Şimdi Ara

Sıcak Fırsatlar ve Alışveriş Hastalığı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
4
Favori
3.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • E mail ile yeni konu bildirimini aç, istediğin konularda da link bildirimi aç. Oldu bitti. Maksimum 15 dakikanı alır bu şekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tlc tvde kupon bağımlıları diye program vardı :)
    İnkar etmeye gerek yok doğru

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Boşluktan ve sosyal hayatının seni tatmin etmemesinden kaynaklanıyor. Mutluluğu aldığın eşyalara bağlamışsın ama aslında onların çoğunluğu senin için ıvır zıvırdan öteye geçmeyecek. Bunun farkına vardıktan sonra ve aslında kazandığın paranın senin ömründen giden zaman olduğunu fark ettiğinde çelişkiyi fark ediyorsun. Parana değer veriyorsan zamana da değer veriyorsun çünkü para = zaman ama sıcak fırsatlarda zamanını harcıyorsun yani yine bir bakıma para harcamış oluyorsun. Böyle düşününce buradakilerin bir çoğunun vasıfsız veya zamanın değerini bilmeyen beyaz köleler olduğunu çıkarabilirsin. Kendini de böyle görüyorsan sıcak fırsat kovalamaya devam edebilirsin. Ben şahsen zamanını değersiz bulanların paylaştığı fırsatlara bakıyorum arada, bu da metrobüsteyken veya tuvaletteyken oluyor genelde. Gün içinde 15 dakikadan fazla sürmüyor.
    Edit: FOMO yazıp internetten de çözüm arayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasvetli bir sabah -- 18 Aralık 2022; 13:0:27 >

• aslında bunu dengelemek lazım. anlamadan bağımlı oluyorsun ki ihtiyaçlar bitmez. ne görürsen aaa bu lazımdı zaten bana diyebilirsin. beyninde buna öncelik sırası atamalısın. yani şu ürün şu an acil lazım mı, yoksa olmasa da ileriye de olur gibisinden mi. bende de aynı durum vardı. bu şekilde yavaş yavaş çözdüm kafamda. artık cazip gelmiyor.

• Zaten telegram gurupları çıkınca sıcak fırsatların fonksiyonu kalmadı..
    Gerçek fırstlar anında yağmalanıyor + eskisi kadar fırsat sunmuyor firmalar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hastalık gerçekten burayı takip etmeyi ağır bağımlılık haine getirmiş insanlar var. İndirim döneminde bazı kişilerin birden fazla konuda mesajı oluyor neredeyse her indirime yetişmeye çalışan ve üşenmeyip buraya yazan insanlar var.

Buraya bu kadar çok zamanı nasıl ayırabiliyorlar en çok merak ettiğim bu. Herhangi bir işte yönetici, patron işveren vs. bile olsalar diyelim ki bu kadar zaman ayıramazsınız.

İnsanların bir kısmı hayatlarındaki mutsuzluğu satın almalar yoluyla para harcayarak telafi etmeye çalışıyor. İhtiyacı olmasa bile satın aldığında psikolojik olarak rahatlıyorlar.

Bunun adı : Kompulsif Alıştırma Bozukluğu (CBD) kısaca Oniomania. Hayatta bir hobi sahibi olmayınca, arkadaşlıklar dostluklar evlilik olmayınca sonu bu:

Sıcak Fırsatlar ve Alışveriş Hastalığı

• İndirim adina birşey kalmadiki hala inanıp alışveriş yapanlar varsa tebrik ediyorum

• Sıcak Kafadan sonra Sıcak Fırsat dizisi neden çıkmasın?

• Çok güzel hem pragmatik hemde bilimsel açıklamalar ile aslında konu çok net bir yere gelmiş.... Ancak şunları söylemeden es geçmek istemedim.

Sıcak fırsatların ve forumun getirdiği faydalar inanılmaz kuvvetli ve önemli!

İlk aklıma gelenler;

-PS5 stok takip konusu ile ps5 alabildim hemde ilk çıktığı fiyat 5999 dan! tşkler forumdaşlar

-Bir çok banka kampanyasını takip ettiğimi sanarken buradaki mesajlarda farklı kombolar ile inanılmaz indirimli ürünlere ulaşabildim/biliyorum! tşkler forumdaşlar

-Evet ihtiyacım olmayan bir kaç ürün almış olabilrim mesela 2lt su geçirmez taşıma poşeti gibi AMA 29 TL ÇOK CAZİP GELMİŞTİ.

-Zaman bulup yapamadığım fiyat araştırmalarını yada ürünün farklı gözler ile yorumlanması paha biçilemez! tşkler forumdaşlar..

-Birçok ürün benim dikkat alanımda olmasa bile, başta ailemin ve daha sonrasında arkadaşlarımada yardımcı olabilmek. Buda çok muhteşem.....

Ancak forumda toplam gezdiğim süre gün içinde maksimum 1-2 saat oda farklı zaman dilimlerinde....

Yinede tüm forumdaşlara ve size tşk ederim sizinde açtığınız bir çok konudan istifade etmiştim. bunların boşa gittiğini lütfen düşünmeyin ancak harcadığınız zaman çok kıymetli ve bunu gün içine daha dengeli dağıtmak ve daha az vakit geçirmeniz size iyi gelecektir.! Saygılar

• Ne zaman birşey almaya karar verip, dur bi sıcak fırsatlara bakayım belki kategoride başka marka vardır indirimli falan diye;

bulduğum şeyler 10 liralık silgi 6 lira olmuş, cam bardak 20 liradan 15 liraya düşmüş falan. Millet ciddi ciddi bunların arasında birşeyler bulmaya çalışıyor demekki

• Kendine hakim olamayanlar için sazan gibi atlayarak çok huzili harcamalar yaptığımız gibi son yıllarda ki enflasyon nedeni ile elimde 5li 100 Luk fotokopi kağıdı 85tl Filiz çay tanesi 40tl 32 li tuvalet kağıdı 30tl gibi almış olduğum ürünler şuan bedavadan biraz pahalı hâle geldi eski aldıklarım fiyatlar ile bugünü karşılaştırıp birçok şeyi sanki ucuzlayacak gibi almaktan vazgectigim oluyor birde üzerine geçim sıkıntısı ekleniyor üstüne istesemde alamıyorum birçok şeyi bu gıdadan giyime elektonige aynı .

• Bendede tam tersi

• Okumadım ama başlığa nazaran bende öyleyim

• Ben ilk 2008-2011 arasi kampanyalardan cekilislerden tonla hediye kazanarak basladim bu islere. 5 para vermeden evime gelenin haddi hesabi yoktu. Sonra kampanyalar cekilisler azalip katilan sayisi cogaldigi icin kampanyalari birakip o zamanlar sicak firsatlar bölümünün yeni yeni palazlandigi donemlerde kuponlarla vs hep cok uyguna ürünler aldim. Hatta evlenirken evimi netten dizdim %70ini(beyaz esyalar bazi mobilyalar avizeler zigon sehpa vs vs) Arabamin parcalari falanda hep netten. O zamandan bu zamana surekli alisveris yapiyorum. Esnaftan toplasan max 5-6 ürün anca almisimdir. Biseymi eksik ver siparisi. Her zamanda bi kupon veya banka kampanyasi oldugu icin hic normal fiyatindan almamisimdir. Bu iş bende sizler gibi hobi oldu. Evime ayda en az 15 kere kargo gelir senelerdir. Ayni gün icinde 5 ayri kargo sirketinin kargo getirdigi zamanlarda çook oldu.halende oluyo. Kargocular beni hep tanirdi. Imzadir tc kimlik nosudur almadan birakir giderlerdi. Evde olmadigim zaman belirttigim yere birakmalarini isterdim birakirlardi. Komsular sorarmis hep anneme niye size hergun kargo geliyo ne aliyosunuz bu kadar diye yil 2022 aralik ayi ve bu ay icersinde yine en az 12-13 adet kargom geldi. Yarinda gelecek diger günde.

Maddi olarak cok katki sagladi bana bu durum. Gereksiz aldigim urunlerde oldu tabi. Isyerinde arkadaslar bisey alacagi zaman kuponla almalarini tavsiye ediyorum ama ne ugrasicaz ya deyip kapatiyolar konuyu. Ayda 1 kere netten alisveris yaptiklari icin 20 tl indirimli almak icin ugrasmamalarini hos karsiliyorum esnafa tokatlanmak hoslarina gidiyo. Birde elleyerek alacaklarmis nete guvenmiyolarmis

Bana ve arkadasima bir liste verseler su ürünlerini alacaksiniz deseler benim 1000 liraya mâl ettigim şeyi arkadasim esnaftan 1500 liraya alir. Ben cebimden 500 lira fazla cikmasina tahammul edemiyorum. O yüzden sicak firsatlar forever

Benimde rahatsiz oldugum konu film dizi izlerken acaba sicak firsat paylasilmismidir kaciriyomuyum diye filme odaklanamamak. Sirf bu yuzden acip film dizi izleyemiyorum

• 181501 kullanıcısına yanıt

huzuli derken Sıcak Fırsatlar ve Alışveriş Hastalığı 

• Aga adam 1 tane kek paylaşıyor ya kek 2 tl srf ihtiyacı yok ama alıyor. Gerçekten amazon konusu resmen ölücü dolu. Ayar oluyorum ben bu tiplere deli gibi sitede bekleyip saçma sapan şeyleri alıyorlar.

Zaten bir ürüne ihtiyacı olup ben bu ürünü alacağım diyen NORMAL bir insan girer fiyat araştırmasını yapar ona göre alır. Fiyat uygun diye sayfalarca ürünler paylaşılıyor ihtiyacı olmayanda uygun diye alıyor Sıcak Fırsatlar ve Alışveriş Hastalığı 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 20 Aralık 2022; 13:37:22 >
  • Bir insanı tam olarak hangi konudan, hangi ihtiyaçtan mahrum bırakırsanız o kişi o konuya ya da ihtiyaca daha çok takıntılı hale gelir, daha fazla bağımlı olur. Mesela bir insanın sıcak fırsatlar kovalamasının altında yatan nedenlere bakılırsa büyük ihtimalle ekonomik sebepler görülecektir. Yokluk, yoksulluk çekmiş insanlar; fakirlik çekenler, biraz daha ekonomi yapayım, biraz daha tasarruf yapayım, yarın alamam, bugün aldım aldım, bu fiyata aldım aldım daha ucuza bulamam; diye diye bu hâle geliyor zaten.

Farklı örnekler de verilebilir. Mesela yıllarca internet konusunda hız sorunları çektik, halen daha çeken vatandaşlarımız var. Adam kotalı internetten ilk defa kotasıza geçince ihtiyacı olsun olmasın, vakti ve iştahı olsun olmasın her şeyi indiriyor. İndiriyorduk hatta. Buna ben de dahildim. Bir şeyler indirelim, onu izledik, bunu kullandık, olsun bir daha indirelim filan. Forumda bir şeyler indirme hastalığıyla ilgili başlık bile açılmıştı. Bunun sebebi de yokluk, yoksunluk işte. Artık böyle bir şey yok, en azından çoğumuz için yok. Hatta artık indirmiyoruz bile online izliyoruz geçiyoruz. Çünkü internet bağlantısıyla ilgili o sınırı, o yoksunluğun vermiş olduğu açlık fazını geçtik. Bu sıcak fırsat kovalama işi de öyle ama burada sürekli bir fakirlik, sürekli bir hayatta kalma mücadelesi olduğu için bu faz geçmiyor. Mevcut ekonomi bunu diri tutuyor hatta harlıyor. İnsanlar artık alışverişi aşırı derecede pahalıya almamak, daha az pahalıya almak için gerçekleştiriyor. İş fanteziyi ve pskikoloji geçti tamamen ekonomik hâle geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 20 Aralık 2022; 16:1:4 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.