İnternetten özellikle n11'den herhangi bir surette yağ alınmasını önermiyorum. Ben almam. Yetkili serviste dahi çakma yağ konulup motor indirildiğine dair videolar malumunuzdur. Özellikle titiz davranıp Shell'in kendi işlettiği bir istasyon seçip oradan almanızı öneririm. n11 adının "XYetkiliDistrübütör" veya "XYetkiliBayii" veya "XYetkiliYağUzmanı" yazması beni tatmin etmez. Yine de tercihlere saygılıyım, çakma yağ satanlara saygılı değilim. Tüketicilere önerim "XOfficialDistrubutor" bile yazsa internetten kesinlikle yağ almamalarıdır. "Şaşmaz'da hacı Ahmet dayı var çogh güvenilirdir yaw" diyerek yedek parçacılardan da asla almayın. Alternatif olarak Petrol Ofisi Maxima öneririm, çakması diğerlerine göre azdır. İstasyondan gidin bizzat alın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 14 Haziran 2022; 14:46:54 > |
Shell Petrol İstasyonlarındaki OilChange+ Standında Yağ Değişimi Önerir Misiniz ? (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Merhaba,
Yorumlarınız bizim için çok kıymetli. Değerlendirmeye alacağız.
Sağlıklı günler dileriz.
-
Son 3 yilda intertten 5 adet motul yağ aldim çakma falan degildi. O yaglarla arac en az 60 bin km yapti hicbir sıkıntı olmadi. Internettekilerin %90ı cakma derken kaynagin nedir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 15 Haziran 2022; 5:31:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
- Çakma olsa da sen anlayabilecek misin ? "MotulYetkiliBayii" adlı satıcıdan n11'den aldığın yağın orijinal olduğunu anlayamazsın. Sadece laboratuvar testleri ile anlaşılabilir. Laboratuvara teste gönderdin mi ?
- Aracın motor yakmamış, piston kırmamış, yatak sarmamış olması, "orjinal yağ" kullanıldığını ispatlamaz. Motul şişesine yarı fiyatına Opet yağ koyarsan da araba motoruna bişey olmaz.
- Ambalajının orijinal olması, içindeki yağın orijinal olduğunu ispatlamaz.
- Yetkili servisin dahi çakma yağ ve çakma triger kayışı kullandığı ispatlanmış iken, sen n11'deki "çok dürüst" satıcıya güvenip "%100 kesinlikle orijinal" diyemezsin.
Piyasadaki Motul yağların %95'i çakma. Merdivenaltı dolum, kaliteli paketleme. Sadece arka etiketin 2 kat olması, tarihinin ve parti no olması veya kapak altındaki folyoya ve koda bakıp "orjinalmiş yaw hakiki motul" diyemezsin.
Muhtemelen çakma Motul kullandınız. Geçmiş olsun.
Çakma yağlar ile ilgili internetten çok sayıda yazı, video, çakma yağ tesisi polis operasyonu var. Bu haberler buzdağının görünen yüzü.
-
çakma ürünlerdeki artış insanların alım güçlerinin düşmesinden kaynaklanıyor. yani talep var, insanlar çakma makma işini görmek istiyor. böyle bir pazar var artık.
-
60 bin kmdir kullanıyorum motor canavar. Cakma makma degil cakma olsaydi motoru alirdim elime. Illaki bisey olurdu sesi degisirdi vs vs.
İnternette satılan yağların "%95 nin sahte" olduğunu nereden çıkarttınız ben onu merak ettim??? Bu konu da yapılmış bir araştırmamı var???
Bir de "Ambalajının orijinal olması, içindeki yağın orijinal olduğunu ispatlamaz." demişsiniz de, siz Shell den aldığınız yağın orjinal olduğunu nereden biliyorsunuz belki ambalajı orjinal, içeriği sahte? Laboratuvar incelemesi mi yaptınız? Madem her şeyden şüpheleniyorsunuz bunu da düşündünüz mü??? Madem Yetkili servis sizin değiminizle "çakma yağ ve çakma triger kayışı kullandığı ispatlanmış iken" belki Shell İstasyonu da bu şekilde, Paranoyak olacaksak o zaman herkes den ve her şeyden şüphelenelim???
Motul yağın kendi orjinal satış sitesi var, o zaman orada da sahte satılması ihtimali var öyle mi??? O ihtimal varsa, Shell'in satmayacağı garantisi mi var???
-
Elbette ihtimal dahilinde.
Shell tarafından işletilen bir Shell istasyonundan kutusunu kendim açarak Shell A.Ş. faturalı alarak riski minimize ettim.
Ankara Söğütöüzü Shell en güvenilir istasyonlardan biridir.
Ben çakma yağa karşı korunmanın en iyi yolunun istasyondan almak olduğunu biliyor ve bu yolu seçiyorum.
İnternetten aldığınız yağı ustanız doldururken çakması ile değiştirip sizinkini deposuna atmadığına emin misiniz ?
-
"İnternetten aldığınız yağı ustanız doldururken çakması ile değiştirip sizinkini deposuna atmadığına emin misiniz ?" Aracımın garantisi devam ettiği için, yetkili servise götürmek zorundayım, bırakın yağ'ın sahtesini, Motor Yağı yerine araca Çiçek Yağı koysalar haberimiz olmayacak, bildiğiniz gibi araç servisteyken, 100 Metre yakınına bile sokmuyorlar
-
n11 den aldığım shell yağı benzinciye götürsem ücretsiz yağ değişimi yaparmı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam sahteden kaçalım, hepimiz şikayetçiyiz de, adamın kendi sitesinde satılan şeye de "hayır o da sahte, en güveniliri benim aldığım" demek komik oluyor.
Bu son dönemde özellikle forumda arabanın a'sını anlamayan bir güruh tarafından paso bi sanayi gömmesi, sanayi kötüdür pompalaması oluyor. Bir de bu çıkmasın başımıza ya
Yağ değiştirmek basit iş aslında. Gidip ustanıza falan da yaptırılabilirsiniz varsa.. Önemli olan yağ değişimi ile birlikte yağ filtresinin de değişimi. Tabi bir de sahte almamış olduğunuzdan emin olmak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 15 Haziran 2022; 16:20:24 > -
Castrol Tr resmi olarak n11de bizzat kendisi satis yapiyor. Ha bayisinden almissim ha siteden fark etmez. Ayrica yetkili seriste bile çakma yağ jullanma ihtinalli var diyorsunuz üstüne shell bayisinden alin diyorsunuz. O zaman shell bayisi de cakma yag kullanabilir. Iyiisi mi direkt fabrikadan alalim :)
anadolu yakasında nerde var ?bende değiştireyim.
-
Shell bayisinden alın demiyorım. Shell tarafından bizzat işletilen istasyonlardan alın diyorum.
Shell tarafından işletilen istasyonlarda (bayilik verilmiş olan Shell istasyonlarında değil) çakma benzin satılması mümkün değilse, çakma Helix satılması da pek mümkün değildir.
Shell A.Ş. kendi ürettiği yağın yanında çakma yağ satmaz, Shell A.Ş. "Toptancı hacı Memet Ağa"dan çakma yağ almaz.
Öte yandan;
Bugün ben bile internette "XOilOfficialDistrubutor" adında hesap ile veya "YMadeniYağBölgeSorumlusu" veya "ZYağUzmanı" adı altında satış yapabilirim.
Hatta, X markanın toptancısı olarak, X markadan 10 liraya hakiki X marka alacağıma, çakma X marka yağı çakmacı toptancılardan 3 liraya alırım, hakiki X markanın yanına koyarım.
Ben toptancı olarak neden orijinal satıp 1 lira kar edeceğime 6 lira kar etmeyeyim ?
-
Papagan gibi ayni seyi tekrarlayip duruyo buda. Tamam sen en orjinal yagi aliyon yagi shellden , akli kelden aliyon falan fistik. En super sensin biz cakma aliyoruz oturup aglayalim ühü ühü ühüüü
Adam iyi ki shell den yağ almış. O sahte bu sahte ama shellden aldın mı orjinal :) nasıl böyle tutucu bağnaz ve sadece kendi aldığınız değerli oluyor anlamıyorum.
Yalnız şu detayı kaçırmayalım orjinal uağ alırken 75tl ye yağ filtresi alıyor. O ne marka yoksa çakma mı 😀
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bosch, istersen kendin Filtron veya Mann götür, onu da takarlar.
-
Dostum yağçarşısı.com sitesinden yağ almayı düşünüyorum shell hx7 10 40 güvenilir bir sitemi acaba çakma yağ flan olayı nedir bilginiz varsa bilgi alabilirmiyim acaba hortlattım konuyu ama :)
-
Kesinlikle önermem
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X