Şimdi Ara

Sıcak Çikolata ve Salep Makinesi En Uygun Fiyat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
3.603
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cafe bar işleten arkadaşlar veya evde yapmayı düşünen arkadaşlara sıcak çikolata ve salep makinesi .

Polikarbon hazne
    Temizliği ve kullanımı kolay
    Sessiz çalışma özelliği
    Termostatik sıcaklık ayarı 0-90° C
    Sahlep için de uygundur
    Ebat: 260 x 320 x 495 mm
    Kapasite: 3 lt
    2yıl Garantili

Piyasa fiyatları 1100-2500tl arasında değişmektedir (Araştırabilirsiniz)fiyat kısa bir süre için
    Sıcak Çikolata ve Salep Makinesi En Uygun Fiyat
    948TL Kredi Kartlarına 9 Taksit Ücretsiz Kargo
    www.bumutfak.com
    Sıcak Çikolata ve Sahlep Makinesi DHC-3 Kredi Kartına 9 Taksit | Kargo Bedava
    https://www.bumutfak.com/Sicak-Cikolata-Makinesi-DHC-3,PR-40.html

• Polikarbon hazne ısıtılınca partikül yayar.
    Plastik kettle gibi.
    Sağlıklı değil.
  • edit:sağlık bakanlığı tarafından cam yasaklanmıştır(gerekçe:kırılma gözle görülmeyen çatlamalar olabilir ) bu sebepten polikarbon kullanılmaktadır.(15.08.19)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bumutfak -- 15 Ağustos 2019; 14:19:56 >
  • 1-2 kişilik yapacaksam cezvede..
    5-6 kişilik yapacaksamda tencerede sütü kaynatır yaparım..
    zor bişey değil.. nestlenin kakao tozuna çikolata parçası atıp erittiğim bile oldu..
    kahve dünyasınında çok güzel sıcak çikolatası var..

işletmem bile olsa buna bu parayı vermem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 2 Kasım 2018; 18:16:1 >
  • Salebi evde tencerede pişiriyorum. Zaten 4 kişilik çekirdek aileyiz. Kullandığım sahlep te çekirdek hakiki sahlep. Bucaklı olduğum için hakiki sahlep bulmak sorun olmuyor. Market sahleplerini kesinlikle tavsiye etmem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snl_ S kullanıcısına yanıt
    Gözünü seveyim marketlerden, zincir kahvecilerden hazır ya da paket sıcak çikolata/salep almayın, içmeyin. Sıcak çikolata/salep diye içinde binde 4 oranında salep tozu ya da eser miktarda çikolata bulunan çer çöp satıyorlar. Aktardan toz salep/çikolata satın alıp evde damak zevkinize göre yapıp için. Samimi söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepthroattoyouall -- 3 Kasım 2018; 0:30:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bumutfak

edit:sağlık bakanlığı tarafından cam yasaklanmıştır(gerekçe:kırılma gözle görülmeyen çatlamalar olabilir ) bu sebepten polikarbon kullanılmaktadır.(15.08.19)
    Sağlığımız en sonda geldi tabi değil mi? :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • deepthroattoyouall kullanıcısına yanıt
    salep boza şerbet eski geleneğimiz hocam hiçbir zaman paket salep almadık almayızda hayatımda 1 kere içtim o da stand ikramıydı 1 yudum aldım salep içmediğimi anlayınca çöpe attım.. sıcak çikolata sonradan olmuş sosyetik avrupalı adetleri ama yalan yok onu paket aldığımız oluyor paket dediğimde nestle kahve dünyası nesquick falan.. çok sık yaptığımız bişey değil çoluk çocuk seviyor nadiren içeriz mis gibi tencerede kaynayan salep için desek içmezler :) ama dikkat ederiz artık teşekkürler uyarınız için.
  • liberty_15 L kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba, 100 gram sahlep, 6 kişilik arkadaş grubu olarak, bize kaç gün yeter ?
  • ByBaterist kullanıcısına yanıt
    Hocam biz 4 kişiyiz evde o kadar fincan süt artı buharlaşma ve koyulması içinde 1.5 fincan süt koyuyorum tencereye. 1 çay kaşığı tepeleme sahlep yetiyor. Yaklaşık 1 litre süt desek 5, 6 gr sahlep gider.

Tahminimce en az 15 kez içersiniz. Fincan ebatları farklı olduğu için net bişi söylemek doğru olmaz.

• dünyada ne kadar gereksiz mutfak ürünü var :-D

bu kadar parayı verdik mi. 100 yıllık sahlep parasını önden peşin vermiş sayılırız. altı üstü kışın 1 kere ya içerim ya içmem. Bence sahlep te tam balon.

tam şeker komalık ürün.

geçen yazı vardı 1 lt süte 7gr diye.. yahu 7 gramı 4.2 tl yapıyor..süte de 4 tl ver.. 8.2 tl

onun yerine sütlaç yap sıcak iç daha güzel

şimdi sahlepçilerin linkç girişimi başlar..:-D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: liberty_15

Bu mesaj silindi.
    teşekkürler ilk defa gerçek salep görüyorm
  • liberty_15 L kullanıcısına yanıt
    durduk yerde sahlep siparişi verdirdiniz bana yaa bi girip cıkacaktım halbuki
  • loxoryve L kullanıcısına yanıt
    Afiyet olsun hocam. Tarif poşetinde ve sitesinde mevcut. Tahta kaşık kullanın. Çay tabağında karıştırdığız salep ve şekeri azar azar yukarıdan bi elinizle dökün bi taraftan da karıştırın. Süt kaynama noktasına yada kaynayınca şeker salep karışımını azar azar döküyoruz. Olur da topaklaşma yaparsa korkmayın kaşıkla tencere kenarında ezersiniz. Sonra kısık ateşte ve sabırla sürekli karıştırın. Arasıra hafif alev verirsiniz ama taşırmayın ve mutlaka karıştırın.

Bir de mutlaka fincan fincan ölçün sütü derim. Ben kaç kişiysek +1,5 fincan fazla süt koyuyorum tencereye.

İlk denemeden sonra zaten kıvamı tutturursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 5 Kasım 2018; 18:10:7 >
  • Vatansever Müslüman Türk kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Bu forumu bu yüzden çok seviyorum. Herşey paylaşılıyor. Denemenizi isterim. Kışın sıcak salep yazında kendimiz dondurma yaparız biz. Eve dışarıdan hiç hazır girmez. Yaz gelsin onun da tarifini vereyim.

• xxlboy kullanıcısına yanıt
    Sayın hocam bu salep bitkisi yani orkide endemik bir bitki ve gün geçtikçe azalıyor. Onun için ister istemez fiyat yükseliyor. Bir de hakiki dondurma yapanlar salepsiz yapamaz. Düşünün tüm ülkemizdeki kaliteli dondurma üreticilerini.

Toplanma zamanı da haziran temmuz ayı. Mayısta kg 350 TL idi. Bu yıl az çıktığı için değerlendi. Bir nevi borsa.

Karışımlı salepte mevcut ama içine ne katıldığını söylemek istemiyorum. Onun kilosu 60 70 TL ye kadar inebilir. Ama tavsiye etmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: liberty_15

Rica ederim hocam. Bu forumu bu yüzden çok seviyorum. Herşey paylaşılıyor. Denemenizi isterim. Kışın sıcak salep yazında kendimiz dondurma yaparız biz. Eve dışarıdan hiç hazır girmez. Yaz gelsin onun da tarifini vereyim.

Hocam dua et de bunlardan anlayan bi eşimiz olsun ben pek yapamiyorum hazir da guzel birsey degil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendi firmasi daha uyguna satiyor

• ismi lazım değil 2000 yıllarında bir yerde çalışırken 35 gr salepten 6 kg süt 6 kg su oranıyla salep i bakır oval ocakta kendimiz yapıyorduk..

35 gr salep, şeker miktarını tam hatırlamıyorum, biraz vanilya ve ister toz (1çimdik) ister tane (3-4 adet) karanfili kaynarken ekleyip indirmeye 10 dakika kala kıvam için de nişasta su ekler alırdık...
    seneler oldu tam tarifi hatırlamıyorum ama ben bıraktığımda salep için alınabilecek en kaliteli ürünün toz kg fiyatı 100 liraydı. Mısır çarşısından geliyordu.

boza da vefadan şekersiz koyu kıvamda bidonla gelirdi 10 kg lik bidona 1 kg şeker ve kıvama göre de su eklerdik..

anılarım depreşti:=)

liberty link verdiğin yerden mi alıyorsun.. tavsiye ediyorsan alıp yapayım bu sene:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekksl6 -- 5 Kasım 2018; 19:18:52 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.