüz,ancak şunu göremezsiniz(oradaki mantık ve fizik/matematik kuralları gereğince)>>peki 70" kaç metreden
    izleyeceksiniz yada 65" i paneli?????
    --o ölçüt şu demek değildir=örneğin 65" i 6 metreden yada 70" ide 10 metreden filan!!!

-Size verilen ortalama izleme mesafesi salt panel büyüklüğü ile alakalı değildir++insan gözünün "özellikle yorulmadan"
    izleyebileceği mesafedir>>> yani işin asıl esprisi burasıdır dostlar!!
    İnsan gözü >>tam odaklanamaz ki çoğu insan hiç odaklama bile yapamaz-yada görüntüyü kaçırır,takip edemez v.s v.s!!!
    --bu arada gözleri bozuk olupta gözlük takanlar içinde ayrı bir değerlendirme sözkonusudur(USA da yapılan bir test ve deneylerde)
    özellikle göz rahatsızlığı bulunan ve gözlük takan çok sayıda insanda "yanlış izleme mesafesinden baktıkları" için gözlerinde
    numara ilerlemesi tesbit edilmiştir!!!
    ----------
    Bir diğer büyük ekran panele bakma espriside>> "yakın-orta mesafeden bir büyük paneli izleme" olayıdır!!! burası çok önemlidir,
    buradan hareketle bizlerin durumuna gelirsek>> 4-5 metre den 60"(dahil) bir panel izlenir!!! 3,5 metreden>>50" doğru ve güzel
    izlenir>>5 metreyi geçen izlemeler doğru değildir>>örneğin 46"/50" ler için!
    -------
    Bakınız size bir iki örnek ve tecrübelerim;
    1-Ben USA da kaldığım zamanlarda evde "45" Sharp Aquos Titanium" vardı(bunlar ilk çıkan ve sadece USA da satılan en baba modellerdi
    ve hala çok güzel ve sağlam olarak kullanılıyor;Sharp bu seri ile devrim yapmıştı HD izlemede ve sene 2003 idi)
    Bunda film/dizi v.s(HD yayınlardır bunlar) izlerdik,mesafe olarak ben 3 metreyi kullanıyordum,ancak sitenin lobisinde "52" Sharp Aquos Titanium vardı"
    (o zaman hiç bir üreticide daha 52" LCD yoktu bu arada!!) mesafe olarak 3.5 metreyi kullanıyordum,ama çok daha süper idi tabiki!

2-Bir gün bir yere davet edildik(özel çok lüx bir valla ve "Cinema Saloon" dedikleri süper bir odada(duvarları/tavanları bile ses yalıtımlı her bir şeyin
    kumanda ile hareket ettiği,Ceylan deri koltuklu!!!mekanda 70" NEC ile çeşitli görüntüler izledik(HD) ama en uzak mesafe 6 metre idi!!
    en son sırada 7 metre idi.
    -----------------------------------------

Belli bir ebatı belli bir metrajın üstünde izlediğiniz zaman daha fazla sıkıntı yaşıyorsunuz!gözleri yoruyor v.s
    Bizde genelde böyle çok büyük paneller yok 50"/56" max.olarak gidiyor ki buda bizim evlerin salonları için çok idealdir.
    ------
    Tekrar Sharp a dönersek;ENKAY'ın almasını ben çeşitli sebeblerden çok olumlu bulmaktayım;Servis+karşınızda ciddi bir ithalatçı-
    distribütör olarak!(DBank ve İst.Blş.gibi yerler böyle markalar için hiç uygun değildir!örneğin ben Sony/Philips veya Samsung gibi
    Türkiyede yerleşik ve doğru dürüst distiribütör/servis ağı olan malları elbette alırım DBank tan veya belkide İst.Blş.den
    ama Sharp farklı konumdadır,örneğin kimdir yaw bunların Servis şirketi!!veya yarın kiminle muhatap olacaksın(DBank esnafının;....abi sen bizi
    tanırsın ayakları boş işlerdir!!!oradan Sony alın veya Toshişba veya Philips v.s v.s ama Sharp konumundaki malları almayınız!

Paneller,CRT gibi 10 sene 15 sene gitmez,2-3 senede şişer yada en fazla 3-4 senede teklemeye başlar!
    --Ama siz.......yaw ben o zaman kadar zaten bir panel daha laırım derseniz bu lafım size değildir elbette!!zira bizde konu Sharp ise
    hala "felaket" pahalı satılmaktadır,gerçi Avrupada da oldukça pahalıdır,ama bunlar birer Avrupa(Türkiye dahil) başka sebeblere bağlıdır,özellikle
    "aşırı yüksek KAR MARJI ile bunlar bizim kıtada satılmaktadır!! ayrıca Vergi+Fon+yıllık vergiler,masraflar ve az mal aldığımız için Japonların
    verdiği yüksek fiyatlar(Kore/Japon yadan ne kadar fazla mal çekerseniz o kadar cazip fiyatlar alırsınız!!)bizlerin aldığı(yani Avrupa-Türkiye)
    devede kulak bile değilki

USA da değil muadil çok daha gelişmiş modeller bizdeki fiyatların yarısından bile daha aşağıdadır!!
    Üstelik orada Christmas/New-Year/BlackFriday/Clearance gibi bir sürü promolarla kafayı yiyeceğiniz fiyatlara mal alıyorsunuz,örnek;

Sharp ın yeni bir serisi var sadece USA da(ince-dar kasa ve hafif panel) neredeyse "yok satıyor"!!buna çeşitli firmalar öyle bir promo
    çektilerki(üstelik bu model sıfır en son seri yani) ortalama $ 3000/3500 e satılan 46"/52" panelleri $ 1250/1300 e kadar düşürüp
    sattılar,benim yeğen bile aldı bir tane oturma odasına attı!!

--Sharp lar genelde USA da pahalı satılan panellerdir bu arada(bazı serileri özellikle)
    ----------
    Sonuç olarak ENKAY grubu izlemek lazım Sharp alacaklar için;ama benim şahsi görüşüm o durki.......yine Dağ Fare doğuracak gibi!!
    Sanırım ilk ebatta yüksek fiyatla çıkacaklardır....kimse acele edipte bunları sakın almasın dostlar!izleyin diğer kaynaklardan ve heriflere ısrarla
    söyleyin şurada şu fiyat diye(ama bunlar uyanıktır,sanırım olmayan/gelmeyen serileride getirebilirler,Sharp Avrupa operasyonunda bir dünya
    seri/model vardır!!çoğu eski ve devam etmeyen seriler veya Avrupa serileri v.s!!)izlemek lazım......

Örneğin benim elimde olsa Sharp-Türkiye,bunları ben uçururum resmen,kimse LCD panel satamaz olur memlekette
    Çünkü bizde hiç bir firma daha "panel satmasını" bilmiyor vede öğrenemediler hala!!burunları kaf-dağında heriflerin!!halkta böyle
    bilinçsiz ve bilgisiz giderse zaten olacağı tabiki her zamanki gibi bir "Türkiye Klasiği" olacaktır!
    -----
    Evet Sharp en iyi paneldir LCD de,en doğru seçimdir,LCD de(salt her modeli değil tabi) ama benim geçmiş yazılarımı okursanız orada sizlere
    oldukça detaylı Sharp bilgileri verdim,burada insanların tanımaması başka şey,gerçekler başka şey elbette!

Not:örneğin benim alma hedefim 2008 Mayıs/Haziran dönemidir>>""Beijing2008"" günlerini bekliyorum!!! bütün dünyada olimpiyatlarda özellikle
    panellerin çok ciddi rekabete gireceğidir!!ama bu Türkiye deki fetbaz-uyanık satıcılar olduğu müddetçede böyle fırsatlar bize pek yansımaz ama ben
    ümitliyim+Sharp ın artık o tarihe kadar ne olacağıda belli olacaktır,ENKAY faktörü olarak(bu ENKAY işi çok biliyor,öyleki gidip artık mirasını yiyen
    LOEWE nin Distribütörlüğü almıştı!!!hangi akla hizmetse!!

Selamlar

• Paneller,CRT gibi 10 sene 15 sene gitmez,2-3 senede şişer yada en fazla 3-4 senede teklemeye başlar!
    --Ama siz.......yaw ben o zaman kadar zaten bir panel daha laırım derseniz bu lafım size değildir elbette!!

3-4 sene az deilmi panel ömrü için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterfall_man -- 23 Aralık 2007; 18:32:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: waterfall_man

Paneller,CRT gibi 10 sene 15 sene gitmez,2-3 senede şişer yada en fazla 3-4 senede teklemeye başlar!
    --Ama siz.......yaw ben o zaman kadar zaten bir panel daha laırım derseniz bu lafım size değildir elbette!!

3-4 sene az deilmi panel ömrü için.

O zaman şöyle devam edeyim;

1-Paneller için verilen ortalama ömür şu sıralarda 60.000 saattir!!!
    Ancak bunlar laboratuvar ortamında ve bütün uygun parametrik değerlere göre verilmiş bulunan "kağıt üstü" değerleridir,fiziki
    olarak verilen değer değildir,
    --çünkü daha penellerin ömrü o kadar olmadıki elde sabit bir fiziki değer olsun

2-"Aging Test"(yaşlandırma testi) denilen bir sistemde paneller belli bir süre çalıştırılıp;bazı sistem fonksiyonlarına yapılan
    ölçümlerinden sonra>>bu panel 60.000 saat gider deniyor;olay budur işte,
    --bir panelin zaten 60.000 saat gidemeyeceğini üreticiler çok daha iyi bilir!!!

---bir paneli siz şayet 60bin değil;50.000 saat bile kullansanız o aman bu herifler iflas bayrağını çekerler
    iyide bu durumda kime mal satacaklar(uyanık olun lütfen)

Bakınız CRT ler bile normal şartlarda ilk zamanlar ve ilerleyen zamanlarda 10/15 sene çok rahat gider derlerdi ve gerçi
    bazı cihazlar gidebilmiş olsada,CRT yapısı gereği zaten uzun ömürlü olmasına rağmen,çoğu gidemedi!!
    Ama arada örneğin bendeki gibi çok extrem vakalarda yok değil;bende 21" Sony var,hala neredeyse ilk günkü gibi görüntü
    veriyor(hatta 5 sene önce tuş takımı zamana bağlı olarak korozyona uğradığınından dolayı değişmişti,onlar bile görüntüye
    hayran kalmışlardı,bu bendeki TV 1987 model!!!!!!!!!!(yani tam 20 senelik ve hemen hemen hiç kapanmaz meret!!)
    demekki yaklaşık 85.000/90.000 saat gitmiş>>halbuki CRT ler için o zamanlarda 100.000 saat gider derlerdi!!halbuki çoğu
    o sürenin yarısı kadar bile gitmedi "fiziki-panel ömrü olarak"!!

Uydudan hele 702x576pixel yayında aynen LCD gibi neredeyse!!görüntü veriyor,25.sene dolarsa Sony bana artık yeni bir LCD hediye edebilir!!

Bir teklese aynen atacağım ama hala direniyor üstelik ilk günkü gibi!!tabi o zaman panel gelecek elbette,evdekileri hala sallıyorum
    bugün-yarın diye

LCD-TFT ler zaten yapısı gereği böyle uzun sürelere asla dayanamazlar,ayrıca 2-3 sene göreceğiz zaten bunların döküldüklerini!!
    Gerçi öyle süper paneller geliyorki,dolayısıyla kimse artık bundan sonra bir panel alıpta 10 sene kullanmazki!!
    Yeni bir model-teknoloji gelecek bu eskisini oturma odasına plase edip,yenisi salona gelecektir,bu devran böyle dönmektedir artık!

Buradan Sn.Waferfall a bir cevap olarak;evet 3-4 makul bir süredir ve o zaman zaten insanlar yeniden yeni teknolojik paneller nasılsa
    alacaklardır!!

3-2008 den başlıyarak artık yeni bir sürece giriliyor vede USA/Canada pazarı(Japon pazarı dahil)bazı yeni nesil paneller satışa çıktı bile!!
    Şimdilik ilk sırada "LED-LCD Backlit" ler vardır,
    Sharp ve Samsung ilk etapta çıkanlar,sırada Sony var ama öncüsü her zaman olduğu üzere LCD nin bir numaralı üreticisi Sharp tan geldi

--Bakınız bugünkü paneller artık "classic" olarak tanımlanıyor NEDEN???
    Evet nesli teknolojik olarak bitmiştir,classic ler safında yerini almıştır,ancak dünya pazarı daha oldukça uzun bir süre bu ucuza kayan fiyatları ile
    bunları elbette talep edecektir,ama çok ileri pazarlarda bunların artık yüzüne bakan yoktur(Japonya/Canada/USA gibi) Pio nun bile HDReady serileri
    hani şu bizde hala uçuk-kaçık rakamlara satılan serilerinin yüzüne bakan yoktur oralarda>>FULLHD yeni serileri çıktan sonra!!

4-2008 den başlayan süreçte>>2010 a kadar çok değişik paneller geliyor

A-LED-LCD ler
    B-OLED TV ler
    C-Yeni nesil "ince-kasa//hafif panel ağırlıklı" LCD ler>>classicler bir şekilde bu hale gelecektir ve yine Sharp bunu üretip
    USA/Japonya parazarına verdi bile>>ve sonuç mükemmel ve tüketici(USA da)bir anda classicleri boşladı(ve doğal olarak fiyatları
    dibe vurdu vede rahat satılamıyor bile!!) ve bu yeni ince-hafif panellere kaydı,şimdilerde pazarda Sharp tek başına gidiyor(malıda çok
    güzel götürüyor elbette)

----------
    Laser TV lerin>>DLP lerdeki uygulaması laboratuvar ve test aşaması olarak zaten çoktan bitmişti!
    Prototip olarak Samsung ve Mitsubishi(bu ikisi bunun öncüsüdür,aslında ilk öncü Mitsu idi ama Sammy onu geçti şimdilik!!)
    Sanırım pazardaki "sıralarını bekliyorlar"!!!

Bu teknolojide çoğu panel ve görüntü teknolojileri gibi bir USA lı firmaya aittir>>Novalux Inc. aittir patenti.
    Lisans kiralayan bazı üreticiler bu sistemi çıkaracaklardır>>sistem diyorum çünkü henüz "cihaz" durumunda değildir,DLP TV lere
    uygulanacak Hardware+Software tavkviyesi/değişimi ile "LaserTV" görüntüsünü elde ediyorsunuz!!
    Dolayısıyla ilk etapta sadece DLP TV üreten üreticiler bunu uygulayacaklardır(Thomson-Samsung-Mitsubishi-Toshiba gibi)

((eski yazılarımda bundan biraz daha kapsamlı bahsetmiştim))

D- "10Lumen" yeni nesil PDP ler>>şimdilik ilk çalışmalar Matsushita dan geliyor!!
    E-Hitachi nin yine nesil ince ve değişik görüntü işleme teknikli LCD TV leri ki bunlarında bir iki modeli şuanda Japonya ve USA/Canada
    pazarında satılmaktadır ama çok pahalı(bize gelmez böyle ürünler!!) zaten Hitachi Bşk. nıda bunların üst gelir-düzey seviyesindeki
    insanlara hitap edeceğini açıklamıştı!!

------
    Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 23 Aralık 2007; 19:23:34 >

• teşekkürler tek kelime ile bilgiye doydum.2008-2009 tam bi teknoloji devrimi olacak demektir.
  • ps3 bluray player kaça aldın turanoner arkadaşım
  • bayramda uğradığım bir en-plus bayi, ilk planda gelecek modeller arasında X20 ve XL2e'yi saydı. 42X20 modeli için 4200 ytl civarı bir fiyatı olacakmış sanırım.
  • 42x20e istanbul bilişimde de 3900 ytl.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SHARP_LC-42X20E-LCD-TV,3588.html

fiyatlar çok uçuk değil gibi.46 ve 50 inchte yine aynı şekilde olur umarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: waterfall_man

42x20e istanbul bilişimde de 3900 ytl.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SHARP_LC-42X20E-LCD-TV,3588.html

fiyatlar çok uçuk değil gibi.46 ve 50 inchte yine aynı şekilde olur umarım.

Ancak 42" Sharp panel değildir,bunu birkaç sefer çeşitli yerlerde yazdım!
    Sharp normalde 42" "kesmez" diye!!paneli üretiyor ama 42" panel kesmiyor ve bunu CMOS panelden
    alıyor!
    Sadece bazı özel serilerinde kendi 42" panelini kullanır!

"X" serisi ilk defa aynı zamanda USA ve Avrupa da birlikte satışta oldu nedense!!!
    Normalde Sharp ın bütün Avrupa serileri ayrı USA serileri ayrıdır!

X serisi,USA da PC monitörü olarak kullanılmaktadır!!
    Dünyada ilk 32" FULLHD Monitör/TV yide Sharp üretmiştir ve halen hiç bir üreticide FULLHD 32" panel yoktur/TV+Monitör olarak

Bakınız bir tüyo>>42" fiyatı YTL 3.839,- ama 37" fiyatı YTL 3.637,-
    yani neredeyse aynı NEDEN!!!!!!!!!!!!!
    olacak işmi 42" ile 37" fiyatı aynı markada böyle!!sebebi yukarıda yazdım!

Ancak X serisi de OK dir özellikle PC bağlayacaksanız+TV olarak süper gider
    32" ve 37" OK dir,yada salon için 37" OK dir,isterseniz Monitör olarakta OK dir!!
    ------------
    Dediğim gibi ENKAY dan bir hareket görelim sonra konuşuruz Sharp olayını,İst.Blş.den filan böyle riskli mallar alınmaz,
    DBank tan bile almak daha mantıklıdır o zaman!

Ben dahil,Sharp alacaklar acele etmesin,şöyle bir 6 ay daha zaman var....
    Selamlar

• quote:

gerçek japon olup olmadığını mı anlayacaksınız?

"made in japan" yetmiyor mu?

bu arada forumda Sharp LCDler daha önce detaylı olarak tartışıldı:

http://forum.donanimhaber.com/m_9758851/mpage_1/key_sharp%252Cxd1e//tm.htm#9758851

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scubat -- 24 Aralık 2007; 15:29:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: scubat

quote:

gerçek japon olup olmadığını mı anlayacaksınız?

"made in japan" yetmiyor mu?

bu arada forumda Sharp LCDler daha önce detaylı olarak tartışıldı:

http://forum.donanimhaber.com/m_9758851/mpage_1/key_sharp%252Cxd1e//tm.htm#9758851

Sen herhalde benim dediğimi tam anlamadın,ben "model numarasını" soruyorum;Made in Japan olup olmadığı benim
    için önemli değil.Sharp kalitesi belli ve kendisini ispatlamış markadır dolayısıyla "Made in Mexico" olanlarıda harikadır ki bunlar USA
    pazarında satılır(Canada dahil) >>sadece bazı seriler doğrudan Japonya dan sevkedilir,benim merak ettiğimde(Antalya da olduğumdan dolayı
    Istanbul durumunu şimdilik bilemiyorum) Made in Japan denilen serilerin-model numaralarını öğrenmek istiyorum,sorduğum budur benim

Gerekirse buna ait başka ilave bilgiler v.s de vereyim,Sharp çok geniş operasyonları olan bir üreticidir.

Not:yine alan arkadaşlar model numarası ve fiyat olarak bilgi verirlerse makbule geçer+
    Selam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 24 Aralık 2007; 17:27:36 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.