Şimdi Ara

shure se110.. bu ne böyle!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugün elmasepeti nin nişantaşındaki mağazasından shure se110 aldım. orada bi 10 dakika dinledim ve fena gelmemişti sesi dinlediğim şarkılarda ama şimdi dinliyorum sesi resmen ipod un o iğrenç kulaklıklarından bile beter. kulaklarımı tırmalıyor resmen. ve ben bu kulaklığa 250 tl bayıldım. Ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum yoksa hakikaten böyle mi bu olay? daha önce de iem kullandım ve böyle bir sorun yaşamamıştım. Yarın ilk iş elmasepetinin mağazasına gidip kulaklığı geri verip paramı alıp üzerine biraz daha ekleyip sennheiser ie7 almak istiyorum. sizce gri alırlar mı kulaklığı. Resmen şoktayım şu an. daha önce aynı şeyi yaşayan ve geri verebilen arkadaşlar var mı aramızda???

• Geri verebilirsen süper olur. Sennheiser IE7 iyi seçim. Shure SE110 dan da kat kat üstündür.
  • --Shure se110 un karakteri daha çok bas ağırlıklıdır. Kulaklarınızı tırmalaması büyük ihtimalle yanlış takılmasından kaynaklanıyor. Iem ve kulakiçi kulaklıklar aynı değillerdir. iem ler armatür sürücü barındırır , kulak içi kulağa giren tüm kulaklıklara verilen isimdir. se110 gibi iem modellerin sesini iyi almak için kulağa tam oturmalıdır. Öğrenmek için biraz zamana ihtiyacınız var. Ben shure e2c den tam verim almak için birkaç günümü harcadım. Kısaca sesi çok iyi bir kulaklık olmayabilir ama ipod un kendi kulaklıklarından çok daha iyidir. Mid performansı ve ayrıntıları sennheiser cx500 türü kulaklıkların üstündedir.

--Tüm bunların ötesinde neden se110 için 250 lira ödediniz anlayamıyorum. Yurtdışı fiyatı 60-65 dolar civarında bir kulaklıktır. Daha önce çok söz etmiştik bu konu hakkında. 60 dolar + kargo bedeli için gayet iyi bir modeldir ama 250 lirayı kesinlikle haketmez (tıpkı cx500 ün 200 lirayı haketmediği gibi)....

--Eğer mümkünse kulaklığı iade edip parasını almanın yoluna bakın. Daha sonra elinizdeki paraya uygun yurtdışından bir model beğenin. Eğer forumu incelediyseniz klipsch custom 2 yi mymemory.co.uk adlı siteden paypal ile çok uygun bir fiyata alabilirsiniz.

--Para iadesine yanaşmazlarsa onun yerine ürün yerine se110 yerine başka bir kulaklık seçmenizi isterlerse ; türkiyede 250 lirayı hakeden bir iem olmadığını unutmayınız. Bunun yerine mesela grado sr60 + sennheiser cx200 gibi bir kombinasyonu daha ucuza mal
    edebilirsiniz ve kat be kat memnun kalırsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi witness -- 19 Haziran 2009; 23:44:09 >

• çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için. Hiç umudum yok ama yarın arayıp soracağım geri alma gibi bir şansları var mı diye. Varsa eğer ie7 alacağım. değişim yaparlarsa grado ve cx200 alacağım hiçbirşey yapmazlarsa bir köşede duracak artık...:(
  • hiçbir şekilde değişim ya da iade yapmıyorlar haklı olarak. bi köşede duracak artık. Satın almak isteyen olursa(?) pm atabilir.
  • Duruma üzüldüm,
    Acaba kulaklığın kulağına tam oturmaması gibi bir sorun olabilir mi? Bunu şu şekilde anlayabilirsin ; eğer se110 kulağına tam oturuyorsa
    ciddi bir basınç yapması lazım ve neredeyse çevreyle iletişimini koparacak kadar yüksek yalıtımı var. Kulaklığın cx500 türü modellere göre
    kulağa daha fazla gireceğini unutma. Yine kabloyu kulağının arkasından dolayıp takarsan daha rahat edersin. Yine yumuşak silikon uçlar daha konforludur.

Aşağıda verdiğim linkteki demoları izlemeni öneririm ;

http://www.shure.com/groups/public/@gms_gmi_web_us_pa/documents/web_resource/us_pa_se_howtouse_html.html

http://www.shure.com/groups/public/@gms_gmi_web_us_pa/documents/web_resource/us_pa_sefull_html_wrapper.htm

• nasıl takıldığını öğrendim izolasyonu gerçekten çok iyi ama neden bilmiyorum en hafif tiz fazlalığı olan şarkıda direk sesini kısma mecburiyeti hissediyorum. ve bas ağırlıklı şarkılarda baslar güm güm değil dıp dıp diye geliyor. shure nasıl böyle birşeyu üretmiş cidden anlamıyorum. Ve nasıl bu kadar para verdim onu da anlamıyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sizinki ilginç bir deneyim olmuş. Bende tam tersine tizlerin geride kaldığını ve sesin koyu karakterli olduğunu düşünürdüm.

Unutmadan söyleyeyim , shure e2c ile birlikte ses kanalına takmak için yapışkan filtreler gelmişti,eğer se110 filtreleri de böyleyse ve takmadıysanız sorunun kaynağı olabilir.
  • bu filtreleri nasıl alabilirim acaba. bende böyle bir filtre çıkmadı??
  • Eğer kutusundan çıkmadıysa shure e2c den farklı bir teknik kullanıyorlar demekki. Ama biryerlerde terslik olduğunu düşünüyorum çünkü genel düşünce tizlerinin zayıf baslarının kuvvetli olduğu yönünde.

şu testi inceleyebilirsin;
    http://reviews.cnet.com/headphones/shure-se110-sound-isolating/4505-7877_7-32594478.html

Son önerim elmasepeti mağazasına gidip bir sorun olduğunu anlatman. Eğer mümkünse başka se110 modellerini de dinle. Yardımcı olmamakta ısrar ederlerse elmasepeti.com a biraz sivri dilli bir mail yaz. Kutusu açıldığı için kabul etmek istemeyebilirler ama en azından sorununa yardımcı olmalılar.

• daha önce earcup bi sennheiser ım vardı. süngeri olmadığında korkunç bi sesi vardı. süngeriyle harikaydı. Bu da öyle bi durum mu acaba? e2c filtresiz daha mı farklıydı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pinkfloydian -- 20 Haziran 2009; 14:33:20 >
  • daha önce earcup bi sennheiser ım vardı. süngeri olmadığında korkunç bi sesi vardı. süngeriyle harikaydı. Bu da öyle bi durum mu acaba? e2c filtresiz daha mı farklıydı
  • Bir yorum getiremeyeceğim çünkü se110 un böyle filtreler kullandığını bilmiyorum. Ama e2c için karakterini değiştirdiğini söyleyebilirim. Sana önerim elmasepeti mağazasına gidip diğer se110 lar ile değerlendirmen. Sonuçta yaşadığın soruna bakılırsa bir sorun olduğu kesin. Aldığın kulaklığın kutusu açıkmıydı? Ya da teşir ürünümüydü?
  • hayır değildi tamamen sıfırdı. sanırım bu filtreler se110da da kullanılıyor çünkü ben almadan önce mağazadaki adam bunları da takıyosun adamlar herşeyi düşünmüş diye ufak şeyler gösterdi ama içinden çıkmadı. pazartesi gidip o filtrelerden alacağım. belki bir farkı olur. umarım. çok teşekkürler yardımınız için.
  • shure se 110 bende aldım ve cowon s9 makınamda denedım 3-5- mılyonluk kulaklıklar gıbı se verıyo ınanın sımdı akg 324p sahıbıyım ve mukemmel ses alıyorum bence o kadar para vermene gerek yok gg sitesınden semato adlı satıcıdan 100 tl alabılırsın akg gercekten bu işte 1 numara..
  • bende se110 almayı düşünüyodum bu kadar kötüyse almaktan vazgeçeyim o zaman
  • Evet se110 söylendiği gibi kötü bir kulaklık değildir. Bu model hakkında onlarca olumlu yazı ve kullanıcı yorumu bulabilirsiniz. Özellikle midleri ve frekans ayrımı cx500 ün ilerisindedir.

whathifi.com testini inceleyebilirsiniz
    http://www.whathifi.com/Review/Shure-SE110/

--iem kulaklıkların asıl vazifesi etkili yalıtım sağlamalarıdır. Hele 100 dolar altı bir iemden ilk beklenen bu özelliği olmalıdır bana kalırsa. Yüksek beklentilerle westone um1 ya da shure se110 satın alırsanız hayak kırıklığına uğramanız normaldir.
    --iemleri kullanmayı öğrenmek zaman gerektirir. Bir kez doğru takıncaya kadar nasıl ses verdiği bilinmediğinden her yanlış denemede doğru taktığınızı düşünüp kötü sesi yüzünden hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.
    --se110 65-70 dolar için yeterli ses kalitesi ve etkin yalıtımı ile başarılı bir kulaklıktır. Tam iki sene shure e2c kullandım(yeni seride se110 a karşılık geliyor) ve nasıl ses verdiğinden eminim. Sesi cılız vermesi , baslarının az gelmesi gibi sıkıntılar kulağa tam oturmamasının sonucudur. Düşük ihtimal de olsa üretim hatası ya da kulaklıktan kaynaklanan herhangi bir arıza olabilir.

Bu klasmandaki iemlere ne işe yaradığı pek anlaşılmadan haksız eleştiriler yapılıyor. Ben e2c yi birkez taktığım zaman sonraki 5 saat kulağımda kalsa bile yerinden oynamazdı bile. Sadece bu özelliği ile bile (ki oldukça iri bir kulaklık olmasına rağmen) e2c yi arıyorum.

• Bu arada hatırladığım kadarı ile Nişantaşı'nda olan artık elmasepeti'ne bağlı olarak çalışmıyor..
  • Hayırlı olsun demekten başka bişey gelmiyor elden...
    Ama o kadar kötümser olmayın @witness'ın dediği gibi.. Her ne kadar vasat bir kulaklık da olsa iyi bir ses kaynağıyla, kulağa tam oturtarak bir süre kullandıktan sonra, Ipod'un kulaklığını taktığınızda aradaki fark çok daha iyi anlayacaksınız. Biraz kendinize ve kulaklığa zaman tanıyın.. Benzer durumu 300-400 dolarlık kulaklıklarla da bolca yaşayan var emin olun..

Tiz sorunu kalitesiz dosyalar kullanmış olabileceğinizi getirdi aklıma.. Hangi formatta, kaç kbps değerinde şarkılarda deneme yaptınız? Ayrıca herhangi bir gain/normalizing işlemi uyguladınız mı?
  • Shure SE 110 u ben de alip ilk dinledigimde buyuk bir hayal kirikligi olmustu . Gunler gecti , bir sekilde kulakligin nasil takildigini ogrendik . Simdi cok memnunum .Ses berrakligi ve ayrintilar Cx 300 den cok daha iyi olmasina ragmen , bana gore yeterli ve dengeli gelen , baslari cok kisiyi memnun etmeyebilir .Ha bana sorarsaniz yukarida arkadaslarin da dedigi gibi verdiginiz parayi hakeden bir urun degil ama ne yazik ki sizin odemek zorunda kaldiginiz fiyatin 1 /4 unu odeyen benim icin verilen paranin karsiligini fazlasiyla hakediyor .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.