Şimdi Ara

shuttle XPC SN95G5 açılmama sorunu..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yıllarca kahrımı çeken shuttle pc'm bugün itibariyle görüntü vermeyi kesmiştir. dostlar sağolsun demeden önce siz donanımhaber dostlarına nacizane birkaç soru sormama izin verin.
    '' ey ahali merhumu nasıl bil...!!!''
    yok yaw yanlış soru oldu. şaka bi tarafa çok üzüldüm. evde film izleme,müzik dinleme ve çok az da olsa pes oynama görevini layıkıyla yerine getirmiş olan pc'm de oluşan bir sorundan bahsedeyim istedim. sistemde;
    -amd 3500 işlemci
    -x1950 agp vga
    -320 gb hdd
    -dvd rw
    bulunan cihazım artık açılmamaktadır. daha doğrusu cihazı açıp baktığımızda bütün aksağamları çalışmakta fakat ekrana görüntü gelmemektedir. kullanan arkadaşlar bilir bu cihazlar önce normal bir sesle açılır 10 sn içinde de bu ses yerini tamamen bir sessizliğe bırakır. bendeki sorun bu sesin açıldıktan sonra hiç kesilmeden devam etmesi ve görüntünün gelmemesidir. daha önce de böyle bir sorunla karşılaşmıştım. bios pilini değiştirmek ve restart atmak kaydıyla bu sorunu yaklaşık 2 sene önce kadar bertaraf etmiştim. bu sefer olmadı. elimden geldiğinden dolayı işlemciyi çıkarıp macunu tazeledim, bütün parçaları söküp-temizlemek suretiyle farklı slotlara bağlantı kablolarını da yenileyerek bağladım. yine olmadı. makine çalışıyor bütün fanlar dönüyor fakat ses kesilme işlemi gerçekleşmiyor, makine aralıksız çalışıyor ve görüntü gelmiyor. geriye sadece bios upgrate geldi aklıma ama onun hakkında da fazla fikrim yok ve bildiğim kadarıyla riskli biraz...
    durum böyle. fikirlerinizi için şimdiden teşekkürler...

shuttle XPC SN95G5 açılmama sorunu..!

• Ekran kartini cikarin ekran karti yok sinyali gelecek mi? yada onboard ses karti varsa ona goruntu aktarabilecek mi bunu deneyin. Eger gelmez ise baska bir guc kaynagi deneyin. Buda olmaz ise buyuk ihtimal anakartiniz mefta olmuştur.
  • Monitörüm yok ,lcd tvye bağlı ama herhangi bir ibare göremedim sinyal yok diye. hafta sonu için bi power istedim arkadaştan bakalım onu takıp deneyelim. umarım haklı çıkarsınız ve sorun hallolur. denedikten sonra tekrar paylaşırım teşekürler...
  • Merhum, daha once hic gelmedigi icin nasil oldugunu bilemiyoruz

Bios reset, ekran karti degisikligi, ram slot degisikligi denemelerini yapabilirsiniz ama POST Success bip sesi gelmiyorsa anakartiniz hakkin cloud'una karismis olabilir
  • Geçmiş olsun;

Şu fan sesi esprisi olmasaydı hemen anakart demezdim ama o sebepten dolayı anakart diye düşünüyorum ben de.
    Sebebine gelince - çok da gerekli bir bilgi olmamakla beraber - , bilgisayar açılışında fanlar tam devirde dönmeye başlar.Yani siz power tuşuna basarsınız, fanlar çalışmaya başlar sonra anakartın biosunda varolan smart fan ayarı sayesinde fan full devrini azaltır ve işlemci sıcaklığına oranla dönmeye başlar.
    İşte bu noktada o fanların devrinin düşmemesi, anakartın devreye giremediğini işaret ediyor.Sorun anakartta diye düşünmem bu sebepten.

Ama bu hiçbirşeyi garanti etmez.
    Üstte de yazılmış, onboard ekran kartı varsa hariciyi çıkartıp oraya takıp denemek, olmazsa uzay montaj yapıp denemek, olmazsa psu değiştirip denemek, olmazsa ram değiştirip denemek (1den fazla varsa tek tek denenebilir) olmazsa işlemci varsa değiştirip denemek lazım.
    tüm bunların sonunda hala görüntü alamıyorsanız anakartı da tamir ettirmek lazım.
    tamir olur mu kesin birşey diyemem, arızasına göre..20tlye de yaptırabilirsiniz hiç tamir olmayabilir de.
    siz de anakartı fiziksel olarak inceleyin, akmış, patlamış kondansatör, yanık görünen chip vs var mı diye.

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Merhum, daha once hic gelmedigi icin nasil oldugunu bilemiyoruz

Bios reset, ekran karti degisikligi, ram slot degisikligi denemelerini yapabilirsiniz ama POST Success bip sesi gelmiyorsa anakartiniz hakkin cloud'una karismis olabilir

Bios reset; işlemi biraz açabilirmisiniz..? Nasıl yapabilirim mesela..? Eğer sadece pili çıkarmaksa yenisini bile taktım.
    Ekran kartı değişikliği anca bayramdan sonra olur zira agp.
    Bit pazarından bi fx5200 bulurum 1-2 tl ye onu denerim ancak çünkü çevremde agp kullanan yok
    Ram a gelince 2 adet 1lik 400 mhz ddr ram var boarttada 2 slot. tek-çift,sağ-sol bütün fonksiyon-logaritmaları denedim ama maalesef ses yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Geçmiş olsun;

Şu fan sesi esprisi olmasaydı hemen anakart demezdim ama o sebepten dolayı anakart diye düşünüyorum ben de.
    Sebebine gelince - çok da gerekli bir bilgi olmamakla beraber - , bilgisayar açılışında fanlar tam devirde dönmeye başlar.Yani siz power tuşuna basarsınız, fanlar çalışmaya başlar sonra anakartın biosunda varolan smart fan ayarı sayesinde fan full devrini azaltır ve işlemci sıcaklığına oranla dönmeye başlar.
    İşte bu noktada o fanların devrinin düşmemesi, anakartın devreye giremediğini işaret ediyor.Sorun anakartta diye düşünmem bu sebepten.

Ama bu hiçbirşeyi garanti etmez.
    Üstte de yazılmış, onboard ekran kartı varsa hariciyi çıkartıp oraya takıp denemek, olmazsa uzay montaj yapıp denemek, olmazsa psu değiştirip denemek, olmazsa ram değiştirip denemek (1den fazla varsa tek tek denenebilir) olmazsa işlemci varsa değiştirip denemek lazım.
    tüm bunların sonunda hala görüntü alamıyorsanız anakartı da tamir ettirmek lazım.
    tamir olur mu kesin birşey diyemem, arızasına göre..20tlye de yaptırabilirsiniz hiç tamir olmayabilir de.
    siz de anakartı fiziksel olarak inceleyin, akmış, patlamış kondansatör, yanık görünen chip vs var mı diye.

Kolay gelsin

Teşekkür ederim...
    Aslında fan sesi konusunda gözden kaçan birşey var sanırım. Onu açıklayayım öncelikle. Bende işlemci üzerinde direkt fan yok sadece soğutma kanalları ve onun bağlı olduğu borular var. Burdan çıkan borular kasanın arka kısmına denk gelen yerde bakır yapraklara dönüşmekte ve fan bu düzenek üstüne gelmektedir. Ama söylediğiniz mantıklı bana da ilk başta birşeylerin devreye girememesinden makinanın kendine zarar vermemesi amaçlı açılmadığı fikri gelmişti. On/board maalesef yok deneyemiyorum dolayısıyla. Uzay montajı kastıyla anlatmak istediğiniz şayet kasadan bağımsız olarak parçaların toplanıp çalıştırılmasını kastettiysesiz onu denedim tık yok. işemci ve anakart deneme şansım yok fakat diğerlerini deneyeceğim. Eğer sonuç elde edemezsem anakartımı tamire vermekten başka çarem kalmayacak. Gerçi onu da hiç istemiyorum ama neyse yapacak birşey yoksa zevk almaya bakacağız. Kimyasına baktım gözle görülen bahsettiğiniz hiçbir durum söz konusu değildir. Belki de cesedi yakışıklı olacak boardımın.....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    H3600 bağlantı problemi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim..kolay gelsin
  • Tabii ki sorun çözülsün yada çözülmesin paylaşacağım. Fakat büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öptükten sonra inşallah...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.